Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 11:34:56)
|
yula, ja se slazes sa tash sto se soli tice. i ja kseniji solim hranu vec nekoliko meseci. prvo bolje jede kada posolim,a drugo ona se uzasno puno znoji po ovoj vricini. jako je aktivna i stalno joj je mokra kosa i vrat. a gube se minerali znojenjem i zato je bitno da se soli. ja za nas koristim kalijumovu so za salate i ono sto naknadno solim, a jodiranu kada kuvam. i njom menjam, neki put stavim jednu, neki put drugu. kao sto joj nekada stavim maslinovo, a nekada suncokretovo ulje. nase podrucje je siromasno jodom i zato se odavno radi jodiranje soli. jer je so namirnica koja je u velikoj upotrebi, pa je to bio najlaksi nacin da siroke narodne mase dobiju potreban jod. ne znam kakva je tu situacija, da li je zemljiste siromasno jodom? nama je danas drugi dan paprike. juce je dobro proslo. jos sutra paprika, pa bih ponovo probala boraniju. onda spanac, blitvu, kupus, socivo, pasulj, tresnje.. a nismo jos uveli ni persun, celer i paskant! moracu i to sto pre! danas sam skuvala junecu supu za nas sa sargarepom i krompirom, pa sam samo odvadila za K i to duplu dozu i izblendala i imam rucak i za danas i za sutra. resila sam da polako pocne da jede isto sto i mi. svakog jutra sam povecala kolicinu aptamila sa kolim sam joj pravila pahuljice za dorucak, pa sam jutros napravila 120 mleka sa babyking pirincanim pahuljicama sa vanilom i sve je slistila. nista se ne desava, mislim da joj ovo mleko ne smeta. stolica joj je normalna, cak malo tvrdja zadnjih dana. ne znam moze li to da bude od mleka ili inace.. pa sam joj za uzinu dala sljivu iz teglice. inace, postala je NEMOGUCA. [sm=smiley29.gif] uvece bas budem smozdena, pa nekada samo procitam sta ste kucale, ali nemam snage da kucam..
|
|
|
|