Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.8.2012 1:36:43)
|
yula, ma jos uvek se mi dovodimo u red, ali moram priznati da je vredelo truda. hvala ti sto si me podstakla! [sm=smiley31.gif] ne znam kako ce to kod nas ici kada ukinemo dojenje, a to se mora desiti kad tad.. jer ne znam sta ce piti pred spavanje i ko ce je uspavljivati i kako. vec me sad muka hvata kada pomislim. jutarnje mleko mislim da bih ladno mogla da joj izbacim, ona ga i sama nekada prespava.. ali ovo pred spavanja ce biti najveci problem. eh, kada bismo mi smeli jogurt, ja bih joj ga onda davala ujutru za dorucak i uvece za veceru i nikakvo mleko ne bi dobijala! inace, i K cim se probudi (makar bilo i u sred noci) odmah skoci na noge i pocne da vice. [sm=smiley29.gif] zato mi na pamet nije padalo to ostavljanje u krevecu. ja izadjem iz sobe tek kada sam sigurna da je zaspala. bravo za krastavac [sm=bravo.gif] i K ga voli.. mada ga ja ne dajem u kasici nikada jer se ne kuva, nego joj onako dam da se zanima dok mi rucamo, da gricka. christabel, ja breskve samo operem, raspolutim, izvadim kosticu i tako ledim. ne kuvam niti cistim kozicu. to cu kada ih budem izvadila i koristila da radim. moja drugarica daje malom koji je stariji par dana od moje K 7days kroasane za uzinu, virsle za dorucak, kinder cokoladice jos odavnoooo, od njegovih 8,9 meseci.. ja mojoj ne planiram uopste slatkise da uvodim. i sama sam prestala da ih jedem i ne vidim nista dobro u njima. nemaju ni vitamine, ni minerale, ni nikakav nutritivni znacaj. ne znam zasto bi bilo ko trebalo da ih jede. i ja sam ih nekada volela, ali sada mi je doslo od *upeta u glavu. bebi jedino dajem onaj smoki bez kikirikija i to reeetko, kada nece da sedi mirna dok mi rucamo, pa joj dam par komada da se zanima. i dajem joj da gricka pirincane galete. sto se spavanja tice, ja planiram da izbacim jedno dnevno, ali na jesen, za mesec-dva. K uglavnom spava 2x dnevno, ali se desi da po 2,3 dana za redom spava samo 1x. to mi je znak da polako pocinje da izbacuje jedno spavanje. ali jos uvek je dug dan i ne mogu bas po danu da je stavim da spava. na jesen ce spavati 1x dnevno, ali zato ce da legne ranije, do 21h plafon, a i pre. sto se tice hrono ishrane, malo sam studirala, ali sam se smorila, pa sam odustala. ja samo znam da voce ne treba nikada jesti neposredno nakon obroka (kao sto ja radim) nego izmedju obroka. znaci, voce bi trebalo jesti za uzine, moze i prepodne i popodne, ali ne ujutru na prazan stomak i ne posle jela. samo sto je meni to mrsava uzina [sm=smiley36.gif] ja moram da pojedem nesto konkretno, pa voce pride.
|
|
|
|