Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (3.9.2012 23:50:28)
|
IZVORNA PORUKA: Macaki yula, ja sam danas samo skuvala socivo u malom loncetu, da imamo za danas i sutra, za uvodjenje. izblendala sam ga sa malo vodice, mada ne mogu ljuske lepo da se izblendaju i stavila samo truncicu kalijumove soli, da ne bude bas bljak. inace, kada ga kuvam za nas kuvam ga kao pasulj, sa lukom i sargarepicom, posle stavim malo aleve i brasna, mada cu K dati u redu bez toga (ako do tada sve bude ok). tash, ja mislim da kandirano znaci usecereno, a neka me neko ispravi ako gresim. pretpostavljam da je i to suseno, samo ne znam da li je postupak isti. Macaki, ja sam ga drzala nekoliko sati potopljenog u vodi ( tako pisalo na kutiji ) onda ga kuvala, pa sigurno nekih sat i po, sa malo c.luka. Posle sam ga ispasirala na cedaljku, jer sam procitala da ljuske mogu da budu veoma tesko svarljive i da smetaju maloj deci. Ma, kada sam ga i onako nepasiranog probala delovao mi je nekako oporo, ostro, nije onako puterast kao pasulj i kao kada sam ga jednom prilikom jela. Mozda je bilo takvo neko bzvz seme, ne znam. Inace, reeetko jedem suseno voce, a kandirano tek ne. Konzervirano i gotova jela uopste izbegavam koliko god je to moguce. Ako vec moram, onda biram zamrznuto sve sto moze. Mada, gledam ljude oko mene, jedu sve industrijsko, konzerve, u kesama, gotove obroke, piju, puse kao Turci i zive brate, a znam mnogo ljudi sa sela koji su jeli iskljucivo domace, do pre 20-30god. sve se to slabo i prskalo, a umiru i razbolevaju se samo tako. I to nema veze sa bombardovanjem kako vecina nagadja, jer ti sto ih ja znam su pomrli pre '99. Nije tema, ali eto. ***Ja cu sutra ili preksutra da probam sa susamom. Osipic sa lica naglo poceo da spada i on def. nema nikakve veze sa alergijama, sada sam u to 1000% sigurna, juce je jeo krusku koja nam je nekoc bila problematicna, mada i to je pitanje da li se samo potrefila sa tadasnjim bubuljicama.
|
|
|
|