RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.10.2012 23:21:08)

tash [sm=bravo.gif] nisam znala da su kiki bombone posne, bila sam sigurna da ima necega unutra.

zille [sm=smiley31.gif] sta se desava, jesi li saznala od cega se peka osipa?

nemam puno vremena.. juce sam dala zumance, proslo regularno. uvece smo bili u setnji, svratili u prodavnicu da kupimo nesto slatko.. gledala sam sta bih njoj uzela, citala sadrzaj an svim krem bananicama, svaka ima belance. onda kupih neku od neke firme nelly, nije bananica, nego cokoladni zeka. dali mi njoj, ona srecna, mulja i vozi se u kolicima. pocela da se okrece i da nam pruza zeku, mi pitamo sta je, jel hoces.. mase odricno glavom, nece. mi pogledamo, a ono unutra nije smesa kao u bananici nego ladno zele, preliven cokoladom. i to od limuna, pa joj se valjda nije dopalo. ali dobra vest je da mu je pojela skoro celu glavu i ne bi joj nista! sacuvala sam celofan, prekucacu sastav kad stignem. uglavnom, i ovde ima neko sredstvo za zeliranje. ja sam joj inace davala do sada da lizucka ratluk kada smo ga u kafanama dobijali uz kafu. mislim da bi to sva nasa deca smela, to je posno i to na vodi.
danas sam dala kasiku pahuljica sa povrcem (cvekla, sargarepa, paradajz i spanac) za dorucak zajedno sa pahuljicama sa bundevom. nista joj nije, dacu sutra malo vise, pa po nedelji ceo obrok. posle toga cu skuvati spanac sa krompirom, pa cemo videti.. na isti nacin planiram da uvedem i pomorandzu, preko pahuljica, pa tek onda da je dam svezu i to necu skorije, tek pocetkom zime.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.10.2012 23:22:01)

pa nisu samo jagode, ni jedno od navedenog voca nisam davala Marku. Znas bre sta je najcrnje - on nije reagovao na dobos tortu, na Milku, na Euroblok... To sve ima mleka. Jedino je na Kapri reagovao. To je ono sto mene zeza u celoj ovoj prici.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.10.2012 0:28:28)

Pa videla sam da ima i ananas i svasta jos nesto, ali sam samo jagode navela kao problematicne. Ako mu ne smeta, ne vidim ni najmanji razlog da ne jede. Kapri je bio odavno, od tada je Mare porastao za godinu dana!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.10.2012 0:29:43)

Super macaki, izvestavaj nas redovno!

Dobro si me podset_ila na pomorandzu, sutra cu da ih kupim!

Odoh da spavam, ostaricu pre vremena za kompom. [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.10.2012 23:03:34)

jutros nije htela pahuljice, pojela je samo par kasika, tako da nastavljamo uvodjenje spanaca..
u setnji nam se desilo nesto cudno.. dala sam joj najpre bananu sa keksom (nisam nasla gustav, pa sam uzela zlatni pek), a posle nekih sat vremena je jela kiflu koja je imala susama na sebi. u jednom trenutku sam joj videla malo crvenila na bradici, kao pola mog nokta. malo me je frka uhvatila, pa sam joj oduzela kiflu i obrisala je, povuklo se brzo.. e sad, da li joj smeta zlatni pek ( on ima i soja lecitin, za razliku od gustava, ali jela je vec soju u drugim stvarima), susam ili se samo malo ogrebala kiflom, jer je bila res? ne znam, uglavnom.. veceras joj dolazili drugari, njoj troje. gledala sam da kupim nesto sto bi i ona mogla da jede... i reciceta da sam potpuno odlepila, ali ja sam joj veceras dala d ajede lisnatu posnu pastetu (ima margarin u sebi), lisnate stapice (sa susamom) i cokoladne napolitanke! to su one posne, starkove, u ljubicastoj kutiji.. nista joj nije, bar za sad!! videcu kako ce sutra kakiti. mada joj se pre par dana desavalo da malo sluzavo kaki, ali to je bilo od sekreta, bio joj je pun nos. znaci, od susama joj nije defiinitivno nista, dacu ga jos koji put pre nego sto ga dopisem na spisak uvedenih namirnica.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 0:21:58)

Ma verovatno se dete malo ogrebalo kiflom, to ti kazem ja alarm za alergije [sm=smiley36.gif]
Kada idete na testiranje?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 12:22:20)

ne znam, sledeceg ponedeljka, 5.10. idemo na kontrolu, pa cemo videti sta ce dr predloziti.. do tada planiram da jos par puta dam zumance, da znam sta da joj kazem. mada je do sada prolazilo dobro, hvala Bogu!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 15:46:04)

5.10. je bio prekljuce, u petak, mozda 15.10.?

Ovako, ja sam danas davala Lazaru palacinke, ali mu se uopste nisu dopale, ni sa dzemom od sipurka ( koji do sada inace nije jeo ) niti prazne. Ma kakvi, probao malo i nesto mu se tu ne svidja i samo odguruje rucicom i kaze NECE. [sm=smiley36.gif]Eto. Probacu za neki dan sa gibanicom. 20 i nekog i mi imamo kod alergologa, pa cu videti sta ce nam ona reci, mada, kod nje je zakazano tada jer je bila pretpostavka da cemo u medjuvremenu otici na testiranje u bolnicu, pa kod nje sa rezultatima, ali mrzelo me da odkazujem, pa idemo da vidimo sta ce nam reci za ovo do sada.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 16:23:42)

da, mislila sam na 15. oktobar, pogresno sam napisala.
probaj da mu das sa krem sirom ili jogurtom, garant ce mu se dopasti. [sm=smiley2.gif]

ja dala danas ponovo zumance, proslo ok. ne znam tacno, mozda 1/4..

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 18:42:15)

planiram da pitam dr sta misli o uvodjenju ribe i tropskog voca. takodje me zanima da li ce sada dozvoliti da jedemo bareno zumance, kao i kada planiramo belance i sta cemo da radimo povodim mmr vakcine. nesto sam nacula da nije obavezna, pa je mm za to da je ne vakcinisemo. videcemo jos..
sto se mleka tice, pretpostavljam da cemo to ostaviti za kraj, nakon testiranja. samo me zanima da li cemo probati da K pije obican aptamil umesto ovog specijalnog ili cemo probati da mlecno uvedemo kroz fermentisane mlecne proizvode.

Adriana83 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 19:20:56)

Evo i mene ... Redovno vas citam ali ne pisem jer se kod nas nista posebno ni ne desava.Bili smo kod nutricioniste (dr Srek) i on kaze da su zabice savrsene!Takodje je rekao da posto kod njih nema dokazanih alergija pocnem da uvodim SVE! Rekao je cak i jaje onako kao kajganu,ja pitam samo zumance a on kaze ne samo zumance nego SVE! Tako sam se ja prilicno ohrabrila pa su zabe poslednjih par dana probale pavlaku,komadic( manji od malog nokta ) kajganu,i juce i danas ni manje ni vise nego pasulj (ne zaprzen,zacinjen sa malo soli i kuvan sa dimljenom svinjskom butkicom)!Za sad je sve super.Sutra planiram da im za dorucak dam hleba i pavlake koliko hoce da pojedu.Da potsetim da kod nas nikad nije bilo nikakvih osipa ni krvi u stolici.Jedini problem je bilo povracanje i zelene,kisele sluzave stolice. Nadam se da ce i dalje sve biti dobro.Puno vas pozdravljam sve i puno poljubaca za sve vase male i velike bebce [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 21:00:55)

bravo [sm=bravo.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 22:28:36)

Bravo Adriana za tvoje curice! [sm=bravo.gif] Ti si brzo reagovala dijetom i ako im je nesto smetalo, one su to vec prerasle. Uzivajte!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.10.2012 22:31:24)

Lazar je veceras sa nama vecerao picu! Prvo smo mu davali koricu samo, pa se n akraju zapitali zasto ne bi jeo sve jer je bila samo sa paradajz sosom, 4 vrste sira i origanom i tako je Lale pojeo celo parce. Te pice su veoma tanke, ali veoma ukusne [sm=smiley36.gif]

Veceru koju sam spremila za njega sam stavila u teglicu, ohladila pa u frizider, mislim da ce to moci da jede sutra, u pitanju je pire od krompira, blitve, malo putera i mleka. Sta vi mislite?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:08:52)

bravo lale! [sm=bravo.gif] mislim da je vreme da nasa deca vise ne jedu bebecu hranu. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:11:32)

Ne znam Yula, ja ne volim da ostavljam ništa što je sa mlekom i puterom. Mada, umela sam Luki da ostavim španać da prenoći u frižideru, a u njemu ima mleka.

Dala sam Marku i Kiki od limuna i jagode.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:12:42)

Šta ide u testo za pizzu?

Olga75 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:18:00)

brasno , kvasac , so , ulje , ja je zamesim sa vodom i stavim malo pavlake

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:21:07)

Ja sam slaba sa mešenjem, jel imaš recept koji se ne sastoji iz "prstohvata i šake"?

Olga75 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:27:11)

nemam , samo odokativni i na otprilike [sm=smiley13.gif]
znaci otprilike 1/2 kg brasna , oko 1 dcl vode u koju se stavi kasicica secera i oko pola kvasca , u brasno se stavi soli po ukusu ( ja stavim oko pola kafene kasicice ) i nesto ulja ( ne znam koliko , pola dcl ,par kasika ne znam jer sipam direktno iz flase)i jedna dooobra kasika pavlake ( to ne mora ) i onda se zamesi pa ako je testo premekano onda dodas brasna ako je pretvrdo onda malo vode i tako dok ne dodjes do zeljene mekoce , ostavis testo da se odmori i malo nadodje , premesis i eto

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:34:00)

pa ako je testo premekano onda dodas brasna ako je pretvrdo onda malo vode i tako dok ne dodjes do zeljene mekoce

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] To mi je i baka rekla, to je momenat koji mi ne ide, uvek do kraja imam testa za četu vojnika.

Olga75 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 9:39:21)

hm , pa treba da ti se ne lepi onako jako za ruke , mislim ono se lepi ali ne treba da se oteze kao zvaka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 10:42:18)

VOĆE
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov), crno i belo grožđe
- term. obrađeno: sve gore navedeno + bundeva, višnje, trešnje
- da li sme:  borovnice, ribizle, narandže, mandarine, limun, kivi, maline, kupine, jagode, brusnice?  

POVRĆE
- sveže: paradajz, paprika, šargarepa, krastavac, rotkvica
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, prokelj, kupus, keleraba, peršun
- da li sme: pečurke?

MESO
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina
- pačetina
- da li sme: zečatinu (domaće i divlje),  ribe (koja)?  

ŽITARICE
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso
- ječam
- Tonus hleb: proklijalo zrno pšenice, laneno seme, susam, seme bundeve, seme suncokreta, kvasac)  

TESTENINA
- la perfetta bez jaja  

OSTALO
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, vanil šećer, origano, aleva paprika, bosiljak, ZDRAVO sok od jabuke, svinjska mast, Dumbo flips (smoki), čips, kokice, med, Kiki bombone.

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 11:32:41)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.10.2012 13:00:44)

tash, bravo! [sm=bravo.gif] puno toga jedete!
nas kum pravi najbolju picu na svetu, bolje je nego bilo koja u piceriji. stavlja samo kvasac, brasno i so, nista vise.
moze mare da jede grisine, ribice (posne), ratluk..
sta mislite o naru? vidim da ga sada ima, a jaaako je zdrav.
kako se uvode brusnice, kupe se na meru, pa se da detetu da gricka?

mi smo jutros pojeli punu meru pahuljica sa povrcem, koje imaju spanac u sebi. tako da cu da ga smatram uvedenim. skuvacu ga za neki dan, onaj zaledjeni frikomov, pa ako i to prodje ok kupicu pahuljice samo sa spanacem. ove -> http://www.flory.rs/userfiles/image/pop-up-spanac.jpg

Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>