Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.8.2012 10:17:31)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Pisala sam Baniniju, čekam odgovor: Poštovani! Imam dete od nepune 2 godine koje je alergično na kazein, protein kravljeg mleka (ima anafilaktičku reakciju). Po preporuci lekara, za sada ne jede ništa mlečno, niti išta što sadrži mleko, ali takođe ni jaja, ni soju. Jutros sam u prodavnici gledala Vaš Gustav posni keks, i piše da je sastav: pšenično brašno, biljna mast, šećer, sredstva za dizanje testa (amonijum-bikarbonat, natrijum-bikarbonat), regulator kiselosti E450i, kuhinjska so, ekstrat slada i vanilin. Takođe piše da sadrži pšenični gluten. Da li zaista ne sadrži mleko, jaja i soju ni u tragovima? Zaista mi je bitna ta informacija. Unapred zahvalna, Evo i odgovora, zaista sam oduševljena iskrenošću. Poštovana,Proizvod ne sadrži mleko, jaja i soju, međutim po zakonu o označavanju i deklarisanju upakovanih namirnica mi nismo u obavezi da stavljamo izjave o unakrsnoj kontaminaciji koje ste vi naveli. Naravno da ne možemo da garantijemo 100% da neki protein mleka ili soje ne može da dospe na liniju na kojoj se proizvodi navedeni keks. Kao sto znate, i mleko u prahu i sojina brašna su praškaste materije i njihove lebdeće čestice svakako mogu da dospeju u navedeni proizvod i pored velikih mera koje posvećujemo sprečavanju istog. Preporučujem Vam upotrebu keksa koji je rađen u fabrikama specijalno koncipiranim za potrošače koji su intolerantni na navedene alergene. Srdačan pozdrav,
|
|
|
|