Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.9.2012 22:57:47)
|
tash, ja mislim da je to njemu od tvrde kake. kako ti nama objasnjavas kako to izgleda ja sticem utisak da on tvrdo kaki. mozda je to sve zbog toga sto slabo jede sirovo voce? da malo ovih dana forsiras stvari koje omeksavaju stolicu: sveze voce (sljiva, kruska), povrce (tikvica, kukuruz).. sta mislis? pokusaj par dana, pa vidi sta se desava..ali svakako ga odvedi, nemoj da zanemarujes to. ja ne znam kako se pregleda debelo crevo kod tako male dece. snelle je lanu vodila, mislim da je bila dosta mladja od mareta, pa moze ona da ti kaze njihova iskustva. yula, hvala ti, i ja se nadam da ce konacno da nam krene na bolje, mada se malo i plasim da se preterano radujem. sta da ti kazem, ja sam resila da ovu dr slusam, pa sta bude. nije pogresila do sada, nadam se da i nece. sto se testova tice, ona je za to da se ne rade odmah nego nakon 4,5 pa i vise od 6 meseci.. za sada ih ne pominje, kada bude pomenula uradicemo. videcu sa njom da uradimo samo na hranu, i to samo na ono na sta sta smo imali pozitivan rezultat. ne interesuju ne preterano sada inhalatorni alergeni (a mozda bi trebalo?). uglavnom, ako sada ovo sve prodje super kako se nadam da hoce (gluten i zumance) ostaje nam belance, mleko i kikiriki... sto se kikirikija tice, ona jede sve mahunarke, pa mi i nije previse bitno da jede kikiriki, ima vremena za to, svakako joj ne bih davala. a sto se mleka tice, pretpostavljam da ce to ostaviti za kraj i to tek nakon testiranja. e sad da li ce predloziti da probamo kroz obican aptamil ili kroz mlecne proizvode, ne znam. onaj stari dr je predlagao da probamo kroz jogurt. secam se da ste i vi tako.. videcu jos. ja sam za sada zadovoljna, K fino napreduje, bas je porasla i sazrela i nadam se da ce ovo sve uskoro biti iza nas. sto se keksa tice, ni ja mojoj ne planiram da ga dajem cesto, pre svega zbog secera.. ali ga u poslednje vreme malo cesce dajem, cisto da budem sigurna da to sme da jede. probacu da nadjem negde i onaj integralni zlatni pek posle koga je imala onu sumnjivu kaku, pa ga da probamo ponovo. a dacu verovatno i tu posnu plazmu, ali kada ne budem davala nista novo.
|
|
|
|