RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 0:34:18)

Ja? Nisam na to mislila, mene svrbiii jezik.
A ako si mislila nac Mac mamu, onda zaboravi da sam pisala. [sm=smiley36.gif]
Laku noc

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 0:34:32)

evo, ispravila sam. meni je pire - pire od krompira. pa krenula ruka sama da kuca [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 0:38:08)

tash [sm=zmeden.gif] sta bi, sto pobeze? [sm=jezicek.gif]
ma i ja sam mislila na to - svrab kao kada jedete nsto opooooro

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 0:59:56)

Tasho, mislila sam na ovo sto je rekla Macakina mama.

Zene, mene nikada nije svrbeo jezik od hrane, zaista. Mozda bi ako bih pojela neoljusten kivi [sm=smiley36.gif]
Evo pitala sam i mm i on kaze da nije imao taj problem sa drugom hranom, samo sa patlidzanom.

Odoh u krevet, okasnila sam bas. Laku nooooc!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 9:30:09)

Baka je juče pravila Marku prazne kiflice od brašna, vode, soli i kvasca. Bile su ok, mekane, ali je trebalo više soli, malo su bile bezukusne. Planiram da ih napravi sa slaninom i susamom za rođus.
Takođe od istog testa je pravila i sa džemom, ali nije uvijala kiflice, već je uvijala kvadratiće spajajući krajeve. Tako je stavljala u nauljenu šerpu u više redova, i posle, kad se ispeklo, izvrnula. Ona inače već dugo ne pravi kiflice, već ovo. Lepo čupkaš sa gomile a simpa izgleda.

[img]http://www.dodaj.rs/f/12/ZH/21rwqv3u/030920121514.jpg[/img]

(gornja strana)

A kada izvrneš, može izgledati kao tortica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], (na slici je već čupnut komadić):

[img]http://www.dodaj.rs/f/3y/2Q/38L4gry3/030920121513.jpg[/img]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 10:50:36)

Superiska! I izgleda bas njami!

Evo nekoliko predloga za klopu za rodjendan:

-puz-pizza pitice bez sira, znaci samo sunka, domaci kecap, origano, slaninica po zelji.
-puz pite od krompira
-domace grisine sa susamom, za to sigurno ima da se nadje recept na netu.

Ima moja sveki fenomenalan recept za medenjake, posno je, bez jaja i mleka, znam da ide dzem unutra. Ajde sada cu da je pozovem na skype da mi da recept ako ima tamo.

Jel' ti stigao odgovor za margarin?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 10:54:01)

NE! I baš sam ljuta! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 11:52:28)

tash, evo i ja sam ti nasla par recepata i iskucala ih u temu jelovnik beba sa alergijom na pkm. na par mesta se pominje cimet, nisam bila sigurna kako stojite po tom pitanju, pa to mozes samo da izbacis ili stavis npr. vanilu umesto toga. poslednji je sa margarinom, to je prelep kolac, pa ako ti budu odgovoriili.. ja ga za svaki slucaj iskucah.
nacicu ti jos, da li ti vise treba za slatke ili slane stvari?

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 12:15:58)

Evo vam recept za jako lep kolač, ja ga pravim sa vodom umesto sa mlekom pošto ga uglavnom pravim kada se posti. klik

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 12:18:45)

da li ti vise treba za slatke ili slane stvari?

Ma sve mi treba. Ali nemojte se opterećivati, nije mi hitno jer za rođ već znam šta ću praviti.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 14:29:37)

MACAKI, daj recept za ajvar (taj sa pl.patlidžanom). 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 17:08:27)

na 20 kg crvenih paprika ide 6 kg plavog patlidzana. sve to ispeci, oljustiti, ostaviti da se iscedi, samleti i prziti na ulju. zaljutiti po ukusu i posoliti kada kutlaca ostavlja trag po serpi. onda se doda malo konzervansa i u tople tegle se sipa ajvar.
to je ajvar koji mi volimo. [sm=smiley1.gif] za K sam mislila da se ne stavlja konzervans, nego da samo onako uprzen ajvar ledim, u plasticnim posudicama ili kesicama. ali pos voj prilici ce ga jesti bez pl. patlidzana, spremice njoj posebno, i sa manje ulja nego za nas ( mi volimo baaas uprzen).

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (4.9.2012 22:34:32)

Uh, njami! Ja obozavam bas taj masni ajvar, hehehhe... Ma, ja volim sve sto je kaloricno, ne znam kako nemam 200 kila [sm=smiley36.gif] Mada, eno mi tegla u frizideru, vuce se nekoliko meseci, nikako da je dokusurimo.

Zaboravila sam sopstveni plan da L. danas dam da proba susam i kao veceras kazem sebi, sutra cu obavezno, ali tek onda se setim da sam susam bacila zbog onih buba. Moracu ujutru da skoknem do prodavnice da ga kupim.

Kod mene u hipermarketu bila neka promocija decije hrane i kupim paket vocnih kasica, kombinacija raznog voca, a uzela sam zbog ananasa i manga. Taman cu tako mango da mu uvedem. Mi ga kuci slabo jedemo, ali nikada se ne zna, deca rastu, sutra ce otici negde, pojesce, necu da razmisljam. Mada, sveki kada je tu ona dovlaci voce svih velicina i boja, bas ga mnogo jedu, pa ce tako verujem i mango naci put do nase trpeze.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.9.2012 9:43:34)

Zaboravila sam da prijavim da sam najzad kupila kozji jogurt, posle ce ga dobiti za uzinu sa breskvom kao vocni jogurt. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.9.2012 9:49:15)

Dala sam mu juče Njeguški pršut da proba, hoću time da punim kiflice za rođ pa da budem sigurna. Sve ok.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.9.2012 9:51:07)

bravo [sm=bravo.gif]

ja kupila slaninu sinoc, mislila sam da joj dam da malo proba..ali nije htela.
kupila sam i bundevu, evo kuva se za uzinu. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.9.2012 22:38:17)

Moja mama se danas igrala smišljajući zanimljivosti za Markov rođus.

Ovo je malo, recimo veličine šake, više je desert, nevezano za rođus, ali ja sam oduševljena:

[img]http://www.dodaj.rs/f/2b/kp/lvQ6qQ3/050920121515.jpg[/img]

Ja sam fascinirana. [sm=smiley27.gif] Ima i kalup za medu, pa njega planira da pravi belog, a da mu nos, oči i usta izliva u žuto. Jedva čekam da vidim. Napravila je i mermerni griz, ali nije ispao kako je želela, pa nisam slikala.

A napravila je i tortu za rođus, ustvari je iprobavala može li tako, i ispala je dobro, no, nemam pojma može li to stajati do petka. Sastav je griz na vodi, džem od kajsija i palenta na vodi. MINA???
A izgleda ovako:

[img]http://www.dodaj.rs/f/3s/rQ/4LPAZlJV/photo-2.jpg[/img]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.9.2012 22:42:59)

izgleda super [sm=bravo.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 0:54:13)

Bas super izgleda. A mogle ste da ukrasite i sa karamelisanim secerom? Jel rodjus bese u subotu?

***Ja sam danas L. dala kozji jogurt, celu casicu od 120gr. Napravila sam vocni sa 2/3 breskve i vrlo malo meda. Probala i ja, liznula, ma idi bre, oseca se koza. Moja sveki jede te kozje prozizvode i stalno me nagovara da probam, kao ne oseca se, ma kakvi crni ne oseca [sm=smiley36.gif] Laki malo slozio facu kod drugog zalogaja, ali ostatak je pojeo uobicajeno, bez problema. Bas sam srecna sto ovo moje dete jede sve. Jedino, eto, sto ne voli riblje kasice, ali i bolje, sada cu mu spremati riblje filete sama.

Nije tama, ali moram da dodam, prekljuce smo ga mm i ja izmerili, za dva meseca je posrastao skoro 4 cm, a inace je rastao po 1cm poslednji meseci. Sada je visok 87.8cm. A primetila sam da se sav izduzio, bodici 86cm su mu pomali, kada ih oblacim moram malo da zategnem da ih zakopcam, ali posle mu budu ok. Pantalone 86 su mu vec duze vreme kratke. Danas smo isli da kupimo patike, u 23 ne moze da udje, uzela sam jedne 24 a jedne 23, ove 23 ipak moram sutra da vratim, nismo mogli da mu nazujemo na nogu. Sutra puni 15 meseci i idemo na merenje! [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 1:35:37)

bravo laki! [sm=bravo.gif]
i ova moja je od one dunde debele postala prava manekenka [sm=smiley9.gif] izduzila se i porasla. kako rastu deca, bas veceras pricam sa mm pa me je neka tuga obuzela.. hvala Bogu samo neka rastu, ali nesto mi brzo prodje vreme, kao u nekom magnovenju.

mi sutra probamo celer. [sm=smiley1.gif]
nisam ni ja znala sta bih joj dalje uvodila. danas je bio III dan sociva. nije htela lepo da ga jede jer su se kozice puno osecale, pa sam joj pomesala sa kupovnom kasicom i tako je pojela pola teglice sociva.
ne znam ni ja sama sta bih dalje uvodila.. susam? tresnje? spanac? ponovo pl. patlidzan zelim da probam, samo trunku, ako se bude ponovilo crvenilo necu vise ni pokusavati. cetvrtak, petak i subota celer.. u ponedeljak idemo kod dr na kontrolu, nakon toga mozda otputujemo negde na nekoliko dana, pa tada necu nista uvoditi.
razmisljala sam da joj kada se vratimo kupim ove cerealije -> http://www.flory.rs/proizvod.php?productID=16&categoryID=4 i tako uvedem pomorandzu. sta mislite? meni se to cini kao bezbednije nego da je jede sirovu.. [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 12:50:47)

Tash, tortice su extra [sm=bravo.gif] Ja sam mom P pravila za prvi rođendan torticu od kačamaka, isto sam izlivala u kalup i ukrašavala sam kuglicama modlom izvađenim. Bila je jako slatka, a kad sam je iznela sa redovnom tortom, svi su se skenjali. Bilo im je žao deteta. Ja to upšte nisam tako shvatala, a gosti se rastužili [sm=smiley13.gif] Posle mi bilo krivo što sam uopšte to i radila.
Yula tvoj Laki je baš visok. Peka ima 16 meseci i 79cm, ali toliko je i srednji sin imao u tom uzrastu. Biće visoki, to je sigurno, na taticu naravno. Najstarije dete je visoko 124 cm i ima 22kg. On mi je tanak baš. A njegov drugar iz grupe na istu visinu ima 44kg. Meni je to preterano, mislim ono dete je duplo teže od mog deteta!!! Ja volim moje mršuljke [sm=smiley36.gif]
Macaki ja ne bih probavala patlidžan ponovo, sčekala bih bar mesec dana. Šta ja znam, za svaki slučaj.

Moj p je bolestan, od juče ima visoku temperaturu. Vodila sam ga juče popodne kod pedijatra i nema ništa, ni upaljeno grlo ni uši, pluća su mu čista, ne curi mu nosić... Nemmo pojma od čega je. Prick sam odložila za sledeći petak. Eto, baš nam se ne da [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 13:05:07)

Bila je jako slatka, a kad sam je iznela sa redovnom tortom, svi su se skenjali. Bilo im je žao deteta. Ja to upšte nisam tako shvatala, a gosti se rastužili user posted image Posle mi bilo krivo što sam uopšte to i radila.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] Kako budem besna u ovakvim situacijama!

Juče me mama pita dal ću spremiti regularnu tortu za goste? Ne, neću. Kome se ne sviđa, neka ne jede, zabole me. Ako su mi prijatelji, radovaće se što dete puni 2 godine i dobro se nosi sa problemom! Pa sram ih bilo da ga sažaljevaju, hrani se bre zdravije od svih njih i njihe dece! Nije zaslužio ni jedan pogled sažaljenja!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 13:12:54)

Ma bre i ja sam šiznula. Ja sva ponosna bila, a oni svi ga gledaju kao da je sakat. Popizdipis.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 13:15:07)

Zato ja neću da pravim rođus, doći će dve drugarice sa decom, i kraj! Tačno znam iz većeg društva ko bi ga gledao sažaljivo, a nemaju pojma da i ja njihovo dete gledam isto tako, jer ima ojed među nogama od težine, a oni tvrde da je ekcem i mažu sa kortiko! 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.9.2012 22:16:33)

jao zene, otpala sam!
Koru napravila glat, a onda tantalove muke sa grizom. Kad sam pravila probno pre koji dan, griz sam izlila u mokru staklenu ciniju, i kada se prohladio, nisam imala zivaca da cekam da se ohladi skroz, nego sam ga turila u zamrzivac. A sada sam htela vece dimenzije pa sam ga izlila u tepsiju iz koje nije hteo van. Pokusavala sam da prebacim koru na griz, pa ce kkao da se zalepi i povuce griz, kora napukla, nije strasno, ne vidi se jer je od dole, al griz van nece. Onda sam ga sasula u kantu. Napravila novi ali sam tepsiju oblozila providnom samolepljivom folijom. Medjutim, sveki je suflirala da pravim vecu kolicinu, pa nije bas ispalo gusto koliko sam planirala, prevrnula sam, malo griz poceo da se sliva, ali stao, videcemo do jutra.
Bezveze! :(

Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>