Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 1:11:04)
|
Pozdrav mamice! Mene dugo nije bilo, pocela sam da radim, ali me je odmah docekalo i polaganje prvog dela drzavnog, tako da sam bila bas u guzvi, slabo spavala, komp nisam ni palila, sad i muz dobio posao, pa se snalazimo sa raznim tetkama kad sam ja u skoli, dok svekrva ne ode u penziju... Inace, proslavili smo rodjendan pre 2 nedelje, uveliko hodamo, obozavamo sve sto ima tockove i osim sto smo slinavi sa balama i pljuvackom do poda, uglavnom smo dobro ... Sto se tice hrane, zbog sve guzve u kojoj sam bila, nisam uvodila nesto puno namirnica, ali jesam zumance (i to mi je oduzelo mozda mesec dana, iako nisam tako dugo planirala) i kravlje mleko u kasicama (griz, sutljijas, cokolino...) Oko jajeta sam se malo natezala jer se desavalo da lepo prihvati, a onda za neka 2-3 puta sutradan iskaki bukvalno tako izmrvljeno kako je pojela, pa onda opet bude ok, tako da za sad jede na otprilike 5 dana zumance. U poslednje vreme svasta zna da ukrade sa naseg tanjira pa je malo zvakala slaninice, pecenice, domacih slanih stapica, pasulja, i tako jos ponesto sto promulja po ustima kad nas vidi da jedemo i kad vice am ili kad sama lopovski ukrade sa tanjira, kao pre neki dan neku napolitanku sa lesni kremom! Sve u svemu, dosta sam se opustila sto se tice hrane... Stolice su uglavnom ok, desava se da budu mekse, uglavnom su jaceg mirisa, valjda se to svakako menja. Na test sa magnetima nismo ni isli, nadam se da necemo ni morati, tj.nadam se da se situacija nece bitnije kvariti, a tu mislim pre svega na stolice. Jos uvek jede mahom bareno, a par stvari jede iz naseg lonca, mada planiram uskoro da pocnem da joj spremam na druge nacine, obecala sam sebi da cu se truditi jer ja u sustini nisam neka kuvarica, ali mi je bitno da beka jede dobro. Jos uvek se drzimo 2 mleka, dorucka, rucka i vecere i jednog vocnog obroka. Ima faze kad lepo jede, a i dalje one kad mrljavi, a plus je sad i bolesna i verovatno i neki zubi idu. Necu uspeti da procitam sve sto ste pisale u poslednjih mesec dana, ali nadam se da su vam bebaci dobro i da se sve stvari vezane za razne alergije stisavaju, ili bar da se njima siri spisak namirnica koje jedu!
|
|
|
|