RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.8.2012 0:29:35)

U pravu si to za voce i ja sam tako radila kada nesto nije voleo da jede, kao npr. dinju a sada cu tako morati i jabuke jer uopste nece da ih zvace, samo malo zvacne i pljune, ne guta [sm=zmeden2.gif]

Ja cu uskoro L. da dam ponovo krusku, znate da se od teglice osuo kada je bio bolestan i od tada je vise nije jeo. Za sada furamo sezonsko voce a na jesen cemo se vratiti dobrim starim jabukama, kruskama i kompotu od dunje! Bundeva nam je redovna, cesto mu je spremam i to obicno bude vecernja kasa, nekada ja kuvam nekada dajem kupovnu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.8.2012 0:38:17)

ovde ima krusaka, sad je sezona nekih (ne znam vrste). probaj da mu das ponovo, ali mu ti spremi, verovatno je reagovao samo na nesto sto dodaju u te teglice.

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.8.2012 19:02:14)

Yula, ja zaboravila da te pitam -pa zar niste vi vec probali keks tj.plazmu pre rodjendana, ako se ne varam, rekla si da je za rodjendan imao plazma tortu?

Meni treba neki recept za torticu bez belanaca (zumance cu tek sutra opet dati), e sad za mleko ne znam hocu li uspeti da probam do rodjendana da dam u kasicama. I mi cemo uskoro na temu ishrana dece od 1-2

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.8.2012 23:16:22)

christabel, moze neka sa posnom plazmom? ubaci voce koje ona moze da jede.. postoji puno posnih torti, sigurna sam da ces naci nesto! pokusacu i ja da ti nadjem nesto, pa javljam...

mi smo uveli grozdje. sutra cu krenuti sa kupusom, ako naredna dva dana dobro prodje u petak svi jedemo kupus za rucak!

jedemo:

povrce:

pirinac
kukuruz
krompir
sargarepa
tikvica
karfiol
brokoli
persun
bundeva
crni luk
praziluk
keleraba
grasak
boranija
paprika
paradajz
krastavac
cvekla

voce:

jabuka
kruska
dunja
sljiva
banana
visnja
kajsija
breskva
dinja
lubenica
grozdje

zacini:

so
secer
maslinovo ulje
suncokretovo ulje
kakao
vanila
persun
vegeta i aleva paprika u tragovima

garant sam nesto zaboravila [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 11:50:13)

da, zaboravila sam meso! [sm=smiley36.gif]

meso:

piletina
curetina
teletina
junetina
jagnjetina
svinjetina
dzigerica (pileca za sad, uvescu i junecu uskoro)

"ostalo"

pirincane galete
smoki flips
crna cokolada
semenke suncokreta

juce je K probala kod kojih papriku punjenu krompirom i odusevila se. nisam joj puno dala jer je mama stavila vegetu, nije bilo planirano da ce K to jesti.. ali cu joj svakako to uskoro spremati.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 11:56:00)

Dobar dan drage moje,
verovatno se pitate sto me nema.
Bila sam u uzasnoj situaciji izgubila sam bebu,i nije mi bilo do neta,kao sto predpostavljate,
potom smo odlucili da odemo na more na brzinu i evo vratismo se pre dva dana.
Oporavila sam se i idemo dalje...
Zao mi je sto se nisam ranije javila ali eto morala sam da malo pododjem...
Beka je dobro,porasla, prohodala,sada me samo jos vise zeza[sm=smiley1.gif]
Inace nismo jos probali citruse,ribu,jagodicasto voce,ali polako....
Kako ste mi vi.......kako su Lazar,Ksenija,Marko,Luka?
Yula,Macaki,Tash i ostale mamike[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 12:01:22)

ishler draga [sm=smiley31.gif] mnogo mi je zao sto si izgubila bebu. [sm=smiley19.gif] bas sam brinula sto te dugo nema da se javis, ali sam nekako mislila da si u obavezama oko beke, da odmaras zbog trudnoce isl.. kako je tvoja malena, jel sve ruckate sem ovoga sto si navela? jesi li pokusavala ponovo sa jajetom?
K je dobro, zapravo super je, zeza i ona mene po ceo dan. [sm=smiley36.gif]

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 12:14:38)

Macaki[sm=smiley31.gif]
Sada smo nadrljale[sm=smiley1.gif]
Njih dve su nevaljalice...
Beka je prohodala,pa sada pravi jos veci haos,sta radi Ksenija jel se pusta po malo?
Pa uglavnom jede sve sem toga,mozda par stvari nisam navela...
Bitno je da ona hoce da jede,jaje nisam probala receno je belance ne do februara tada idemo na test,a zumance da probamo u hrani,ali nisam jos strah me je...
Vidim da si Kseniji dala grozdje,kako si dala,celo zrno?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 12:22:08)

ksenija hoda po kuci uz namestaj i po malo se pusta, po nekoliko koraka. napolju je drzimo za jednu ruku, ali hoce da trci, zuri.. pa se onda spoplice.
grozdje sam dala samo crno, belo nisam, mada mislim da ga necu posebno uvoditi, samo cu dati. prvog dana sam joj dva zrnceta ocistila od kozice i semenki i dala joj, drugog dana 3,4.. a juce sam joj 10-ak stavila u kasicu i pomesala sa ostalim vocem.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 12:26:04)

Super,moram da probam.
Brzo ce ona samo je pustaj da sto vise sama pokusava..
Bezim beka se probudila.
Kuckamo se veceras ako svrati,na ponocnu kafu[sm=smiley1.gif]
Ljubi Kseniju[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 12:26:31)

sta je bilo sa dojenjem, prestale ste?

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 18:36:03)

Ishler, i meni je zao za bebu!

Koliko brzo moze da se iskaki to sto se pojede npr.za rucak? Ja sam u petak dala osminu zumanceta i sve je bilo ok, danas za rucak dala cetvrtinu uz boraniju i jos neko povrce. Rucala je oko 2, i kakila je u 6. Kaka je mirisla kiselkasto, nije bila jako tvrda, vec meksa, spljeskana, neke neodredjene boje i bilo je zutih tackica. Pomislila sam da je rucak. ne svidja mi se po mirisu, ali ne znam da li je moguce da je rucak vec iskakila. Ako se ponovi za par dana kad dam pola zumanceta, bas cu biti u bedaku

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 23:00:31)

pa ne verujem da moze tako brzo. K recimo danas kaki ono sto je juce jela. jedino kada je imala proliv, pa su joj bila prazna creva je kakila posle par sati ono sto pojede.

nama je danas bio neki bas slb dan.
jutros sam resila da joj skuvam pirincani griz iako je i prosli put neslavno prosao. tada sam stavila pola kasicice secera i malo kakaa, a sad sam resila da na 200 ml kase stavim 1 kockicu crne cokolade. uopste joj se nije dopalo, a kada sam kasnije probala moram da priznam ni meni. bilo je potpuno neslatko, ali sam resila da secer necu da joj dodajem. onda je jela pirincane pahuljice sa vanilom, babyking sa aptamilom. pored njih sam uspela da joj uvalim i par kasicica griza sa cokoladom. ne vredi, dete se naviklo samo na kupovne cerealije, nema sanse da jede nesto drugo za dorucak. ranije je htela kukuruzni griz, ali odavno ni njega nece. o palenti i da ne govorim, nju nikada nije htela. kupila sam puding, pokusacu sutra da joj spremim za uzinu.
za uzinu nije htela sljive, na silu je pojela jedva pola. opet sam ja kriva, izblendala sam ih zajedno sa kozicama. strasno.
za rucak sam joj spremila sataras koji sam i ja jela i iskickala meso od krilceta iz pilece supe. paradajz joj se definitivno ne dopada, odmah se zgrozila. bukvalno sam joj svaku kasicicu uvaila na silu, jedva je pojela 2/3 teglice, pa posto sam videla da joj je malo, a da nema sanse vise da jede rucak, dala sam joj muskantu tikvu, gotovu teglicu. olizala je.
za uzinu je pojela bananu, nju obozava ali se danas i za nju malo bunila, valjda po navici!
za veceru je jela povrce iz pilece corbe - luk, sargarepa, koren persuna i krompir. i to je mrljavilaaaa i jedva pojela.
inace, spavala je samo jednom i to od 11-13:45. [sm=smiley3.gif] ne pamtim kada je toliko spavala, valjda od porodilista. ulazila sam trista puta u subu da proverim dal je ziva. onda naravno popodne nije htela da spava, da bi se u setnji uspavala, oko 19:30.. jedva sam uspela da je uspavam. sutra smo ponovo same citav dan! bas je bio duga dan, premorena sam, odoh u krevet.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (22.8.2012 23:07:04)

zaboravih da napisem da nam je danas bio prvi dan kupusa. proslo regularno.

tash, sto se ne javljas, jel se vracate?

daaaaaaaaaaaaaa, zaboravih da napisem i da je K za vreme rucka dobila malo crvenila oko usta, samo jednu tackicu iznad usta i malo joj je brada bila crvena. ali ja povezujem sa tim sto se svaki put zgrozi na paradajz, izgleda da joj je prekiselo i da joj je ne dopada. nije ni cudo kad je do skoro jela bljutavo i bezukusno. kada ga jede u manjim kolicinama u jelima niti se gadi niti ima crvenila. nego me brine sto sam i za sutrasnji rucak spremila teglicu satarasa sa piletinom...

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 9:37:00)

Drage moje, smao da vam se javim na brzaka, mi smo dobro, nsita novo nismo uvodili, ja pravim generalku u kuhinji u vreme kada ne moram da se okupiram oko bebe, pa ne znam kud cu pre.

Ishler, MNOGO mi je zao sto ti se to desilo [sm=smiley19.gif] Koja si nedelja bila?

Macaki, budi pazljiva sa paradajzom, ne zaboravi da joj se to isto desavalo i od mlecnih proizvoda i isto si povezivala sa kiseloscu.

Tash, Verus, Zille, JasnaM i ostale zene, pozdravljam vas puno [sm=smiley31.gif]

P.S. Zaboravih da kazem za keks, da Lazar odavno jede plazmu, ali u njoj nema jaja. Treba da mu dam neki keks koji u sebi ima jaja u tragovima. Desilo se dosta puta da iskopa neku mrvicu nekog kolaca u kome ima jaja i da pojede, nikada nisam primetila reakciju. Ne znam, moracemo da probamo neki dan, a bas nisam rada da eksperimentisemo, mnogo se plasim, posebno posle Zilletovog iskustva [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 10:40:31)

Vratili smo se. Potrošili internet na moru pa nisam htela da uplaćujem opet.

Juče smo krenuli u podne iz hotela, ali smo morali u Solunu da se sklonimo u tržni centar jer sam mislila da će deca doživeti toplotni udar, tako da smo za NS krenuli tek oko 17.30h po našem vremenu.

Ja evo na poslu, stigla sam i kod frizera jutros, odsekla šiške. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ništa novo nismo uvodili, sad ću da iskopam spisak namirnica koje jede, pa da postavim.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 10:41:48)

VOĆE
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov), crno i belo grožđe
- term. obrađeno: sve gore navedeno + bundeva, višnje, trešnje  

POVRĆE
- sveže: paradajz, paprika, šargarepa, krastavac
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, prokelj, kupus, keleraba

MESO
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina  

ŽITARICE
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso  

TESTENINA
- la perfetta bez jaja  

ZAČINI I GRICKALICE
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, vanil šećer,  Dumbo flips (smoki), čips, origano

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 10:46:01)

ishler [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 12:13:36)

IZVORNA PORUKA: Yula
Macaki, budi pazljiva sa paradajzom, ne zaboravi da joj se to isto desavalo i od mlecnih proizvoda i isto si povezivala sa kiseloscu.

znam, mislim o tome. ali ipak me buni kada je jela gotovu kasicu u kojoj je bilo 10% paradajz koncentrata nista joj se nije pojavilo. ali tada se nije umazala oko usta, lepo je jela, nisam morala da je jurim sa kasikom. danas cu joj ponovo ponuditi isto, mada ne verujem da ce hteti da jede, pa cu bas pratiti sta se desava.
mene npr. cesto pecka jezik i od paradajza i od plavog patlidzana, ali nisam alergicna ni na sta od hrane, testirala sam se.

sto se keksa tice, ako se osmelis daj samo truncicu. pa ako mu nista ne bude sutradan mu daj maaaalko vise. mada ja mislim da kada pise da moze sadrzati jaja to zapravo ne znaci i da sadrzi nego da se proizvodi na istim pogonima gde i keks sa jajima. a zasto odmah celo jaje? logicnije bi mi bilo da ti je dr rekla da probate truncicu zumanceta. jel ste se bese testirali psoebno na belance a posebno na zumance, podseti me! sta je bilo za mmr?? nasa dr opste prakse htela K da da vakcinu na zadnjoj kontroli, kaze alergija nista ne smeta, to sada primaju i al. deca.. a ova dr alergolog je rekla da ne primi i da cemo sa tom vakcinom kasniti. bas mi se dopala zbog toga.

tash, curetina? heljda? kakao?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 12:22:22)

Ne, sutra aleva paprika, pa onda želatin, pa možda tada ćuretina.
Sa heljdom baš i ne znam šta bih ni zašto bih je uvodila kada je ni mi ne jedemo.
Kakao skoro ne.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 20:06:52)

Htedoh da okačim Pekijeve slike sa reakcijom na bananu, pa mi slikomat ne radi. Ima li neki drugi način?

Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 20:10:30)

Zille, probaj preko dodaj.rs.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 20:16:02)

[img]http://www.dodaj.rs/t/1e/5b/3u70PlHM/img20120816094112.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/1o/J3/Wutznrg/img20120816094141.jpg[/img]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 20:22:59)

Hvala Anči [sm=smiley31.gif]
Imate priliku da vidite sa čim smo se susreli, baš je bila gadna situacija[sm=smiley13.gif]
Idem decu da nahranim, i onesvestim, pa se kuckamo kasnije. Izvinjavam se ako su vam slike uznemirujuće.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (23.8.2012 21:39:10)

zille [sm=smiley19.gif] jadna mala dusica. stvarno deluje strasno.
sta je na kraju bilo, posle koliko se sve povuklo? dajes mu avil jos uvek?
sta planiras za dalje, pominjala si testiranje?

K je danas pojela celu teglicu iste kasice koju je jela juce (sataras sa piletinom) i nista joj se nije pojavilo! bio nam je i drugi dan kupusa, tako da cu da za sutra skuvam sladak kupus i jescemo ga svi za rucak.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>