RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 15:03:37)

da K nije alergicna, pila bi ad do godinu dana, pod uslovom da nemam da je dojim. da imam, sisala bi do godinu dana. posle godinu dana bi pila jogurt 2x dnevno i to je to. ni kravlje ni ad, sto se mene tice.
sto se ostalih namirnica tice, smatram da ne mozemo bas da zavstitimo decu od svega, jer neke stvari ce kad tad probati. ali mislim sto kasnije to bolje! ne vidim potrebu da dete od 8,9 meseci jede cokoladu, jer ima vremena, jesce je ceo zivot. a i kasnije.. smatram da treba forsirati voce, povrce, meso i mlecne proizvode. ostalo je sto se mene tice nuzno zlo i moze se jesti, ali ponekad, ne svakodnevno.

ja nisam dala danas boraniju. zaboravila sam. bio nam je haos dan.. krenule smo K, sveki i ja do pijace da ja nakupujem voca i povrca.. onda su njih dve nastavile setnju, a ja dosla kuci da kuvam za nju i nas. rekla sam sveki da se vrate kroz pola sata, jer K treba da uzina i spava. i stvarno posle pola sata zvoni ona meni na interfon, ja silazim kad K spava! znaci odlepila sam. nista joj nisam rekla, ali nije trebalo da joj dozvoli da zaspi, a ako je vec zaspala trebalo je da je seta jos bar sat, neka bar spava kad je prespavala uzinu. dok sam je donela na 4. sprat ona se skroz razbudila, onda nije htela da nastavi da spava.. pa je uzinala, pa sam ponovo pokusala, nije imalo sanse! a u setnji spavala samo 10 min! onda sam pobegla u kuhinju, ostavila sveki da se igra sa njom iiuopste menije bil briga sta ce sa njom da radi.. ova je vec u 12:30 kukalaaaaa, pa smo joj punile bazence da se jos malo zanima pre rucka. jedva je cekala da ruca i u 13:30 vec zaspala. pojma nemam dokle ce da spava, ali ako se rano probudi nema spavanja do kraja dana vise!

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 21:37:25)

Videla sam se sa Verus na kratko! [sm=bravo.gif]
Oli je buva malena medena, a Helena se taman uklopila sa Markom. [sm=smiley36.gif]

[img]http://www.dodaj.rs/f/a/MN/4UJaakZX/090820121333.jpg[/img]

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 22:23:55)

Znam da su vasi klinci veci, ali bas zato da pitam, kako postignete da dete ima 6 obroka? Moj je sam izbacio nocno mleko ihaj odavno, tako da tokom dana postignemo samo pet obroka. Malo jos kuburimo sa vockama, kako koja npr. kuvana jabuka ok prosla ali ona hipp kasica osip. Banana za sada ok, breskva kuvana osip, vise nisam pametna, opet pravim pauzu ali stvarno vise ne znam sta da mu dajem ujutru...

U sustini on se budi oko pola 7 i tad dobije mleko,
onda oko 10, 10:30 klopa gde isprobavamo vocke koje se ako vidim osip uglavnom zavrse sa pirancinim ili kukuriznim pahuljicama,
onda oko 2 rucak - povrcke, meso (uveli smo meso i za sad ok ide),
popodne oko 5, pola 6 dobije ili neke povrcke ili pirinacane/kukurzne
i oko pola 9 posle kupanja mleko.

To je tih 5 obroka mada je to nategnuto, jer on prosto nije gladan ranije, mora da prodje makar tri, tri i po sata. Gluten i zumance se i dalje ne usudjujem, cekam da napuni bar punih 7.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 22:33:59)

To skroz zavisi od deteta.

Moj stariji je jeo 5 obroka od svog 2og meseca kada je izbacio noćni. Naravno, sa 2m je to bilo 5 mlečnih, a sa nekih 6-7 meseci je bilo: 8h mleko, 11h voće, 14h ručak. 17h pirinč.cerealije, 20h mleko.
S druge strane, moj mlađi je sa 6m još uvek pio samo mleko, i to sem gore navedene satnice, još je i noćni imao. Onda vremenom se promenilo ovako: 6h mleko, 8.30 voće, i žitarice, 11h mleko, 14h ručak, 17.30h voće, i žitarice, 20h mleko, 02h mleko. Sa oko godinu dana sam mu ukinula mleko u 11h, a sa oko godinu i po (kako brzo zaboravis, uzmi ovo sa rezervom, mesec gore-dole) noćni. Tako sada, sa skoro 2 god ima 6 obroka: mleko, doručak, užina, ručak, večera, mleko. [sm=smiley36.gif]

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 22:41:44)

Ma gde god sam pogledala pise 6 obroka, a vidim i vi praktikujete po 6 komada pa ja ispadoh nemajka sa 5 [sm=smiley36.gif].
Dobro, mi se uklapamo u program kao kod tvog starijeg, [sm=smiley1.gif] pola sata gore dole, jedino jos vocke nismo sredili kako valja ali bice i to valjda.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 22:52:00)

jao sada sam videla helenu i marka tamo na temi, preslatki su, misevi jedni!!!! [sm=smiley27.gif]

jasna, tvoja bebe je jos mala, vi tek ucite da jedete.. moja do skoro nije imala uzine jer je pila mleko i preko dana. sad imamo mleko u 5, dorucak u 8:30, uzinu u 11, rucak u 13 :30, uzinu u 17, veceru u 20-20:30 i mleko u 21-21:30. to ti dodje 7 obroka. [sm=jezicek.gif] jos plus umetni tu dva spavanja preko dana..
polako, mislim da je to sto vi sad imate sasvim ok za taj uzrast. koliko kolicincki ti pojede za obrok? kako samo 2x pije mleko, mislim da bi u tom uzrastu morao piti jos par puta. [sm=zmeden.gif]

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 23:36:50)

ja mislim da je ok i da beba ima 5 obroka u tom uzrastu. Mi cemo uvesti 7.tj.uzinu pre podne za nekih mesec-dva, kad nam vecera ne budu pahuljice na flasicu, vec nesto na kasiku, pa cu onda i ostalo malo ispomerati.
Nego, razmisljam da dam kravlje mleko u kasici ili griz u avgustu, tj.pre nego sto pocnem da radim. Posto cu nekim danima biti odsutna pre a nekim posle podne, krace ili duze, mislim da je bolje to da testiram dok sam kod kuce pa sta nam Bog da. Isto planiram i za zumance.
Danas nista nisam uvodila, sir jos nisam dala, jedino za rucak da probam jer palentu odbija, za sad.

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 23:50:17)

Macaki, mislim da kolicinski ok jede, ako mu se se nesto svidja kao pahuljice (pirincane/kukurzne) pojesce celu porciju kako pise na kutiji, ili celu malu teglicu koja je oko 125g. Mozda bi pojeo i vise, posto ako mu se svidja cini mi se da bi pojeo i kilo, ali ja ne forsiram, posle teglice ponudim mu vodu i to je to. Ako mu se onako i ne svidja ali mu nije bljak, onda pojede oko pola do 2/3 teglice. Mleko pije ujutru i uvece jer prosto nemam kad da mu negde jos uguram pored ostalih obroka prosto nije gladan. Spava celu noc tako da preko dana i ne moze vise da postigne. Povecala sam mu mleko sa 210ml na 240ml jer se i meni cinilo da je malo i vidim popije sve. Mada kroz pahuljice on isto dobije mlecni obrok, pa racunam da je na kraju zbir ipak ok.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 23:59:08)

Lazar je sa 6 meseci tek pocinjao da jede kasice i imao je u startu 4 flasice mleka od po 300ml, ako se dobro secam ( neverovatno koliko sam sve pozaboravljala i bas se cudim kako to Tasha sve k''''o iz rukava izvlaci ) .

Znaci ovako, mleko u 8h, 12, 16, 20h i onda spavanje. Ubrzo je mleko u podne zamenjeno kasicom od povrca i vec kada sam mu uvela veceru ( razdvojila sma povrce i zitarice, za rucak je ostalo povrce a uvece zitarice ) poceo je da smanjuje kolicine mleka. Isto sam se tada pitala, kako zene daju deci toliko obroka dnevno, ja to uopste nisam mogla da zamislim da cemo mi uspeti. Lazar mi je tada jeo po skoro 300ml povrcne kasice, onda sam mu ja pocela smanjivati kolicinu kasica a sam je polako smanjivao kolicinu mleka, uvela sam mu i dorucak, pa se posle nekog vremena pokazalo mesta i za jednu uzinu, pa posel i za drugu i eto, to nekako dodje samo od sebe. Ali, mislim da ovaj rezim klopanja imamo tek negde od 10-og meseca;

Moram jedan dan da sednem i da iskopiram sve svoje postove sa ove teme i da dam mm da mi odstampa na poslu ( [sm=jezicek.gif] vucem navike mrskog nam socijalizma [sm=jezicek.gif] ). Bice mi to dragoceni dnevnik!

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 0:03:18)

Jasna, i ja mislim da je to ipak malo mleka, mada, proveri na tabelama koju kolicinu bi trebalo da popije u tom uzrastu. I Lazar je, kao sto sam malo pre pisala, kada je bio malo mladji od tvog sina, pio samo 4 flasice mleka, ali je pio po 300ml, a mislim da je u uzrastu tvoje bebe pio 3 flasice, znaci nekih 900ml. Ako bi tvoja beba popila jos mleka, slobodno mu daj jer on ne pije nocu, kao i moj. Ipak, kao sto rekoh, proveri na kutiji mleka sta pise koja je optimalna doza za decu tog uzrasta.

Takodje smatram da bebi ne bi trebala da dajes vodu neposredno posle obroka, voda se ne daje 20min. pre ni posle obroka, pogotovu ne posle, jer se tako razblazuju zeludacni sokovi i teze se vari hrana. Zasto mu ne dozvoljavas da pojede koliko zeli, da li se plasis da ce se ugojiti, pa on je jos uvek mali a ne jede uopste velike kolicine. Pogotovu se od povrca i mesa nece ugojiti, mozda sa zitaricama treba povesti racuna.

I da, ne forsiraj voce koje mu smeta, daji ono sto prolazi ok, a od cega se osipa bi trebalo da sacekas i po 3 meseca do sledecg probanja, bar tako savetuju, a i ja sam tako radila i za sada se pokazalo kao dobro.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 8:30:36)

Takodje smatram da bebi ne bi trebala da dajes vodu neposredno posle obroka, voda se ne daje 20min. pre ni posle obroka, pogotovu ne posle, jer se tako razblazuju zeludacni sokovi i teze se vari hrana.

Probala sam ovo da sprovedem na sebi i dobro umrla nisam!
Nema teorije to da sprovodim na deci.
Luka uz sendvič popje dve šolje mleka, a Marko uz večeru popije oko 100-150ml vode / soka.
Ne planiram to da ukinem.

bas se cudim kako to Tasha sve k''''o iz rukava izvlaci

Potrefilo se.
Znam sledeće:
- sa 6m smo počeli uvođenje hrane, prvih mesec dana nije išlo, dakle, sa oko 7m je krenulo;
- sa Markovih 10m smo bili na moru, a sećam se rasporeda tokom dana, pa tako znam šta je jeo;
- par meseci nakon mora sam odlučila da mu ukinem mleko u 11h - dakle to je moralo biti oko prvog rođendana, posle njega, ali bliže godini nego godini i po;
- muž mi je bio na putu negde u aprilu ako se ne varam, i bio je na putu još jednom pre toga. Taj prethodni put sam mu ukinula noćno mleko, dakle, pre aprila. Dakle, to je oko godinu i po.

Ja tako pamtim stvari. Za detaljnije moram i ja da čitam šta sam pisala.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 11:05:37)

Želim da sačuvam sebi u Wordu stanje na današnji dan, pomagajte, jesam zaboravila nešto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

VOĆE
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov)
- term. obrađeno: sve gore navedeno + bundeva, višnje, trešnje  

POVRĆE
- sveže: paradajz, paprika
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk

MESO
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina  

ŽITARICE
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso  

TESTENINA
- la perfetta bez jaja  

ZAČINI I GRICKALICE
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, Dumbo flips (smoki), čips

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 12:54:44)

tash, prokelj? kelj? praziluk? dunja? krastavac? (ja ti kucam ono sto mi jedemo pored tvog spiska..) vanil secer (sta bi sa njim)?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 12:57:37)

sto se vode tice, ja moram odmah nakon jela da popijem veliku casu, inace se davim!
a K je moja mama navadila da pije vodu uz jelo, jer drugacije nije htela da otvori usta. pokusala sam da joj to izbacim, ali ne ide.
ali bitno je da nam ne smeta, neometano varimo. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 12:57:42)

VOĆE
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov)

POVRĆE
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, prokelj, kupus

MESO
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina

ŽITARICE
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso

TESTENINA
- la perfetta bez jaja

ZAČINI I GRICKALICE
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, vanil šećer, Dumbo flips (smoki), čips

HVALA MACAKI! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 13:04:00)

aha, kupus! [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 13:04:50)

keleraba?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 13:09:44)

E da, keleraba! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

VOĆE

POVRĆE
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, prokelj, kupus, keleraba

MESO
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina

ŽITARICE
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso

TESTENINA
- la perfetta bez jaja

ZAČINI I GRICKALICE
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, vanil šećer, Dumbo flips (smoki), čips

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 13:26:22)

ja cekam da se K probudi pa da proba boraniju. malo mi je frka jer je prosli put imala crvene pecate oko usta... [sm=zmeden.gif]
dajte predlog kojim redosledom da idem dalje:
-paradajz (ja bih rado njega odmah nakon boranije, ali me strah, kazu da je jak alergen. davala bih prvo kuvan, ne ziv)
-socivo
-pasulj
(ova dva tek ako boranija dobro prodje)
-tresnje (to moze i kasnije, ionako nije sezona, davacu iz zamrzivaca)
-pl. patlidzan
-spanac
-blitva
(zadnja dva nisam davala odavno jer je bio + na spanac na pric testu ranije, ali ova dr je odobrila)
predlozi?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 13:32:22)

Ja ne znam šta je sočivo! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ja bih:
- pl. patlidžan
- blitva
- spanać
- paradajz
- trešnje
- pasulj

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 13:58:16)

socivo > http://www.nutricia.rs/e-prodavnica/osnovni-proizvodi/mahunarke/61.html

dala sam kafenu kasicicu boranije, zgadila se (ko i ne bi na skuvanu i nezacinjenu boraniju), ali joj nista nije bilo. namazala sam i malo vode od kuvanja oko usta...

paradajz tek treci odozdo.. [sm=smiley13.gif] do tada ce mi proci paradajz na pijacama..

a smeju li nasa deca da jedu ajvar? bas sam pre neki dan pricala sa sveki kako da ga spremimo za K, da nema konzervansa.. ona predlaze da ga skuva kao za nas, uprzi, pa ga ga u kesicima ili plasticnim posudama ledimo. onda sao izvadim i malo zegrejem kada se odledi. mazemo npr. na hleb preko zime (nadam se da cemo jesti psenicu do tada)...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 21:59:41)

U pravu si, probaj paradajz dok ga ima, blitve i spanaca ce biti.
Ja se pakujem, nikad kraja.

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 22:26:29)

Yula, auu koje razlike. Po kutiji Aptamila 2 on bi trebalo da pije 3x180ml, tj. 540ml za dan, ovako on popije 480ml, racunam da tih 60ml sto fali dobije kroz pahuljice. Za sada se on ne buni posle mleka tipa hteo bi jos, kad bude poceo povecacu dozu. Sto se klope tice ma ne plasim se da ce s ugojiti, on ima 9 kg ali nije debeo i dajem mu ja da jede koliko hoce naravno, s tim da bi npr. pirincane pahuljice mogao da jede dok ne pukne tj. dok se ne ispovraca (probala da vidim dokle ce otvarati usta - otvarao dok mu se nije smucilo). Zato mu sad sto se toga tice drzim porcije ili eventualno ubacim jos nesto u iste pa ispadne nesto vise i vidim da mu je to ok, miran je narednih 3,5 sata.

Ovo za vodu iskreno nisam znala, on do skoro uopste nije pio vodu, ili jaako malo, pa sam ga tako jurila da uzme koji guc. Jednom sam mu ponudila posle obroka i tad je fino popio. Sad neki put uzme gutljaj dva, neki put vise.

Sto se voca tice stvarno cu [sm=hudicek1.gif], taman sam se pohvalila, od kako smo po drugi put poceli da uvodimo voce kako nam kuvana jabuka fino ide , i vec sam racunala da je to vocka koju sad mozemo jer 3 dana nije bilo reakcije, ali eto nakon par dana pauze danas opet reakcija [sm=smiley13.gif], blaza doduse ali sam odmah prestala. Ja stvarno vise ne znam, kuvala sam mu i breskvu i opet reakcija, kupovne kasice reakcija, banana jos i nekako moze da prodje ali ne vise dana za redom. Sad cu naravno skroz pauzirati do pred kraj avgusta kad imamo kontrolu pa da vidim dalje.
Stvarno ne znam nikoga ko je alergican ili intolerantan na svo voce[sm=zmeden.gif]

Adriana83 -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 22:58:55)

E pa da se i ja javim posle duuuuggeee pauze [sm=smiley9.gif] (niko mi nece zameriti,ipak sam ja majka 4 malene devojcice) Mi smo danas posle skoro 3 meseca bili na kontroli.Zabe su dobile 1260 i 1300 grama i sad su teske 6760 i 6960. Imaju 8.5 meseci.Dr je zadovoljna koliko su dobile ali kaze da moraju jos da se ugoje.A da budem iskrena one meni uopste nisu mrsave.Pogotovo A koja je po meni buca,ima bas jake nogice i stomacic i obrascice dok S izgleda po meni bas onako taman. Uputila nas je kod nutricioniste da nam da neki plan ishrane.
Poslednje 2-3 nedelje ja jedem sve normalno i njima nista ne smeta.Doduse ne preterujem sa namirnicama koje su bile problematicne ali ipak jedem.Dobili smo zeleno svetlo za gluten i moram priznati da se bas radujem!
Da li je neka od vas vodila dete kod nutricioniste u deciju bolnicu?Imate li neku preporuku kod koga da ih vodim?

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 23:57:50)

Tash i macaki, nije da ja nesto sada pametujem, ali pre nekih dva-tri meseca je gostovao jedan cenjeni gastroenterolog koji je bas o tome pricao i rekao da ne postoji gora navika od toga da se deca navikavaju da piju vodu ili jos gore, sokove, u toku obroka. Ubio je se covek objasnjavajuci zasto. Ipak, on tvrdi da je zdravo popiti pre obroka, ali odmah nakon, nikako. Sada cu prepricati po secanju, ali svakako to mozete proveriti i na netu, verujem da ima o tome dosta literature; Znaci, kada popijemo tecnost omah nakon obroka ona razblazi zeludacne sokove i posle hrana ne moze lepo da bude svarena vec truli u zelucu. Plus i an creva lose utice. A da ne pricam o tome koliko nabubri. Ja vam prenela a vi kako hocete.

Tasho, bilo ti je lose jer nisi navikla, da si sacekala par minuta, videla bi kako bi zedj iznenada prosla, samo jednostavno ne razmsiljas o tome i kroz 15-20 min. popijes sta hoces.

Inace, ne zameri mi, ali zaista nemam sada snage da se udubim u spisak namirnica, izvini molim te, ali toliko sam istrosena i umorna ne mogu vam opisati. Imali smo danas divan dan, vreme je bilo divno, ali moji su me toliko iznervirali ( braticu su majka i snajka dali da pije kravlje mleko, razblazeno, a on ima nepunih 5 meseci ), zatim je Lazar posle falsice mleka za spavanje sve povratio, dusa moja. Jbg, danas se probudio u 15.30h, dala mu da ruca, posle nam uzina dosla u 18h ( dala mu crno grozdje BIO koje ga je odusevilo ) , onda vecera dosla ubrzo posle nepuna 2h i mleko u 21h. To je bilo previse za njega, a ja krele, nisam trebala da mu dajem uzinu kada je vec tako kasno rucao, ili da sam preskocila veceru, ovako mukica pretovario zeludac. A jos za veceru bio avokado, cvekla i pavlaka, malo je bilo, mozda nekih 150ml, ali ocigledno da mu nije bas prijalo toliko svega toga.
Okupila smo ga, popio malo vode i zaspao tako sa praznim zelucem, verovatno ce se probuditi u toku noci gladan [sm=smiley13.gif]

Nisam vam nikada pisala kako je on jedno dobro dete, nezno i umiljato, mnogo je drag i ja sam luda za njim. Mislim da bi mi 5-oro takve dece bilo malo. Definitivno se od dana njegovog rodjenja osecam kao da sam dobila premiju na euro milioneru.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>