Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.8.2012 23:57:50)
|
Tash i macaki, nije da ja nesto sada pametujem, ali pre nekih dva-tri meseca je gostovao jedan cenjeni gastroenterolog koji je bas o tome pricao i rekao da ne postoji gora navika od toga da se deca navikavaju da piju vodu ili jos gore, sokove, u toku obroka. Ubio je se covek objasnjavajuci zasto. Ipak, on tvrdi da je zdravo popiti pre obroka, ali odmah nakon, nikako. Sada cu prepricati po secanju, ali svakako to mozete proveriti i na netu, verujem da ima o tome dosta literature; Znaci, kada popijemo tecnost omah nakon obroka ona razblazi zeludacne sokove i posle hrana ne moze lepo da bude svarena vec truli u zelucu. Plus i an creva lose utice. A da ne pricam o tome koliko nabubri. Ja vam prenela a vi kako hocete. Tasho, bilo ti je lose jer nisi navikla, da si sacekala par minuta, videla bi kako bi zedj iznenada prosla, samo jednostavno ne razmsiljas o tome i kroz 15-20 min. popijes sta hoces. Inace, ne zameri mi, ali zaista nemam sada snage da se udubim u spisak namirnica, izvini molim te, ali toliko sam istrosena i umorna ne mogu vam opisati. Imali smo danas divan dan, vreme je bilo divno, ali moji su me toliko iznervirali ( braticu su majka i snajka dali da pije kravlje mleko, razblazeno, a on ima nepunih 5 meseci ), zatim je Lazar posle falsice mleka za spavanje sve povratio, dusa moja. Jbg, danas se probudio u 15.30h, dala mu da ruca, posle nam uzina dosla u 18h ( dala mu crno grozdje BIO koje ga je odusevilo ) , onda vecera dosla ubrzo posle nepuna 2h i mleko u 21h. To je bilo previse za njega, a ja krele, nisam trebala da mu dajem uzinu kada je vec tako kasno rucao, ili da sam preskocila veceru, ovako mukica pretovario zeludac. A jos za veceru bio avokado, cvekla i pavlaka, malo je bilo, mozda nekih 150ml, ali ocigledno da mu nije bas prijalo toliko svega toga. Okupila smo ga, popio malo vode i zaspao tako sa praznim zelucem, verovatno ce se probuditi u toku noci gladan [sm=smiley13.gif] Nisam vam nikada pisala kako je on jedno dobro dete, nezno i umiljato, mnogo je drag i ja sam luda za njim. Mislim da bi mi 5-oro takve dece bilo malo. Definitivno se od dana njegovog rodjenja osecam kao da sam dobila premiju na euro milioneru.
|
|
|
|