RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 22:42:38)

E jbg. Mada, ako bas ne bude kako treba, pravi novu, sta ces.

I mislim da nema potrebe da se opterecujete time ko sta misli, jer ljudi to ne rade iz zle namere, jednostavno ne kapiraju to i prirodno je da im bude zao sto dete ne moze da jede sto i ostala deca, ja sa tim uopste nemam problem. Mi razmisljamo drugacije, jer... pa ni nemamo izbora, prihvatamo situaciju takva kakva je, sto mislim da je mnogo bolje nego da sebi nabijamo komplekse i kljukamo dete onim sto mu ne prija da se ne bi razlikovalo od druge dece. Moj Lale moze da jede mnoge stvari, ali eto ne dajem mu ih jer sta ce mu koji kupovni pudinzi, zasecereni vocni jogurti puni hemije, torte, kolaci, virsle, sokovi, keksevi i ostale kojestarije.

Zille, drugarica mi se vratila iz SRB i kaze dete joj se bilo razbolelo, imao je i osip, u Tirsovoj rekli virus, kazu mnogo dece u to vreme bilo takvo. Druga drugarica isto, svi bili bolesni a krenulo od malca. To sve bilo pre desetak dana. Verovatno je i P. negde pokupio nesto slicno.

Macaki, izvini, nisam stigla da pogledam link koji si ostavila, pogledacu kasnije.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 23:06:22)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nestao mi ceo post, ne mogu da pisem ponovo, pojescu komp [sm=hudicek1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 23:52:54)

pa nije mico, tu je [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 0:01:38)

nama je danas bio I dan celera. pisala sam tamo na durgoj temi kako sam odlepila sto nece da jede.. na kraju je u jednoj ruci drzala kasiku i hranila sebe punjenom paprikom, a drugom rukom uzimala celer iz tanjirica, davala malo meni i babi, malo sebi stavljala u usta. mislim da je pojela vise od kafene kasicice, ali nisam smela da reagujem, da je prekidam da ne bi prestala sa jelom. srecom, nista joj nije iako sam malo zazirala od celera, procitah negde da je jak alergen.
inace, K je preskocila jutros mleko u 5. onda je meni mleko nadoslo, pa sam se izmuzavala malo danas, da bi me popodne zabolela dojka.. samo sam cekala da dobijem mastitis. mislim, ne znam sta ce mi vise ovoliko mleko, zaista. mozda zvuci ruzno i nezahvalno, neke zene bi dale sve da ga imaju, ali meni sad treba samo za taj jedan ili dva podoja. ne mogu da verujem koji problem kada preskocim podoj.. [sm=zmeden.gif]grudi su mi mekane ili na desnoj gore skroz, ka pazuhu, bas gde ide glavni mlecni kanal imam malu otvrdlinu. to je to mesto zapusenja gde meni kad god nadodje mleko dodje do zastoja. ne znam uopste kako toga da se resim. malo sam masirala, ali bezuspesno.. sad odoh da stavim kupus. jbt, ko bi rekao da cu sad imati ovih problema, kao na pocetku.. a K 13 meseci! [sm=zmeden.gif]
kopiracu ovo u odgovaraju temu.. izvinjavam se na off-u.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 0:04:10)

Jeste, nestao je, drugi sam pisala o tome kako smo danas bili na merenju i kako je ispalo da ima 90cm i 14800gr iako je vaga pokazivala 14500gr. Ajde, da ne cepidlacim za 300gr, ionako nije kakio dva dana [sm=smiley36.gif] , ali 90cm je previse jer vidim po garderobi, bodici 86 su mu ok, taman, nisu mu mali. Plus mi ga merili kuci i imao je nepunih 88, ajde da kazemo 88 cm. Sada cu da ga izmerim u krevecu lezeci.

Mislim, sve je to ok, bilo bi cudno pored nas da je nizak, ali ne volim kada neko za 2 sekunde odradi posao a pri tom dete place, istegla mu nogu i ne meri do pete vec onako otprilike.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 0:18:35)

masala!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 8:59:10)

Mašala ženo, M je 86cm i oko 12,3kg. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Torta stoji, tako da neću morati da pravim novu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/sloncek.gif[/image] Realno, nema šanse ni da je napravim jer radim do 16h a gosti dolaze u 17h. 

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 9:03:24)

Tasho, srecan ti sinu rodjendan! Sve najbolje mu zelimo Lale i ja od srca! [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 9:04:43)

Zaboravih reci da ga nisam merila nocas, bila sam preumorna a bilo mi zao da ga uznemiravam. Kasnije cu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 22:39:05)

KLIK

To su tortice.

Marko je pojeo dva zalogaja, devojčica je pljunula, ovi veliki nisu hteli ni da probaju... Eh šta ti je navika da torta treba da je braon. [sm=smiley36.gif]

Ostavila sam deo ove moje koja ima koru, a kevinu sam sasula u đubre, kao i preostali deo moje. Realno, nema smisla da čuvam jer niko neće jesti, a viška mesta u frižideru nemam.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 22:41:18)

Hvala Yula.

Ma, mani dete draga, koga je briga koliki je. Vidiš da raste, a dal je 87 ili 90 - nije toliko bitno. Kupi onaj papirni "merač", ne znam kako se to zove, ono što zalepiš na zid, pa ga meri stojeći. Moja deca to obožavaju. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 22:51:04)

imamo i mi taj merac, nikako da ga zalepim..

vest.. ksenija prohodala!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 22:52:35)

[sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 22:54:44)

sutra treci dan celera!
u cetvrtak putujemo na par dana.. sta da uvedem pre toga, sta predlazete?
spanac, susam, tresnje? nesto drugo?
moram spremiti spisak pitanja za ponedeljak za doktorku. videcu da li predlaze da probamo nesto od onoga na sta je alergicna, jer je ona sada stabilno. i pitacu je sme li ovas, heljdu.. svasta nesto treba da je pitam, ali mi mozak stoji, sve sam pozaboravljala. [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:02:51)

Da, t za zitarice bi vredelo nekako da saznas, jer, to sto je alergicna na ps brasno ne znaci da je i na gluten.

Ne znam sta da uvodis, toliko sam umorna, jedv gledam.

Ja planiram da pitam za narandzu, limun, mandarine, kivi, ribu, divljac (srna, zec, svinja).

Dalje planiram da uvodim curetinu i fazana. Pa puding i zelatin. Mozda cimet.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:05:49)

IZVORNA PORUKA: Tash

KLIK

To su tortice.

Marko je pojeo dva zalogaja, devojčica je pljunula, ovi veliki nisu hteli ni da probaju... Eh šta ti je navika da torta treba da je braon. [sm=smiley36.gif]

Ostavila sam deo ove moje koja ima koru, a kevinu sam sasula u đubre, kao i preostali deo moje. Realno, nema smisla da čuvam jer niko neće jesti, a viška mesta u frižideru nemam.

Toliko muke i planiranja a da bas niko ne proba? Pa ja bih je pojela na silu! [sm=hudicek1.gif]
Jesi li ih bar ti probala?

Kako li ces se izboriti sa rodjendanima na koje cete vi ici i ostalim proslavama, dok on ne postane dovoljno svestan da zna da ne sme [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] Verovatno i mene ceka ista prica zbog jaja.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:07:16)

IZVORNA PORUKA: Macaki

Bravo!!! [sm=bravo.gif] A sada se spremi da lomis kicmu i noge i trcis za njom. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:12:16)

PLANIRAM DA MU NOSIM TORTE NA SVE TAKVE RODJENDANE< I PODVLJAJUEM DOKLE GOD NE BUDE BIO SVESTAN DA TO RAIM> REALNO< MISLIM DA NIJE JEO JER NIKO DRUGI NIJE JEO NEGO SU OTISLI U SOBU DA SE IGRAJU> TAKO DA NE BI TREBALO BITI PROBLEMA>
JA SAM PROBALA< ALI NISAM JELA JER SAM POCELA SA NEKIM NOVIM REZIMOM ISHRANE>
GADNO? nije, ali nije ni torta, pa razumem da klinci nisu odusevljeni, nisu to ocekivali. :) Ustvari, ova malena uvek brljavi, pojede 2 zalogaja i nece dalje, njen brat ne jede torte uopsteno, ne voli dete, a Luka nije bio odusevljen ni samim pogledom. :)
Ma nema veze bre, ja sam zadovoljna. On je cicao od srece jer je Pepa na torti, radovao se svecicama, pokusao i da duva, bili su drugari i igrali su se, pojeli su kiflice i gomilu cipsa i smokija... Pevao je sebi rodjendansku pesmicu sebi :)))...
Koga je briga za tortu... :)

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:13:43)

opet ovaj caps lock...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:13:49)

ja puding samo dala, nisam ga uvodila. [sm=zmeden.gif]

a inace ovas je jela, uvela sam ga daaavno kroz one nestle ovas pahuljice sa suvim sljivama. ali kada je ona onom psolednjem pric-u ps. brasno bilo +, dr rece nista da ne dajemo. ja mislim bespotrebno, ozbiljno to mislim. posebno sto je par puta dograbila gustav i nista joj nije bilo. to vec ne bih smela da se usudim ni za jaja, ni za melcno, ali po pitanju ps. brasna sam nekako opustenija jer ga je mesecima jela i nista joj nije falilo.
ne znam ni sama dal da joj dam u nedelju spanas, od blitve je ono jednom dobila crveni pecatic. pojma nemam. prakticno mislim da ne postoji nista vise od nisko rizickih namirnica, a da nismo uveli.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:18:01)

A STA RADIS SA CELEROM? u sta ga stavljas?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:18:42)

Ja bih mogla uvesti jos i celer i persun, ali kako se to uvodi?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:19:05)

IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

Bravo!!! [sm=bravo.gif] A sada se spremi da lomis kicmu i noge i trcis za njom. [sm=smiley36.gif]

nemoj samo da skinem i ovih 43 kg koliko trenutno imam. nestacu. [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:21:53)

Ides dle jos bar 5kg u narednih par meseci.
;)

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.9.2012 23:22:45)

Jao ljudi sto je meni taj crtani bzvz, a deca ga vole. Em je nacrtan kao da ga je neko dete od 7 godina crtalo, em grokcu [sm=jezicek.gif] A na you tube-u neki pametnjakovic postavio sve naopako snimke, htela da pustim L. rekoh, da vidimo, mozda mu se dopadne, ali jedino da uspravim televizor ili da legnemo na bok i gledamo [sm=smiley36.gif]

P.S. Ja ni danas nisam davala susam, jer ga jos nisam kupila...
P.P.S. Laleta mi ojadili komarci, po licu, usima, glavi, rucicama, nozicama, uzas zivi. Ranije nije cesao a sada ceska, pogotovu uvo, pa mu se nadulo jadnicku. Mazem ono protiv iritacije, ali tek od popodne ozbiljnije, iako se probudio sa tufnicama.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>