RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:46:59)

Mare je lik koji je na moru jedno veče pojeo: hleba, slanine, šunke, breskve, šljive, lubenice (sve to na smenu, malo jedno, malo drugo), i uz sve to je neizbežno gurao u usta pomfrit sa origanom. [sm=smiley11.gif] Tako da, priča "Ako se njemu sviđa" baš i nije najmerodavnija stvar na svetu. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:48:04)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

[sm=smiley36.gif] Znači sad možeš da mu praviš dečiji somersbi[sm=smiley36.gif]

jao kako je meni to piće fuuuuuuuuuj!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:48:47)

[sm=smiley36.gif]
znas onu, za dobro prase ...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:51:06)

E baš to... [sm=smiley5.gif]

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:52:12)

IZVORNA PORUKA: Tash

Mare je lik koji je na moru jedno veče pojeo: hleba, slanine, šunke, breskve, šljive, lubenice (sve to na smenu, malo jedno, malo drugo), i uz sve to je neizbežno gurao u usta pomfrit sa origanom. [sm=smiley11.gif] Tako da, priča "Ako se njemu sviđa" baš i nije najmerodavnija stvar na svetu. [sm=smiley36.gif]

Je l' svaki Marko takav? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moje dete je danas jelo šljivu, pa je onda tražio bananu i pojeo pola, onda je video da jedemo knedle sa šljivama pa je tražio da proba, ja mu dala malo, on se namrštio i jedva progutao, popio vodu, nastavio da jede šljivu i onda je video hleb i pavlaku na stolu (sestra klopala), bacio šljivu, uperio prst u hleb i viknuo am, am [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i pojeo krišku hleba sa pavlakom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:53:36)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

[sm=smiley36.gif] Znači sad možeš da mu praviš dečiji somersbi[sm=smiley36.gif]

jao kako je meni to piće fuuuuuuuuuj!

Ne bogohuli!
Nebojša isto tako jede, red slanog, red slatkog, pa ispočetka.

Nego, pitanje koje imam za tebe je da li si, i ako nisi zašto nisi, uvela detetu nešto od divljači? Tvoj tata je lovac ako se dobro sećam?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:58:58)

Doktorka se izbečila na to moje pitanje i rekla NI SLUČAJNO! [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 23:01:23)

sto? sem sto ne znas sta je lane jelo ...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 23:01:40)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Je l' svaki Marko takav? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moje dete je danas jelo šljivu, pa je onda tražio bananu i pojeo pola, onda je video da jedemo knedle sa šljivama pa je tražio da proba, ja mu dala malo, on se namrštio i jedva progutao, popio vodu, nastavio da jede šljivu i onda je video hleb i pavlaku na stolu (sestra klopala), bacio šljivu, uperio prst u hleb i viknuo am, am [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i pojeo krišku hleba sa pavlakom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Ma užas jedan... [sm=smiley11.gif] Sama pomisao na šljiva pa voda je fuj. [sm=smiley36.gif]

Ja ozbiljno mrzim somersby, navukla sam se gadno na vodku. [sm=smiley9.gif]
Kad ćemo u grad Nedjo? [sm=smiley1.gif]

Odvukla me drugarica u subotu u Lipu, lepo smo se ispričila, ali i uspavale. [sm=smiley36.gif] Onda je druga imala ideju o Kristalu (pitah Šta je to????), ali nisam otišla, uplašila sam se da bi mi se dopalo i da se ujutru ne bih nikada probudila. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 23:03:03)

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

sto? sem sto ne znas sta je lane jelo ...

Iskreno, ne znam ni dal sam se usudila da pitam jer je bila užasno izričita u svom NE, a ako i jesam pitala, nemam pojma šta mi je odgovorila.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 23:08:58)

uuuuu, strasna doktolka ....
kod mene bi bilo ono prvo, tako ostanem zatecena da posle ne mogu da svarim tu buru emocija - ma ona ce meni da ... kad ja njoj ...
treba da trazis neki recept od rudolfa, garan ima nesto u rukavu

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 23:12:24)

Znaš kako, prestala sam da je pitam Zašto. Ona je bila jedina koja je bila u stanju da nas izvuče iz gabule, svi ostali su pobegli, zahvaljujući njoj, moje dete je više od godinu i po stabilno, i do sada još ništa nije pogrešila. Ja sam odlučila da je slušam i da verujem da će zahvaljujući njenim savetima, i mojoj poslušnosti Marko na kraju biti zdrav.
Kada sam poslednji put rekla "Ma ona će meni", 5 dana kasnije smo završili u bolnici, tako da.... ta logika nekako kanda nije valjala. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 23:23:17)

jest da nisam nikad imala tvojih problema ali od besomucnog zaj ... odredjene doktorke vise nikoga ne pratim slepo. objasnjavanje postupka nije usluga koju mi cini nego obaveza, sto lekarska sto moralna.
doduse, to sam samo ja, volim vise glavom kroz zid nego ista drugo [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.8.2012 13:25:41)

Yuuuuuuuuuuuuuula, gde siiiiiiiiiiiii?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.8.2012 16:39:55)

tash [sm=bravo.gif] bravooooo
ma puno kombinacija postoji koje su njam, probaj da nadjes neki posni kuvar, pa kreni sa djakonijama. sto se kisele tice, nemam pojma sta bi tu postojalo sto bi mu moglo smetati, samo ne znam od kada deca mogu da poju gazirano..

zille, navijam za vas!!! [sm=bravo.gif]

nama je danas bio II dan blitve, proslo super. a na pric-u bila +.. bas se radujem sto je uvodimo. ne smem previse ni da se radujem, ali sta god dajem u poslednje vreme prolazi super. [sm=smiley1.gif] malo sam bila u trilemi samo za paradajz, ali izgleda da je i to proslo. prekosutra cemo pl. patlidzan, od njega mi je isto malo frka... pa videcemo.
izgleda da moja beba raste. [sm=smiley1.gif]
jedva cekam kontrolu 10-og!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.8.2012 17:55:18)

Yuuuuuuuuuuuuuula, gde siiiiiiiiiiiii?

EvE me! [sm=smiley1.gif] Sva sa u nekom poslu, malo pre me komsinica (opet ) zatekla sa gumenom rukavicom na ruci [sm=smiley29.gif] Ja ne znam da li to samo ja nesto ribam, perem, brisem, kuvam, ali me to vise uzasno opterecuje, stalno cistim i stalno ima jos! Sve se nekako vrti u krug. Uvece padnem mrtvosana u krevet, nemam snage da sedim za kompom. Ali, da ne davim, nije to tema.

Tasho, svaka ti cas_t za tortu, treba biti majstor pa napraviti tortu bez jaja i mleka cak ni u tragovima. Nisam se cula sa sveki, pa tako ne uzeh recept koji sam spominjala, ali cim se cujem uzecu, pa da vidim hoce li ti posluziti za kasnije.

Ja bih pre u tortu dodala kuvanu ili pecenu jabuku, mislim da ce sveze da oksidisu i puste preeeevise soka, a promenice i ukus.

Imam jos nesto da vas priupitam, ali javicu se kasnije pred spavanje, nemam sada nesto vremena.

Zille, bas se radujem zbog vas!

Macaki, super sto sve prolazi super i super kada imas hrabrosti da joj dajes i ono na sta je imala dokazanu alergiju, ja sam mnogo plasljivija od tebe.

****Pre neko vece sam slucajno naletela na temu, nesto kao kako zamisljamo nase forumasice, naletim na Ishlerinu sliku. Bukvalno sam ostala bez teksta, uopste je tako nisam zamisljala. Ona je jedna od najlepsih zena koje sam ikada videla!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.8.2012 21:34:44)

Povodom obranog mleka u pahuljicama, Tasho, nije isto adaptirano, iako je kravlje, i obicno kravlje mleko, i uopste mi nije jasno zasto ga stavljaju u pahuljice za bebe.

Evo onoga sto sam htela da vas pitam, razmisljala sam da uskoro pocnem L. davati cajeve, dolazi jesen, zima, virusi, hladnoca, pa mislim da bi bilo dobro da ih zbog zdravlja pije. Sta vi mislite o tome? I koji cajevi su dobri, zdravi i prihvatljivi za decu koja imaju sklonost ka alergijama? Davala bih mu sa malo meda. I inace, volela bih da voli cajeve, jer ja ih ne podnosim, i kada sam bolesna ih izbegavam koliko mogu.

Takodje, uskoro cu opet da mu dam pomorandzu, ne dajem je bzvz, onda mu se pojavio osipic, ali njemu se katkada jednostavno iz cista mira pojavi osip, kao pre neki dan, posebno kada mu izbijaju zubici.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.8.2012 22:41:26)

Onomad davno mi dr reče za čajeve ne, posebno ne one koji su od cveta biljke. Davala sam beli slez kada kašlje. Med takođe e planiram skoro da dajem zbog polena. Smatram da je zabluda da med nešto specijalno dobro činni organizmu, naravno, ne mislim da šteti.
Uglavnom, ne mogu ti pomoći. [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.8.2012 23:12:13)

Ne mari [sm=smiley1.gif] Jos se razmisljam da li cu uopste jos davati cajeve.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.8.2012 9:46:30)

IZVORNA PORUKA: maslackic

IZVORNA PORUKA: maslackic

iih, definitivno se osula od truncice limuna kog ima u kupov nim kasama i sokicima...jbg...

Gde si pisala o ovome?

samo ovde u razgovorima...ne znam gde bih drugo pisala...sto pitas?

vec se jednom desilo da se ospe, ali smo i mm i ja zaboravili da smo joj davali, a pisala sam o tome cini mi se na RR , a nema svaka juvitana limun.

zar je moguce d ase ospe od 0,1 g linunskog soka...

MOLIM TE piši takve stvari u Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama, nama takve strane MNOOOGO znače.

Meni je dr zabranila da Marku dajem kupovne kašice jer sadrže limunsku kiselinu.
Iskreno, već neko vreme se lomim dal da počnem to da ignorišem, jer i Allernova sadrži limunsku kiselinu.

Kopiraću ovo u temu koju sam gore spomenula.

maslackic -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.8.2012 10:03:28)

ja sastav Allernove nisam ni citala [sm=zmeden.gif] ali sa njom nema problema , jednom se osula od juvitane jabuka i sargarepa i bilo je soka od limuna u njoj.

nemaju sve kupovne kase limunov sok.

i osip koji joj se pojavio je samo ispod pelene, malo iznad [sm=ribica.gif] tu joj se inace (izmedjuostalog) uvek pojavi neki osip ako joj nesto neodgovara ....

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.8.2012 10:39:53)

Tashke, ja upravo malo istrazujem na netu o alergijama i naisla sam na podatak da atopicarima od 1. rodj. treba uvoditi citruse, a jaja od 2.rodj.

Mina rece da je vitamin C u kasicama limunska kiselina, moj L. se znaci cesto sada srece sa njom jer jede gotove kasice od ribe ili od povrca. Nisam primetila nikakvu sumnjivu reakciju. Zato se i nosim mislju da uskoro ponovo probamo pomorandze a i limun, kivi vec dugo jede i bas ga voli.

Ja sam ti jos odavno pricala da bih ja sada neke stvari probala, pa ako smeta ne dajes neko vreme, a ako ne smeta, super, dete ce uzivati u novim ukusima.

cockic -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.8.2012 12:01:18)

malackic mislim da osip u predelu pelena od hrane je normalna reakcija i po meni nespada u alergiju konkretno u tvom slucaju na limun iz kasice ili soka.
jer meni na kislele namirnice se i petar osipao u predelu pelene i nema alergije ta regija se osipa od kiseline iz te namirnice jer nagriza kozu ispod pelene kad piske i kake.a te tackice na [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/ribica.gif[/image]ima i moja lena povremeno ja uglavnom koristim kreme sa cinkom i malo oktanija izbvinjava se nije tema ali da napisem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

po meni su te tackice ako neko voce ili povrce ima vitamin c tj. je kiselo normalana reakcija meni se lena osula od sveze kruske bas na [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/ribica.gif[/image]ali malo nekoliko sitnih tackica.
a na primer petar mi se uzasno ojeo od kiselog mleka.po meni ponovo mislim da to nema veze sa alergijama.

ja mislim da kad se kaze alergija na neku namirnicu ili se dobije koprivnjaca po kozi ili se posle neke namirnice dete celo osuje po telu.ne znam mozda lupam ali ja tako mislim i u slucaju moje dece se ispostavilo da nisu alergicni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ako im se intimna regija osuje po telu nisu imali reakcije na hranu sem peke kad je bio narandzast u licu od kajsije i sargarepe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]i malo rapavija koza ali cim smanjim unos tih namirnica to mu se povuklo kazem kad je bio beba.jer je sargarepu jeo svaki dan i brdo suvih kajsija a one su prepune vitamina A jos vise od svezih.

maslackic -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.8.2012 12:20:03)

ne verujem da 0,1 gr moze toliko da zakiseli hranu da joj se pojavi osip ove velicine koju ona ima zato mislim da je alergijska reakcija...jer bas ne izgleda kao osip od znoja ili iritirane koze,,,
a s obzirom na porodicne sklonosti ka alergijama batalicu citruse do daljnjeg...

sad samo da nadjem Minu da mi kaze koja je razlika izmedju vitamina C i limunovog soka u kasicama...mislim ako je ima...[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.8.2012 12:24:45)

IZVORNA PORUKA: Yula
Mina rece da je vitamin C u kasicama limunska kiselina

Gde to mina reče da je vitamin C limunska kiselina? Ako sam to tim rečima rekla, mora biti da sam bila u polusvesnom stanju, jer ovo se uči u osnovnoj školi. Vitamin C je akorbinska kiselina, a limunska kiselina je limunska kiselina. Obe se nalaze u limunovom soku. Limunska kiselina je prirodni konzervans, kao i vitamin C, pa se limunov sok često koristi kao prirodni konzervans jer je izvor obe kiseline(limunske i askorbinske). Znači, ako na nečemu piše da sadrži limunsku kiselinu i vitC, ne znači da tu ima limunovog soka. Ako piše, to je onda druga stvar.
Prirodni konzervans je i vitamin E, so, šećer, med, sirće, alkohol, ricinus.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>