RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 16:30:48)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ni ja ne mislim da je hrana, jer krv nije U nego NA stilici.

Ne mora da znači da nije hrana u pitanju, jer stolica kad prolazi kroz debelo crevo ona je već formirana, i kao što je kod nas bio slučaj krv se hvatala sa zidova debelog creva, tj sa plikova koji su krvarili, tako da bi i u našem slučaju, da nije bila bebeća, još nefomrirana stolica, krv bila NA a ne U stolici.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.9.2012 19:22:37)

Snele, i ja sam razmisljala o tome i deluje mi kao logicno, mada, Maretu nema krvi stalno vec se desilo u par navrata. Gledam ovaj Tashin spisak i zaista ne vidim nista sto verujem da moze da izazove krvarenje creva. Eventualno neko meso, mozda ta jaretina? [sm=zmeden.gif] ALI, njemu creva nisu stradala ni u vreme najvece alergije, kada je bio jos mala beba i kada su creva bila nezrela i otud mi nije logicno da sada krvare. Da je u pitanju neki ekcem, crveni pecati, urtikarija, pa da posumnja na alergiju, ovako mi se cini da sve upucuje na nesto drugo, ili je cmaric povredjen, mozda ne zvace dobro, tvrdo kaki ili neki virus? Da li je rota virus aktuelan i kod velike dece?

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 12:03:48)

Dobar dan
mi zaglavili urinarnu infekciju kaze doktor jer sam higijenicarka pa je perkam,ali kaki po pet puta dnevno pa mi je to nekako normalno.
Imala tri dana visoku t preko 39,jedva sam spustala....
Inace je dobro super rucka(pu,pu)i inace ali sam mislila da ce utanjiti od temperature ali ona i sa 39 jede ko ala,a inace je mrsavica....
Uveli u poslednje vreme brusnicu,pomorandzu.....
Pije caj od jp za decu protiv urinarnih infekcija....
Sledece nedelje radimo ponovo uk pa cemo videti....stalno neka sekiracija......
Ljubim vas sve Tash ne brini sve ce to da se sredi[sm=smiley31.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 12:55:15)

Uh, nisam znala da moze da se dobije urinarna infekcija od cestog pranja. Mada, drugarica je imala problema kao odrasla, doduse ne sa urinarnom infekcijom, ali je poremetila skroz intimnu floru od cestih pranja i po nekoliko puta dnevno, dr joj rekao da to nikako ne radi. Ja L. perem guzu obavezno jednom dnevno pred spavanje najcesce, a kupanjac svaki drugi dan. Pisala sam vec na odgovarajucoj temi o tome.

Super da malena lepo jeki, tako ce lakse prevazici bolest. Ljubi je puno.

P.S. Mozda da joj guzu peres posle svakog kakenja samo sa vodom a uvece tusiranje/kupanje sa sapunom/kupkom? Zato sam uvek pre za kakenje na nosu nego u pelenu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 14:29:56)

ishler [sm=smiley31.gif] bice to sve dobro.. nego, otkrij mi tajno kako tvoja lepom rucka, ova moja ponovo nece ni da zine. zivela bi na pahuljicama, keksu i mleku. ni voce, ni povrce ni meso ne okusa danima. mada joj je nos i dalje zapusen, jedva dise, imala je jutros 37.2. zibi i dalje muce, izasla joj je jos jedna cetvorka, jos jedna treba i to je valjda to.
mi samo malo pauzirali sa jajetom, bas mi je zao, a i ne znam da li to tako pravilno ali sta da radim, nisam mogla da joj bolesnoj dajem jaje, pa da razmisljam. u medjuvremenu smo uveli pasulj i alevu papriku. vec par puta je jela u nasim jelima i ja bih rekla da je to to, necu tri dana uvoditi. ne znam da li da cekam da sasvim ozdravi ili da ipak sutra, prekosutra dam jaje? [sm=zmeden.gif] 15-og idemo kod alergologa na kontrolu, do tada moram znati sta i kako, da znam sta da kazem. trebalo je u petak da idemo u savetovaliste na merenje, ali smo odlozili zbog bolesti.. nasa dr insistira da K primi mmr, alergolog nije za to.. pojma nemam sta cu. [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 18:56:58)

Samo da vam se javim na brzaka. Ja sam se osmelila i počela da dajem svašta od klope Pekiju. Pre dva dana sam mu kuvala punjene paprike, juče sam kuvala pasulj, danas je jeo pileću supu sa gnječenim karfiolom i šargarepom i pečenu piletinu. Pojeo je ceo batak! Nisam mogla da verujem da tako lepo jede. Ne osipa se, dobar je, dobra mu je stolica, a ja bih vrištala od sreće [sm=bravo.gif] Ljubimo vas sve [sm=smiley31.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 19:42:09)

Ih Zille, pa ovo su fenomenalne vesti! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

I mene si okurazila pa cu za koji dan Lazaru lepo da dam curetinu! [sm=smiley1.gif] Onaj keks sa jajima mu nisam davala ima nedelju dana, ali dacu mu nekom prilikom nesto sa celim jajetom, mozda makarone ili neku pitu, mozda malo palacinke... Videcu jos.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 20:53:19)

Ne znam gde se formira stolica, ali cak i da formirana stize u creva, ne stize puna kolicina odjednom. Mislim, mi jedemo 3-5x dnevno, a kakimo mozda 1x dnevno. Te da su crevna krvarenja, ta krv bi morala dospeti U stolicu, makar po negde.
Ja se inace bavim nekim tehnickim stvarima: uvela sam oplemenjivac rublja i ne ispiram 2x, uveli smo pastu za zube, uljanu kupku koristimo svaki 3-4ti dan, ostalo ga kupam u Lukinoj, obicnoj musteli, ili bez icega, u cistoj vodi. I dalje ga mazem mustelom svako vece, ali onako ovlas, razvucem po rukama, i brzinski prevucem po telu.
Nije spavao preko dana, i u 8 se zaboo u krevet. :)))

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 20:58:54)

Inace, Yula, i ja sam pomislila na jaretinu, pisala sam pri uvodjenju da mi se cini da se malo osuo, ali samo prvi dan, dalje nista. Ali ne uklapa se u jelovnik, npr, jeo je jaretinu u sredu 19.9., a krvavu kaku imao u ponedeljak 24.9. Izmedju je morao kakiti, nikada se ne desi da ne kakio 5 dana.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:40:45)

Hocete li ici kod gastro?

Bas mi je drago da si se malo opustila po pitanju ostalih stvari vezano za Mareta, i smatram da dete polako treba navikavati na uobicajene stvari da ne bude kasnije "svileno". Ja Lazaru ispiram i po nekoliko puta, ali tako moram i nama jer mi prakticno nova ves masina nesto slabo ispira, kao da uzima malo vode za ispiranje. Treba mm to da prekontrolise. Oplemenjivac ne koristim vise ni za nas, niti nameravam. Ali mackanje eto mi je na minimummu, tako sam doduse krenula i od Lakijevog rodjenja, pa kada se povaio ekcem i suva koza onda sam mackala nekoliko meseci, ali cim sam primetila da se koza vratila u normalu proredila sam i na kraju skoro potpuno izbacila mazanje, pa mozda jednom u 10-15 dana namazem jer eto imam to mleko, pa ajde da se potrosi ( a da uzmem sve ceti'r cero, nece da se bace [sm=smiley36.gif] )

Sta kazes za Zilletovog Pekija? Alergije su stvarno cudna pojava, iznenada dolaze i iznenada prolaze.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:46:31)

Ja joj iskaala svojusrecu putem sms i zaboravila ovde da se radujem. [sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:48:01)

Macaki, kada cete vi na kontrolu kod dr i ponovne testove i kakve ce vam raditi, iz krvi ili kozne? Jedva cekam da vidim sta ce biti, posebno me zanimaju mleko i jaja. Drzim vam palceve! [sm=smiley31.gif]

Tasho, kada cete vi opet kod vase dr alergologa? Imate li u planu neko testiranje, mada ni ne vidim zasto jer njemu su i do sada svi rezultati bili ok, osim mleka. Sta ti ona bese rece, do kada necete smeti da probate jaja?

Verus ( ne znam navraca li na temu i da i ce videti pitanje ) , kakvi su vasi planovi, jesi li nasla nekog alergologa u NS ili SRB koji ce se okupirati oko Olija? Da li cete raditi neke tetsove i kada? Da li si razmisljala o Vega testu, sa magnetima, slanim sobama i pecinama? Cula sam od prijatelja cija su deca alergicari ili imaju problema sa bronhitisom, da su im slane sobe puno pomogle. Ja cu L. i mm obavezno da vodim kada dodjemo u SRB. Mislim svasta, sta imam ja da ih vodimo, ici cemo zajedno. [sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:49:21)

Ja joj iskaala svojusrecu putem sms i zaboravila ovde da se radujem. [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Da, ispalo je kao da si je iskulirala, ali pretpostavila sma da ste se vec cule, samo me zanima tvoje misljenje.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:52:21)

Nemam misljenje. To je ono sto sam ocekiala da ce se desitipred nas PRIC - nstalo preko noci. Ali nije se desilo, cekamo dalje, tu famonu noc, stvorenu amo a nas. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:55:01)

planiram sl nedelje da pokupim upute. ici cemo kod gastro, i kod pulmologa, pa tek onda kod alergologa.
hocu da radim prick na mleko, govedinu, morsku riu, recnu ribu, naradzu, limun i jagode.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:56:08)

mrzim ovaj E pad, gutam slova na njemu!

New Mom -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 21:59:07)

Mi pokupili upute - gastro (Pavkov), nutriciolog (Šrek) i alergolog (Vislavski).
Tash, kod koga vi idete?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 22:05:31)

gastro? ne znam jos, verovato Sasa Bregun.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 22:09:18)

Daj salis se da se covek preziva Shrek? [sm=jezicek.gif]

Taske, neces prick na kakao? Cooliraj slova, razumemo te.

New Mom -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 22:33:43)

Preziva se, najozbiljnije.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 22:37:49)

mislim da je radjen kakao, mri me da ustanem i da je negativan, kao i soja, cokolada, jaje... ne znam sta sve jos.

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 22:45:10)

mozda ovo moze da pomogne:

Varenje hrane počinje u ustima (šećer, alkohol...).
Preko jednjaka stiže u želudac, gde se varenje hrane nastavlja (šećeri, početak varenja masti, belančevine).
U tankom crevu (sastoji se iz tri dela: duodenum, jejunum, ileum) se pod dejstvom enzima gušterače i žuči hrana dalje vari (završava se varenje šećera, masti i belančevina). Ovde se iz hrane apsorbuju hranljivi sastojci, a nesvareni ostaci prelaze u debelo crevo.
U debelom crevu se resorbuje voda i minerali i formira čvrsta stolica. Kod zdravih stolica se eliminiše kroz anus-otvor kojim se završava kraj debelog creva-rektum. Kružni mišići u anusu regulišu otvaranje i zatvaranje otvora i obezbeđuju voljno pražnjenje creva.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 22:50:24)

Sto znaci da stolica ne stize formirana u creva, i da ako su crevna krvarenja, da bi krvi trebalo biti i U stolici sem NA?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 23:27:58)

mislim da je radjen kakao, mri me da ustanem i da je negativan, kao i soja, cokolada, jaje... ne znam sta sve jos.

Soja je negativna????? [sm=smiley22.gif] Nisam imala pojma da je sve to radjeno i da je negativno!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.9.2012 23:29:56)

Sto znaci da stolica ne stize formirana u creva, i da ako su crevna krvarenja, da bi krvi trebalo biti i U stolici sem NA?

I meni se to namece kao logican zakljucak, a negde sam o tome jos davno citala, kada je kod nas bilo aktuelno i trebao bi tako biti. Mada, kao sto je Snele pisala, ako je krvarenje u debelom crevu, onda bi krv verovatno ostajala samo po spoljasnosti kake.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>