Jecky -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.8.2012 13:55:41)
|
Drage moje, Punoo postova sa ove teme sam procitala, ali nisam bas sve, no nisam naisla da je neka od vasih beba alergicna na palentu..Mislila sam da palenta nije neki jak alergen, ali se ispostavilo da je moj Stefan alergican bas na nju.. Ja sam njemu pre jedno dve nedelje uvela prvo pirincane pahuljice (koje se prave sa vodom). Prvi dan 2-3 kasicice, drugi dan 5-6, treci dan oko pola obroka, cetvrti dan je vec poceo sa celim obrokom i mnogo mu se dopalo...svaki put je trazio jos [sm=smiley36.gif]. Negde posle 7 ili 8 dana, resila sam da uvedem i kukuruzne pahuljice, ali sam se ipak opredelila za paletnu koju sam isplanirala da mesam sa vec uvedenim pirincanim pahuljicama (nisam menjala proizvodjaca). Prvi dan isto par kasicica, drugi dan kasicicu - dve vise, treci dan vec pun obrok (pola palente, pola piricanih pahuljica)..E tek taj treci dan ja primetim reakciju.. Reakcija je bila crvenilo na bradi najvise, a zatim i malo po grudima, odnosno iznad grudi, na mesto gde mu je kasica kapnula...Posto je bio golisav, nisam mu stavljala portiklu, vec samo brisala pelenicom. Naravno, nisam to odmah striktno povezala sa alergijom, prvo sam pomislila da se malko ojeo jer je vrucina i jer mnogo balavi zbog izbijanja zubica, ali ni mogucnost alergije nisam totalno odbacila. Ipak 90 % sam mislila da je ojed... Sutradan, ista prica....potpuno ista...Posle nekih 5 minuta od pocetka hranjenja, dobio je crvenilo na istim mestima..Posto mu se hrana najvise sliva niz bradu, tu je crvenila i bilo najvise...Tada sam vec znala da se radi o nekakvoj reakciji na hranu. I moram da pomenem da, osim tog crvenila, nije imao nikakvih drugih problema...Nije se cesao, nije se bunio....a crvenilo je nestajalo bukvalno za 5 minuta od trenutka kad ga prestanem hraniti... Danas sam uradila mali test...Nisam tacno znala da li je alergican na palentu ili na kombinaciju piricac - palenta ili se pak alergija sa zakasnjenjem javila na pirinac....Posto sam mislila da je kontaktna alergija ( u dodiru sa kozom), stavila sam mu na podlakticu malo palente i - Nista... Zatim sam stavila malo pirincanih pahuljica i opet Nista...I na kraju mesavinu, opet Nista [sm=zmeden.gif] Sad se pitam.....ili je to bila mala kolicina kasice da bi mu izazvala alergiju ili se prvo treba uneti u organizam, pa se tek onda ispoljiti u vidu kontaktne alergije.....jer kazem, on se zacrveni samo na onim mestima gde mu kasica dodje u kontakt sa kozom [sm=zmeden.gif] Ja licno nisam alergicna na hranu, nije ni mm, nije ni cerka.... Eto, cisto da podelim ovo sa vama. Palentu cu svakako na neki period izbaciti, a veceras cu mu dati samo pirincane pahuljice, pa cemo videti reakciju...
|
|
|
|