Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 22:01:59)
|
Drugari, ja danas pravila rođendansku tortu za Marka, mislim, probu iste. Koru sam pravila od: - 1 šolja (2 dcl) šećera - 1,5 šolja (2dcl) ulja - 2 šolje (2 dcl) brašna - 1/2 praška za pecivo - 3-3,5 šoljice (1 dcl) kisele vode - 3 šoljice (1 dcl) prezle Dakle, šolje su od 2 dcl, a šoljice od 1 dcl. [sm=smiley36.gif] Premazala sam je džemom od kajsija, i od gore stavila gust griz (500ml vode, supena kašika šećera, 4 supene kašike griza). Izgleda ovako: [img]http://www.dodaj.rs/f/x/oH/3wmY4z1S/280820121488.jpg[/img] Planiram da narendam malo jabuka sledeći put u kore, mama i baka kažu da je kora malo suva, a meni se baš dopada. [sm=smiley36.gif] Ono što smo se sve tri složile je da je griz bezukusan, da treba više šećera, ili možda vanil šećera. Kaže mama da bih mogla praviti i mermerni griz. Da kuvam jedno na vodi, a jedno u soku od višanja. Oba saspem u posudu u kojoj će da se hladi pa viljuškom nepravilno malo provučem, i onda ostane prošarano. [sm=smiley1.gif] Videćemo. Kupila sam Peppa Pig družinu [sm=smiley36.gif] (figurice), ali piše da sadrži mleko u prahu u tragovima, tako da ću iseći karton, i zalepiti figurice za njega, i tako staviti od gore na tortu. [sm=smiley1.gif] ps. Ima džema od gore na grizu jer sam ćurka stavila na džem mokru stranu griza i klizilo mi je, pa sam morala da okrećem griz, i ostalo je onda malo od gore. [sm=smiley36.gif] Inače, mislim da kada bi se ova kora napravila baš tanko da bi se mogla urolati u rolat. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|