Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.8.2012 22:21:39)
|
christabel, slazem se sa yulom! kada su ovako mali sve ih mozemo nauciti. danas popodne izadjem sama sa K u setnju jer je mm radio duze i pozovem prijatelje koji imaju bebca od 20 dana da nam se pridruze. znaci, tek su stigli oko 19:30. a mi jos malo pa idemo kuci. sinoc su izasli tek u 20h, a vratili se kuci iz setnje u 23:30. kazu nije frka, jer ga ne kupaju svake veceri, a on ce svakako sisati na 3 sata, u 9, pa 00, pa 03, pa 06, sta ima veze gde su. i i onako ga muce grcevi, pa ne spava nocu, onda sta smeta. i sve tako. pokusala sam da objasnim da mogu imati velikih problema posle kada bude malo veci i svesniji, pa zameni dan za noc. po mom misljenju beba tog uzrasta treba da se kupa u 19:30, sisa i u 20h bude u krevetu. nije vazno sto ce i u kolicima spavati, bitno je da spava u krevetu u isto vreme. ja bih volela da sam to znala kada je bilo vreme, mnogo bi mi lakse bilo. nisam ja ni sada moje dete "izdresirala" da mora sve da bude u minut, ali bar neki red da se zna.. OKVIRNO da jede u isto vreme i spava.. tako radis nedelju, dve.. posle dete samo nastavi tako! moj predlog ti je da ti nateras sebe da ustanes ujutru pre nje, recimo izmedju 7- 7:30. onda kada se ona probudi serviras joj dorucak oko 8-8:30.. pa onda imas vremena i da uzina oko 11 i da je osmah posle toga stavis da spava. cim se probudi, oko 13:30-14h das rucak, pa onda igranje..spavanje oko 15-15:30.. pa oko 17:30-18h uzina, opet vocka. onda oko 20h vecera, 21h kupanje i spavanje. to je neki nas raspored trenutno i ja sam jako zadovoljna njim! naravno, neki put se desi da malo kasnije zaspi prepodne, ali ja joj onda ne dozvolim da spava predugo. jer ce onda pomeriti rucak, a sa njim i sve ostalo. kada prodje sat i po recimo od kako spava samo polako prestanem da joj pravim tisinu i ona se uskoro sama probudi. mislim da si rekla da nemas gde da joj umetnes uzine.. i sa nama je to tako bilo sve do skoro, dok je sisala i preko dana. sad kako pije mleko samo uvece pred spavanje i rano ujutru super jede, 3 glavna obroka i 2 uzine. probaj da joj smanjis mleko, nije joj vise potrbeno u velikoj kolicini, bitnije je da jede drugo. evo sta se nama desilo veceras.. dosle smo iz setnje, K je izgledala gladna, jer je popodne izmrljavila voce (banana + dinja), ja joj napravim pahuljice, ali stavim 60 ml aptamila, a ostalo vodu. do sada sam joj uvek pravila ujutru sa mlekom, a uvece samo sa vodom, jer posle vecere sisa.. i ona pojela to sve, kupala se i ja joj dam da sisa.. ona posisa levu, a drugu samo do pola i nece vise! ja joj nutkaj, ma ne , nece.. uspavala sam je, pa probala da joj dam u snu i opet nije htela. dal je moguce da je to ad toliko zasitilo da nije htela vise da sisa? jos mi u desnoj (problematicnoj) nadosloooo mleko, sve se golim okom vide rezervoari. sad moram malo da ispumpam. aaaa bas sam ljuta sada na sebe. ne znam sta ovo znaci, ako bi ona jela i uvece pahuljice sa 150 ml ad, ona ladno ne bi ni sisala. ali ipak mislim da treba da sisa, tj. ne znam koliko je bese deci potrebno ml u tom uzrastu? ali racunam, ne moze valjda mleko unositi samo kroz kase, mora ga i piti, jel tako? posto flasicu nece onda sam joj ubacila taj jedan obrok ad ujutru, pahuljice sa ad.. ostalo je sisanje. nadam se da nisam bila konfuzna. savet???
|
|
|
|