RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.10.2012 10:02:13)

Što si se skenjala zbog MMR?

Pisala je Yula da se u Fr daje čak i ako dete ima alergiju na jaja. Pisala i Verus da se u Americi daje iako je prisutna alergija na jaja. Pa, valjda taj sav svet zna šta radi.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.10.2012 10:03:23)

Tash, ne brini se odmah, uopste ne mora da znaci da je od sirceta, zapravo, ne pada mi na pamet na sta bi mogao reagovati iz sirceta, znas li ti? Pretpostavljam da si citala sastav ima li sta neobicno u njemu?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.10.2012 10:04:48)

Pa da, sta vam je zene, daje se i u Srbiji, bas smo dosta pisale o tome. Kazu da su sada te vakcine unapredjene i uopste ne smeta ni deci koja su alergicna na jaja.

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.10.2012 10:07:43)

Pih, ispadoh glupa u društvu, nisam znala da se daju i ako je dete alergično na jaja [sm=zmeden.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.10.2012 18:26:25)

Ajd, ne zeki Snelle, pa ko bi to sve propratio, i mi smo to saznale jer je kod nas skoro bila aktuelna vakcina.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 0:27:52)

videcu sa dr u ponedeljak da pe vakcine probamo i belance. sta da radim, bolje i tako, bicu mirnija. danas smo ponovo jele zumance, ako se ovo danas uopste moze nazvati jelom.. [sm=smiley13.gif] slivana je, kuka po ceo dan, izgleda ponovo zubu.. cetvorke su sve cetiri nikle samo po pola, a druga polovina tih ogromniiiih cetvorki treba tek da se pojavi. a koliko ja vidim krecu i trojke! bas sam se iznenadila, ja sam mislila da one idu puno kasnije. vide se bele loptice, naziru se gde su desni.. uglavno, ona nista nece da jede. prespavala je veceru, samo popila mleko (u koje sam stavila malko pahuljica, da ne bude bas nista nije jela) i zaspala ponovo. danas je zumance kao malu kajganicu drzala u ruci i gurala u usta, ziva sam se preledila. ali nije joj nista! uopste nisam pisala dnevnik ko zna od kada.. moracu da precesljam ovu temu pa da ispisem koliko puta smo do sada probale zumance, ja mislim oko 5. danas je pojela oko 1/4.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 0:29:50)

snelle [sm=smiley31.gif]
kad god "naidjem" na tebe bacim pogled na tvoj tiker. [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 0:31:18)

IZVORNA PORUKA: Tash
Što si se skenjala zbog MMR?

zbog price o autizmu (pored frke zbog alergije).

jel mare bese primio mmr?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 9:00:12)

Da, primio je. Iskreno, ja ne verujem u priču o autizmu. Stava sam da dete koje na vakcinu reaguje autizmom, da je to dete već imalo neki "zez" u organizmu, i smatram da bi se autizam u nekom svom obliku, u jednom momentu svakako aktivirao, nevezano za vakcinu. Znam, ni takvo razmišljanje ne teši, jer kako mi da znamo da nije baš naše dete to koje će imati okidač? Ipak, ja sam oboje vakcinisala. Dal mi je stajala knedla u grlu? Jeste. Ipak, ja verujem u medicinu i vakcine.

Nisam juče dala sirće. Pojavio se ekcemčić i kod drugog uha, i po bradi. Mada, i meni je podivljao ekcem na prstu, možda je samo promena vremena. Ili od ovog slinavljenja... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Elem, odložila sam sirće, probaćemo opet kada ozdravi.

Izgleda da postoji mogućnost da Marka ubacim ranije u vrtić sa Lukom, trenutno se niko ne javlja zvaću posle. Da ide na dva sata dnevno. Posle doručka, i da ostane na voćnoj užini.

Odoh sada da pišem u Grafomotoriku, bio je roditeljski juče.

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 9:42:15)

Taske jesi dobila moj SMS? Total IgE je 12 a normalan je do 26 ili 29 sad tacno se ne secam. Znaci nema alergija na ono sto do sada jede[sm=bravo.gif] Sa tim da sam jela soju i obicnu plazmu, pa sad, koliko je toga proslo u moje mleko:on je konzumirao i nije reagovao. Tako da nije bilo potrebe da radim ceo panel. E sad, kad bude napunio 12 meseci, odvescu ga da uradim ceo panel, a evo i zasto: ako pokaze da je kazein pozitivan, necu poceti da jedem mlecno, a ako je negativan, pocecu da jedem sve mlecno, a cekacu da on bude bar 15 meseci pre nego sto mu dam nesto od kozijeg mleka....

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 9:44:33)

Videla sam Verka sms, i zaboravila da odgovorim. Bila sam u nekom haosu juče. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:06:56)

Nek Bog oprosti ako gresim, ali ni ja ne verujem uopste u tu pricu MMR-autizam, cak ni ne mislim da je mmr okidac za autiza vec se jednostavno u to neko vreme dete razvija punom brzinom i tada pocinju da se primecuju poremecaju ponasanja. Sada krive i kandidu u crevima, ali opet i za to kazu da se kod dece sa autizmom jednostavno iz nekog razloga kandida mnogo namnozi u crevima i onda samo pogorsava ionako vec problematicno stanje, jer izaziva razne tegobe i naknadno razdrazuje i uznemiruje dete. Ja nekako verujem da se neko dete jednostavno rodi sa tim problemom, kako, zasto, ne znam.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:11:47)

Pitala si me za sirće. Nema sastav. Piše da je alkoholno sirće dobijeno alkoholnim vrenjem (ako sam dobro zapamtila). 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:14:00)

Tašo evo šta sam videla "U našoj zemlji sirće se proizvodi od melase koja je nusprodukt pri proizvodnji šećera, iz nje se izdvaja alkohol etanol od kojeg se sirćetnom fermentacijom dobija alkoholno sirće. Osim melase, koriste se kukuruz i druge žitarice, razne vrste vina i voća."

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:16:38)

Pa, u principu, sem ako kazein nisu turali u vino, onda nema nekih problema, zar ne? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:22:34)

Uf, znaš i sama kako to ide, ako se u fabrici proizvodi još nešto, što sadrži kazein, onda nema garancije da nije dospeo i u sirće? I ko zna kakvo vino je u pitanju, i šta sve stavljaju u njega, kako bre mogu da prodaju nešto bez ikakve deklaracije o proizvodu[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:30:43)

Poštovani!

Imam dete od 2 godine koje je alergično na kazein, protein kravljeg mleka. Ishrana mu je redukovana, dosta namirnica ne jede, ne bih Vas mnogo gušila sa tom pričom (ne jede mleko i mlečne proizvode, jaja, soju...). Dala sam mu malo Vašeg sirćeta, i dobio je ekcemčić na licu (obično mu se tako manifestuje alergija). No, ekcemčić može biti i od pada imuniteta jer jeste prehlađen. Našla sam na internetu ovo " "U našoj zemlji sirće se proizvodi od melase koja je nusprodukt pri proizvodnji šećera, iz nje se izdvaja alkohol etanol od kojeg se sirćetnom fermentacijom dobija alkoholno sirće. Osim melase, koriste se kukuruz i druge žitarice, razne vrste vina i voća." Malo sam se poljuljala ovakvim saznanjem, jer znam da se kazein stavlja u neka vina pri finalnoj obradi da bi se dobila bistrina. Tada sam shvatila da ustvari ne znam kako se dobija sirće, šta se sve koristi. Molim Vas, kažite mi kako se proizvodi Vaše sirće. Da li postoji nešto što bih, s obzirom na detetovu alergiju, trebala znati? Da li postoji mogućnost da u sirće dospe nešto od jakih alergena?

Unapred zahvalna,

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:31:24)

Verus [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Uradila si pravu stvar. Imaj u vidu da ce mu kaka varirati i nekada biti malo cudnijeg mirisa, nekada od hrane, nekada malo nazebu, nekada zubici, lizu svasta... A sta ja da ti pricam, tebi je to drugo dete.

Macaki, pa sto si se uplasila za kajganu od zumanceta ako ona vec jede zumance? [sm=zmeden.gif] Srecno sa belancetom, ja mislim da ce to dobro proci.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:32:21)

Javi kad odgovore, baš me zanima.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:35:32)

Uh, Tasho, sada kada Nedja ovo napisa, mene strah da ne stavljaju vino kao ono sto je neko pio dok je dojio pa na kraju ispalo da ima kazeina u vinu, kao i u mom jabukovom sircetu. [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:40:00)

Mhm, i mene je strah. Nije imao ekcem jako dugo, te je ovo zaista čudno. Jeste, bilo je leto, pa je sada zahladnelo, no ipak, jednostavno imam osećaj da nešto ne štima.
Pri tom mi mama kaže da tek kiseli kupus neće moći da jede jer se on sam kiseli. Nisam razumela šta je rekla jer sam bila besna na ceo svet juče, pa sam se na njoj istresla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image], ali ona kaže da je prirodno kišeljenje gore od dodavanja sirćeta (po pitanju alergija).

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:41:01)

To je ono što sam ja pričala - ne kupujte ništa na čemu ne pišu sastojci niti to isto dajte deci. Kad u hleb stavljaju surutku, i mnog druge sastojke, kao i u neke namirnice za koje u životu ne bih rekla da imaju bilo šta mlečno, onda me ništa više ne može iznenaditi.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:43:50)

U moje hlebove ne stavljaju surutku, a i surutka je sasvim druga grupa alergena od mleka i mlečnih proizvoda. No, ipak se slažem sa tobom da ne treba da se daje i da se igra, iako, u dopisivanju sa nekim proizvođačima sam zaključila da ni deklaracijama ne treba verovati!

LESICE, trebaš mi!!!!

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:45:09)

Znam ja da je surutka sasvim druga grupa alergena, ali ja nisam htela da jedem ni taj hleb.

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 10:59:55)

Tash tu sam. Pitaj?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>