RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 12:47:22)

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Tash

Za kulinat nisam dobila odgovor.

Od mene ili od proizvođača?

Od proizvođača. Što, imaš nešto da kažeš na tu temu? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 12:49:35)

Nemam, nego mi se učinilo da si od mene očekivala odgovor.[sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:24:56)

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

ne bih se usudila.

IZVORNA PORUKA: minavb

Ne bih dala keks.

To je to, isto tako razmišljam.
Hvala. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Za kulinat nisam dobila odgovor.

Ni ja ne bih dala.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:35:50)

Evo na fb neki recept za domaći kukuruzni puter, ne ide ništa osim kukuruza i soli i šećera po izboru, ne znam kakvog je ukusa, ali možda nekom bude korisno, ovo može i za decu alergičnu na kazein. Ako ne možete da otvorite kopiraću ovde KLIK

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:39:30)

ne ide ništa osim kukuruza i soli i šećera po izboru

I putera! 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:41:08)

Haha ne ide mila puter, to je po izboru, samo radi teksture[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:43:45)

Pa ja onda ne razumem kako se to pravi. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:45:58)

Taj sok koji se iscedi iz kukuruza se kuva sa sa dodatkom soli i malo šećera, i sam od sebe se zgusne, i to se koristi kao namaz. E sad, ja jako volim šećerac pa verujem da bi mi to bilo ukusno, ali nemam pojma.

Adriana83 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:46:56)

Koliko sam ja ukapirala( a to je vrlo diskutabilno) napravis sok od svezeg kukuruza secerca i to skuvas par minuta.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:51:06)

Čekaj, uzmem kuvan kukuruz? Skinem zrna sa šapurike, šta će mi za to nož? Turim u blender i blendiram dok ne postane glatka masa, pa to kroz cedku i dobijem kukuruzni sok. I taj sok kuvam, a ostatak bacam? Koliko to može da stoji u frižideru?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:52:10)

Svež kukuruz je suv, kako od njega dobijem glatku masu? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 13:55:42)

Nije svež kukuruz uopšte suv, ta zrna su sočna, zato i treba nož da se skine. Pa onda to ubaciš u blender, pa propustiš kroz cedku da prođe samo tečnost. Pa onda to kuvaš.
Nemam pojma koliko može da stoji, rekla bih da ne spada u lako kvarljive namirnice, ali 2-3 dana sigurno.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:03:28)

Kontam to bi mi značilo za rođendansku tortu! Samo, moram znati koliko može da stoji, ne bih da otrujem decu, ali opet, šta tu može da se pokvari brzo? Ako namazi koje pravim bez konzervansa mogu 3 dana u frižideru, može i ovo. 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:07:07)

A jel ima još da se kupi šećerca? Jel mogu cele šapurike da zamrzavam? Kako da ga odložim za zimu?

Olga75 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:12:39)

mozes ceo klip da zamrznes , ja ga prvo skuvam i onda u zamrzivac pa kad ga vadim ubacim ga zaledjenog u kljucalu vodu

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:14:53)

Da, ali meni će trebati svež a ne kuvan, pa nisam znala može li se svež zamrzavati. Znači može, samo da poskidam ono lišće sa njega. 

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:17:34)

Ma samo ga potrpaš očišćenog u zamrzivač, izvadiš dan pre upotrebe u frižider i tako koristiš. Ne znam kakve je konzistencije, probaj prvo da napraviš jendom pre rođusa, pa vidi šta možeš sa njim, ali čini mi se da je malo mekše nego puter, ali da može da posluži kao zamena.

Olga75 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:17:40)

moze i svez samo kad ga odmrznes onda se onako snjanjavi

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 14:20:32)

Ma naravno, u svakom slučaju ću da probam, i to već nakon aleve paprike, sledeće nedelje.
Pih, sada sam zbunjena, ako to može da se stavi u koru od kolača, trebaju mi novi recepti. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 20:13:21)

Tasho, nisam bas u toku, jel nema da se nadju nikakvi margarini bez tragova mleka?

Moja sveki je pravila finu posnu tortu pre neku god, moracu da je pitam za recept, pa ako je nesto sto je prihvatljivo za vas, napisacu ti ga u odgovarajucoj temi.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 22:33:46)

Pa ima navodno... ja sam tako nepoverljiva. Vidiš šta mi je danas čovek napisao?

međutim po zakonu o označavanju i deklarisanju upakovanih namirnica mi nismo u obavezi da stavljamo izjave o unakrsnoj kontaminaciji koje ste vi naveli. Naravno da ne možemo da garantijemo 100% da neki protein mleka ili soje ne može da dospe na liniju na kojoj se proizvodi navedeni keks.

I kako ja onda da verujem deklaraciji? Zato izbegavam kupovne proizvode. Ja verujem da će alergija proći ako potpuno eliminišem alergen iz ishrane na neko vreme, i ne želim da se kockam sa tim.

Navodni margarin je ovaj:

MARGARIN

jestivo rafinisano suncokretovo ulje, jestivo rafinisano palmino ulje, interesterifikovana biljna mas, voda, so, emulgatori (suncokretov lecitin, mono i digliceridi masnih kiselina), konzervans (kalijum sorbat), regulator kiselosti (limunska kiselina), aroma, vitamini A i D3, boja (beta karoten). Ima slika ovde KLIK

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 10:14:46)

I ja isto verujem da izbegavanje alergena a ne navikavanje na njega dovodi do prestanka alergije, zato ja nisam rada da Lazaru dajem jaje. A opet, cujem mnogo slucajeva gde su deca bila isto alergicna na jaja, pa im davali stalno po malo, pa povecavali dozu i na kraju alergija nestala, ali to je opet alergija na jaja...

A cuj, mozda zaista u tom margarinu nema mleka, mozda se u toj fabrici/pogonu ne proizvodi ili preradjuje nista od onoga sto vama smeta? Da li si pokusavala da proveris to?

Ja cu danas Lazaru ponovo dati kruske, ali za popodnevnu uzinu. Od kada ne jede voce i i prepodne i popodne, stolica mu je formirana i onako je bas kako treba. Inace, izbila su mu dva zuba u isto vreme i to kutnjaka, 4, gornja leva i donja desna. ostala je smao jos donja leva i kompletan je sa njima. Bas ih dobro podnosi, samo sto vise grize lazu.

Nemam vremena, bas sam puno zauzeta njime i obavezama po kuci, pa zato ne stignem na sve vase komentare da se osvrnem, ali znam da sam se uh, bas sokirala kada sam videla Pekijeve slike! Nisam imala pojma da urtikarija moze takva da bude. Sa alergijama se nikako nije igrati.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 10:18:56)

Inace, plavi patlidzan malo izbegavam da mu dajem u psolednje vreme, bas cujem dosta slucajeva alergije na njega, sto peckanja jezika sto onih malo jacih. Nije nam bas neophodan u ishrani, davacu mu, ali redje.

Odosmo sada na pijacu u nabavku. Pozz drage zenice!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 13:14:34)

mi smo dosle sa pijace iz nabavke. [sm=smiley36.gif] planirala sam d akupim blitvu i danas krenem sa njom, ali je na celoj pijaci nisam nasla. imam zaledjenu frikomovu, ali joj necu nju davati, grozna je, kao trava. kupila sam paskanat i pl. patlidzan za uvodjenje, pa cu naredna tri dana davati paskanat. mama mi rece da je ona nasla da kupi blitvu, pa ce mi je sutra dati i onda cu posle paskanata, od utorka krenuti sa blitvom, pa pl. patlidzan od petka.
k dva dana nista nije jela, nicu joj cetvorke pa je uzasno nervozna i nece da jede. od jutros je i doruckovala i uzinala za divno cudo, ali zato sto sam joj dala ono sto obozava - cerealije sa vanilom za dorucak i muskantnu tikvu za uzinu. juce sam joj za uzinu dala breskvu izblendanu sa jednom dozom mleka i samo malo pahuljica sa vanilom (bilo je mljac!) i spavalo dete 2.5 sata! kontam da kada pojede neku vocku koja joj samo prostruji kroz stomak tipa sljivu, breskvu, krusku.. brze ogladni pa se budi. zato sam joj ponovo posle uzine dala jednu dozu mleka, pa cemo sad videti koliko ce spavati. i planirala sam da joj onda bananu dajem za prepodnevnu uzinu bas zbog toga, a neko lakse voce za popodnevnu. definitivno je izbacila jedno dnevno spavanje, spava samo jednom, pre rucka. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 13:22:37)

yula, inace nocas sam mislila na tebe! [sm=jezicek.gif]
i meni su se uselile neke bubice u kuhinju, tacnije izlaze iz spajza i ja ga sredila tada kada sam to primetila i nisam nasla odakle izlaze, sve mi je izgledalo ok. medjutim, stanje pocelo da bude nepodnosljivo jer su pocele da se pojavljuju i po kuhinjskim elementima i po sobama! [sm=zmeden.gif] a maleckeee su, kao one sircetare koje idu na voce, eto tako izgledaju. niti ujedeju niti sta, ali je meni gadno, osetljiva sam na bube. i ja sinoc i neka doba krenem da vadim sve iz spajza i nadjem ih, izlegle se u cajevima!!! znaci, odlepila sam. isla sam do kontejnera u pola noci sa 4 ogromne kesetine, svu sam hranu bacila!!!! odoh sada da nastavim sa ribanjem.. [sm=smiley29.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>