RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 18:02:32)

[sm=bravo.gif] Bravo Macaki! Ti bas imas herca. Ja cu keks dati najverovatnije u subotu ujutru a sutra cu ( sada cete se preneraziti [sm=jezicek.gif] ) kupovne cerealije sa malo maline. Bas sam se nosila mislju da probamo maline, ne znam zasto, ali tako mi doslo i onda mi veceras drugarica poslala pola sto je kupila njenom bebonu, jer sve one traju jako kratko i ako imas vise vrsta, ne stignes sve da potrosis pre isteka roka, pa delimo.

Inace, Macaki, moze da se krene i od 1/8, mada oni koji su oprezniji krecu od 1/16 i to kuvanog, jer se preciznije odvaja zumance od belanceta. Kako god, bas se radujem sto je ovo proslo super! Izvestavaj nas redovno, meni puno znaci vase iskustvo jer eto i mi krecemo sa jajima na neki nacin.

Zille [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Pa, ovo danas sve velike novosti! Hvala Bogu, samo nek su nam klinci zivi i zdravi!

Tasho [sm=smiley13.gif] I ovde su skupe i curetina i piletina, ma svo meso je skupo. Meni se mnogo vise isplati da kupujem gotove kasice, ali sva sreca pa ne moram na detetu da stedim, a i da nemam da mu dam tako raznovrsno i kvalitetno, pa nista mu ne bi bilo, rastu i druga deca koja se hrane mnogo losije. Meni samo bude zao kada vidim da roditelji nece da se potrude oko deteta vec mu daju sav skart da jede, jer im je tako lakse.
Kada budes imala para ti tada kupi tu curetinu, a do tada neka jede sto i do sada. [sm=smiley31.gif] A more za atopicare je veoma, veoma vazno.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 22:05:56)

Dobro vece....TASH stigao je rezultat ima malo vise eritrocita od normalnog pa postoji sumnja na infekciju,cekamo uk,mada meni je to pre licilo da je od bosiljka.MACAKI bravo za jaje,ja nisam hrabra jer je beka reagovala tim katastrofalnim povracanjem ,pa sam istraumirana.Da je bio osip verovatno bih probala.Ovako ne znam ni kako bih probala cak i da pokaze negativno na testu.Dragoo mi je da je proslo super jer jaje je vrlo bitno.....YULA ti i ja smo istraumirane,ali navijam da probate pa sta bude mrvicu.....Sto se tice malina nisam za to do druge godine,tako mi instikt govori,a jede sve pa mislim da nije neophodno,a inace sam prilicno opustena bila po pitanju uvodjenja,mozda i previse..Mi trenutno nista ne isprobavamo dok ne stignu nalazi.........

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 22:22:39)

Joj žene kako se radujem, sve neke lepe vesti! Samo da nas ne udari grom posle svega ovog lepog! Zille oslić, Mac jaja, Yula će maline, ishler će da izleči tu infekciju, A JA DALA DETETU MED! [sm=smiley36.gif] Šok? [sm=smiley36.gif]
Luka se nešto nakašljao, i nikako da stane i ja mu dajem med kašikom, a Marko... da umre od muke. Stoji pored i viče "Daj Maki kašiku!", ja mu dam, on mi pruža i kaže "Umoči tu!" [sm=smiley36.gif] I ja dijabola umočila. [sm=jezicek.gif] Te sreće drugari! [sm=jezicek.gif]
Elem, sad kad krenem da ga "tovim" tonus hlebom (dala sam mu danas, znate da sam bila obustavila jer nisam bila sigurna dal je osip od vrućine) i medom... ima da puca od zdravlja! [sm=smiley36.gif] Jao samo da izbaci ovaj šlajm! [sm=smiley11.gif]

Inače, bre, nemojte da se osvrćete na moje kukanje za pare, moram malo, nije baš tako kritično, izvući ću se za mesec-dva. [sm=smiley1.gif] BTW, ima baka ćuretine u zamrzivaču, tako da, sada ćemo malo da se igramo sa medom, i mislim da će za vikend probati ćuretinu. [sm=smiley1.gif]

Volim vas sve! [sm=smiley31.gif]

milicicak -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 23:22:48)

Dobro vece svima [sm=smiley1.gif]

Citam postove i vidim da ste tu jedna za drugu, da se podrzavate i savetujete a meni bi savet svakako dobro dosao....

Tara puni 6 meseci u petak i gastroenterolog nam je rekao da je najverovatnije alergicna na proteine kravljeg mleka. Dijagnozu je dala na osnovu moje price (povracala od Aptamila HA, Milupine kasice sa pirincem i rizom, dobila koprivnjacu oko usta kada mi je pipnula ruke dok sam jela sladoled) a test nam je rekla da uradimo tek sa godinu dana jer navodno pre toga nisu pouzdani. Meni je ukinula sve sto moze da sadrzi mleko bilo koje zivotinjske vrste i soju a Tari prepisala Novalac Allernova posto meni nestaje mleka a i vracam se na posao za dve nedelje.

Moram da napomenem da sam ja po savetu pedijatra vec sest nedelja na dijeti bez svih mogucih potencijalnih alergena (mleko, jaja, kikiriki, bobicavo voce, orasi, citrusi) a da bebac klopa jabuku, breskvu, bananu, pirinac, tikvicu, sargarepu, brokoli i teletinu :) cini mi se da ima reakciju na bananu ali mm je ubedjen da sam isparanoisala [sm=smiley13.gif] Inace ja imam kontaktni dermatitis na gomilu hemije, hladnocu, ambroziju.... a mm je alergican na ambroziju, dakle postoji i ta pozitivna porodicna istorija [sm=smiley13.gif]

Uglavnom, da ne duzim, moje pitanje je Koliko su ti testovi na alergije, po vasem iskustvu, u ovako ranom uzrastu pouzdani? I koji da se radi i gde?

Hvala puno unapred

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 23:25:34)

Hajde da te preusmerim na drugu temu, pa tamo da ćaskamo.

KLIKNI

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 23:33:43)

Inače, dobrodošla! [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.9.2012 23:34:39)

IZVORNA PORUKA: Tash

Joj žene kako se radujem, sve neke lepe vesti! Samo da nas ne udari grom posle svega ovog lepog! Zille oslić, Mac jaja, Yula će maline, ishler će da izleči tu infekciju, A JA DALA DETETU MED! Šok?

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bravoooooo, ja se tako radujem sto nam dobro ide! daj Boze da i potraje!

yula, ja sam skoro razmisljala da uzmem pirincani griz sa ukusom maline, tj. on je u sebi imao aromu maline, ali se nisam usudila. bio je jos i sa cokoladom, ali je taj u sebi imao mleko, pa je i on otpao. onda sam uzela obican, ali K nije htela da ga jede, gadila se.
inace, sve sto je malo krupnije teksture nece. tako nije htela ni palentu nikada. i dalje jede blendano i to potpunoooo, do neprepoznavanja. sad je ponovo muci zub i ne mogu da eksperimentisem sa tim, a rekla sam sebi da cu kada dodjemo sa odmora da spakujem stapni mikser, pa da joj samo blendam u secku, da ne bude bas previse sitno. opet je jutros imala T 37.2, sada sam sigurna da je od zuba jer je i prosli put tako bilo. imala je par dana T dok je izbijao, a onda kada je izbio on je ljudi moji tako probio meso, da joj je u ustima bila prava rana - krvava, gnojava i iz usta joj je zaudaralo. i tako par dana, dok nije sasvim izbio, onda se rana zatvorila i sad sve izgleda super. sad ce ponovo tako. [sm=smiley13.gif] inace, ima bas krupne zube, na mm-a i zaovu, namuci se jadna sa njima. [sm=smiley13.gif]
sutra i prekosutra ne dajem nista novo, tj. dacu ponovo te psenicne cerealije sa jabukom, pa u subotu ponovo zumance.

ishler, probaj da ne das par dana bosiljak, pa da onda ponovo das, pa prati!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 9:35:33)

Drage moje, ja jutros dala supenu kasiku tih cerealija sa malinom, umesala ih sa nekim drugim koje vec odavno jede. Nije bilo trenutne kontaktne, niti bilo kakve druge reakcije koja bi upucivala na al.reakciju. Doduse, ovo je njemu bas prvi kontakt sa njom, pa cu pratiti stanje narednih dana.

Znam i u pravu ste da mu malina uopste nije neophodna, ali zaista mislim, a nadam se da ne gresim, da bez ikakvih posledica moze da ih jede. Ovde ih bas rano daju deci, evo ove cerealije su od 6 meseci. Nadam se da ga necu sada senzibilisati, zapravo mislim da je sada vec dovoljno zreo da proba neke namirnice i da vidimo gde smo. A imam neki bas snazan osecaj da treba da probamo maline i eto, juce mi drugarica posalje te cerealije, stigle su kao porucene da bih prelomila da ih dam [sm=smiley1.gif]

Inace, ja volim da mu spremam domace jutarnje kasice, mada kazu kao da su zdravije ove kupovne, proverene su, kontrolisanog kvaliteta, dok ovo sto se kupi u obicnim trgovinama nije u tom rangu. Kako god, za sada cu morati da pauziram sa poparama, palentama, grizom, ovsem i ostalim domacim djakonijama jer imam gomilu ovih kupovnih koje treba da potrosim, ionako su mi ove kupovne uglavnom bio.

New Mom -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 9:45:46)

Nešto me sajt danima baguje (sad se grebem), pa ne mogu da se ulogujem, pa ću sada "naširoko".
IZVORNA PORUKA: Macaki

IZVORNA PORUKA: New Mom
Prvo, kod Kolje ekcem za sada pod kontrolom. Davala sam mu pirinačne pahuljice sa punih 5 meseci, tu noć je povraćao 3X u mlazu i batalila sam to. Naravno, ja sam sad puna "teorija zavera" - ona sadrže AD, a AD je kravlje mleko itd....

koje pahuljice ste koristili?

Milupine pirinačne.
IZVORNA PORUKA: Snelle

NM, verovatno već znaš, ali nije zgoreg spomenuti. Ne znam jesi li uvela sebi dijetu bez kazeina, ali ako jesi, vodi računa da ne jedeš ni namirnice koje sadrže soju, jer deca alergična na kazein, su mahom alergična i na soju. ne kapiram baš povezanost, ali tako je nama rekao gastroenterolog.

Pazim, trudnim se.
IZVORNA PORUKA: Zille

PRICK nam je radila dr Vislavski, prvi put sam je videla sad. Fina je, pažljiva, strpljiva.

Da, hvala za info. :)
IZVORNA PORUKA: milicicak
Tara puni 6 meseci u petak i gastroenterolog nam je rekao da je najverovatnije alergicna na proteine kravljeg mleka. Dijagnozu je dala na osnovu moje price (povracala od Aptamila HA, Milupine kasice sa pirincem i rizom, dobila koprivnjacu oko usta kada mi je pipnula ruke dok sam jela sladoled)

Tash, je l' se sećaš epizode sa bazena, kad sam rekla da je buknuo, a nikako nisam pokontala na šta? Jela sam sladoled (tj. liznula od KL), možda je na to reagovao.[sm=zmeden.gif] A eto još neko povraća na te pahuljice.

Za sada smo još status quo, idem za 10ak dana po uput (kad mi prođe rok, da mogu da džedžim po lekarima), pa ćemo videti.

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 9:52:01)

Mnoga deca su odreagovala na te Milupine pirinčane, čak i ona koja nisu reagovala na kazein iz majčinog mleka.
Imate Milupine bez AD mleka.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 10:35:43)

Tasho [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] To za isbegavanje meda zbog polena mi nije bilo bas najlogicnije, jer dete ne mozes da sacuvas od polena. Ako ce razviti alergiju na njih razvice je i bez meda, a mozda nikada ne postane alergican na njih, a mozda tek sa 30 godina, pa sto do tada da ne jede med, ako vec posle nece smeti?

Milicicak, dobrodosla. Meni to deluje kao istinska alergija na mleko i budi pazljiva. Rekla bih da imas dobrog doktora, tu si imala srece. Mislim da ce se i ostale zene sa teme, bar vecina sloziti da je Allernova pravi izbor u takvim situacijama, odlicno je mleko.

Ostale zenice [sm=smiley31.gif] moram da palim, nemam kada da napisem svakome sta sam htela.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 11:31:34)

Tasho user posted image user posted image user posted image To za isbegavanje meda zbog polena mi nije bilo bas najlogicnije, jer dete ne mozes da sacuvas od polena. Ako ce razviti alergiju na njih razvice je i bez meda, a mozda nikada ne postane alergican na njih, a mozda tek sa 30 godina, pa sto do tada da ne jede med, ako vec posle nece smeti?

Micki, ja ga ne jedem zbog polenske alergije, on je pun polena. A kako je dr zabranila sveže voće zbog polena, zamisli kako će da reaguje tek kada kažem za med!? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 12:28:44)

Pa to ti kazem, ti si alergicna na polen i ok je da ga izbegavas, ali on nije i pitanje je da li ce ikada biti, a ako i bude tada neka ga ne jede. Ne verujem, zapravo sam 1000% ubedjena, da ce neko postati alergican na polen zbog kontakta sa polenom, vec ce neko postati alergican na polen jer ima sklonost ka tome i pitanje je samo da li ce se to desiti i ako hoce, kada ce. Odnosno, ne verujem da postoji poseban neki okidac za tu alergiju osim mozda pada imunog sistema, ako i to.

I ne znam koliko bi detetu donosilo koristi da ne jede voce a da bi kao izbegavalo potencijalne polene, mislim da mu je prava korist od voca vaznija od potencijalne opasnosti od alergije, ako kapiras sta zelim reci, malo sam konfuzna ovog jutra [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 12:50:51)

Kod Marka se ne gleda samo alergija. Gleda se i dijagnoza alergijske bronhijalne astme, i ubeđenje kako alergologa, tako i pulmologa, da će on prerastanjem nutritivne alergije dobiti inhalatornu, te se nadaju da će možda izbegavanjem polena na moguće načine (jer, ne može prestati da diše, ali može ne jesti sveže voće i med), uspeti to da spreče. 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 15:46:57)

NM, kao sto snelle rece mnoga deca reaguju bas na te pahuljice, pa je tako i moje dete. njoj se manifestovalo kao crveni pecati oko usta, koji bi se povlacili 5-10 min nakon umivanja. zvala sam tada halo bebu, pa mi rekose da se mnogi zale na te pahuljice, da je to samo lokalna reakcija i da probamo neku drugu marku. kupila sam tada neke impamil, od njih je dobila mnogo vise pecata nego od milupinih, i to odmah (a od milupinih tek nekoliko dana nakon konzumiranja). naravno, ispostavilo se da moje dete ima alergiju na kravlje mleko.
posle toga sam dugo uzimala hipove pirincane, pise na njima da su hipoalergene, izbaceno je navodno sve sto moze izazvati alergiju. posle sam presla na rizolino, babyking, nestle.. naravno, sve bez mleka.
sad imamo skoro 13.5 meseci, od nedavno vise ne sikimo. vec neko vreme pije aptamil allergy digestiv care, hvala Bogu pa ga je super prihvatila.

yula, bravo za maline! [sm=bravo.gif] hocete li probati i sveze?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 17:38:37)

vise uopste ne sikite? Kako su ti grudi?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 20:53:02)

Uglavnom, da ne duzim, moje pitanje je Koliko su ti testovi na alergije, po vasem iskustvu, u ovako ranom uzrastu pouzdani? I koji da se radi i gde?

Koliko se ja sećam, skoro sve smo radile alergotestove iz krvi, i bili su pouzdani. Ne znam odakle si, ja sam iz KI i morala sam dete viditi u Zr na testiranje, tj.vađenje krvi.

P ima bronhitis [sm=smiley19.gif] Jutros sam mu ispekla palačinku od kukuruznog i ovsenog brašna (uvodim ovas), posle se malko osuo po stomačiću i u donjem delu leđa. Odlažem ovas do daljnjeg, i zbog prehlade i zbog reakcije. Eh, a baš nas je krenulo...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 21:38:13)

mozda nije od ovsa. nisam Marku uvodila namirnice kad je bolestan, posebno ne kad ima bronhitis jer se tad svakako osipa, sem pri poslednjem bronhitisu, al tad je bio na udarnoj terapiji Urbasonom, berodualnom i flixotide-om, kontam da od tolikih kortiko i nije mogao da se ospe. Pusti da prodje bronhitis, sledece nedelje ce opet lepo vreme, nece biti kise koja im smeta, i ako ozdravi, probaj ovas opet. Bar bih ja tako.
Btw, ako te tesi, i Marko ima neke piknice po ledjima, znoj? Nemam pojma. Nije danas isao napolje jer smo izgubili kabanicu, pa je divljao po kuci, tako da moze biti jer vidim da ima i po ramenima, bas izpod bratela od podkosulje. Mozda se i Peki samo pregrejao, ili od bolesti.
Grlim vas, nadam se brzom ozdravljenju.

Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 21:50:31)

IZVORNA PORUKA: Zille

Koliko se ja sećam, skoro sve smo radile alergotestove iz krvi, i bili su pouzdani.

Sad ću ja opet, dosadna ko....Mi smo radili sa 4.5 meseci i test je bio negativan na sve, pa čak i kazein, a intolerancija je definitivno postojala. Dakle, kod nas je test bio nepouzdan.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 22:22:39)

Macaki kako je Ksenija prihvatila odbijanje od sike....[sm=zmeden.gif]
Yula svaka cas_t pregurali ste jos jednu kriticnu.namirnicu....[sm=bravo.gif]
Ja nesto necu to davati verovatno do druge godine,ako se ne predomislim,ali nesto mi tako instikt govori.....
Inace stigla uk uorak kontaminiran,kao nisam dobro uyela,poludela sam pa ne mogu bolje sa malim detetom,sutra ponavljam ali bic e verovatno ista prica...
Beka lepo jede standardno,ali mi je nesto bleda poslednjih dana.....[sm=zmeden.gif]
Nista necu uvoditi dok ne resim zavrzlamu,a do tada sam na iglama....
Ps ni ja ne verujem preterano u te testove....nama je beka reagovala na yumance test pokazao belance a zumance negativno..

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 22:56:15)

vise uopste ne sikite?

uopste, ima oko desetak dana. [sm=smiley19.gif]

Kako su ti grudi?

ok su, izmuzem jednom dnevnu minimalnu kolicinu i to je to. mleka i dalje ima, ali se dosta smanjilo. kada bi trebalo potpuno da nestane?

IZVORNA PORUKA: ishler
Macaki kako je Ksenija prihvatila odbijanje od sike....

mogu ti reci da sam ja teze podnela nego ona. jedne veceri je plakala, tada vec kao htela da pije na flasicu, ali malo.. sledecih veceri cas hoce flasicu, cas nece.. uglavnom da sisa ne trazi. gledam da se ne presvlacim pred njom, da ih ne vidi. a mleko na flasicu joj dajem dok vec pada u san, tada prihvata. kada je budna uglavnom nece. tj. uz dorucak ga ponekad pije, ali to je u gutljajima, nece vecu kolicinu.
ja joj pred spavanje dam samo oko 100 ml, jer pre toga jede cerealije sa 150 ml tog istog mleka. za dorucak isto oko 150-200 ml, mada tada uglavnom ostavi, pa bacim. sta mislite da li je to dovoljno ili da povecam kolicinu? problem je u tome sto ona nece nista vise sem tih pahuljica za veceru, nece da zvace prosto. kada bi htela nesto "konkretno" za veceru, onda bih joj dala i uvece 200-250 ml na flasicu.
inace pije na tommee tippee sa ogroooomnom rupetinom. [sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 23:13:22)

Cekajte zene, danas nam je bio tek prvi dan maline i to susene u cerealijama, samo malo ih je bilo, najkriticniji su drugi i treci dan. Sutra ujutru cu mu dati vecu kolicinu, neke 2 supene kasike cu pomesati sa pirincanim pa cu videti. Danas je sve bilo ok, uobicajeno.

Inace, provalila sam jos pre neki dan od cega mi se dete s vremena na vreme osipalo po licu, a ja izbacivala sve i svasta, mm stavlja parfem po vratu i odelu i uvece kada dodje sa posla dete se sa njim mazi i sve tu trlja licem. [sm=hudicek1.gif] Mislila sam da je dovoljno jednom da kazem, ali eto izgleda da nije. A i sveki isto tako, stavi parfem i posle se mazi sa detetom.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.9.2012 23:34:47)

i ja koristim parfem, uvek, i koristila sam i dezodorans dok sam dojila, smatrala sam da beba nema pojma da ja smrdim kad se oznojim ako je na to ne naviknem, i nije bilo problem. Prece biti da je od brade nego od parfema, ha?

Snelle, test intolerancije na hranu se razlikuje od alergotesta, vidi na temi o testovima.

saznala sam danas da svinjsko mleko ne sadrzi kazein, no, nikada nisam cula da je iko pio svinjsko mleko. Jel znate nesto o tome?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 8:42:12)

svinjsko mleko? [sm=zmeden.gif]

K je sinoc kod kumova jela integralni zlatni pek, pojela je tonu, izmrvila im svuda po stanu.. on u sebi ima razne neke zitarice, pa mogu sad da smatram i njih uvedenim, mada smo mi to ranije uvodili kroz nestle 8 zitarica. ima i med 1%, a pise za moze sadrzati mleko, ali da postoji cisto teoretska mogucnost. inace na keksu pise da je postan. prvi put da joj tako novu namirnicu dam da je jede u vecoj kolicini. sinoc mi se ucinilo da je pocela da se napinje jos dok smo bili kod njih, ali nisam imala nosu, pa sam iskulirala. a ona vec neko vreme ne kaki ujutru nego popodne, predvece.. jutros vidim da je ukakila u toku noci, odavnooo jer je bas bilo skoreno. nije proliv, nije ni jako cvrsto kao brabonjci kako ima obicaj, onako plastelinasto. prilicno smrducka, kao i svaka njena kaka, ali mi se sad ucinilo da je malo kiselije. mozda iz razloga sto je duze stajalo. nemam pojma, pocela sam da se tripujem da je od keksa, mada ne bi trebalo to tako odmah.. danas smo planirali na put, ona izgleda skroz ok, ako ovako bude icicemo.
sad me mm podsetio da je prosli put pred izbijanje one problematicne cetvorke imala jako retku stolicu, mozda je i sad to slucaj jer jaaako slabo jede poslednja 2,3 dana i ima blago povisenu T.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.9.2012 9:09:01)

Ma, kakvi, nema sanse da je kaka od keksa, nego ju je samo velika kolicina keksa pogurala da izadje ranije. A meni Lazar sinoc plakao za plazmom, sveki donela gomilu i on prepoznao, ne znam kako, da je to plazma i uzeo kutiju i trazio da mu se da keks! Ja mu dala 3 i jos me grizla savest, jer ne volim da jede slatkise, a Ksenija skrkala gomilu [sm=smiley36.gif] Moracu i ja malo da se opustim.

Tashke, zaista nista ne znam o svinjskom mleku, izvestavaj nas, zivo me zanima sta ces otkriti. I da, jeste i od brade. Parfem i dezedorans stavljam ja uvek, ali nikada po vratu, vec pozadi na potiljak, a mm po vratu i po odelu [sm=hudicek1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>