RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 11:24:19)

Kako se dobija alkoholno sirće? Da li u njemu ima nešto što bi Marku moglo izazvati alergiju? Dala sam mu par kapi Aroma alkoholnog sirćeta, i posle nekih 6h mu je izašao ekcemčić, eno, već 3-ći dan stoji. Obustavila sam sirće, ekcemčić može biti i od prehlade (para imuniteta), ali se baš poklopilo, i ustvari ne znam dal želim da probam ponovo. 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 11:38:50)

Da li bezbedno alkoholno sirće?

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 11:41:50)

Alkoholno sirce se sircetnim vrenjem prethodno dobijenog alkohola. E sad taj alkohol moze da se dobije iz melase,sladovine,krompira,uglavnom sve one sirovine koje sluze za dobijanje jakih alkoholnih pica (ne racunajuci voce) Takav alkohol moze u sebi da ima necistoce koje mogu a ne moraju da se uklanjaju kazeinom,mada se kazein cesce koristi u obradi vina(suvise skupa metoda za uklanjanje necistoca za sirce),tako da meni ovo sa kazeinom ne igra toliku ulogu. Ja se pre nesto razmisljam da nije mozda problem u nekom od aditiva koji se pridodaju za poboljsanje ukusa i kvaliteta samog sirceta.

Jedino moras da proveris da nije u pitanju sirce od surutke,u tom slucaju moze doci do zaostatka izvesne kolicine proteina iz surutke.

I ono sto bih ti ja savetovala je da za pocetak nadjes sirce dobijeno razblazivanjem sircetne kiseline.

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 11:43:46)

E da,nemojte da se opterecujete previse ovim clancima iz novina...ja kada bih bas sve prihvatala prestala bih da jedem (i disem) odavno.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 11:49:22)

Ali kako ja da nađem takvo sirće? Mislim, ne piše na njemu ništa sem "Alkoholno sirće dobijeno sirćetnom fermentacijom iz razblaženoga etanola. Sadrži ukupne kiseline izraženo kao sirćetna: min 9%." (tako mi je izdiktirala sveki bez naočara [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image])

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 11:56:20)

Pazi ovako,sad sam ima nasla na sajtu da pored alkoholnog imaju i jabukovo i vinsko sirce,sto bi znacilo da nije iskljuceno da je doslo do nekog mesanja i zaostatka u tragovima,mada kazem ti po meni je to zanemarljivo mala sansa za je doslo poazve kazeina u sircetu.

Evo sad i ja nadjoh moje flase sa sircetom[sm=smiley36.gif] I na jednom pise prirodno alkoholno sirce 9%,a na drugom koje se zove "salato" pise razblazena sircetna kiselina 9% Dobijena razblazivanjem prehrambene sircetne kiseline E-260,drugim recima ovo drugo sirce prirodu nije videlo dobija se razblazivanjem esencije,cisto hemijski proizvod, ali meni treba za pojedinu zimnicu,a sa esencijom ne volim da se igram u kucnim uslovima.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:17:32)

Uh. Nisam pametna. Moram sve ovo da prespavam malo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

A ovo... Šta je mama htela reći ovim:

Pri tom mi mama kaže da tek kiseli kupus neće moći da jede jer se on sam kiseli. Nisam razumela šta je rekla jer sam bila besna na ceo svet juče, pa sam se na njoj istresla user posted image , ali ona kaže da je prirodno kišeljenje gore od dodavanja sirćeta (po pitanju alergija).

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:27:22)

E sad mene neko da pita ja bih se klela u kiseli kupus,iz prostog razloga sto mu se fermentacijom potpuno menja hemijski i nutritivni sastav,jedino sto mi pada na pamet,je zbog mlecnokiselinskog vrenja,koje obavljaju bakterije probiotici,pa se onda umesto secera u kupusu dobija mlecna kiselina. Mozda je to ono sto Marku moze da smeta.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:30:46)

Bravo Lesice, to ima smisla. Hvala ti puuuuuuuuuuno! (njemu su probitoici zabranjeni)

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:34:00)

E to je to. Nisam znala da su probiotici zabranjeni Maretu,mada ustvari ima logike. Nista pravi mu belolucane paprike [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:36:02)

Ne znam šta je to, ali ako sme da jede, brzo mi kaži!

Da li to znači da oni kiseli krastavci što se samo potope u vodu sa solju i šećerom i drže se na suncu pa se ukisele (baka ih zove letnji kiseli krastavci), nastaju isto kao i kiseli kupus te ne treba da mu dajem?

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:40:01)

Pecene crvene,ili zelene paprike,pa lepo oljustene pa potopljene u miks siceta i ulja (moze limunov sok,opusteno umesto sirceta) i beli luk.

Da i to je bioloski konzervirano povrce,kao i fileti crvene paprike,pripremani na isti nacin.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:43:13)

Nismo još limun uveli, ali dobro... ma smisliću već nešto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lesica -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:46:10)

Sacekaj par dana,pa probaj opet sa sircetom,ja zaista mislim da nije ono problem.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 12:47:33)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 20:14:37)

Tasho, da li si razmisljala o mom predlogu da pravite jabukovo sirce? Ne znam tacno kako se pravi, ali cini mi se da se samo potope jisecene abuke u vodu i stoje tako neko vreme, posle se procedi. Mozda se nesto dodaje, ali nisam sigurno, mislim da ne, jer nam je to prof. domacinstva dala recept jos u osnovnoj i posle ga mi pravili kuci, ispalo extra i ispalo puno. To je bilo sirce od divljih jabuka. Mislim da bi takvo sirce mogao bez problema da jede.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 23:06:39)

mislim da je tash bitno da mare moze jesti te salate koje su vec spremljene.
u svakom slucaju, bilo bi dobro da nadje sirce koje sme, pa da moze opusteno salatu da rucka, zajedno sa njima.
nisam imala pojma sta sve sirce moze da sadrzi, bas sam iznenadjena.

ja danas dala par kasicica pahuljica koje imaju u sebi pomorandzu. proslo regularno. one sa spanacem klopamo uveliko.
danas smo pobegle kod mojih jer je mm zaradio neki grozan stomacni virus, citav dan je prespavao sa visokom T. ali dosle smo predvece kuci, ovde cemo spavati.. samo se nadam da se necemo ponovo razboleti, jos nismo ni prezdravile kako treba.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.10.2012 23:27:41)

Ja Laletu dajem sok od pomorandze. [sm=smiley1.gif] Pre neki dan mu davala razblazen sa vodom, proslo neslavno, nije mu se dopalo, danas mu dala procedjen cist i super je popio. Planiram sokic od pomorandze redovno da mu dajem da pije, mislim da ce to biti najverovatnije neko vreme posle rucka, zbog bolje absorbcije gvozdja iz mesa.

U subotu cu mu dati spagete bolonjeze, ali ce biti sa obicnom testeninom, necu mu davati onu bez jaja, vec ove sto i mi jedemo.

Kada mi dodje sveki, a to ce biti kroz mesec dana, planiram da mu kupujem onaj integralni hleb sa semenkama suncokreta, susama i ostalim semenkicama. Htela sam danas da mu kupim, ali mm ne voli taj hleb, a ja hleb maltene uopste ne jedem, pa ce dzabe da se susi, a sveki uvek kupi po dve vrste hleba, pa ce taman tada imati ko da ga jede a da L. uvek na meniju ima svez hleb. Nista to necu postepeno uvoditi, vec cu samo dati da jede koliko zeli.
Sveze maline jos uvek nisam dala, ne osecam potrebu za tim, jede ih u jutarnjim cerealijama suve.

Jos samo piletinu i curetinu treba da krenem, ali i to cu tamo negde sredinom novembra kada dodje sveki.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 10:42:47)

IZVORNA PORUKA: Yula

Tasho, da li si razmisljala o mom predlogu da pravite jabukovo sirce? Ne znam tacno kako se pravi, ali cini mi se da se samo potope jisecene abuke u vodu i stoje tako neko vreme, posle se procedi. Mozda se nesto dodaje, ali nisam sigurno, mislim da ne, jer nam je to prof. domacinstva dala recept jos u osnovnoj i posle ga mi pravili kuci, ispalo extra i ispalo puno. To je bilo sirce od divljih jabuka. Mislim da bi takvo sirce mogao bez problema da jede.

Pretpostavljam da se tu desi isto ovo:

IZVORNA PORUKA: lesica RR

E sad mene neko da pita ja bih se klela u kiseli kupus,iz prostog razloga sto mu se fermentacijom potpuno menja hemijski i nutritivni sastav,jedino sto mi pada na pamet,je zbog mlecnokiselinskog vrenja,koje obavljaju bakterije probiotici,pa se onda umesto secera u kupusu dobija mlecna kiselina. Mozda je to ono sto Marku moze da smeta.

Lesice?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 13:24:12)

Ja sam JAAAKO umorna od svega ovoga! Ja ovo sve više ne mogu! Želim da se probudim i da sve postane ružan san!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 16:51:38)

tash [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 19:25:00)

O Tash, potpuno te razumem. I ja se isto osecam samo me strah da izgovorim na glas [sm=smiley13.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 22:05:34)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam JAAAKO umorna od svega ovoga! Ja ovo sve više ne mogu! Želim da se probudim i da sve postane ružan san!

Plasila sam se da ces ovih dana izjaviti tako nesto [sm=smiley13.gif] Jeste Tasho tesko, ali sta ces, i nije uopste toliko strasno koliko ti se nekada ucini da jeste. Evo vidi ovako, mi smo se svi utrkivali da sto vise namirnica uvedemo deci, pa da ti kazem, ja gomilu njih uopste sada ne dajem, jednostavno potpuno zaboravim na njih. Trebala bih mu davati jaja po malo da vidim kako ih podnosi, a ja uopste nemam predstavu sta da mu dam sa jajima kada je on navikao na ovakav rezim ishrane i nesto sa jajima nemam pojma gde da ubacim. Osim planiranih bolonjeza sutra, a i to moze sa testeninom bez jaja.

Maretu je alergija na [sm=smiley35.gif] kazein ocigledno vrlo jaka i sa tim ces morati da se pomiris, ALI zamisli ove sto ne smeju gluten! Na to ne smem ni da pomislim, a opet ima uzasno mnogo ljudi koji sa tim sasvim normalno zive. I moraju tako do kraja zivota. Ja mislim da ce Mare sasvim normalno jesti jaja i kada njih uvedete na konju ste! Moci ce puno stvari da jede. Mozda mu nece smetati ni soja, otkud znas dok ne probate. Ne kazem da treba da probate sada, ali ako test nije pokazao alergiju na soju, mislim da su pristojne sanse da detetu ona uopste ne smeta! E posle samo treba naci mlecne preradjevine na bazi soje i super, eto i kolaca i svega normalnog kao zamena za zivotinjsko mleko.

Dete ti je inace zdravo, pravo i sto je najvaznije mentalno zdravo, treba da budes srecna i svi mi da budemo srecni sto nam deca imaju samo alergije. Molim te razmisljaj pozitivno, trebas i moras. Volimo vas i ljubimo Lale i ja. [sm=smiley27.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 22:15:45)

IZVORNA PORUKA: Zille

O Tash, potpuno te razumem. I ja se isto osecam samo me strah da izgovorim na glas [sm=smiley13.gif]

Zille [sm=smiley31.gif] Vidis da se kod vas menja stanje na bolje, jos se imuni sistem nije potpuno izgradio i stabilizovao, ali ide u pravom smeru. Ne posustaj i ne kloni duhom. Pisi slobodno sve sto te muci, tu smo da podrzimo jedni druge jer se mi majke sa ove teme najbolje razumemo.

I ja imam u glavi to da ce danas-sutra mozda Lazaru nesto novo zasmetati, ali sta cu, i da bude tako idemo dalje, samo nek smo zivi i zdravi, naci cemo nacina da se izborimo sa svim ostalim. Moramo da budemo jaki zbog nase dece i da razmisljamo pozitivno, pa i u nekim losim stvarima da nadjemo nesto pozitivno. Mi smo mame borci, najgore je iza nas, sada sve ide na bolje. Veliki ljubac i vas! [sm=smiley31.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.10.2012 22:20:44)

P.S. Tasho, kada mu uvedes limun on ce ti biti odlicna zamena za sirce, za slucaj da se ispostavi da mu ova druga smetaju, mada sam ubedjena da cete naci neko koje mu zasigurno ne smeta.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>