RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

milicicak -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 23:44:49)

Tara ima 6 meseci a zapamtices po planini, reci, Skarlet OHari [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 23:49:37)

yula, slazem sa sa tash! da radis sve onim redosledom kako ti dr kaze. ja sam isto resila tako da radim, ne mogu vise, jer sto vise sama mozgam sve mi je gore i sve sam u vecom konfuziji. evo poslusala sam ja do sada dva puta i nisam se pokajala. kada idete na kontrolu? tada ces reci da si dala keks i pitati sta dalje. daj povremeno, nemoj preterivati.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 23:51:34)

Nisam vam rekla. Marko je danas popio 60ml Zdravo soka od jabuke, i definitivno mu nije ništa. Čak je ukrao i Luki njegovog Next soka od jabuke, na kom piše da je od koncentrovanog soka jabuke, i šatro nema ništa u sebi, i nije mu ništa. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 23:54:23)

Moram da idem da spavam, treba ujutru ustati, a i mm me izbezumljuje, danas kod nas nešto ima slike, nema tona... Filozofira oko nekih glupih stavri...

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 0:09:42)

Hvala vam na odgovorima, puno su mi pomogli da prelomim. Dacu mu keksic s vremena na vreme, kao sto i plazmu jede katkada, a onda cu sa dr videti sta i kako. Kroz mesec dana imamo zakazano kod nje. On se ionako jako lepo hrani i bez jaja, nisu mu neophodna, mada, svakao bi bilo super da i njih moze da jede i da se opustimo malo.

IZVORNA PORUKA: Tash

Nisam vam rekla. Marko je danas popio 60ml Zdravo soka od jabuke, i definitivno mu nije ništa. Čak je ukrao i Luki njegovog Next soka od jabuke, na kom piše da je od koncentrovanog soka jabuke, i šatro nema ništa u sebi, i nije mu ništa. [sm=smiley1.gif]

Tasho, a zasto bi mu smetao sok, pa on najnormalnije jede jabuke, zar ne? Neces valjda sada svaki sok i sve zivo uvoditi posebno?
Vreme ti je da radis na jos jednoj bebi, pravis Maretu frku i tamo gde je nema. Opusti se maloooooo! [sm=smiley1.gif]

Macaki, sigurno joj je kaka menjala miris i ucestalost zbog zubica, i ti se opusti [sm=jezicek.gif]
Pasulj sam davala tako sto sam ga skuvala za nas, odvojila deo za nju pre nego sto sam stavila vegetu, so i zacine. Jeo je taj dan vrlo malo, i sutradan normalnu kolicinu. Treci dan za redom nije jeo jer mi je to bilo previse. Treci put sam mu dala tek nedelju dana kasnije.
L. ima gasove od pasulja i graska, od kupusa nema, a silne neke vrste kupusa jede mal'te ne svaki dan.

Ne znam da li sam vam rekla, ali ja sam L. najnormalnije dala sirce, stavila ga preko cvekle, jabukovo, ali vrlo malo. Ma, ja njega sada bas normalno hranim, jede sve osim jaja i orasatih plodova. I bas sam happy sto smo uveli i maline, doduse samo kroz cerealije, susene, ali imace veci izbor klope za ujutru.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 0:17:18)

yula u sokove ide konzervans, ili limunov sok, nisam jos davala konzervans i ne planiram jer je moja baka bila alergicna na njega,a ni citruse ne dajem
Koje sirce da probam da dam, ja imam samo neko jabukovo za mrsavljenje kod kuce. :)

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 0:25:47)

Najbolje bi bilo da napravite domace jabukovo, ja sam ranije imala recept i moji su ga pravili, ali sada nemam pojma kako ide. Potrazi na netu, sigurno ima. A mozda ima na pijacama da se kupi? Ja sam ranije u SRB kupovala domaca jab.sirca u prodavnicama, kao cisto domace, od divljih jabuka i bilo je veoma ukusno.
A valjda u sokovima pise sta ima na deklaraciji, jedino ako im ne verujes.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 0:26:11)

vidite temu prestanak dojenja!

yula, hvala na odgovoru!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 8:48:55)

IZVORNA PORUKA: Yula

A valjda u sokovima pise sta ima na deklaraciji, jedino ako im ne verujes.

Pa proizvođači su me naučili da im ne verujem.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 19:05:27)

danas je K jela pasulj za probu, nista joj nije. jos sam joj kuvala rucak u kome je bilo blitve, znaci super je proslo, bas sam zadovoljna. sutra ce ponovo probati pasulj, a takodje i zumance. sutra cu dati kupovnu teglicu povrce bez mesa, posto ce vec jesti i pasulj pored toga i jaje. resila sam kao yula da ne dajem tri dana za redom pasulj, previse je, mucice je stomacic. nego cu sledece nedelje samo skuvati pasulj za nas pa cu dati ceo obrok i njoj. najbitnije mi je od svega da jaje prodje dobro, ali ipak mi je bzvz da mesec dana ne dajem nista novo, posebno sto ne bih ni davala nista visikorizicno, nego nesto sto sam sigurna da ce dobro proci. za uzinu sam joj dala kuvani kukuruz, onako ceo i klipu, razbilo se dete od kukuruzu. sad mi je samo malo frka da je ne muci stomak od kombinacije pasulj plus kukuruz.
muz joj je jutros dao mleveni gustav u mleku za dorucak, doduse ne sam, nego je malo pomesao sa pahuljicama, pola-pola. kaze da se odusevila, ja nisam bila tu da vidim, on je cuvao. gledala sam onu posnu plazmu sto sam kupila, ima svasta nesto [sm=zmeden.gif] ne znam da li cu je dati skorije. mada je ona vec jela pre par meseci kada je gluten prvi put uveden.. malo smo se opustili po pitanju uvodjenja namirnica, ali ipak ne bih da preteram...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 21:08:06)

Marko opet površinski krvavu stolicu. Vlažna maramica skroz krvava kada sam ga brisala. Vodim se mišlju da posetim i gastro.

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 21:10:54)

a da nije od paprike? da nije neka nesvarena hrana?

a da postavim i jos gluplje pitanje, da nije imao neki hemoroid? ...da li deca to uopste mogu imati?
''''

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 21:34:25)

jecka, ima negde na prethodnim str slika. Kaka je obicno na krajevima krvava, medjutim, prosli put je celom duzinom bila krvava, bas gadno izgleda, ali samo od spolja, kad zgnjecis, iznutra nema krvi. Tata mi kaze da je to fisurica, da je cesta kod dece. Danas je kakio vise hurkica, i dve najtanje su bile krvave. Moja pretpostavka je da je na debljem komadu gmar pukao, te se krv pojavila na ova dva tanja, i ne bih pravila dramu da nije maramica bila vatreno crvena, pa se krv jos i razmazala po guzi, pa sam brisala i drugom maramicom. Ono sto me zbunjuje je da je prosli put plakao, bolelo ga je, sto je logicno ako je puklo. Ovaj put je veselo kakio, veselo obrisao guzu i veselo smo namazali guzu pantenolom. Pricala sam sa mamom, nisam za invazivne preglede, ali nije zgoreg da pitam decijeg gastro, mada, muka mi je vec, majke mi, non stop neki lekari. A opet, ne bih da ignorisem. Nisam pametna.
Nije nesvarena hrana, sinoc je jeo malo paradajza, to se i vidi u kaki, a danas nije jeo nista crveno. Ipak, u subotu je jeo pilaf i bananu, a danas jabuke i pirinac, moze biti od tvrde kake.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 22:04:09)

Hm, ja mislim da je neka povreda cmarica, ali Tasho, ako se brines, idi i proveri. Ja sam htela L. da vodim da mu pregledaju debelo crevo kada je imao krv u kaki, ali eto dr to nije odradila, a odmah po prelasku na spec. mleko krvi je nestalo, tako da nije ni imalo potrebe. Mislim da to nije nista strasno, kako deci stavljamo cepice u guzu kada imaju T i tako bar covek bude siguran da li ima neki ozbiljniji problem ili ne.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 22:10:55)

Ja sam Lazaru jutros u cerealije stavila 2 keksica, nisam htela 3, previse bi bilo. Sve je naravno proslo ok. Nekoliko dana mu necu davati taj keks, da j enesto zdravo pa ajde, ovako, samo bezveze ga navikavam na slatkise.

Sutra cu mu opet dati one cerealije sa malinama samo ce sada pojesti celu kolicinu koju inace jede za dorucak, do sada sam mu mesala sa drugim cerealijama.

Macaki, bas sam prijatno iznenadjena da kod vas sve super prolazi, bravo za vas dve a i doktorku! Kada cete probati mlecno? Kada cete ponovo raditi testove iz krvi ili kozne? Zivo me zanima sta ce pokazati.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 22:57:47)

tash, ja mislim da je to njemu od tvrde kake. kako ti nama objasnjavas kako to izgleda ja sticem utisak da on tvrdo kaki. mozda je to sve zbog toga sto slabo jede sirovo voce? da malo ovih dana forsiras stvari koje omeksavaju stolicu: sveze voce (sljiva, kruska), povrce (tikvica, kukuruz).. sta mislis? pokusaj par dana, pa vidi sta se desava..ali svakako ga odvedi, nemoj da zanemarujes to. ja ne znam kako se pregleda debelo crevo kod tako male dece. snelle je lanu vodila, mislim da je bila dosta mladja od mareta, pa moze ona da ti kaze njihova iskustva.

yula, hvala ti, i ja se nadam da ce konacno da nam krene na bolje, mada se malo i plasim da se preterano radujem. sta da ti kazem, ja sam resila da ovu dr slusam, pa sta bude. nije pogresila do sada, nadam se da i nece. sto se testova tice, ona je za to da se ne rade odmah nego nakon 4,5 pa i vise od 6 meseci.. za sada ih ne pominje, kada bude pomenula uradicemo. videcu sa njom da uradimo samo na hranu, i to samo na ono na sta sta smo imali pozitivan rezultat. ne interesuju ne preterano sada inhalatorni alergeni (a mozda bi trebalo?). uglavnom, ako sada ovo sve prodje super kako se nadam da hoce (gluten i zumance) ostaje nam belance, mleko i kikiriki... sto se kikirikija tice, ona jede sve mahunarke, pa mi i nije previse bitno da jede kikiriki, ima vremena za to, svakako joj ne bih davala. a sto se mleka tice, pretpostavljam da ce to ostaviti za kraj i to tek nakon testiranja. e sad da li ce predloziti da probamo kroz obican aptamil ili kroz mlecne proizvode, ne znam. onaj stari dr je predlagao da probamo kroz jogurt. secam se da ste i vi tako.. videcu jos. ja sam za sada zadovoljna, K fino napreduje, bas je porasla i sazrela i nadam se da ce ovo sve uskoro biti iza nas.

sto se keksa tice, ni ja mojoj ne planiram da ga dajem cesto, pre svega zbog secera.. ali ga u poslednje vreme malo cesce dajem, cisto da budem sigurna da to sme da jede. probacu da nadjem negde i onaj integralni zlatni pek posle koga je imala onu sumnjivu kaku, pa ga da probamo ponovo. a dacu verovatno i tu posnu plazmu, ali kada ne budem davala nista novo.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.9.2012 13:38:25)

Evo odgovor na one putere od uljarica: "U našim puteri:suncokretov puter,susamov puter,bundevin puter,sweet diabet može sadržati u tragovima kikiriki,orah i med."

Ipak, mislim da ću probati u jednom momentu. Uzela sam susamov, i verovatno ćemo ga probati sledeće nedelje.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.9.2012 14:24:31)

Jao ljudi, nisam imala pojma da je Mina otisla sa rr! Zaprepascena sam da je neko imao prituzbe na njene komentare. Uopste nisam u toku i bas sam se iznenadila kada sam saznala da je otisla sa foruma. Uh, bas mi je zao, pa toliko pametnih stvari je imala da kaze i uvek da pritrci u pomoc koliko moze, svojim znanjem naravno. Ne mozemo svi da se slazemo i oko svega da nam se misljenja podudaraju, zato su forumi interesantni, da razmenimo misljenja, pa da vidimo sta je najbolje.

***Vezano za temu, jutros sam Lazaru dala celu dozu cerealija sa malinama i sve je proslo super! [sm=bravo.gif] Mnogo sam srecna!

Sve vas mnogo volim i ljubim vase bebece, vi i ovaj forum ste mi pomogli nemate pojma koliko kada sam bila u vrlo nezgodnoj situaciji sa bebinim alergijama. U stranoj zemlji, ne govorim dobro jezik, kod specijalista se ceka mesecima na sastanak, kod pedijatara i po 10-15 dana, a oni se samo smeskaju i kazu: " Sta panicite mama, opustite se, vidite da vam dete super napreduje, kakva alergija!" Kada sam resila da sama preuzmem sve na sebe, da se savetujem sa mamama koje su prosle kroz istu ili slicnu situaciju, sve je krenulo na bolje i evo nas sada sa 15.5 meseci, alergije su prakticno potpuno iza nas!

Dobila sam informaciju da osoba moze biti alergicna na termicki neobradjena jaja i jos neke namirnice, ali da ih termicki obradjena moze potpuno slobodno jesti bez ikakvih posledica! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Jedva cekam sastanak sa alergologom. Hvala i njoj i prick testovima! [sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.9.2012 14:27:29)

Super Tashke za puter!
Kako su ti deca sada, kako je Mare?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.9.2012 14:58:18)

Na poslu sam. Mislim da je Marko ok. 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 11:39:14)

Kakio je juče, sve normalno. Uvela sam mu supicu svaki dan pre ručka, odlučila sam da skuvam veću količinu ovih dana, pa da zamrznem u urin čašice jer mu je to sasvim dovoljno pre ručka. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 11:54:54)

joj bre tash [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image]
nemoj da zamrsavas supu. kuvaj svaki treci dan u malim serpama. Zacas se skuva i uvek jede sveze. Ovako em ubijes povrce kuvanjem, pa jos smrznes...nesto mi bljak...izvini [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 11:58:24)

Nije bljak. Probaj da napraviš čorbicu od karfiola, brokolija, šargarepe i peršuna. Ista je pre i posle zamrzavanja. Ja ne volim supe koje se spremaju sa mesom da zamrzavam, budu posle ukusa leda. Ali ove čorbaste varijante nisu fuj.

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 12:00:27)

ali...količina bočice za urin...pa to je 2 gutljaja?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 12:03:50)

Pa dosta mu je. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ako se nalije supe, neće hteti glavno jelo. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>