Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 23:28:24)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Na kraju treninga je pitao Luku "Jesi lepo vežbao?" [sm=jezicek.gif] [sm=smiley36.gif] ovako je bilo veceras.. bili smo kod prijatelja, isli da vidimo jednog malog bebca od 2 meseca. [sm=smiley1.gif] K pocela da histerise oko 20h jer nije spavala popodne. onda smo joj usput dali u parku pahuljice sa mlekom. cesto mi tako uvece proset_amo, ona vecera u parku, sve se zanosim da ce bolje spavati nakon toga. kada smo dosli kuci vec je bila jaaaako pospana. samo smo je provukli kroz vodu [sm=smiley36.gif] i ja uzela da je uspavam. spremila joj 90 ml aptamila i dala na flasicu, prvo nije htela, ali kako je pocela da se uspavljuje, da zmuri prihvatila je i popila sve. [sm=bravo.gif] jedino sto sam se ja zeznula sto sam joj sipala u ovu sa velikom rupom (koju sam inace ja probusila [sm=smiley36.gif]) iz koje pije vodu. malo se davila, pa prekidala d apije, pa ponovo nastavljala. trebalo je da joj dam iz flajke sa obicnom, malom rupom. nemam pojma kako to ide kada se dete uspavljuje uz flasicu, ona to nikada nije radila. ne znam ni da li mi je sad pametno da je navikavam. [sm=zmeden.gif] uglavnom, mene grudi pocele da boleeee opasno. ja je u 22:30 stavim u vrecu za spavanje (za to cekam uvek da bude jako komirana, jer u suprotnom histerise), i dam joj po par minuta da sisa iz svake. nije ih ispraznila do kraja, znaci samo ih je olaksala, a opet nije ni sama svesna da je sisala jer je spavala. samo je pred kraj pocela malo da place kada sam je vracala u krevet, ali je brzo nastavila da spava. yula, ne bih jos da ostajem trudna, u svakom slucaju ne pre nove godine, proleca.. moram da se malo odmorim od svega, jaaako sam umorna. dosta me je iscrpela i dijeta i premor nakon porodjaja, ja sam tek nedavno shvatila da se ja jos nisam oporavila. krajem seprembra i u oktobru me cekaju pregledi neki, na sto mesta treba da idem, pa me i to deprimira malo, jer sam uzasna kad treba kod dr, ali ajde.. znam da sam K potrebna zdrava i prava, sta cu. inace, mi bismo zeleli veliku porodicu, bar troje. ali ne da razlika bude jako mala, a i videcemo kakva ce biti finansijska situacija narednih godina. za sad zelim da se posvetim K, da provedem sto vise vremena sa njom. planiram kada se vratim sa odmora da promenim neke stvari. mozda me nece biti tako cesto ovde, a i kada me bude sumnjam da ce to biti oko 1,2 iza ponoci kako sam imala obicaj. konacno mi je iz *upeta u glavu doslo da treba da se naspavam. [sm=smiley36.gif] tash, moja K isto nece ni kod koga, sem kod tata ili mene, ali anjcesce samo kod mene. mislim kada mi dodje mama ili sveki, ja je prepsutim njima, igra se sa njima, ja zavrsavam po kuci sta imam. ali da je ostavim samu i da odem.. mogu samo sa mamom i sa mm, sa svekijem ne. za to sam ja kriva jer nisam ni htela da je ostavljam sa njom. moja sveki ima jos jednog unuka koji zivi sa njom, obaveze oko njega i kuce i nema vremena da dolazi cesce od jednom nedeljno. K nije bas naviknuta na nju i sigurno bi plakala kada bih je ostavila, zato to necu da radim. kada je bila mala bebica ostavljala sam je, ali sad vise ne. moju mamu cesce vidja, skoro pa svakoga dana i uglavnom je dobra sa njom. mama kaze da ona kuka za mnom zbog sisanja (mada odavno ne sisa preko dana). eto sad procitah da i mare kuka, znaci nema veze sa tim, jednostavno takva deca. citala sam razvojnu mapu, pise da je to potpuno normalno u nekom uzrastu, da dete bude vezano za majku i da nece da provodi vreme sa nepoznatima. kako si mislila yula da rashladjujem grudi? ja pijem svako vece caj od nane, kazu da on smanjuje mleko. a inace sam smanjila unos tecnosti, pijem samo koliko moram. kada bas prigusti stavim kupus, ali nisam vec par dana.. da ne bude bas potpuni off ovaj moj post [sm=smiley36.gif] grickamo kiflu i dalje i nista nam nije! [sm=bravo.gif] skontala sam da sad K moze da jede posnu plazmu i mleko npr. za dorucak ili veceru, pa cokolino, keks gustav ... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|