RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 13:53:39)

A znaci mogu da mu skuvam i obican pirinac? I onda da pomesam sa svojim mlekom i izblendam?

Naravno, slobodno!

Ali obrati pažnju jer moje dete se osipalo 8 meseci od pirinča, a i Yulin mali.

Jecky -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 14:48:37)

Hocu Tash, obraticu paznju.
Hvala vam puno devojke na savetima [sm=smiley31.gif]....javljacu se sa novostima

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 14:49:13)

Danas ću da napravim ovu koru:
- 3 šolje šećera
- 1 šolja ulja
- 4 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 šoljice kisele vode
- 6 šoljiva prezle.

Nisam ni obratila pažnju, nego mi koleginica kaže, jedno su šolje a drugo su šoljice. Hm.

Hoću da vidim kakva je kora, dal je tvrda ili meka, i da isključim kiselu vodu kao problem.
Marku je uskoro rođus, smišljam tortu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kupila sam danas figurice Peppa Pig, ali piše da mogu sadržati mleko u prahu u tragovima. Iseći ću im kartonsko postolje i tako staviti na tortu.

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 15:55:29)

Moram nesto da primetim u vezi mlecnih cerealija... Na milupinim u sastavu pise: adaptirano mleko ,pa u zagradi pise sta ima u tom ad mleku, a posle zagrade se nabrajaju jos neki sastojci medju kojima je i obrano mleko u prahu! Tako da je moj zakljucak da sve te pahuljice imaju i ad i kravlje mleko u sebi!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 19:54:07)

Evo i mene da se javim [sm=smiley1.gif]
Bili smo kod alergologa danas, zakazala nam je kožne probe za sledeći petak. kaže da ćemo mirati dolaziti 2-3 puta, jer ima male ručice pane može da se odradi odjednom. U međuvremenu smo radili analizu stolice na neke bakterije, na Candidu i sve je negativno. Krvna slika je dobra, mada je hemoglobin malo pao u zadnjih mesec dana.
Požalila sam se dr da mi slabo napreduje dete, za 4 meseca je dobio samo 50g, ali je zato porastao 4cm. Onda smo ga izmerili, ima 10,5kg i 79cm, što je u granicama normale za dete tog uzrasta. Mislim da mu je ovaj uporan proliv doprineo da ne napreduje najbolje,. Sad je i prehlađen bio, pa keda se sve skupi... Tešim samu sebe [sm=smiley36.gif]
P sad redovno jede pirinač, svaki dan mu spremam sa mesom ili voćem, i nema kožnu reakciju [sm=bravo.gif] A do skoro se osipao i od njega. Eto, i pirinač je prevazišao [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 21:54:43)

IZVORNA PORUKA: Christabel

sve te pahuljice imaju i ad i kravlje mleko u sebi!

AD mleko se pravi od kravljeg mleka, da kažem to tako laički.

Zille! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:01:59)

Drugari, ja danas pravila rođendansku tortu za Marka, mislim, probu iste.

Koru sam pravila od:
- 1 šolja (2 dcl) šećera
- 1,5 šolja (2dcl) ulja
- 2 šolje (2 dcl) brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3-3,5 šoljice (1 dcl) kisele vode
- 3 šoljice (1 dcl) prezle

Dakle, šolje su od 2 dcl, a šoljice od 1 dcl. [sm=smiley36.gif]

Premazala sam je džemom od kajsija, i od gore stavila gust griz (500ml vode, supena kašika šećera, 4 supene kašike griza).

Izgleda ovako:

[img]http://www.dodaj.rs/f/x/oH/3wmY4z1S/280820121488.jpg[/img]

Planiram da narendam malo jabuka sledeći put u kore, mama i baka kažu da je kora malo suva, a meni se baš dopada. [sm=smiley36.gif] Ono što smo se sve tri složile je da je griz bezukusan, da treba više šećera, ili možda vanil šećera.

Kaže mama da bih mogla praviti i mermerni griz. Da kuvam jedno na vodi, a jedno u soku od višanja. Oba saspem u posudu u kojoj će da se hladi pa viljuškom nepravilno malo provučem, i onda ostane prošarano. [sm=smiley1.gif]

Videćemo.

Kupila sam Peppa Pig družinu [sm=smiley36.gif] (figurice), ali piše da sadrži mleko u prahu u tragovima, tako da ću iseći karton, i zalepiti figurice za njega, i tako staviti od gore na tortu. [sm=smiley1.gif]

ps. Ima džema od gore na grizu jer sam ćurka stavila na džem mokru stranu griza i klizilo mi je, pa sam morala da okrećem griz, i ostalo je onda malo od gore. [sm=smiley36.gif]

Inače, mislim da kada bi se ova kora napravila baš tanko da bi se mogla urolati u rolat. [sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:06:33)

Tash, je l' Mare ne sme puding da klopa?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:08:28)

Eno ga na polici, nikako da mu dam da proba. Trebala bih ga praviti sa vodom, a to mi tako zvuči bljaks.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:12:56)

mozes narendati narandzu u koru ili je izbosti pa premazati sokom od voca ciji je dzem da omekani

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:13:34)

Možeš da skuvaš voće, neko koje on jede, pa u toj vodi od voća napraviš puding, i možeš i to voće da umešaš. Višnje bi bile super, recimo. I onda to staviš na koru umesto griza i džema.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:18:21)

Ana, super ideja[sm=bravo.gif] Ja htedoh da kažem za rendanje narandžine kore, BB nemoj da se uvrediš, ali ja to ne bih nikako dala detetu, pogotovo ne ako ima alergije, jer se citrusi prenose u rastvorima nekih hemikalija koje se zadržavaju u kori, i one, ako su uvezene a jesu, kod nas nisu za upotrebu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:24:26)

ok, onda sok od narandze (meni je on osvezavajuc u kolacima) preko kore a nesto slatko u griz
kora je problem, ne?
inace ja suve kolace prelivam mlekom sa vanilom ili ako ne mleko onda sirupom od voca (voce+secer na duuugom kuvanju)

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:24:46)

Citruse nismo uveli, tako da nije ni bitna cela priča o narandžinoj kori. [sm=smiley1.gif]

I ja sam kontala da bih mogla izbuškati koru i preliti voćnim sokom, ali mislim da bi bilo lepše ako narendam jabuke.

Što se tiče pudinga... ja sam zamislila da bude belo od gore. Čak planiram i da kuvam dodatno griz, da je obojim u belo i sa strane.

Ako stavim od gore žuto-rozi fil (puding-višnje), pa porezam Pepa družinu, pa sam kupila neke svećice na čačkalicama, svako slovo "srećan rođendan" na posebnoj čačkalici i druge boje, pa + sveća sa brojem 2... [sm=smiley29.gif] [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:25:54)

Da, kora je problem, a ja je baš volim[sm=smiley13.gif] Meni se čini da e za ovaj kolač najbolji možda taj sirup od voća da se napravi, to bi bio pun pogodak[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:27:53)

Znate šta je fora sa korom? Orginilani recept je sa orasima umesto sa prezlom. I onda sam ja čak i dodavala vode i ulja, jer kada pravim po originalnom, samo menjajući orahe prezlom, bude pregusto. Prezla povuče tečnost.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:28:14)

nema ljutis nedjo, ne planiram mu kolace duugo, sve koje ja pravim su seljacki, sa masti i puuuno secera
ali, planiram da zasadim narandzu. limun imam, treba ga pelcovati ali oko narandze bi se mogli potruditi

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:35:35)

To je super BB, ako možeš da zasadiš[sm=bravo.gif] I ja pravim seljačke kolače, štrudle, krofne, i ostale vojvođanske mašćurije.

Tašo, orasi pride imaju i masnoće u sebi, tako da super što si pojačala ulje. I meni se više sviđa da bude skroz bela odgore, ako ćeš imati i figurice, i svećice. Ja jedino mislim da ti se te jabuke neće dovoljno osetiti, one kad su narendane su baš blage, ja bih pre stavila nešto što kisi pošto je i pekmez od kajsije sladak, recimo izgnječene maline, iseckane višnje ili tako nešto, ali neću da se mešam mnogo, došla sam da se divim tvom napretku u kuhinji[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:39:39)

došla sam da se divim tvom napretku u kuhinjiuser posted image

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja čak mislim da jabuke ni ne treba da se osete, samo malo da ovlaže. Kora ima extra ukus, poneću sutra na posao, svrati da probaš [sm=smiley36.gif], džem daje ukus, a meni se čak i dopada što je griz bezukusan jer neutrališe ono sve ostalo što je histeično slatko.

Mare je samo stajao pored i vikao "Daj još kolača, ima džema!" [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:39:56)

a da uprzis prvo prezlu? kao za gomboc? mislim da bi onda manje vukla tecnos a bila vise masna ..

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:42:06)

Ne znam ni sama... probaću za koji dan sa jabukama i mermernim grizom. [sm=smiley36.gif]

Videćemo šta će ispasti do proslave koja će biti tek negde posle 15og sept.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:42:16)

Ma ja mogu samo da ga gledam, malo za promenu sam na dijeti.
Ako se Maretu sviđa, onda je to-to, posle rođusa eksperimentiši sa bojama i voćem, šta te briga, a ako je ovo provereno dobro, zašto bi išta menjala[sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:43:22)

Baš to sam htela da napišem, ako se Makiju sviđa onda je to to [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:44:56)

Mila, Mare sve voli. [sm=smiley36.gif]

Hoću da vidim kakva je kora, dal je tvrda ili meka, i da isključim kiselu vodu kao problem.

Kada sam ovo danas rekla baki koja je pratila izradu kolača, ona mi kaže "A on ne sme kiselu vodu? Pa kod mene pije onu blago kiselu već mesecima" [sm=smiley29.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:46:54)

[sm=smiley36.gif] Znači sad možeš da mu praviš dečiji somersbi[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>