RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 21:53:00)

Prvo da se izvinem na konfuznim recenicama jer pisem sa telefona,ne zamerite.YULA jede beka i curetinu i piletinu cak sam curetinu uvela kao prvo meso.Receno nam je samo da ne jede belo pilece do sledeceg testa.Macaki nama je doktorka alergolog u Tirsovoj rekla da se nikada ne daje peceno jaje tj zumance,i mislila je da smo tako uveli zumance pa da je zato beka reagovala,iako sam ja dala samo kuvano,znaci po njoj nikako przeno.Nisam pametna ali od pocetka sam protivnik tih testova,a pogotovu kada nam je porodicni pedijatar sa godinama iskustva rekao da se ne rade testovi do 3godine.Ja sam radila zbog mmr vakcine.Mislim da je to presipanje iz supljeg u prazno,i da na kraju sve organizam sam pobedi,jer alergologija je totalno neistrazena oblast.Ja cekam taj test,a za vakcinu cu dobro razmisliti sta cu raditi.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 22:20:56)

Zille, hajde je pitaj dal ima da mi preporuči nekoga u NS ko to radi, i pitaj za cenu, ako neće da ti kaže cenu, nije bitno, pitaću tog nekoga koga mi preporuči. Mada, naša pedijatrica je homeopata, baš ću je pitati šta zna o tome.

Dala sam večeras Marku 3 zalogaja Tonus hleba (proklijalo zrno pšenice, laneno seme, susam, seme bundeve, seme suncokreta, kvasac, so). Rekao je da mu se ne dopada. [sm=smiley36.gif] Neke od ovih semenki je definitvno jeo na moru u tom nekom hlebu koji su služili u restoranu, ali nisam prepoznala ništa sem suncokreta, a ovako sada znam, pa eto, zvanično uvodimo: LANENO SEME, SEME BUNDEVE I SEME SUNCOKRETA. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 23:54:15)

bravo mare [sm=bravo.gif]

mi danas malo zvackali kiflu. [sm=smiley1.gif]

ishler, nismo imale podoj veceras. nista ne ne pitaj, isplakala sam se kao kisa. mislim da sam vise od sat plakala. a ona je popila ono malo mleka sto joj je ostalo od vecere, kada sam to videla poslala sam mm po jos, ali vise nije htela. histerisala je, ali ne zato sto nema sisanja nego sto nece da spava (sinoc nas je zezala do 23:15, pa je valjda mislila da ce i veceras). dusica nasa mala [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 8:25:08)

Što si plakala?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 9:08:51)

Zille, i ja sam juce bas nesto tako razmisljala, kada smo cekali do sada da sacekam do 18 meseci pa da vidim sta cemo. Meni se uopste ne zuri sa jajima, zaista, sacekala bih ja i do 2 godine, ali vidim drugi jedu meso opusteno, a ne znam ni sta ce mi reci doktori kada odemo na kontrole, vec smo uveliko trebali da probamo taj keks sa jajima...

Dacu sebi jos neko vreme da razmislim i odlucim sta cu. Usput cu pratiti sta se kod vas svih desava pa ce mi i to valjda pomoci da prelomim, kao sto je i do sada.

Tasho, plakala je jer joj je tesko sto vise ne doji bebu uvece.

Za sada ovoliko od mene, zurimo, idemo u crkvu, nismo bili godinu dana.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 9:16:46)

Tasho, plakala je jer joj je tesko sto vise ne doji bebu uvece.

Ah, brzo to prođe. I ja sam otplakala. Bude ti posle lakše.

Jel tvoj muž bio do bolnice? Šta su mu rekli? Lično mislim da vam ne manjka ni mesa, a ni jaje vam nije neophodno, ja bih tu bila zabrinula samo zbog vakcine.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 9:38:17)

A opet, i Marko je imao preko godinu i po kad ju je primio... 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 11:49:42)

yula, jesi li ti dr pitala smete li meso od zivine da jedete? moj savet je da slusas svoju doktorku. mi ovde mozemo pisati svoja iskustva, ali svako dete je prica za sebe. ja sto sam vise citala po netu, to sam se vise upetljavala.. zato sam od sad resila da slusam samo dr, pa sta bude.

tash, plakala sam jer sam se setila svega od pocetka.. kako je sisala jos u porodilistu, cim se ridila kao velika, odmah smo se skontale, pa onda toliki meseci kuci.. i sto je porasla ovolika devojka zahvaljujuci maminom mleku. [sm=smiley19.gif] osetila sam se nekako kao da je neka veza pokidana izmedju nas. tek je dan prosao, a vec mi jaaako nedostaje. [sm=smiley19.gif] znam da je jednom morao da bude kraj, ali eto.. osecam se da sam joj nesto uskratila, jer da sam nastavila da joj nudim ona bi i dalje sikila.
inace, prespavala je celu noc bez budjenja. probudila sam se ja pre nje, u 6:30, otisla da joj napravim mleko da probamo da ga popije, pa da spava duze. i naravno, napravila glupost jer ona mleko nije htela, samo se razbudila i bio je kraj spavanju. znaci, definitivno necu davati ranojutranje mleko, nego cim se probudi nosa, pa dorucak.
inace, vec par dana osecam ujutru kao da je malo vruca. prekljuce je imala 37.1, juce 37, danas 37.2. pojma nemam sta joj je, jer ne izgleda bolesno. [sm=zmeden.gif] niti joj nos curi, niti je sta boli, vesela je i razigrana. mm kaze da su mozda zubi u pitanju. moguce jer je cetvorke muce vec nedeljama. inace, prosle nedelje smo nosili urin u laboratoriju, jer se meni ucinilo da je malo koncentrovaniji, da se jace oseca. nalaz je dobar, tj. ima svasta nesto po malo, ali laborant koga inace poznajem mi je rekao da je to normalan nalaz i da ne moramo da se cimamo da nosimo dr. mm kaze da je i on to primetio, kao i da joj se [sm=ribica.gif] malo oseca na taj isti miris, ali da on misli da je to zbog ovog mleka, jer ga sada pije u vecoj kolicini. verovatno bi samo trebalo da unosi vise vode. mozda je sutra ipak odvedemo do dr, za svaki slucaj, pre puta.. ja danas nisam mogla, sama sam sa njom.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 11:53:34)

Kada pređu na ad mleko, moraju da piju vode, to znaš? Ili soka. Bilo šta. 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 12:13:04)

pa pije ona vodu, ali nemam pojma pije li dovoljno. nikada me merim, a ne bih ni mogla (jer ona nosa flasicu i prosipa okolo, kada joj ostane malo vode, sa trunjem jer pije dok jede, ja to prospem i taako). gledacu da pije vise.
sokove nece, nikada ih nije prihvatila (na moju srecu).

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 15:33:58)

Nikakve sokove, forsiraj i nudi sto cesce vodu. Moguce da je od mleka, a moguce i to sto vec neko vreme manje sisala a na to mesto nije unosila vise vode i eto... Ne verujem da je bolesna, pa 37 nije povisena T, zar ne?

Urin hoce da promeni miris usled eserihie ali s obzirom da u lab. nisu nasli nista, onda sigurno nije ona u pitanju.

Proci ce to Macaki, sve su to hormoni, vrlo brzo ces se navici da Ksenija ne sisa a i ona. Kod vas je to proslo bas super, moja drugarica nema sanse da prestane da doji, mali vristi, imas li neki savet?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 15:55:03)

Ovako, nama je alergolog rekla ne meso dok se ne odradi testiranje na ziva jaja, zato sam i pitala ovde vas sta ste i kako radile. Pobogu, meni je logicnije i manje opasnije da detetu dam zivinsko meso pa ako ono prodje ok da probam sa kuvanim jajima, nego da mu odmah dam nesto u cemu ima jaja. Ne znam, ja ne verujem mnogo doktorima, lako je njima reci DAJ, ali to nije njihovo dete. Opet, iskustva su razlicita, pogotovu sa jajima. A opet, tako sam se plasila i sa mlekom, odnosno jogurtom, ako se secate, ja uopste nisam htela ni da probamo, mm je bio zapeo da poslusamo dr i eto dete jede od tada mlecno sve u 16.

Secam se da se dr prilicno iznenadila da mu ne dajemo nikakav keks sa jajima. Svasta.

Sto vise razmisljam sve sam neodlucnija a taman kao donesem neku odluku... Porazgovaracu jos sa mm i sveki, mozda mi njihovo misljenje pomogne da prelomim.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 17:51:08)

otkrila sam razlog ksenije temperature. kao i obizno moram teska srca da priznam da je mm bio u pravu. kada sam joj pogledala desni najezila sam se. na mestu gde izbija gornja leva cetvorka su desni toliko crvene, kao da su krvave. pukle su toliko da izgleda kao neka gnojava bubuljica. skroz joj je oteceno, nije ni cudo sto slabo jede ovih dana i svako malo place. inace, ovih dana je cak zezala i za dorucak, kada jede pahuljice, a to je uvek dobro prolazilo. nego uplasilo me je sto kada je boli, malo malo pa se hvata za glavu i usi. [sm=zmeden.gif] verovtano je sve zbog tih gornjih cetvorki, ali ipak cemo je sutra ujutru odvesti kod dr, za svaki slucaj. hteli smo veceras, ali radi neka bzvz dr, pa smo odustali.

sto se dojenja tice.. meni je mleko nadoslooo, uzdrzavam se jedva da joj ne dam da sisa. inace, nije sisala od preksinoc, oko 21h ce biti 48 sati. za to vreme sam se par puta izmuzavala, ali male kolicine, da ga ne navucem jos vise. sta znam, mislim da je nama pomoglo to sto je ona vecerala pa odmah posle toga isla na spavanje, nije bilo neke narocite pauze izmedju, da se seti mleka.. a i vec dugo se ona ne uspavljuje sisanjem, nego nakon sisanja nastavlja da vileni po kuci.
sad mi je malo zao sto sam je odbila bas sada kada je ti zubi toliko muce.. [sm=smiley19.gif]
veceras cemo probati flasicu, ako bude htela...

inace, i mene moj muz ohrabruje, nisam ni ja toliko hrabra. imas li ti savet za mene, kako da dam peceno/przeno jaje ali da zumance lepo odvojim pre toga od belanceta. dal da ga ispecem u rerni, sta mislis?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 18:07:09)

Uh, Macaki, ne znam to za jaja. Citala sam da je skoro nemoguce potpuno odvojiti zumance od belanceta, zato se i daje kuvano. Zao mi je sto ne mogu da ti pomognem. Kada planirate da krenete sa tim kada odlucite kako cete ga spremiti? Javljaj sta se desava.

Izbice brzo zubici, i Lazaru su skoro cetvorke izbile, bas su nezgodne.

Sto se tice dojenja, sve mi se cini da ces ti veceras njoj ponovo dati siku [sm=smiley36.gif] Mada, zaista ne znam koliko bi ti to bilo pametno. Radite bre na drugoj bebi ako vec bez problema mozes da ostanes u drugo stanju. Cim je medju decom veca razlika od 2 godine, manje nekako budu bliski, mada ni to nije pravilo. Ali znate kako je kada si dete, svaka godina vise ili manje je povelika razlika, pogotovu kada se krene u skolu, pa jedno dete I a drugo IV razred.

P.S. Zaboravih ti reci da ne bi bilo lose da malo rashladjujes grudi, ja sam tako radila.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 21:48:25)

Sto vise razmisljam sve sam neodlucnija a taman kao donesem neku odluku... Porazgovaracu jos sa mm i sveki, mozda mi njihovo misljenje pomogne da prelomim.

Baš sam to htela da predložim!

Mac, vadi to iz grudi ako su tvrde, ne zezaj se!

Maki je sinoć baš plakao. Jutros se blago osuo oko vrata, i češe donja leđa. Oba mogu biti od znoja, i verovatno i jesu, pa + što mu curi nos i kašlje, no, ipak, obustaviću Tonus hleb na koji dan.
Bila sam danas sa Lukom na treningu, i kao moja mama će sa Makijem šetati okolo da se on ne smara u sali, međutim, on je opet vrištao za mnom. Uopšte ne kapiram šta keva radi pogrešno, tako je i Luka kao mali vrištao za mnom kada je sa njom, do zacenjivanja, samo tada nisam shvatala da je problem u nečemu što ona radi, nego sam mislila da je Luka razmažen, jer ga nisam davala svekrvi. Marka dajem i svekrvi, i ne bude nikakvih problema. Volela bih da neko može da ga čuva tih sat vremena dok je Luka na treningu, jer možda bih onda u isto vreme ubacila i sebi neku teretanu ili sl.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 22:04:06)

Tasho, mozda je i neki virus? Taj hleb sto je jeo, jel to kupujete ili vi pravite kuci?

Ne znam sta da ti kazem za to plakanje, sa tim nemam iskustva, moje dete hoce kod svakoga, bar za sada, ali sve vise se vezuje za mm i mene, mada bez problema izadje sa komsinicom u park i ostane i po dva sata. On je obozava, a i ona njega. Videcemo kako ce to ici kasnije, mada kroz dva meseca mi dolaze svekar i svekrva pa ce se sigurno uz njih navici da provodi vreme i sa drugim ljudima.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 22:10:34)

Kupujem. TONUS

Ma ne znam šta mu je. Kada smo kod keve - ostane sa njom bez problema. Šta bi danas - nemam pojma. Sve više je vezan za Luku i neće bez njega. Na kraju treninga je pitao Luku "Jesi lepo vežbao?" [sm=jezicek.gif] U četvrtak ću da probam sa sveki, da vidim kako će to da prođe.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (11.9.2012 23:28:24)

IZVORNA PORUKA: Tash
Na kraju treninga je pitao Luku "Jesi lepo vežbao?" [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]

ovako je bilo veceras.. bili smo kod prijatelja, isli da vidimo jednog malog bebca od 2 meseca. [sm=smiley1.gif] K pocela da histerise oko 20h jer nije spavala popodne. onda smo joj usput dali u parku pahuljice sa mlekom. cesto mi tako uvece proset_amo, ona vecera u parku, sve se zanosim da ce bolje spavati nakon toga. kada smo dosli kuci vec je bila jaaaako pospana. samo smo je provukli kroz vodu [sm=smiley36.gif] i ja uzela da je uspavam. spremila joj 90 ml aptamila i dala na flasicu, prvo nije htela, ali kako je pocela da se uspavljuje, da zmuri prihvatila je i popila sve. [sm=bravo.gif] jedino sto sam se ja zeznula sto sam joj sipala u ovu sa velikom rupom (koju sam inace ja probusila [sm=smiley36.gif]) iz koje pije vodu. malo se davila, pa prekidala d apije, pa ponovo nastavljala. trebalo je da joj dam iz flajke sa obicnom, malom rupom. nemam pojma kako to ide kada se dete uspavljuje uz flasicu, ona to nikada nije radila. ne znam ni da li mi je sad pametno da je navikavam. [sm=zmeden.gif] uglavnom, mene grudi pocele da boleeee opasno. ja je u 22:30 stavim u vrecu za spavanje (za to cekam uvek da bude jako komirana, jer u suprotnom histerise), i dam joj po par minuta da sisa iz svake. nije ih ispraznila do kraja, znaci samo ih je olaksala, a opet nije ni sama svesna da je sisala jer je spavala. samo je pred kraj pocela malo da place kada sam je vracala u krevet, ali je brzo nastavila da spava.
yula, ne bih jos da ostajem trudna, u svakom slucaju ne pre nove godine, proleca.. moram da se malo odmorim od svega, jaaako sam umorna. dosta me je iscrpela i dijeta i premor nakon porodjaja, ja sam tek nedavno shvatila da se ja jos nisam oporavila. krajem seprembra i u oktobru me cekaju pregledi neki, na sto mesta treba da idem, pa me i to deprimira malo, jer sam uzasna kad treba kod dr, ali ajde.. znam da sam K potrebna zdrava i prava, sta cu. inace, mi bismo zeleli veliku porodicu, bar troje. ali ne da razlika bude jako mala, a i videcemo kakva ce biti finansijska situacija narednih godina. za sad zelim da se posvetim K, da provedem sto vise vremena sa njom.
planiram kada se vratim sa odmora da promenim neke stvari. mozda me nece biti tako cesto ovde, a i kada me bude sumnjam da ce to biti oko 1,2 iza ponoci kako sam imala obicaj. konacno mi je iz *upeta u glavu doslo da treba da se naspavam. [sm=smiley36.gif]

tash, moja K isto nece ni kod koga, sem kod tata ili mene, ali anjcesce samo kod mene. mislim kada mi dodje mama ili sveki, ja je prepsutim njima, igra se sa njima, ja zavrsavam po kuci sta imam. ali da je ostavim samu i da odem.. mogu samo sa mamom i sa mm, sa svekijem ne. za to sam ja kriva jer nisam ni htela da je ostavljam sa njom. moja sveki ima jos jednog unuka koji zivi sa njom, obaveze oko njega i kuce i nema vremena da dolazi cesce od jednom nedeljno. K nije bas naviknuta na nju i sigurno bi plakala kada bih je ostavila, zato to necu da radim. kada je bila mala bebica ostavljala sam je, ali sad vise ne. moju mamu cesce vidja, skoro pa svakoga dana i uglavnom je dobra sa njom. mama kaze da ona kuka za mnom zbog sisanja (mada odavno ne sisa preko dana). eto sad procitah da i mare kuka, znaci nema veze sa tim, jednostavno takva deca. citala sam razvojnu mapu, pise da je to potpuno normalno u nekom uzrastu, da dete bude vezano za majku i da nece da provodi vreme sa nepoznatima.

kako si mislila yula da rashladjujem grudi? ja pijem svako vece caj od nane, kazu da on smanjuje mleko. a inace sam smanjila unos tecnosti, pijem samo koliko moram. kada bas prigusti stavim kupus, ali nisam vec par dana..

da ne bude bas potpuni off ovaj moj post [sm=smiley36.gif] grickamo kiflu i dalje i nista nam nije! [sm=bravo.gif]
skontala sam da sad K moze da jede posnu plazmu i mleko npr. za dorucak ili veceru, pa cokolino, keks gustav ... [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (12.9.2012 8:38:47)

Samo na kratko, posto sam u zurbi, pa mislila sam da ih hladis sa necim, tusiranje hladnom vodom, kupus, uopste hladne obloge. Ja sam kvasila male peskirice, cedila ih i previjala na dojke.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (13.9.2012 8:09:55)

hvala yula!
zene, pozdravljam vas, odosmo na par dana na frusku goru. ne znam hocu li se javljati, gledacu da odmorim mozak od svega, pa i neta. ljubite decicu i drz'te se!
[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (13.9.2012 9:39:32)

Rezultati Zilletovog testa intolerancije na hranu KLIK

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (13.9.2012 11:45:58)

Tash [sm=smiley31.gif]

Ne znam ni kako da prokomentarišem ovaj rezultata. Malo sam iznenađena, ali mi ima skroz logike, i verujem da je tačan! Elem, iznenađena sam što su kukuruz i pirinač, i recimo kruška zabranjeni, a ja mu ih dajem redovno. Možda se njegova netolerancija na te namirnice ogleda u tome što ne može organizam da usvoji hranljive materije iz njih? Ne mora se on osipati od njih, one mogu samo da mu protrče kroz creva i ništa da ne ostane od njih. Žalila sam vam se već kako je za 4 meseca napredovao samo 50g! Ima logike. To ću utvrditi verovatno tek kad budem prešla na drugačiji režim ishrane, tj. kad bude uvela neutralne namirnice i ukinula zabranjene.
jako me raduje što je riba na pozitivnoj listi, i piletina. To mi olakšava život [sm=smiley36.gif]
Za mleko sam i smatrala da mu ne smeta baš jako, kao što je i test pokazao.
Polako ću da uvodim namirnice tipa piletina(mada to već mogu da smatram da smo uveli jer je već par puta pojeo po komadić), riba, ovas, raž, paprika, kupus, paradajz, borovnice... Možda ne baš tim redom, ali od subote krećemo u nove radne pobede [sm=smiley36.gif]
Za beli šećer sam se iznenadila, i u zdravoj hrani sam odmah kupila fruktozu. Neću danas da mu dam, čekam sutrašnje kožne probe pa ćemo sve polako.

Šta vi mislite? Jako me interesuje mišljenje svake od vas [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (13.9.2012 11:58:43)

Znaš kako, Peki ne može jesti jaja, ali bez problema može da usisava kućnu prašinu, neka ti pomogne malo majku mu, a onda sedite i popite po čašu crnog vina, i dva puta nedeljno možeš i pušiti pored njega. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Morala sam da se našalim.

Ja bih uvela prvo sve što je zelenim a još ne jede, onda bih krenula na kategoriju crnog (neutralnih), ali bih tu malo probrala. Ne bih dala za početak kupine, suvo grožđe, borovnice a ni ribu. Sa sirćetom pazi, Yula je imala neko koje u sebi sadrži kazein. Dakle, čitaj deklaraciju. Origano je bogat kalcijumom, to bi vam dobro došlo.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (13.9.2012 12:01:44)

Zašto stoji plava bundeva u uljaricama, i crvena u povrću?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (13.9.2012 12:02:58)

Tako sam i ja nešto mislila, da mu organizujem odlazak u kafanu na pivo dva puta nedeljno [sm=jezicek.gif]
Raduje me, ako sve bude kako treba, što ću moći da mu kuvam sarmu i punjene paprike [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>