RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Adriana83 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 8:35:51)

Zille [sm=smiley31.gif] Ne mogu ni da zamislim koliko si se prepala! Ali bitno je da se sve dobro zavrsilo.
Andjela nije reagovala na jagode! [sm=bravo.gif] Koliko mi je drago,toliko sam sad i malo uplasena jer nemam predstavu sta je moglo biti [sm=zmeden.gif] Cekacu,pa cu videti.Oni pecati su se skroz povukli,sad je na tom mestu tamnije obojena perutava flekica...

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 9:07:13)

Zille, Zille, toliko sam se potresla da mi nije dobro. Mogu da zamislim tvoj strah i paniku. [sm=smiley19.gif]

Nemoj nikako sebe da krivis, nisi ti nista lose uradila. S obzirom da on zna da ima jake reakcije, ubuduce mu prvo samo namazi malo namirnice na ustasca. Ipak, kad tad ce morati da proba nove namirnice, samo polako i ne krivi sebe. Sve ce biti u redu sa malim Pakicom. [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 14:01:05)

Zille [sm=smiley31.gif], dobro je da se sve sredilo.

Evo i ja da se javim, bili smo juce kod dr. Dala nam je uput za alergologa. Dr i dalje nije preterano zabrinuta u smislu on dobro napreduje, ima 9 kg i 71cm (porastao je za mesec dana 4,5 cm i 300g. Ja sam mislila da je jadnicak smrsao a u stvari se samo naglo izduzio [sm=smiley1.gif]), ali da proverimo i sa alergologom. Njoj je cudno sto on reaguje na svo voce, mislim i meni je posto jos nisam cula za takav slucaj. Interesantno je i to da je npr. banana dobro prolazila do sad ali eto danas je imao blagu reakciju sa rozikastim pecatima tj. nisu bili crveni[sm=zmeden.gif]. Slicno se desilo i sa jabukom taman kad sam mislila da smo prerasli on je reagovao.
Takodje, rekla nam je da sacekamo sa glutenom do 9 meseca, posto on dobro napreduje i ovako (tipa griz, plazma i slicno mu nije neophodno), ali ono sto je mene zacudilo rekla je da ipak probamo zumance jednu osminu u kasici [sm=zmeden.gif], jer smatra da ne bi trebalo da bude reakcije. I sad ja nisam pametna da li da mu dam?

Posto imate iskustva, a nama je ovo prvi put da cemo ici kod alergologa, sta se zapravo tamo radi tj. sta da ocekujem?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:31:36)

JasnaM mj ti je savet da ispises sve sta vam se izdesavalo do sad,koje namirnice dajes bebi, na sta reaguje,na sta ne. Ispisi teze,lakse ce ti biti da se setis svega. Iskopiraj neke nalaze koji mislis da ce posluziti,krvna slika,alergotes i sl. I ako imas fotografije deteovih reakcija,izradi ih i pokazi dr. Tako ja radim svaki pot kad idem kod lekara. I da,cime ga negujem :-)
Odlucila sam da trazm prick na nutritivne alergene,sad je stvarno zagustilo. I to cu insistirati da ga odmah rade. Kako ja sad bilo sta da uvodim kad sam se istraumirala sa obicnom bananom? Ako ne,menhacu lekara,ovo postaje neozbiljno,da sam ja prepustena sama sebi, pa da gresku u uvodjenju skupo platim? A vodicu i Peku na jos neka testiranja u septembru.
Hvala vam svima na podrsci,i izvinite ako sam vas uznemirila previse. Paznja i oprez nije na odmet, a i kome cu se pozaliti ako ne vama,vi ste u istom problemu kao i ja. Ljubim vas sve :-*
A da,Peki je super danas, dala sam mu avil jutros,nisam smela i veceras,sutra cu ujutro ponovo. Nastavljamo da redovnim dijetom,a spec.u njgovu cast u nedelju okrecemo jagnje :-)

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:37:11)

jasna, moj savet ti je da sacekas da odete kod alergologa, pa kako ona bude rekla tako radi!
sta se radi.. pa ispitace te o bebinim simptomima i eventualno predloziti neko testiranje.

nama je od juce haos, sve se poremetilo! juce nije htela da spava popodne, samo prepodne, to je inace bio drugi dan po redu da to uradi. onda je sinoc zaspala u set_nji u 20h jer nismo krenuli na vreme kuci. popi[sm=smiley35.gif]la sam na mm, bas sam bila besna. nosio je kuci u narucju, samo sam je u mraku presvukla, dala joj da sisa i zaspala je bez vecere. onda se budila u 3:30 da sisa.. pa u 6h presla kod nas, pa spavali svi do 8h. onda sam resila da treba da joj izbacim jedno spavanje kada ga vec sama izbacuje, ali da je bolje da to bude pre rucka, jer kada ima samo prepodnevno brzo se probudi za rucak. znaci, nije izdrzala. [sm=smiley13.gif] histerisala je, bila uzasna.. na kraju nije mogla ni da jede, a nije ni htela jer joj se izgleda nije dopalo (nudila sam popodne opet isto). da, stvarno grozna boranija sa jagnjetinom! na kraju sam je pojela ja! i nije uopste bilo lose. [sm=smiley17.gif] zaspala je u histeriji, jecajuci.. onda popodne ponovo nije htela rucak, pa je dobila mlecnu kasu usred popodneva kad joj vreme nije. za veceru zamalo ponovo da se uspava.. dotrcasmo kuci, pa sam joj brzinski dala brokoli iz teglice. znaci, bila sam danas na ivici nervog sloma. posle me grizla savest sto sam tako bila grozna prema njoj. trebalo je da bude II dan persuna, nije htela ni njega da proba, na silu sam joj ubacila jednu kasicicu u usta. za sutra sam joj spremila i rucak i veceru sa perusnom - i koren i list. pojma nemam ni da li ce joj smetati ta kolicina, ni hoce li to uopste hteti da jede, jer je opet sa jagnjetinom.
planiram ovih dana juvitanine kasice sa junetinom i curetinom, ako budemo isli na odmor da znam sme li i to da jede. jela je do sada samo one dve varijante sa piletinom, sa i bez integr. pirinca.
sledece nedelje bih uvodila jos nesto od osnovnih zivotnih namirnica - paskanat, celer, kupus, pl. patlidzan, blitvu.. videcu vec. moram sto pre da je osposobim da jede isto sto i mi, ne mogu vise da kuvam posebno. velika je vec, nista joj nece biti. moram i da ponovo testiram boraniju, kao i paradajz.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:42:13)

IZVORNA PORUKA: Zille
A da,Peki je super danas, dala sam mu avil jutros,nisam smela i veceras,sutra cu ujutro ponovo. Nastavljamo da redovnim dijetom,a spec.u njgovu cas_t u nedelju okrecemo jagnje :-)

[sm=smiley27.gif] [sm=bravo.gif]

slobodno mu daj avil!
kada je K buktao ekcem dr je rekao obavezno joj dajte, to je kao tempirana bomba u njenom organizmu. a ja taman citala ono upustvo za lek i resila da ja to njoj ne dajem. kada mi je tako rekao, nisam cekala ni minut. ona je pila i ujutru i uvece, ali cini mi se tada 10 dana.
kada je imala 3+ na mleko, kada se r-ja pojacala, opet je dao avil, ali je rekao samo 3,4 dana..

mi ovaj aerius nismo nikada koristili, meni je od njega frka sada..

a nasla si da kupis avil? cula sam da ga povlace iz prodaje..tj. sve te stare lekove, kao sto je i fenergan povucen. jer kao sada ima ovih novije generacije, oni su bolji..

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:47:12)

Ma, Zille, nego sto ces nego ces da pises sve ovde, sva iskustva mnogo znace, kako dobra, tako i losa.

I evo, sada se doslo do onoga sto ja tgvrdim da je bolje dete testirati i znati na sta je sigurno alergicno, nego rizikovati da dodje do ovako cega. Zamisljam da sam ja dala Lazaru zumance, ili da nisam bila pazljiva kao sto jesam i kao sto su neke zene iz mog okruzenja i dala detetu nesto sa jajetom i bum. Pa, ja da mi se desilo ovako sta kao Zilletu i Paki, ja bih posle svega legla i umrla. Mnogo sam postala osetljiva na decu, svu decu, a pogotovu na svoje. Vise sam za neke bezbednije varijante.

Dobro, ni mi nismo radili testiranje na sve namirnice, ali imala sam test za ove najvaznije, a ostalo sam uvodila bas oprezno. Mada, i ja sam se malo opustila, valjda zato sto je sve lepo prolazilo za sada i sto izgleda da su nama jaja jedini problem, kao Maretu mleko, ali, nikad se ne zna.

Pozdrav za sve vas, pisem vam sutra opsirnije. [sm=smiley31.gif] Mi za sada ne uvodimo nista novo, a ne znam ni sta bih, maltene sve jedemo. Od keksa sa tragovima jaja sam odustala, pa ja mu i ovako keks ne dajem, sta ce mu to u zivotu. Videcu sta cu kako sa tim.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:49:49)

svaki dan ovde neko izjavljuje ljubav ostalim clanicama [sm=smiley36.gif] [sm=smiley31.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:53:11)

Macaki, ja sam persun uvodila tako sto sam po malo dodavala u kasice sa povrcem i mesom. I sada mu tako dajem, sitno iseckane listice, kao za nas, dodam u vec gotovu, prohladjenu kasicu, da ne bi nestao vitamin C na visokoj T. ne kuvam ga. Nikakav koren, nista, samo listici. Jedan manji prstohvat.

Ja ne znam da li to tako treba, ali ja sam eto tako radila.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:57:18)

yula, znas ono sto babe na pijaci prodaju kao ZELEN - tu je sargarepa, persun (koren), paskanat (koren), celer (koren) i persun (list). to se sve fino ocisti i ubaci sa piletinom ili nekim drugim mesom ako zelimo da dobijemo finu corbicu. e, ja bih da K moze to opusteno da jede, gde god odemo. zato bih joj to sve uvodila skorije..

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 21:59:28)

lici na ovo http://www.yu4you.com/slike/photo/1293_sargarepa_povrce.jpg nisam nasla bolju sliku..

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (17.8.2012 23:00:13)

Joj zile strasno! Hvala bogu da nije bilo najgore....oliju su stolice bolje, lepo su formirane jos malo kisele, ali mi neko rece da hoce to od pluvacke kad izlaze zubi. Ja jedem po parce belog hleba na dan. To je to, nemam nameru vise nista da uvodim u svoju ishranu sve dok ga dojim...posao cuntraziti tek od proleca, tako da ga dojim bar godinu dana ako ne i duze. Znam da ce se teze odvratiti od sike al sta dabradim...

Danas je jeo dinju malo dinje vise soka i jaaako smu se dopalo, ma, on bas volinda jede, pojede i po 200g hrane, sve mi je cudno jer helena i dan danas jede malo. Ujutru jede voce samo ili sa pirincan. Kasicom, za rucak povrce sa jadnjetinom, a za veceru , ne uvek ali opet nesto sa povrcem i sisa i dalje na 3 ili 4 sata.

Yula, hocu grozdje umseptembru, a pre toga mozda curetinu.... Kako stedavale grozdje?

Juce helena nista nije jela izmedju obroka sem voca jer sam zabranila i super mi rucala i vecerala!! Mislice svi da sam bitch ali zabole me!

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (18.8.2012 14:33:47)

Hvala svima na savetima [sm=smiley31.gif]
Prosto nemam iskustva sa ovim, em je prva beba, em ni ja ni mm nismo alergicni na bilo sta, zato i ne znam sta mi je ciniti. Da je to reakcija na jednu vocku jednostavno bih je izbegavala i tacka, ali s obzirom da on reaguje na svo voce koje sam do sada davala i to u svim oblicima kuvano, kasica itd prosto mi nije jasno sta ciniti, dete bi ipak trebalo da jede voce [sm=zmeden.gif] . Zakazacu ovih dana kod alergologa pa da vidim sta ce reci.
Nije mi palo na pamet da slikam reakciju kada do nje dodje, ali super ideja.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (19.8.2012 13:23:26)

nisam planirala da nista uvodim danas, ali sam ipak dala crno grozdje. pojela je 2 zrnceta i dopada joj se. [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 0:05:25)

gde ste zene? sta se desava, sto se ne javljate? [sm=zmeden.gif]

posebno se brinem za ishler.. ako citas sta kucamo, javi se samo da znamo da si dobro! [sm=smiley31.gif]

ja sam danas dala kasicu sa malo teletine, cisto da vidim hoce li to proci ok. nisam je posebno uvodila jer sam uzimala dosta mladu junetinu ranije..stavila sam i malo persuna tu (korena) jer mi je prethodnih dana mrljavila kasice sa persunom dok smo ga uvodili. tako da je danas IV dan kako je jela persun i on je definitivno uveden. i teletina je dobro prosla.. grozdje takodje. jutros sam dala grozdje sasvim neplanirano, pa sam se tek puno kasnije setila sta sam planirala da jede za rucak.. kanda sam se malo vise opustila po pitanju uvodjenja namirnica.
a juce nije ponovo htela rucak, ne znam u cemu je bio problem jer je prosli put isto reagovala kada sam joj dala kasu sa jagnjetinom. moguce da sam stavila vise mesa, pa joj je bilo dosta gusto i cebalo joj se u ustima.. uglavnom, bili su nam tu kumovi na rucku, nisam znala sta cu sa njom i sta da joj dam da jede pa sam joj dala juvitaninu kasicu sa junetinom. ona je u sebi imala paradajz koncentrat 10% i to je razlog sto mi je vec mesecima stajala u spajzu i sto se nisam usudjivala da je dam. uglavnom, K je olizala teglicu, pa sam joj onda uvalila jos i malo moje domace kasice.. i nista joj nije bilo! sutra nastavljamo sa grozdjem, ali cu ovih dana ponovo testirati paradajz, mada mislim da ce i to biti ok, zatim boraniju, a mora probati jos i gotovu kasicu sa curetinom. zamislite u kasici sa teletinom ima pecurki! to joj svakako necu davati..
posle grozdja ne znam sta bih.. mozda blitvu.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 0:08:54)

jao yula, sad sam videla snimak malca kako djuska. [sm=smiley36.gif] pravi se secerko, cmokni ga jednom od ksenijice i mene! [sm=smiley31.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 9:12:02)

Tu sam ja, citam vas, ali nemam sta pametno da kazem [sm=smiley36.gif]

Bas mi je drago da kod vas macaki super prolaze nove namirnice. Rastu bebe kao iz vode. [sm=smiley27.gif]

Juce mi je palo na pamet da Lazaru uopste nisam davala neke od mahunarki koje bi mogao da jede, kao npr. to proso ili bob. Taj bob sam i ja prvi put jela ovde jer u kraju mm i moje sveki se to jede, pravi se neko jelo koje se zove bobove pihtije i veoooooma je ukusno. A i lako se pravi, ali da sada ne davim o tome, nije tema. Uglavnom, sukoro cu mu i to uvesti.

Lazar sada meso jede neka 4x nedeljno, 2x ribu i jednom pasulj ili grasak. Ne pratim to vise bas precizno, vec kada mu sta dam, ali trudim se da riba bude 2x nedeljno. Za sada je i dalje jede amo iz kasice, a kada mi dodje sveki videcu da mu je mi spremamo.

Sinoc je za veceru jeo ono sto je bilo spremljeno za mm za veceru, praziluk, brokoli i malo pavlake, paradajz kao salatu. Takodje se vise ne opterecujem kolicinom mlecnih proizvoda u 24h jer nekada pojede 500-550ml a nekada i preko 700ml dnevno. To je sve u normali.

I dalje ne znam kroz sta da probamo ta jaja u tragovima, izgleda da cu morati da kupim taj keks, a to je zparavo petit beure. Nego, n emogu ovde da kupim malo pakovanje, vec samo velika i to dupla, a ne volim da mi se to posle vuce po kuhinji, ionako ratujem sa kuhinjskim moljcima [sm=smiley29.gif] Videcu kako cu to vec izvesti.

Danas cu mu za prvu uzinu dati domaci puding od vanile, mislim domaci, pravljen iz kesice, kuvan. Od kada ne jede za obe uzine voce kaka mu je tvrdja.

I tako... Ja pecurke necu davati sigurno dugo, kao ni ostale visoko rizicne namirnice, ali ne znam koliko apstinencija posle prvog rodjendana znaci, odnosno koja je garancija da se alergija nece pojaviti ako se namirnica proba sa 3 ili 4 god. a ne npr. sa 2? Zna li ko pozudanije sta o tome? Vidite da neki ljudi jedu neku namirnicu najnormalnije i po 20 i kusur godina i onda odjednom BUM! Mislim da niko ne moze da zna da li ce nekome nesto smetati i zasto da neko ne jede jagode uopste, ako moze bez poblema da ih jede dugi niz godina, pa onda ako krene alergija prekine i eto. Malo mi bzvz da atopicari ne jedu nista od alergenih namirnica bez da su uopste i probali to. Zanima me vase iskreno misljenje povodom ove problematike.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 9:13:24)

Hm, ako sam dobro razumela, Ishler je i prvu trudnocu imala rizicnu i lezala je u bolnici, iskreno se nadam da se sada ne desava nista slicno i da su samo na odmoru.

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 12:11:18)

Ja ne stizem da se javljam ovih dana, uvece spremam planove za septembar, pocinjem da radim, a mm je dao telefon na popravku pa koristi svoj stari koji je meni bio za internet....

Sve u svemu, dala sam 1/8 zumanceta u petak. Trebalo je danas cetvrt, ali posto popodne putujemo nesto nenadano za Bg, a sutra se vracamo, odlazem to za sredu.

htela sam da pitam kako se sprema popara sa ad mlekom jer kravlje jos nisam davala

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 13:31:29)

napokon sam pitala koji zacin je na pomfritu... origano. Tako da je i on uveden.
Luki se povukla alergija, od cega ne znam. Dal je probem bio sto sam mu greskom davala 2,5 a ne 3,5ml aeriusa, ili je u pitanju promena kreme za suncanje, nemam pojma. Njemu se ustvari alergija javlja od kada sam poovo pocela da mu koristim visoke faktore, a nije je bilo dok je koristio obicnu kremu, nasu, sa faktoom 30. Sve ovo o lukinoj alergiji cu kopirati u adekvatnu temu cim se vratim kuci.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 16:38:12)

zene [sm=smiley31.gif]

ksenija je jela boraniju sa rucka, sa junetinom i malo pirinca. nista joj nije bilo, sad spava, pa kad se probudi cu je detaljno pregledati. i za sutra sam joj izglendala isto to. ako sve ovo normalno prodje, smatracu je definitivno uvedenom.
yula, i ja planiram da uvodim dalje mahunarke. ja cu socivo i pasulj, jedva cekam. jela sam i ja te bobove pihtije na nekoj slavi, cak me je mm naterao i da ih jednom spremam, ali nisam bila odusevljena. inace, i tesko moze da se naleti na bob.
danas nam je bio i drugi dan grozdja, sutra cu joj ga pomasati u kasicu sa ostalim vocem.
christabel, ja sam mislila da pravim puding kseniji, ali isto ne znam kako cu sa ad. jedino da skuvam gusci na vodi, pa da onda dodam malo spremljenog ad. a moze i da se skuva voce i vodi, doda malo fruktoze, pa se onda u tu vodu stavi malo pudinga. ne znam ni koliko, jer ne bih celu kesicu spremila, ko ce to jesti.. mozda je dosta jedna kafena kasicica, sta mislite? sad razmisljam da bih mogla i sebi da ga spremim, samo ne znam kako na pirincanom mleku, jer se ni ono ne kuva, samo se zagreje voda i onda umesa u to prah.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 22:57:14)

Jaoj, meni je to pirincano mleko bljaaaak! Zao mi je sto to morate da pijete [sm=smiley19.gif] Mislim da je to obican samleveni pirinac ramzucen sa vodom.

Macaki, nece ti biti dovoljna jedna kafena kasikica. Ja sam danas pravila puding, ali sa kravljim mlekom. Ispalo mi je 2 vece solje od kafe. Moja ti je preporuka da ako imas digitalnu vagu, odvojis pola kolicine ili onako odokatvnom metodom, prospes sve na tanjir i podelis na ravnomerna dva dela i samo jedan deo skuvas. Odlicna ti je ideja da ga kuvas u vodi od kompota.

Imam jedno pitanjce za tebe, zasto joj ne dajes da sama jede voce iz svoje ruke? Skapirala sam da joj jos uvek pravis vocne kasice, ili nesto gresim?

Ja mislim da cu Lazaru sutra za dorucak da dam ovu drugu porciju pudinga, sta vi mislite, da li je to ok, bez secera sam ga kuvala? Opet sam nakupovala vece kolicine voca i opet se plasim da ce mi propasti a bas mrzim da bacam hranu. Danas je opet jeo grozdje, samo danas vise belog i zaista mu se grozdje mnogo dopada. Prvo sam ga ljustila i vadila semenke, onda sam prestala da ga ljustim, a do danas vise ni semenke ne vadim jer ga on jako lepo jede i sa njima. Mnogo mu je zanimljivo kada ga stavi u usta i zagrize ono pukne [sm=smiley36.gif]

Inace, ovde ima da se kupi taj bob i to oljusten i jako lako i brzo se spremi, mada ja ga nisam js uvek spremala, ali uskoro cu. I socivo cu bas za koji dan da kupim napravim, zdrave su mahunarke.

E, hajde da pisemo sta deci dajemo da jedu na temi ishrana deteta od 1-2 god, tamo slabo ko pise a mi smo sve uglavnom sada u tom uzrastu, mislim nase bebe [sm=smiley36.gif] Macaki, Tash, Zille i ostale zene, cekam vas tamo!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (20.8.2012 23:07:07)

KUPI SEBI PIRINCANO MLEKO U TETRAAPAKU PA PRAVI PUDING SA NIM>
Ups, opet je prolupao sa caps lock-om. :)

Koliko sam se radovala povratku kuci, toliko mi je sada zao. Klinci su se opustili, Luka nasao drugara i drugaricu, Marko utrcava u vodu sam, pliva... mm i ja sedimo na lezaljkama i samo vicemo "plice". :))) Marka smo veceras jedva izvadili iz vode, plakao je i vikao "Nece Maka!", a posle ga stavili u auto, isli smo do susednog mesta, on vice "Nece Maka kuci", dusa mila. :(

Ja dobila, pa blejim na lezaljci.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.8.2012 0:11:44)

yula, meni uopste nije ruznog ukusa ovo mleko. dodata mui je fruktoza i aroma vanile, ma njam je! nisam uzimala ta mleka u tetrapaku, samo u prahu, pogledacu.. inace, nisam pisala da sam ja popila odavnoo onu kutiju heljdinog mleka, na kom je pisalo da ima natrijum kazeinat i da se pravi na pogonima gde ima kazeina i kseniji apsolutno nista nije falilo. ja sam zapravo ubedjena da onaj proliv sa tragovima krvi nema nikakve veze sa njenom alergijom. kako dosao, tako i otisao. i dalje pije probio kid imuno, dr je rekla da ce ga piti 6 meseci. stolice su joj normalne, cvrste, kao plastelin i boja se menja u zavisnosti od toga sta jede. ja sam ubedjena da njoj nista nije smetalo od onoga sto sam ja jela i da bih mogla i sada da jedem, ali hajde... kada smo izdrzali do sada izdrzacemo jos malo. ja sam od pocetak njenog zivota jela i pila sve najnormalnije i nista joj nije smetalo. sve dok nije pocela sama da konzumira cvrstu hranu. da sam malo hrabrija popila bih solju jogurta cisto da vidim sta ce da se desi, ali neka, sacekacu do kontrole pa cu videti sta dr misli. mada cu je ozbiljno pitati sta misli o kozjem mleku - i za mene i za K.

yula, kako bre puding potpuno bez secera, pa to mu je sigurno bilo grozno za jelo. stavi pola kasicice fruktoze, ako ne zelis secer. ili pokusaj da mu skuvas voce zajedno sa pudingom ili mozda da ga naknadno dodas, sveze. ja mislim da bi sa kajsijama bio extra! ali kajsija vise nema, a ja ostavila samo jednu kesu, bas mi je sad zao.
jedva cekam da se na pijacama pojavi bundeva! planiram da K dopingujem sa njom, ona je fantasticna za imunitet, skoro sam citala.
znas li zasto joj retko dajem voce da jede sama? jer mi je bitno da pojede obrok, a ona bi se sa tim igrala i pojela dva zalogaja. ovako pojede nekoliko vocki, sirovo joj izblendam, pojede za cas i mirna sam. slazem se da treba da je ohrabrim da jede sama.. pisala sam kako je prosle nedelje sama jela kasikom punjenu papriku. [sm=jezicek.gif] ali nekada se ionako natezemo po pola sata dok jede, ovako bi trajalo dva sata.
inace, mm me kritikuje sto sam joj povecala porcije. kaze da je tovim i da cu joj prosiriti creva. negde je citao da kako se dete hrani do druge godine, od toga kasnije zavisi i kako ce jesti i hoce li biti gojazno. nemam pojma koje kolicine jede, mozda za rucak oko 200gr.. ne znam koliko za dorucak i veceru, mozda isto toliko. za uzinu jednu teglicu, znaci 130 gr voca.

tash, kada se vracate?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.8.2012 0:19:02)

paradajz je jela kuvan, pa dodavan u kasicu tri dana u toku prosle nedelje. u nedelju je jela kupovnu kasicu sa junetinom u kojoj je bilo paradajz koncentrata 105. sta mi savetujete- da probam da napravim neko jelo u koje ide malo vise paradajza, npr. junetinu u paradajz sosu ili da probam da dam svez paradajz? SAVETI PLS!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>