Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 12:49:55)
|
yula, jel jedete bese curetinu? ne mogu da se setim.. ako ne, onda prvo nju, pa piletinu, pa jaje. i opet kazem, ne znam zasto dr insistira na keksu koji u sebi ima celo jaje. zar nije sigurnije da prvo proba samo zumance? da li bi se usudila da skuvas jaje i das mu samo trunic zumanceta, recimo velicine zrna graska? sto se uspavljivanja tice, ona nece da prihvati da je niko drugi uspavljuje. pre neko vece je sisala, ali i nakon toga nije mogla da se uspava, skakala je, skakala.. onda je mm dosao da vidi sta se desava, ona mu se obradovala.. ja pomislih e bas fino i dam je njemu da pokusa da je uspava. otisla sam u kuhinju da perem sudove, ona je vristala, vristala.. sva je bila mokra, morala sam da joj presvlacim pidzamu. i nije se smirila dok je ja nisam uzela. meni bi bilo mnogo lakse kada bi je on uvece uspavljivao, jer me nekada zeza, nece do 22h da zaspi, a mene tek onda saceka posao.. pa mi to bude bas kasno. ali ne vredi kad K nece. a sto se tice uspavljivanja na flasici, ja sam razumela da je to jaaaako nepozeljno, jer tako dete unosi bespotrebne kalorije. navine se da mu to bude nacin za uspavljivanje, pa moze da se desi da kad god se nocu probudi trazi flasicu da bi se uspavalo. tako je mali od moje sestre pio po litar kravice u toku noci, do trece godine, jedva ga od toga odvikose. kad K vec nije naviknuta na flasicu, ne znam zasto bih sada insistirala da se navikava. bolje da uz veceru popije mleko, jos bolje iz solje sa piskom, onda se okupa pa na spavanje. jeste da je malo nosim, ali sada sve cesce prihvata da sednme sa njom u narucju. onda ja uzmem da citam nesto 10-ak min dok se ona uspava, pa je prebacim u krevet. i insistira da spava sama u kreveticu. ne znam kako cemo sad kad odemo na odmor, morace da spava sa nama na francuskom, bice muke. mozda iskoristim ovu promenu sada da joj ukinem sisanje pred spavanje. pod uslovom da ne urla mnogo uvece, da nas gazde ne isteraju. :)))) nocas se probudila oko 5:30, ja je samo uzela malou narucje, dala joj malo vode pa vratila u krevetac i zaspala je. jedino sto sam ja ujutru komirana jer mnogo kasno lezem, pa onda ne mogu da dodjem sebi. onda je mm nosi na nosu, sredjuje isl. pa me budi tek oko 8:45 kada je krajnje vreme da krene da se sprema za posao. ako ne bude pila to ranojutarnje mleko moracu da ustajem ranije i da joj odmah dam da doruckuje, da ne bude da je dugo gladna. znaci 8 najkasnije, a i ranije.
|
|
|
|