RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 9:13:51)

mada ne bi trebalo to tako odmah

Može biti odmah. Sećaš se kada sam Marku za ručak dala sos od paradajza a on ga iskakio uveče? Ne kažem da jeste, možda su zaista zubi, samo kažem da to jeste moguće.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 9:35:41)

VRSTA SISARA           KAZEIN
žena                         0,9
krava                        2,8
koza                         3,30
ovca                         4,5
bivolica                      3,5
kobila                        1,30
svinja                        -
zebu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]                     -
lama                          3,00
kamila                       -
jak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]                       -
sob [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]                      8,70

dr Vera Katić je to objavila u nekom svom radu, inače je redovni profesor, tako piše. Ne znam gde je mama to našla.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 12:53:27)

yula, vise je bilo po krevetu, stolu, podu.. nego sto je pojela. [sm=smiley29.gif]
inace, sve je ok, nije vise kakila. ja mislim da nije od keksa i da je sve ok. probacu ponovo taj keks, malopre sam ga trazila u maxiju, ali ga nema. sledece nedelje cu ga namerno dati ponovo.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 15:17:10)

IZVORNA PORUKA: Tash

mada ne bi trebalo to tako odmah

Može biti odmah. Sećaš se kada sam Marku za ručak dala sos od paradajza a on ga iskakio uveče? Ne kažem da jeste, možda su zaista zubi, samo kažem da to jeste moguće.

Nisam bila precizna, nisam mislila da ne moze isti dan da iskaki sto je pojela, vec da je neverovatno da iskaki par sati kasnije. Desavalo se da L. uvece iskaki podnevni rucak i to u slucajevima kao je kakio par puta u tolku dana, normalno kaki jednom-dva puta max. a ako kaki i treci put, onda moze da izbaci i to sto je taj dan jeo. Ali, koliko kapiram, ona je jela keks to vece i isto vece ga iskakila, to mi je skoro pa nemoguce, osim da je imala prolive, pa je sve samo proletelo kroz zeludac i creva. Opet, nisam strucna, to je moje roditeljsko misljenje [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 15:34:34)

Jutros L. pojeo 2.5 supene kasike cerealija sa malinama+pirincane koje sam dodala do potrebne kolicine koju inace jede. Sve je proslo ok. Sutra mu ih necu dati jer planiram da dam keks, tako da ce trecu dozu ovih cerealija dobiti u toku sledece nedelje.

Znaci sutra definitivno krecemo sa keksom. Sta mislite, koliko da mu dam prvi put? Na ambalazi pise da u keksu ima zumance u prahu, znaci nije moguce da ima jaja ili ima jaja u tragovima, vec bas sadrzi zumance. Dacu mu ujutru, odmah posle dorucka. Ajd, Boze pomozi, valjda ce sve biti ok, mada, ako mu nista nije bilo od punih usta kroasana koji je sav premazan zumancima i pun jaja, ne verujem da ce nesto strasno biti od malo keksica.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 16:58:16)

IZVORNA PORUKA: Tash

VRSTA SISARA           KAZEIN
žena                         0,9
krava                        2,8
koza                         3,30
ovca                         4,5
bivolica                      3,5
kobila                        1,30
svinja                        -
zebu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]                     -
lama                          3,00
kamila                       -
jak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]                       -
sob [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]                      8,70

dr Vera Katić je to objavila u nekom svom radu, inače je redovni profesor, tako piše. Ne znam gde je mama to našla.

Nekada negde sam citala nesto o ovome [sm=jezicek.gif] Kako god, znam da kozje mleko ima vise kazeina i od kravljeg, zato nisam nesto bila odusevljena idejama za davanje kozjeg mleka bebama. A secam se i price jedne forumasice gde se detetu vratio ekcem na mestima gde ga je ranije kao beba imao, po konzumiranju cistog kozjeg mleka.

Ne znam, ne mozemo decu zastiti od svega i drzati ga pod staklenim zvonom, ali se mozemo potruditi onoliko koliko je u nasoj moci da mu omogucimo dobru startnu poziciju sto se tice ishrane, zdravog nacina zivota, vaspitanja, sticanja radnih navika. Deca ce nam kasnije biti zahvalna zbog toga, iako se sada nekada bune kada nije po njihovom, ipak mi sve to radimo za njihovo dobro, a to ce i oni kasnije shvatiti.

Mi pocinjemo da se malo vise krecemo u drustvu sa Lazarom, u tom drustvu su i deca njegovog izrasta ili malo vise starija ili mladja od njega, jedu svasta nesto i ne bih zelela da dodjemo u situaciju da zeli nesto da pojede, a sve je svesniji svega oko sebe, a ja ne smem da mu dam, a uopste nisam sigurna da li to stvarno predstavlja opasnost za njega.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 21:29:42)

Yula, Marko je tada rucao oko pola 4 a kakio oko 6. Nebitno.

Mislim da treba da mu uvedes nekakve grickalice koje ces nositi sa sobom. Veruj mi da ce sva deca jesti to sto ti imas, a ne L ono sto su oni do tad imali. Vremenom ce nauciti da pita sme li.

Ja danas kupila Zdravo sok od jabuke i dala Marku. Ne bi nista. Tj, pojavile se dve pikne u kosi, ali od cega li su, i kad su se pojavile, nemam pojma. Ne planiram redovno da dajem sok, al bi bilo zgodno znati da sme pa na rodjendanima ne moram da sakrivam case i strepim.

Takodje, nasla sam neke putere... Od suncokreta, bundevinog semena, od susama... Ogromnim crvenim slovima pise da ne sadrze gluten, kazein, secer, konzervans, vestacke boje... Izguglacu posle pa cu staviti link, sad sam sa mob.

Dala Luki kozje mleko, o tome u adekvatnoj temi. :)

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 22:16:01)

Po ko zna koji put mi se desava da danas nesto kazem i tvrdim a vec uvece me moje dete demantuje, neverovatno. Veceras je Lazar iskakio malo grozdja koje je pojeo u 17h za uzinu. Eto. Svasta.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 22:16:59)

Yula srecno sutra sa keksicem! Javi cim pre kako je proslo. A sto se tice kolicine, mislim da bi tebala dati jedan zalogaj, pa posle desetak minuta jos jedan. Mozda samo pola keksa ukupno,ili ceo? To je i meni uvel rebus pri uvodjenju novih namirnica.
Tash, a da na onoj listi koliko kazeina ima u cijem mleku stoji crtica jer ne postoje podaci o tome,a ne da nema kazeina u tom mleku? Samo razmisljam.

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 22:27:08)

Valjda cu stici malo da kucam pre spavanja....Oliver za sada jede sledece:

-krompir
-pirinac
-sargarepu
-brokoli
-probao je karfiol (mislim da mu je smetalo samo zbog gasova ali nisam opet dala)
-tikvice
-bundevu
-grasak
-persun

-breskvu
-krusku
-bananu
-dinju

-piletinu
-jagnjetinu

Sutra mu dajem pilecu dzigericu prvi put-sa sela od sestre sveze od jutros...Valjda nisam nesto zaboravila...Po Yulinom predlogu dacu uskoro grozdje, i mozda jabuku?

Sta dalje zene?

U oktobru idemo u savetovaliste pa cu da pitam kada bih mogla zumance i kada hleb...to bi mi bas resilo dorucak. On je inace TAKAV zdera da je to strasno, a bas je vitak. Jede dorucak, rucak, veceru, 1 ili 2 uzine (ako vidi nekoga da jede moram da mu dam nesto!!!), i sisa svaka 3 ili 4 sata!

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 22:35:27)

Verka, po knjizi koju imam, jedne naše poznate doktorke, grožđe se savetuje tek u drugoj godini života. Ja sam Marku letos davala po malo ali uvek iskaki cela zrnca i ima gasove od njega. Neću mu davati do sledećeg leta sigurno.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 22:41:44)

Ne, Zille, nasla sam posle text na netu koji govori o specificnostima BEZKAZEINSKOG MLEKA SVINJE, BABUNA I PITOMOG M... NECEGA. :)

Yula, srecno sa keksicem. znas mene: ja bih dala jedan zalogaj i to je to za prvi dan. Drugi dan bih dala 3 zalogaja, treci dan pola-celog keksa. Kad kazem zalogaj, mislim bas malen zalogaj.

Veruska, sa mob sam, ne mogu sad da analiziram spisak.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 23:03:23)

A Biochemical and Molecular Characterisation of Non-Casein Proteins of the Baboon (Papio hamadryas), Pig (Sus scrofa domestica) and Marsupial (Monodelphis domestica)

IZVOR

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 23:15:57)

Puteri od uljarica

[img]http://www.dodaj.rs/f/3P/BI/hlB1pSf/210920121567.jpg[/img]

Ne vidi se najbolje, ali piše da ne sadrži kazein.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 11:45:53)

Samo na brzaka da vam javim da je Lazar pojeo 1/3 keksa i da je sve proslo ok, bez ikakvih okom vidljivih reakcija. Sutra ce dobiti ceo keksic. To su mali keksici kao petit beure. Pisem vam kasnije.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 21:47:42)

Yula cekamo da se javiis [sm=bravo.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 23:11:03)

Sve je proslo ok. [sm=bravo.gif] Sutra, kao sto vec rekoh, dobice ceo keksic, a ako i to prodje ok, onda razmisljam da mu preksutra dam 3 keksica, pa da vidimo sta ce se desavati. Ne nameravam inace da mu dajem taj keks da jede jer je pun secera, pa cu videti sta bi naredna namirnica mogla biti, a koja sadrzi celo jaje. Ideje su vise nego dobrodosle.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 23:18:37)

[sm=bravo.gif] Yula

Zille, kako je Peki?

Mi smo uveli papir u ishranu. [sm=smiley29.gif]

Zapričala sam se sa kumom, a on je za to vreme odgrizao deo pakovanja za šećer (onaj što ide uz kafu), i pojeo. Uplašila sam se jer je papir bio crven... kontam boje... Valjda mu neće biti ništa. [sm=smiley13.gif]

Odvikavamo se od dude, pišem u adekvatnoj temi, osećam se kao go*no. [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 23:23:11)

jupiiiiiiiiii [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

K nsita ne jede, ne okusa. muce je zubi jaaaako, nicu obe desne cetvorke istovremeno. dala sam opet danas zumance, vrlo malo.. nista joj nije. [sm=smiley1.gif]
juce je predvece ponovo kakila kiselkasto, a jutros normalno. pocela sam se da se tripujem da nije to od zumanceta koje je jela u sredu za rucak.. ali mi je nesto nemoguce! yula, moze li to biti r-ja na jaje? kakave je obicno r-ja na jaja? trazila sam da kupim onaj integralni zlatni pek, da robam ponovo da ga dam ali ga nisam nasla. kupila sam posnu plazmu. ovih dana cu dati mleveni gustav sa mlekom za dorucak ili veceru. za dorucak sam probala da joj dam kacamak sa slaninom, ali zamalo nije povracala. odustajem, neka jede bebecu hranu do punoletstva. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 23:29:30)

Tako i M za malo nije povraćao od ajvara jutros. [sm=smiley36.gif] Ali on od svih tih novih stvari koje... ne znam kako da opišem... imaju ukusa [sm=smiley36.gif], u početku hoće da povraća, onda navikne i ne možeš mu oteti.

Zanimljivo je sledeće:
- Luka je u zadnjih 3 nedelje ispio dva antibiotika, a Marko ni jedan, pregurao je sve sa malo kapi za nos.

Druga zanimljiva stvar je da sam ubacila oplemenjivač rublja u njegov veš, i ništa se ne dešava. I dalje ispiram 2x.
Ono što ne znam je dal da sada prvo probam da ne ispiram 2x bez oplemenjivača, ili da to pokušam sa oplemenjivačem? Ako postignem da ne ispiram 2x sa oplemenjivačem, osmeliću se da probam da ga prebacim na običan prašak za veš (sada koristimo tečni za njega).

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 23:35:19)

P je mnogo bolje, juce je primio Urbason, inhaliram ga Berodualom 0,5+1,5fr, i stavljam mu Adrianil T kapi u nos. I sve je bolji. Danas sam mu sala semenke od ludaje(bundeve), posle se cesao malo oko usta. I takooo...
Macaki nemoj sade nerviras, P je stariji od tvoje K pa i dalje mu pasiram sve,tako samo hoce da jede. Pa nek bude tako,makar jede.
Yula bas mi je drago,a da mu posle polako uvodis zumance kako treba?
Tash,uvek je to odvikavanje traumaticno. Meni je zao da ukidam P to zadovoljstvo. Izgleda da ce on biti od one dece koja koriste cuclu i sa 4 godine. Uzas,al bas me briga!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.9.2012 23:39:12)

E baš mi je drago da je bolje. Lepo sam ti rekla da je ona doza premalo, zato se on do sada uvek pogoršavao. Držim fige da prođe.

A ova duda... Jao kad je rekao "Nije se duda kvarila, ti si seckala Makinu dudu", za malo da izvadim onu drugu, što je u šteku cela. Duša me zabolela. [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 11:43:43)

Krenula sam persun kroz supicu.

Pomoc: kako se zove ono belo sto izgleda kao saragrepa? Sta je celer? Sta je zelen?

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 11:47:44)

Zelen je ona veza u kojoj je šargarepa i peršun, za supu. Paštrnak izgleda isto kao peršun samo ima drugačiji ukus, malo je i ljutkast. Celer je okrugao, možeš da kupiš sa ili bez listova.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.9.2012 11:53:09)

CELER

PERŠUN
PAŠKANAT ILI PAŠTRNAK

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>