Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (14.8.2012 23:55:36)
|
yula, planiram ja da joj uvodim bas puno toga.. cekaju nas: persun, paskanat, celer (mozda ne odmah jer je alergen), kupus, socivo, pasulj, tresnje, plavi patlidzan (ako paradajz dobro prodje), blitva, spanac, zelje.. do tropskog voca ima jos puno. [sm=smiley36.gif] sto se tice ribe, zasto ne probas da kupis neku koju vi jedete pa je samo skuvas? ili mozda bolje neku koju je vec jeo u kupovnoj kasici. sto se mlecnog tice, ja ne planiram da izbacujem treci melcni obrok iz razloga sto ne znam koliko moja beba popije kada sisa. kada sam redukovala polako podoje grudi su mi bile kao kamen, pune mleka, a sada se vec to normalizovalo.. ali ipak necu da joj izbacujem mlecnu kasu jer tada u njoj unese samo 120 ml mleka, a nekada ni toliko. nego, desava se nekada da se ne budi za ranojutarnji podoj i da je ja ne probudim ona bi spavala do jutra.. ne znam ni sama da li gresim sto je forsiram da tada sisa. ako bi i taj podoj izbacila onda bih joj mozda davala za veceru isto cerealije sa ad, plus sisanje pred spavanje. ne znam da li bi to bilo ok? [sm=zmeden.gif] tash, imam i novi tiker. [sm=smiley14.gif] zao mi je zbog fotoaparata. [sm=smiley13.gif] kako vam je ovako, kako se provodite? isla sam kod hematologa po rezultat.. hemoglobin joj je 116, granica za 12 meseci je 110, dr kaze da to nije lose, moze i bolje, ali ok. ne treba terapija samo korekcija ishrane (kao i svaki put [sm=smiley24.gif] ) znaci zumance [sm=smiley13.gif] iznutrice, junetina, spanac i blitva.. ona je super, nema ekcema, nema proliv, sve je super. pu pu puuuuu [sm=jezicek.gif] danas nisam mogla da je namolim da proba paradajz jer je videla sta je u ciniji i zapamtila verovatno da joj je juce bio grozan pa nije htela ni da zine. dok sam pokusavala malo sam joj umazala oko usta i tu je bilo jedva vidljivo golim okom crvenilo.. posle za vreme rucka sam joj dodala paradajz u par kasicica onoga sto je jela, cisto da ga bar nekako danas proba, da ne gubimo dan..znaci, svaki put bi se zgrozila kada bi ga osetila, definitivno joj se ne dopada. [sm=smiley13.gif] mada kuvan stvarno i nije nesto, mozda bi joj se svez mnogo vise dopao, ali se ne usudjujem da joj ga dan. uglavnom, nikakvu reakciju nije imala ni u toku jela ni nakon toga. mislim da joj definitivno kiselina smeta, zato joj se zacrveni kozica. sutra kuvam grasak sa piletinom za nas dve, zajedno cemo to jesti, pa cu njoj ponovo dodati paradajz u kasu. ako prodje dobro smatracu paradajz uvedenim, ali cu joj ga ipak oprezno davati, u manjim kolicinama i povremeno dok se ne uverim da joj zaista ne smeta. sta mislite kada bismo smeli da probamo svez? dalje... zaboravila sam da prijavim da smo pre nekoliko dana jeli crnu cokoladu. [sm=smiley36.gif] mm i ja jeli, ona nas gledala i balavila.. i mi resimo da joj damo 2 kockice. bila je u frizideru i bas je bila tvrda, pa smo pomislili da ce ona to samo malo da lizuce. medjutim, ona je odlomila celu jednu kockicu. kada smo probali da joj izvadimo iz usta, nije dala. [sm=smiley36.gif] uglavnom, pojela je celu kocku i ne bi joj nista! [sm=smiley1.gif] ovo naravno ne znaci da planiram da joj dajem slatkise, mada sam pala u iskusenje da joj skuvam pirincani griz i ubacim jednu kockicu da se istopi. u crnoj cokoladi nema nicega posebno: kakao 70%, kakao maslac, secer, soja lecitin.. tako nesto. p.s. kuma mi je veceras javila da je trudna. presrecna sam!!!!!!!!!! [sm=sloncek.gif]
|
|
|
|