RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 16:40:28)

dala sam zalogaj rotkvice.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 22:23:36)

super tash. [sm=smiley1.gif] dopada mi se sto si maretu uvela corbice. i ja bih ih rado davala K, ali ne bi ona to umela da jede..

ja sam juce dala pasulj, oko 3 kasicice umesane u kupovni brokoli. plus zumance. nista se nije desilo, sve regularno proslo.
sada samo svi prehladjeni, K curi nos, mene i mm boli grlo.. ja se cini mi se od nas troje najbolje drzim, za sad.. verovatno ce me sutra pokositi. K je citav dan imala 37.1, a veceras 37.5, pa sam joj dala 2.5 ml paracetamola, za svaki slucaj pre spavanja, da joj ne skoci u toku noci, a mi da to ne registrujemo. i ponovo ce spavati kod nas u krevetu. prosle noci sam je stavila na jastuk od memo pene, da ne lezi na ravnom zbog slivanja iz nosa. ne bih je vodila kod dr bez preke potrebe jer ce dobiti antibiotik, a onda joj se alergija uvek pogorsa. ali necu nista novo ni davati sve dok ne ozdravi, pa i nakon toga jedno vreme. u petak je trebalo da jede ponovo zumance, preskocicemo.
takodje, veceras sam u aksi kupila ove cerealije -> http://shop.aksa.rs/baby-king-cerealije-mesano-povrce-200g.html preko kojih cu joj uvesti spanac i ove -> http://shop.aksa.rs/baby-king-cerealije-mesano-voce-200g.html preko kojih cu joj uvesti pomorandzu. kao i ove -> http://shop.aksa.rs/nestle-cerealije-zob-i-suve-sljive-250g.html njih je vec jela ranije, pre vise meseci..

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 22:29:26)

izvinjavam se, ali chrome mi ne daje mogucnost da napravim lep link.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 23:23:29)

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa dosta mu je. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ako se nalije supe, neće hteti glavno jelo. 

[sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.9.2012 23:30:41)

Mac, dobro si me podsetila da Lazaru ponovo dam pomorandze. Iscedicu mu sokic u kasu od voca, npr. od jabuke jer ionako jabuke nece da zvace, malo zvacne i ispljune, pa moram da mu ih meljem, dok ostalo voce tamani.

Meni sveki donela kulinat finesse, pa cu od sada kuvati corbice od povrca za nas i za Lakija zajedno.

I Macaki, nadam se da ce vas taj virus brzo proci. Kod vas vidim letnje temperature, a ovde od 13-17°C. Brrrr....

Tashke, ja Lakiju 15-ak dana dala malo rotkvice, ali je ispljunuo, nije mu se dopala. Posle ja uzela da jedem i vidim da su bile malo ljutkaste.

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 1:11:04)

Pozdrav mamice! Mene dugo nije bilo, pocela sam da radim, ali me je odmah docekalo i polaganje prvog dela drzavnog, tako da sam bila bas u guzvi, slabo spavala, komp nisam ni palila, sad i muz dobio posao, pa se snalazimo sa raznim tetkama kad sam ja u skoli, dok svekrva ne ode u penziju... Inace, proslavili smo rodjendan pre 2 nedelje, uveliko hodamo, obozavamo sve sto ima tockove i osim sto smo slinavi sa balama i pljuvackom do poda, uglavnom smo dobro ...

Sto se tice hrane, zbog sve guzve u kojoj sam bila, nisam uvodila nesto puno namirnica, ali jesam zumance (i to mi je oduzelo mozda mesec dana, iako nisam tako dugo planirala) i kravlje mleko u kasicama (griz, sutljijas, cokolino...) Oko jajeta sam se malo natezala jer se desavalo da lepo prihvati, a onda za neka 2-3 puta sutradan iskaki bukvalno tako izmrvljeno kako je pojela, pa onda opet bude ok, tako da za sad jede na otprilike 5 dana zumance. U poslednje vreme svasta zna da ukrade sa naseg tanjira pa je malo zvakala slaninice, pecenice, domacih slanih stapica, pasulja, i tako jos ponesto sto promulja po ustima kad nas vidi da jedemo i kad vice am ili kad sama lopovski ukrade sa tanjira, kao pre neki dan neku napolitanku sa lesni kremom! Sve u svemu, dosta sam se opustila sto se tice hrane... Stolice su uglavnom ok, desava se da budu mekse, uglavnom su jaceg mirisa, valjda se to svakako menja. Na test sa magnetima nismo ni isli, nadam se da necemo ni morati, tj.nadam se da se situacija nece bitnije kvariti, a tu mislim pre svega na stolice.

Jos uvek jede mahom bareno, a par stvari jede iz naseg lonca, mada planiram uskoro da pocnem da joj spremam na druge nacine, obecala sam sebi da cu se truditi jer ja u sustini nisam neka kuvarica, ali mi je bitno da beka jede dobro. Jos uvek se drzimo 2 mleka, dorucka, rucka i vecere i jednog vocnog obroka. Ima faze kad lepo jede, a i dalje one kad mrljavi, a plus je sad i bolesna i verovatno i neki zubi idu.

Necu uspeti da procitam sve sto ste pisale u poslednjih mesec dana, ali nadam se da su vam bebaci dobro i da se sve stvari vezane za razne alergije stisavaju, ili bar da se njima siri spisak namirnica koje jedu!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 9:03:34)

Chris [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Drago mi je da ste dobro. 

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 10:47:22)

Christabel divne vesti u svakom smislu! [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 11:09:14)

Ženice, zvirnite u temu Testovi za utvrđivanje alergije, dajte mišljenje Zemunki. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 13:13:07)

christabel, drago mi je da ste super! [sm=smiley31.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 19:06:42)

Chris [sm=bravo.gif]
Nama sve nešto naopako ovih dana. Jedno vreme je Peka jeo kao zmaj, šta god da mu spremim on fino pojede. Odjednom je prestao da jede, pomislih da su možda zubi, mada do sada nije nešto kuburio sa apetitom zbog zuba. Šta god da mu spremim on okreće glavu, na silu par zalogaja pa posle sve pljuje. Kad vidi šta mi jedemo kidiše na to. Tako mi je neki dan uzeo pileću džigericu iz tanjira, koju sam dinstala sa crnim lukom, šeri paradajzom i domaćim začinima. Pojede je celu i ništa mu ne bi. Jutros je ukrao ćevap,i pojeo trećinu. Pojeo bi on i ostatak ali mu je bio ljutkast. I onda ja njemu lepo za ručak izvadim iz supe šargarepu, karfiol i džigericu i to mu dam. I ništa!
I sad sam kupila svinjsko meso i kupus, pa ću da mu kuvam sarmice i punjene paprike. Sutra ću da mu dam spanać, pa šta bude.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 21:40:05)

zille, pa kako naopako, vama je krenulo odlicno!!!!! [sm=bravo.gif] bravo za peku, resio covek da jede nesto konkretno. [sm=smiley36.gif]salu na stranu, super sto mu nista nije. na tvom emstu ja bih mu davala, ali ne bas svakoga dana nesto novo.. nego ono, vidis sta moze da jede, pa mu par dana to dajes.. pa onda nesto drugo. i tako..

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 21:51:27)

Jeeeeeeeeee!!!! Bravo Peki care! [sm=bravo.gif] Ma vidite da nam je svima krenulo, da kucnem u drvo!

MicinaMama -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 22:16:54)

zile ahahaha....pa zna dete sta valja[sm=smiley36.gif],sta kaze : dosta sam mama pasao sada bih i da jedem!

Mislim zalosno je to kada ti je dete,ili osoba bilo kojeg uzrasta,je ogranicena hranom...svi jedu a ti ne smes....tako i ja ostadoh gladna bolnici[sm=smiley36.gif]

sada kada sam se porodila,taman sam pomislila kako bi mi legla supica fino,donesose meni supu...ja se jadnice obradovala,a ona sva narandzasta...

samo sam je tuzno pogledala i ostavila sa strane jer sam alergicna na bundevu i tikvice a od bundeve je 100%...jer ovde bez toga supa ne prolazi...a sada sam na lesnik i orah izgleda...bravo ja...necu smeti ni slatkise da jedem.A mm namerno kupuje cokolade i slatkise sa lesnikom da ja ne mogu da jedem![sm=hudicek1.gif]

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 22:18:16)

Cao svima! Oli jede hleb! Odvela sam ga kod dr. jer sam primetila da ima gljivice u ustima..i ojed na dupetu koji ne prolazi-sve su gljivice :( Na kraju mi je rekla da mu mogu dati hleb, a dati mu zumance sa 10 meseci a belance sa 12 meseci. Bas sam pisala Tash za to i ona je rekla da ona nije smela da da...pa sam se posla ziva nasekirala, ali rekla sta je tu je, i evo da kucam u drvo ok je. Nema gasove, proliv, ma nista. Nadam se da je to onda sve dobro...eto, imam iskustvo sa jednim detetom, ali strah nikad ne prolazi cak ni kad sve radis po drugi put!

Uglavnom, borna kiselina na guzu, a soda bikarbona i voda u usta da mu se srede gljivice. On jos uvek bljucka, i to cesto krene da guta umesto da izbaci, pa su zato gljivice i narasle-uvek neke hrane u ustima...Sad kad primetim da mu se vratila hrana, dam mu gutljaj vode da ispere usta....

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 23:13:13)

Zille, i moja isto cim vidi nase tanjire nece svoje da jede, samo se dere am am i gleda u nasu bklopu. Voli da jede sama, ali ne dam joj ceo obrok tako da jede jer joj brzo dosadi, a u sustini i nije nesto puno pojela. Prvo joj dam na kasiku sta sam spremila, a onda dobije sama da zvace i jede prstima, ako zeli. Veceras je jela krompir i tikvicu sa hlebom, prvo je odbijala pa je sve smazala, pa se onda jos i otimala sa mnom za moju tacnu pa je jela kiselo mleko, hleba i sira a krala je i cajnu ali ne moza da je sazvace. Danas smo rucali lep paprikas ali je bilo dosta aleve paprike u njemu pa joj nisam dala, ali sledeci put cu joj dati ali bez paprike.

Inace, kazu da je normalno da u drugoj godini deca jedu mngo manje nego u prvoj, da im je apetit promenljiv i da im je sve prece od hrane. Ja sam vec pocela da se brinem buduci da moja u zadnjih par meseci nije bas nesto jela, i zato je pustam da uzima od nas, da bar uziva u tome sto hoce sama da jede.

Verus, super je to za hleb!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.9.2012 23:14:52)

Verus, ja bih dala hleb. [sm=smiley1.gif] A i radila bih sve kao sto je dr savetovala, pa ces videti da li detetu smeta ili ne, a velike su sanse da sve prodje normalno bez ikakvih problema.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 11:34:32)

Samo bih skrenula pažnju da je Verus bila kod pedijatra (koji btw odličan) a ne kod alergologa.

Marko opet jutros kakio krvavo.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 11:53:29)

Čula sam se sa mojom dr iz Dečije bolnice, apropo ovih krvavih stolica. I ona smatra da bi to trebao pogledati gastro. Jao, jesu to neke invazivne metode? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Kaže ona da ako je to samo fisurica, da onda gastro lekari daju Laksomucil, i sve se to sredi. 

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 12:52:16)

Mislim da nije, pretpostavljam da je to minijaturna kamerica koja se uvede u debelo crevo kroz anus, i verovatno je tanja i od cepica za guzu. Pretpostavljam da je malo neprijatno, ali da boli i da ce povrediti dete ne verujem. Snelle ce ti to bolje objasniti, ona je vodila Lanu na to snimanje, ali Lana je tada bila mala beba jos. Secam se da je pisala da je na nju to ostavilo los utisak, e sada ne znam iz ove perspektive kako gleda na to. Ja bih dete sigurno odvela, ali se ne bih ni brinula da je nesto ozbiljno u pitanju jer zaista mislim da je to samo fisurica koja ne dobija priliku da lepo zaraste i stalno puca iznova. Svakako ce doktori znati bolje sta je u pitanju, mi ovde samo nagadjamo. [sm=smiley31.gif]

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 13:45:43)

Evo me Tasho!
Tako je kao što je Yula objasnila, mala kamera koja se provlači kroz anus, pa debelo crevo i zatim posmatra unutrašnjost debelog creva. Meni je bilo traumatično iskustvo, ali mislim da je sam pregled više neprijatan, nego bolan, s obzirom koliko je tanka cev na kojoj je kamera. Mislim, moram da budem prosta, ali govno je mnogo deblje, pa ne boli kad izlazi. Mi smo bili sa detetom tokom snimanja i na monitoru nam je gastro pokazivao plikove koji su se stvorili usled alergije na kazein. Ti plikovi su u stvari krvarili i odatle krv u stolici.
Nisam u toku, kad je prvi put krvario i na šta sumnjaš? Iskreno, meni je sumnjivo da je tako odreagovao na bilo šta, s obzirom da ima dve godine. Ja bih rekla da je nešto drugo u pitanju, a ne hrana.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 13:53:21)

Ni ja ne mislim da je hrana, jer krv nije U nego NA stilici.
Moj tata koji je abdominalni hirurg kaže da je to fisurica, koja je česta kod dece. No, ja bih volela posetiti DEČIJEG gastro.
Kažu mi svi da je to od tvrde stolice, i vrlo je verovatno da i jeste od toga, no, svakako mi više ne prija tolika količina krvi.
Jednostavno, volela bih da mi specijalista kaže da nije ništa, da ne brinem... Dečiji specijalista.
A opet, kad pomislim kako mu guraju cev u guzu... Ne bih da mu stvaram traume kao što sam Luki stvorila sa čupanjem kožice na piši.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 14:43:23)

tash [sm=smiley13.gif] nemoj da se sekiras [sm=smiley31.gif] ali znas i sama da pregled moras obaviti. odvedi ga prvo, porazgovaraj sa dr, reci sta mislis.. pa vidi, mozda mozete proci bez rektoskopije. jel mu corbice nista nisu pomogle? a da mu uvedes dva puta dnevno corbasto, za rucak i veceru, ali da bude varivo, da se jede na kasiku? sta bese smete od sirovog voca?

K je i dalje malo prehladjena, nista strasno, nadam se da ce za par dana biti sasvim ok.
samo jos da mi neko kaze da dete treba dojiti samo do 6 meseci! JAKO sam ljuta na sebe i JAKO se kajem sto sam prestala sa dojenjem. evo, nije proslo ni 2 nedelje, ona vec bolesna! dok je sisala ni jednom nije bila bolesna, iako kada sam ja bila nisam je cak dojila ni sa maskom, pod visokom T, imala herpes.. njoj nikada nista nije falilo. naravno da majcino mleko nema vise isti nutritivni znacaj, ali sto se antitela tice, nezamenljivo je. da sam bar pregurala zimu, ovako ne smem ni da pomislim sta nas tek ceka... sad iz ove perspektive, planiram drugo dete da dojim minimum 18 meseci.

danas sam kuvala grasak za nas, dacu i njoj da jede. namerno sam stavila alevu papriku. ocekujem da dobro prodje jer je vec jela u filu za punjene paprike, ali u manjoj kolicini. javicu se.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 15:17:24)

Prva krvava stolica (ona što ima slika): 03.08.
Pre toga sam 01,02,03.08. uvodila jaretinu
06.08. -  La perfetta testenina
(to jutro je opet bila malo krvava stolica)
12.08. origano
13.08. crno i belo grožđe
14.08. sveža šargarepa i svež krastavac
24.08. aleva paprika
02.09. ječam
10.09. Tonus hleb
16.09. bosiljak
18.09. svinjska mast
19.09. med
21.09. ZDRAVO sok
23.09. peršunov list
24.09. krvava stolica
26.09. rotkvica
28.09. krvava stolica

Kod kuće imam zapisano šta je jeo, za svaki dan imam zapisano. Pokušaću da uhvatim neki ritam ovoga svega. Moram da budem sigurna da ne postoji neka veza.

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 16:24:13)

Nije mi logično da je stolica krvava od tvrde kake, bar ne više puta i u tolikoj količini. Ja bih sigurno otišla da se definitivno utrvrdi šta je u pitanju. Do tada ne bih imala mira. Ne brini, neće mu ostati trauma, zaboraviće on to.
P.S. Lana je pre par meseci imala krv u stolici, ali je u stolici bilo nesvarenog kikirikija, pa sam pretpostavila da ju je on pri izlazu povredio. Inače je bila mrva krvi, jedva primetno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>