RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 12:53:59)

IZVORNA PORUKA: Macaki
yula, jel jedete bese curetinu? ne mogu da se setim.. ako ne, onda prvo nju, pa piletinu, pa jaje. i opet kazem, ne znam zasto dr insistira na keksu koji u sebi ima celo jaje. zar nije sigurnije da prvo proba samo zumance? da li bi se usudila da skuvas jaje i das mu samo trunic zumanceta, recimo velicine zrna graska?

ili mozda da ti spremis nesto domace sto ce u sebi imati zumance, ali u maloj kolicini, npr. samo premaz preko kiflica ili jaje, dva na celo testo isl. sta mislis?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 14:41:25)

Mac, hvala na predlozima, tako nekako sam i mislila da uradim. Dacu prvo trunku curetine i uvodicu je 4-5 dana, onda cu tako isto piletinu, pa ako sve bude ok uradicu kako svi rade, skuvacu zumance i dacu mu 1/16 za pocetak. Eto, Mare uveliko jede piletinu iako Tash ne namerava skoro da pouksa sa jajima, pa sto i mi ne bi probali bar meso, bilo bi super da moze da ga jede.

Sto se tice tog nalivanja bilo cim u toku noci, pa to nije krivo dete vec iskljucivo roditelji koji su ga time kljukali i tako navikli. Lazar je od kada smo presli na flasicu nocu po budjenju, plakanju u snu ili sta vec, dobijao iskljucivo lazhu ili flasicu sa vodom. Ne bih ga nalivala vec mu dala malo i kada smatram da je dosta ja bih mu je izvukla iz usta. Nikada se nije bunio i lepo je nastavljao da spava, a i da se bunio mleko nocu ne bi dobio, vec bih pokusal ada ga umirim na neki drugi nacin, pevala mu, ljuljala ga... A eto, skoro svaki put se uspava dok pije mleko i uopste to ne povezuje jedno s drugim, jer se preko dana uspavljuje na drugi nacin.

U celoj toj prici oko podizanja dece postoje mnoge zamke na koje se mnogi roditelji upecaju, ja zato slobodno vreme uvece cesto provedem citajuci njihova iskustva i pokusavajuci da ne upadnem u iste zamke i za sada sam zadovoljna kako smo se organizovali. Ima nekih stvari koje bih volela da bolje stimaju, npr. L. zna da bude neposlusan, ali radimo na tome da to dovedemo u red.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 17:11:08)

samo da se javim na kratko, krecemo kod sveki na rodjendan. [sm=smiley36.gif]
dala sam beki bolonjeze koje sam za nas spremala. jela je sama kasikm, bil aj odusevljena, samo je mljackala. ja sam tek kasnije sela da jedem i probam.. vidim ljuto. tek onda sam se setila da u tom paradajzu iz flase koji sam koristila ima ljutih papricica. nije to nesto previse ljuto, onako rezni.. sad samo cekam da joj se pojavi recimo krv u stolici. retard!!! retard! [sm=zardeva.gif][sm=smiley21.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 17:27:50)

Mac, Maki se i dalje uvece uspavljuje uz flajku ali je vise ne trazi nocu, tek u zoru, izmedju 5.30 i 7h, kako kad. Nekad ni ne trazi.
A to da ona nece da se uspava ni sa kim drugim je samo stvar dal ti hoces sebi da pomognes. Tako sam ja 6godina sedela kod kuce jer prvo Luka, pa onda Marko nocu nece da zaspu ako se slucajno probude a mene nema. A onda sam pomislila "Cekaj bre, da mene zgazi auto i umrem, oni vise nikada ne bi spavali, ili bi za koje vece naucili da spavaju sa nekim drugim!?"... I ja pocela da izlazim nocom u grad. Ako sam tu, uspavam Marka (desi se da izmislja, mada najcesce sam zaspe u krevetcu), ali ni to nije po svaku cenu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 17:32:14)

Yula, da jedemo piletinu, ali ne jedemo teletinu, junetinu, govedinu... Ne treba da objasnjavam, pretpostavljam da razumes.
Ja bih dala taj keks, i zakazala u bolnici testiranje i vakcinu.

Sta mislite, da probam Dr Oetker puding? Jel verujete deklaraciji?

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 22:07:15)

Dobro vece drage moje,znam da sam lenja pa se ne javljam cesto ali nemam neta na kompu vec duze vremena nesto je crklo a preko telefona nikada stici.Uvece se samo srusim u krevet,mala me ubija.MACAKI sto se tice dojenja ja e bih prestajala jos,mozda joj izbacis to ujutru,a ako se odlucis moras prekinuti postepeno i zbog nje i zbog grudi,ako treba savet javi se ja sam prilicno dobro prosla.Ali mogu ti reci da mi je zao jer i sada dodje da se mazi,nedostaje joj,ali dobro.....YULA drzim fige za jaje,mene to jos uvek plasi a pogotovu zbog vakcine.....Tash,Srecan vam rodjendan,neka je lepotan ziv i zdtav........Sto se nas tice uveli smo med i limun i cimet,sutra planiram smokve. A ostaje riba,pasulj,patlidzan,susam,jagodicasto voce i orasasto necu do druge godine na svoju inicijativu,pomorandze i kivi i mislim da je to to.Ostalo ruckamo lepo,jos uvek odvojeno kuvam ali nameravam da je navikavam polako.Imamo tri obroka i dve uzine ,mleko uvece.Sta dajete za veceru,ja dajem pahuljice a nekako ne bih hleb i testa uvece mislim da je tesko.?Ljubim vas

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 22:34:47)

Ja sam veceras napravila glupost, ali pisacu na temi o ishrani dece od 1-2god.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 22:43:40)

Neka stoji ovde info, mrzi me danas da potezem pitanje preko maila, ali me podsetite za koji dan: Mama kaze da je srnetina isto sto i teletina. Zna neko nesto oo tome?

Hvala Ishler. :)

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.9.2012 23:31:54)

kako srnetina moze biti isto sto i teletina, ne razumem? [sm=zmeden.gif] srnetina je meso od srne (jelena, laneta), a teletina od teleta (mlade krave).

ishler, drago mi je da si se javila. [sm=smiley31.gif]
videcu i sama sta cu sa dojenjem, nije meni problem da ostavim oba podoja, ali sam mislila da malo odmorim organizam, sredim se.. planiramo jos dece, po novoj godini, mozda.. ako sve bude ok. jeste ona velika, a sada se i navikla na to novo mleko... ali ipak znam da ce mi nedostajati kada vise ne bude sikila. bas smo uzivale obe. [sm=smiley19.gif]

i ja dajem pahuljice za veceru. iz razloga sto na taj nacin unese mleko. inace ne znam kako bih je naterala da popije celu flasicu. sta si ti radila, kako si beku navikla na flasicu? jel je ti uspavljujes ili neko drugi?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 0:32:15)

IZVORNA PORUKA: Tash

Yula, da jedemo piletinu, ali ne jedemo teletinu, junetinu, govedinu... Ne treba da objasnjavam, pretpostavljam da razumes.
Ja bih dala taj keks, i zakazala u bolnici testiranje i vakcinu.

Sta mislite, da probam Dr Oetker puding? Jel verujete deklaraciji?

Znam, ovo mi je bas danas palo na pamet. Ali, s obzirom da test nije pokazao alergiju na termicki obradjena jaja, kao i to da do sada nije odreagovao na ono sto je pojeo a ima jaja u sebi, mislim da mi je bezbednije da prvo krenem sa mesom nego direktno sa proizvodima koji u sebi imaju jaja, jer mnoga deca koja su alergicna na jaja komotno jedu zivinsko meso, pa zato sam to odlucila.

Ne znam, mene je bas strah da mu dam svesno nesto sto sadrzi jaja u sebi, ne znam, ne smem da rizikujem da mu se ne daj Boze desi nesto slicno kao Zilletovom detetu, premrla bih, mislim da bih ubila sebe u pojam kriveci se. Da me pogresno ne razumete, ni malo ne mislim da je Zille kriva sto je Peki dala bananu, on jede jako malo namirnica i ona mora da otkrije sta mu jos ne smeta i to mu daje da jeki, ali L. jede prakticno sve i bas mu jaja nisu zapela, a opet, valjalo bi da ih jede ako mu ne smetaju i valjalo bi uopste znati da li mu zaista ne smetaju, ako me kapirate... Ne znam kada cu skupiti hrabrosti da mu dam trunku jajeta da proba. Za curetinu se necu plasiti, ako i zivinsko meos uopste, nekako imam osecaj da ce to proci ok, ali jaja... [sm=smiley13.gif]

Pa mene jos grize savest sto je Lazar veceras malo povratio jer sam ga nepromisljeno nakljukala...

Ishler, sta ti planiras po pitanju alergije na jaja? Daj molim te reci, mi smo u slicnom sosu, samo vama nije radjen test, jel tako bi? I malena nije pokazala kontaktnu alergiju? Ti si sumnjala da je neka netolerancija?

Tasho, da, ja verujem deklaracijama, pogotovu ako je ozbiljna firma u pitanju. Ja bih dala puding, ako zelis da budes obazriva, uvodi mu ga postepeno.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 0:45:54)

moje dete alericno na jaja i mleko jede i curetinu i piletinu i junetinu i teletinu. ne znam sta bih vam rekla. [sm=zmeden.gif] apsolutno joj ne smeta, ja sam to oprezno i dugo uvodila i nista se ne desava, klopa sve vrste mesa bez problema.
naravno, tash mora da slusa maretovu doktorku. ipak on ima jaku alergiju na mleko i bolje ne rizikovati. i verus je pisala da je oli krvario od teletine. samo ja nesto ne verujem da je ovo kod nas sto ja kupim kao teletinu bas toliko mlado, da je nedavno sisalo. mislim da im se ne isplati to da kolju.
za curetinu znam da je hipoalergeno meso i da se alergicnoj deci uvodi kao jedno od prvih. mislim da to opusteno smes. a ako prodje dobro daj i piletinu, zasto da ne?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 0:48:03)

tash, sta pise na tom pudingu?
ja sam dala cini mi se alevin, nisam sigurna uopste. znam da nista posebno nije pisalo, a ja se opustila, nisam ga posebno ni uvodila, samo dala.
sada sam kupila neki drugi. pogledacu sutra..
odoh sada, mrtva sam. ljubiiiiiim

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 8:59:41)

kako srnetina moze biti isto sto i teletina, ne razumem? user posted image srnetina je meso od srne (jelena, laneta), a teletina od teleta (mlade krave).

Pa ne znam. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

moje dete alericno na jaja i mleko jede i curetinu i piletinu i junetinu i teletinu. ne znam sta bih vam rekla. user posted image apsolutno joj ne smeta, ja sam to oprezno i dugo uvodila i nista se ne desava, klopa sve vrste mesa bez problema.

Nemoj da se ljutiš, ali ti daješ milion stvari koje ja ne bih.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 9:08:41)

Poslala sam mail Dr Oetker-u:

Poštovani,

moj sin od dve godine je alergičan na kazein (protein kravljeg mleka), ima anafilaktičku reakciju. Doktorka je naložila da se izbegavaju mleko i mlečni proizvodi, a iz predostrožnosti i jaja i soja.
Gledala sam Vaš puding od vanile i nisam primetila "alereg info", u smislu da proizvod može sadržati tragove mleka ili slično. Koliko sam se raspitivala Vi niste u obavezi to da naglasite na proizvodu, te sam odlučila da Vam se direktno obratim i zamolim Vas da mi iskreno kažete koliko je bezbedno da taj puding dam svom detetu (pravila bih ga na vodi). Dakle, da li je sastav kukuruzni skrob, kuhinjska so, aroma vanile, vanilin, i boje? Da li ima još nešto (u tragovima možda)?

Unapred zahvalna,

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 10:58:22)

Macaki ja da nisam ostala trudna nastavila bih sa dojenjem,nisam za preko dve godine.Inace nisam za razliku izmedju dece manju od 3god jer imam puno primera iz okoline a mislim da ne moze ni prvom detetu da se posvetis jer oni su sada naj zahtevniji,ja sam razmisljala kako cu kada sam bila trudna jer nisam to planirala,ali misljenja su podeljnja,a mislim da se i organizam dovoljno ne opravi.Sto see tice flasice dala sam uvece ali tek po prestanku dojenja tokom dana kada sam davala vodu .A inace super je uvece prihvatila flasicu u pocetku pila oko 150ml,a kasnije vise,posle flasice kao i posle sisanja u krevetac sednem pored nje para minuta drzim je za ruku i zaspi,Inace nije ni sisala nocu od 7meseci a ujutru bez flasice odmah dorucak.I tako sokove ne dajem nikada.Ti pitaj ako te nesto jos zanima.Yula radili smo test sa godiniu zbog mmr i na belance je iako je reagovala na zumance,jer belance nije probala.Inace idemo na test u februaru,a do tada nista ,mada se ja plasim mmr vakcije zbog inace a posebno zbog alergije,mm kaze da ne dajemo uopste.Inace beka jede sve bez problema sem par namirnica koje jos nisam dala.Tash ja verujem deklaraciji i do sada je sve bilo ok,a ne dajem puding jer za uzine dajem samo sveze voce.Inace da li neko daje cveklu iz tegle kao slatu i kada moze?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 11:04:26)

Bas me zanima sta ce ti odgovoriti.

Ja ne mogu da se setim jesi li mi odgovorila na pitanje da li si probala Maretu da das pirincano mleko, ako vec jesi, oprosti, ja sam hronicno nenaspavana i informacije mi nekada izvetre iz glave kako ih procitam. [sm=smiley13.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 11:09:38)

Ja ne dajem iz tegle, ali dajem kupovnu vakumiranu, iseckam je i zarznem porcijice. Evo bas danas sam je izvadila za salatu.

Mm otisao direktno u bolnicu da vidi za taj test na ziva jaja, a ja sam u sve vecoj dilemi oko jaja.

Ishler, jede li tvoja beba piletinu i curetinu?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 13:28:00)

IZVORNA PORUKA: Tash
Nemoj da se ljutiš, ali ti daješ milion stvari koje ja ne bih.

sad ces tek da se sokiras. [sm=smiley36.gif]

bile smo jutros na kontroli, dr savetuje da pocnemo da jedemo nesot od onoga na sta je dete pokazalo najmanju r-ju na testu. zeleci da je navedem na psenicu, rekla sam da je K vec par puta jela psenicu kroz keks, hleb.. (ranije je jela normalno, nego u poslednja dva, tri meseca, kada je i ta al. registrovana).
onda je ona rekla da uvedemo PSENICU i ZUMANCE do sledece kontrole, koja je inace 15. oktobra, znaci za mesec dana! rekla je da zumance damo jako peceno, zanci ne kuvano, nego peceno. ono sto mene brine je kako da ga lepo odvojim jer lako se odvaja zumance od belanceta kuvanog, ali kod zivog je to puno teze. gledacu da to sve uradim dok je mm na odmoru, jer mi je frka. rekla je da ne ocekuje da se ista desi, ali ako se desi da dam 2 ml aeriusa i dovedemo dete. komentarisala je rezultate sa nekom stazistinjom koja je bila kod nje u kabinetu, rekla je da dete ima alergiju, ali da ovo sto pise stepen 1 je jako blaga r-ja, gotovo zanemarljiva i da je neno iskustvo da zaista deca nakon godinu dana naglo sazrevaju i ojacavaju, pa se vecina tih alergija prevazilazi.
sto se mleka tice, ostajemo na aptamil adc i dalje, srecom pa ga K super prihvata. pitala sam za klicinu koja se savetuje u tom uzrastu, dr je rekla 500-700 ml, preko 700 nikako ne savetuje. pitala sam da li je dovoljno da ga sam unosi kroz kase ujutru i uvece, posto slabo pije na flasicu, rekla je dovoljno.
uvescemo ovas (vec smo ranije uvodili, sad cu samo uzeti one nestle ovsene pahuljice sa suvim sljivama sto sam ranije uzimala), heljdu, moze integralni hleb.. za pocetak sam u povratku kupila kiflu. dacu joj je kasnije sa svekijevim ajvarom.

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 13:31:21)

a da ga ispeces u rerni (kao kad ga peku na pizzi) pa da joj samo das deo iz sredine?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 13:36:30)

vidi http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Trpeza/250350/Trik-iz-kuhinje-koji-ce-vas-oduseviti [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 13:36:38)

Bila mi je drugarica homeopata u subotu. Obavili smo razgovor oko Pekijeve alergije, i shvatila da sam jako puno stvari već zaboravila. Mnogo toga je iza nas. Preporučila mi je ulje od Noćurka, da detetu dajem da pije. Kupila sam danas u zdravoj hrani, i dala mu 5 kapi. polako ću, da vidim da li reaguje na njega. Još je uzela i kap krvi i odnela na analizu, u sredu bih trebala da dobijem rezultate na 160 namirnica. Jedva čekam da mi stigne, postaviću ih odmah da vidite i vi [sm=smiley1.gif]
Temperature su prošle, nisam davala nikakve antibiotike. Desi se tako mojoj deci da imaju par dana pa ih iznenada i prođe. Tako je još i najbolje. U petak idemo na PRICK, pa me živo interesuje da uporedim ove i one rezultate.
Yula, ako se toliko premišljaš za jaja, prelomi i odluči da ih ne daješ do 1,5 godinu. To će brzo proći, a njemu neće mnogo značiti par meseci. I sama si rekla da dete jede svašta, pa nije ti oglavu sad i jaja da daješ. Tako bih ja, a ti kako hoćeš [sm=smiley1.gif]

Jeca* -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 13:38:28)

Ja imam onaj separator za jaje, kupila sam u Home marketu
nesto na ovaj fazon
KLIK

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 14:05:24)

Još je uzela i kap krvi i odnela na analizu, u sredu bih trebala da dobijem rezultate na 160 namirnica.

Ko radi inače te analize? Kako bih ja to mogla uraditi u NS? Koliko košta?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 14:05:52)

IZVORNA PORUKA: Yula

Bas me zanima sta ce ti odgovoriti.

Ja ne mogu da se setim jesi li mi odgovorila na pitanje da li si probala Maretu da das pirincano mleko, ako vec jesi, oprosti, ja sam hronicno nenaspavana i informacije mi nekada izvetre iz glave kako ih procitam. [sm=smiley13.gif]

Nisam, i ni neću.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.9.2012 15:46:24)

Ona ima svoju ordinaciju u Zemunu. Poslaću ti na PP link, da je ne reklamiram ovde. Ne znamkoliko košta analiza jer mi nije naplatila, a pitaću je kad mi budu stigli rezultati.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>