RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 22:33:39)

Mac, kopiracu ovaj tvoj post u odgovarajucu temu i tamo cu ti odgovoriti.

Super sto malena spava samo jednom, jednom ali kvalitetno, odnosno, odspava kako treba. Ja blitvu odavno ne nalazim uopste! Nisam nasla ni zamrznutu. Nema veze, sada mu namesto nje dajem spanac.

Kruske juce samo jeo, dacu mu ih opet sutra, nisam primetila nikakvu reakciju.

JasnaM -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 23:09:23)

Pozdrav svima [sm=smiley31.gif]
Ala ste se raspisale, jedva pohvatah [sm=smiley36.gif]. Mi smo opet malko pauzirali sa vockama, pa smo probali krusku tri dana po malko za sada bez reakcije. On bi jadnicak njupao sve otvara usta, ali sta da mu radim sada idem bas polako i bas male kolicine radi isprobavanja. Necu jos da se radujem kao sto sam za jabuku, sacekacu par dana pa cu mu ponovo dati da vidim sta se desava. Ako kruska bude ok, ne znam da li da ponovo pokusavam sa jabukom ili da probam nesto drugo, ali ne znam sta [sm=zmeden.gif], mislim jabuka bi trebalo da je blaza od npr. breskve , ali prvu reakciju je imao bas sa jabukom pa mi je postala mrska [sm=smiley36.gif].

Kada moze da se daje lubenica, i da li je ona alergen ako neko zna? Mislim on reaguje na sve sto sam mu do sada davala od nazovi obicnog voca (osim za sada kruske pu pu pu), ali lubenicu nisam davala pa ne znam da li da mu dam makar malko soka?
Nismo jos bili kod alergologa, iskreno cekam da malko zahladi jer ne bih da ga maltretiram po ovoj nepodnosljivoj vrucini po cekaonicama, ali rekose od sledece nedelje zahladjenje pa cemo i to da obavimo.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (25.8.2012 23:13:40)

Jasna, ne znam za lubenicu, nikada nisam cula da je neko na nju alergican. Mislim da sva deca sa teme je jedu bez problema, pa ako zelis, ti probaj i videces. Drzim vam palceve da sve prodje u najboljem redu.

Jecky -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.8.2012 13:55:41)

Drage moje,

Punoo postova sa ove teme sam procitala, ali nisam bas sve, no nisam naisla da je neka od vasih beba alergicna na palentu..Mislila sam da palenta nije neki jak alergen, ali se ispostavilo da je moj Stefan alergican bas na nju..
Ja sam njemu pre jedno dve nedelje uvela prvo pirincane pahuljice (koje se prave sa vodom). Prvi dan 2-3 kasicice, drugi dan 5-6, treci dan oko pola obroka, cetvrti dan je vec poceo sa celim obrokom i mnogo mu se dopalo...svaki put je trazio jos [sm=smiley36.gif]. Negde posle 7 ili 8 dana, resila sam da uvedem i kukuruzne pahuljice, ali sam se ipak opredelila za paletnu koju sam isplanirala da mesam sa vec uvedenim pirincanim pahuljicama (nisam menjala proizvodjaca). Prvi dan isto par kasicica, drugi dan kasicicu - dve vise, treci dan vec pun obrok (pola palente, pola piricanih pahuljica)..E tek taj treci dan ja primetim reakciju..
Reakcija je bila crvenilo na bradi najvise, a zatim i malo po grudima, odnosno iznad grudi, na mesto gde mu je kasica kapnula...Posto je bio golisav, nisam mu stavljala portiklu, vec samo brisala pelenicom. Naravno, nisam to odmah striktno povezala sa alergijom, prvo sam pomislila da se malko ojeo jer je vrucina i jer mnogo balavi zbog izbijanja zubica, ali ni mogucnost alergije nisam totalno odbacila. Ipak 90 % sam mislila da je ojed...
Sutradan, ista prica....potpuno ista...Posle nekih 5 minuta od pocetka hranjenja, dobio je crvenilo na istim mestima..Posto mu se hrana najvise sliva niz bradu, tu je crvenila i bilo najvise...Tada sam vec znala da se radi o nekakvoj reakciji na hranu. I moram da pomenem da, osim tog crvenila, nije imao nikakvih drugih problema...Nije se cesao, nije se bunio....a crvenilo je nestajalo bukvalno za 5 minuta od trenutka kad ga prestanem hraniti...

Danas sam uradila mali test...Nisam tacno znala da li je alergican na palentu ili na kombinaciju piricac - palenta ili se pak alergija sa zakasnjenjem javila na pirinac....Posto sam mislila da je kontaktna alergija ( u dodiru sa kozom), stavila sam mu na podlakticu malo palente i - Nista...
Zatim sam stavila malo pirincanih pahuljica i opet Nista...I na kraju mesavinu, opet Nista [sm=zmeden.gif]
Sad se pitam.....ili je to bila mala kolicina kasice da bi mu izazvala alergiju ili se prvo treba uneti u organizam, pa se tek onda ispoljiti u vidu kontaktne alergije.....jer kazem, on se zacrveni samo na onim mestima gde mu kasica dodje u kontakt sa kozom [sm=zmeden.gif]

Ja licno nisam alergicna na hranu, nije ni mm, nije ni cerka....

Eto, cisto da podelim ovo sa vama. Palentu cu svakako na neki period izbaciti, a veceras cu mu dati samo pirincane pahuljice, pa cemo videti reakciju...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.8.2012 23:07:03)

Bas zanimljivo, moja dr tvrdi da je alergija na kukuruz uzasno retka, cak da skoro pa i ne postoji. No, mnogi tvrde isto i za irinac, pa se moj mali osipao na njega kao blesav.
Ovo me najvise podseca na situaciju od Macaki, i i tebi cu reci isto sto sam i njoj: mozda si nadrzila kozu briskanjem kada kane.
Da li mora da se unese u organizam? Da si me pitala pre 10 dana, verovatno bih ti rekla DA, najcesce deca reaguju tek nakon unosa, medjutim, eto, Yulin mali je amo umocio rukicu u majnoez (alergija na jaja), pa se osuo, a moj mali je nedavno umocio ruku u kafu sa mlekom i obrisao je o stomacic, i pojavila se lokalna reakcija na mestu gde se obrisao, tako da, odgovor na tvoje pitanje je ipak NE, ne mora da unese alergen u organizam, moze reagovati i kontaktno, verovatno zavisi koliko je jaka alergija.

Yula, pisacu proizvodjacu ovog margarina vec sutra.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (26.8.2012 23:47:42)

da, takvu istu reakciju je imala i moja devojcica (sve mi je neobicno da ne govorim vise beba [sm=smiley13.gif]) kada je jela pirincane pahuljice koje su imale u sebi ad mleko. crveni pecati oko usta na mestima gde se umazala, nakon umivanja sve bi nestajalo u roku od 5 minuta. kasnije, test je zasita pokazao alergiju na mleko, ali samo 1+ )tada. tri puta smo uvodili mlecno i svaki put s eponavljao scenario, 4-5 dana jede bez ikakvih problema, a onda petog ili sestog dana crvenilo oko usta. da napomenem da se desavalo i da za to vreme uvodjenja pojede prilicnu kolicinu mlecno, npr. par kasicica pavlake, ili 10-ak gutljaja jogurta.. znaci, kod nje alergija nije prejaka cim nije odreagovala na sve to nekom jacom r-jom, ali r-ja ipak postoji. mada se njoj jogurt nije ni dopadao, bio joj je kiseo i podrigivala je od njega, gadila se.. pa sam ja mislila da joj se crvenilo pojavljuje zato, jer je okida ta kiselina.
nesto slicno se desilo i sa paradajzom (yula lepo primetila). za vreme uvodjenja je dobijala po malo crvenila oko usta, ali kao iritacija. takodje se sve vreme gadila i stresala, uopste joj se nije dopadalo.. medjutim, kada sam joj dala kupovnu kasicu u kojoj je bilo 10% paradajz koncentrata nista joj nije bilo! pojela je celu, olizala teglicu i nista. ali to joj se dopalo i nisam morala da je jurim sa kasikom pa se nije umazala uopste oko usta. i nikakve r-je po telu nije ni bilo. jos uvek mi je paradajz misterija, mada sam ga danimaaa davala i pratila r-ju. resavam da joj sad dam svez pa da vidim mogu li ga konacno smatrati uvedenim ili ne. pomalo sam i dalje oprezna sa njim, ne dajem ga u velikim kolicinama. i malo mi je frka da ne bude isto i sa pl. patlidzanom. inace, mene pecka jezik i od jednog i od drugog, a nisam alergicna (dokazano). mnogo bih volela da nije alergicna, pa da moze da klopa domaci ajvar! [sm=smiley1.gif]
moje dete je UVAK samo tako reagovalo na hranu - crveni pecati oko usta za vreme konzumiranja namirnice, koji bi se povukli odmah nakon umivanja, u roku od 5-10 minuta. nikada nije imala osipe po kozi na drugim mestima isl..

sutra treci dan paskanata. od utorka MOZDA blitva! planiramo da skitamo, ako budem stigla dacu.

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.8.2012 0:39:53)

Pozdrav svima! ja ne stizem da se javljam, uveliko su mi pripreme za septembar, bas kasno lezem, ma i beka mi se sva ispomerala sa spavanjem i ustajanjem... Kod nas nista posebno novo, i dalje je ejlo na kasiku kao na robiju da je teram, uz svu mogucu i nemogucu zabavu, novo uglavnom nisam davala, osim sto sam danas opet ponovila 1/4 zumanceta da vidim kakva je stolica, ali posle rucka nije kakila.

Inace trazim neke lepe cerealije sa vise vrsta zitarica, Nestle 8z narucujemo preko Akse, ali treba nam jos nesto, a kod nas nema Milupa Ovas - jabuka npr, nego uglavnom one standardne... Mozda probamo neke Babyking da promenimo malo, jedemo ovih dana samo cokolino i rizolino, ostalo mi ponestalo...

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.8.2012 10:16:28)

Jecky, zao mi je sto vam se to desilo, ali mi je drago sto si sa nama podelila svoje iskustvo. Mozda ja zvucim negativno, ali meni to deluje kao alergija, e sada kako i kakva ne znam, ali priznacete svi da nije normalno da nekome izlaze crveni pecati od hrane, bilo kontaktno, bilo konzumiranjem ili kombinacijom ta dva.

Kada sam alergologu rekla da mi dete od neke hrane ima sitan osip po licu, ona mi je rekla da ne preterujem, da se deca osipaju od svacega, ali da obratim pznju na crvene pecate oko usta, po licu ili telu i koprivnjacu, jer to su alergijske reakcije. E sad, nemam pojma...

Mozda sam vec pisala, kada je moj muz iznenada i po prvi put u zivotu imao alergisjku reakciju sa 30 i kusur godina, odemo kod dr po uput za alergologa i on nam kaze da misli da ce na testiranje ici dzabe, jer mu je toliko ljudi dolazilo sa bas jakim reakcijama, anafalktickim, posalje ih na testiranje i dobiju reaultate kako ni na sta nisu alergicni. Pisala sam vec da ga nekada pecka jezik od plavog patlidzana.

Ja svakako ne bih igorisala simptome koji mogu ukazivati na alergiju, znaci sve sto odudara od uobicajenog. Ne mora uvek biti alergija, ali bolje je biti oprezan. Ja tako razmisljam sto se tice svih zdravstvenih problema, ako osecam da nesto nije ok odem kod dr-a, ranije nisam bas tako razmisljala pa sam neke svoje zdrvavstvene probleme zapustila jer sam mislila da su te pojave koje imam normalne i da dolaze sa godinama, pa sam zapustila problem sa stitnom zledom, isijas i jos po nesto. Svaka atipicna pojava koju primetimo kod sebe ima neki razlog, ako se na vreme otkrije sta je lako se sanira.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.8.2012 10:18:14)

Cekajte, zar nisu Mocica i Verus imale problema sa kukuruzom, odnosno njihove bebe?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.8.2012 10:38:21)

Ja se ne sećam više...

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.8.2012 14:57:27)

Mocica je pisala da je njena beba povracala Allernovu AR pa je to dovodila u vezu sa kukuruzom....

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 0:19:12)

treci dan paskanata, uspesno je uveden. inace, mama se danas malo opustila... pa je dala za prepodnevnu uzinu puding. nije sve pojela, ali bih rekla da joj se dopalo. za rucak je jela isto sto i mi, paprike punjene krompirom, pa zapecene u rerni, s' tim sto sam prezupcila da ce i ona jesti, pa sam odozgo stavila po malo margarina pre nego sto sam stavila u rernu, doduse posnog (ni ja ne jedem mlecni). jos sam joj dala uz rucak svez paradajz i krastavac. sve je proslo super! [sm=bravo.gif] mozda sutra dam blitvu, videcu jer mozda ne budemo kod kuce.. kupila sam i junecu dzigericu danas, pa cu i to dati ovih dana. necu je posebno uvoditi.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 8:40:31)

Puding sa mlekom?

Jecky -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 8:48:40)

Zanimljivo je i to sto sam i ja cula da kukuruz gotovo da i nije alergen, a kada se na guglu ukuca "alergija na kukuruz", na nekoliko mesta sam procitala da je ipak JAK alergen..Eto, i kome sad verovati [sm=zmeden.gif]
Tesi me to sto sam takodje procitala da pojedine alergije kod beba zapravo i ne moraju biti prave alergije, vec samo neka vrsta trenutne netolerancije, jer je bebin mehanizam za varenje jos uvek nezreo i onda kao...dok se navikne..
Al nadjoh takodje i jedan potpuno isti slucaj koji je majka opisala na nekom pedijatrijskom sajtu...potpuno isti slucaj kao moj, isti redosled uvodjenja hrane, ista reakcija....jedina razlika je sto sam ja davala palentu, a ona kupovnu mesavinu pirincanih i kukuruznih pahuljica..
I rece joj pedijatar ovim recima:

"Sasvim je moguće da se radi o blagoj (prolaznoj) reakciji na kombinovanu kašicu."

I dalje, izmedju ostalog govori o tome kako bi trebalo da saceka jos nedelju, dve, pa opet da proba sa tom kasicom....i ako onda beba opet odreaguje na tu hranu, onda se radi o alergiji....

Pa videcemo...Ja bebca sad 4. septembra vodim kod dr. na redovnu kontrolu i svakako cu ga pitati za misljenje

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 8:54:32)

Ne verujem, sigurno je sa vodom.

Ja jos nista novo ne uvodim, a za keks sa jajima sam se isprepadala sa Ziletovim iskustvom pa se ne usudjujem, mada Lazar malo-malo u parku nadje parce keksa i zgura u usta. Vidim, izvadim i bacim, ali svakako ostane nesto i u ustima sto proguta, mada pitanje je da li su ti keksevi sa jajima.

Resila sam da cu od sada da mu i mlecne pr.koje jede dajem bio a treba ovih dana kozji jogurt da uzmem i da vidimo hoce li mu se dopasti, ako dobro prodje pokusacu i sa ostalim kozjim preradjevinama.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 8:57:46)

Jecky, super si se ti to informisala. Ne brini se, imam osecaj da ce to brzo proci.

Da li beba sisa, da li je do sada imala ekcema, ojeda, osipa, problema sa grcevima i ako jeste kada su oni poceli, da li si to mogla da povezes sa necim sto si ti jela ako si dojila?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 8:58:15)

IZVORNA PORUKA: Yula

Tasho, nisam bas u toku, jel nema da se nadju nikakvi margarini bez tragova mleka?

Pisala sam proizvođaču margarina.

Jecky -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 9:28:36)

Yula, ja samo dojim bebu, nikad nisam davala adaptirano, osim sad kad sam uvela pirincane pahuljice koje se prave sa vodom..One u sebi vec sadrze adaptirano mleko...Pitam se da nije od toga mozda...
Nije do sada imao nikakvih problema na kozi, cak ni ojed....jedino sto je imao i kratko je trajalo je vrlo, vrlo malo crvenilo u predelu cmara..to cak ne bih ni nazvala klasicnim ojedom, vec samo blagom iritacijom..

Grceve je imao, one klasicne....negde od 15-tog dana rodjenja, pa do treceg meseca, ali ni oni nisu bili preteranog intenziteta...

Pa kazem, videcemo....samo polako i strpljivo sto bi se reklo [sm=smiley1.gif]

I ja jedva cekam da bebac pocne da mi jede i voce i povrce i meso, pa da napokon mogu i svoja iskustva (i savete) da delim sa svima vama cije bebe vec uveliko zvacu i zvacu [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 9:59:20)

Nisam dr, ali meni se zaista cini da je to nesto prolaznog karaktera. Kako god, mislim da si dobro pristupila problemu i dobro je sto si smirena i ne panicis, jer ni nemas razloga.

Tasho, javi obavezno stansu ti odgovorili.

Ja moram ovo pitanje da postavim ovde jer nisam nasla odgovarajucu temu, pa mozda neko ima slicno iskustvo ili zna sta bi ovo moglo biti:

-bratovoj bebi se sa neka dva meseca pojavio jedan crveni pecatic na ledjima, precnika otprilike 3cm. Kada su to pokazali pedijatru on rekao da je to beleg koji beba sigurno ima od rodjenja, ali oni su sigurni bili da ga ranije nisu videli. S vremena na vreme ta flekica se jako zacrveni i poslednjih nekoliko dana se tu pojavio plik. Vodili ponovo kod pedijatra on dao uput za dermatologa, der. ne radi do polovine septembra, pa ce ga odvesti u drugi grad danas vec.

Sta bi to moglo da bude?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 10:06:43)

Ne znam.
Marko ima beleg na trupu, i ima ga od rođenja, ali nije crven već braonkast. Takođe, ima na vratu neko crvenilo, nepravilnog oblika, isto od rođenja.
Ono što meni pada na pamet je onaj tvoj bes što su bebi dali kravlje mleko, a ako se ne varam, bebac ima oko 4 meseca.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 11:21:54)

IZVORNA PORUKA: Tash

Puding sa mlekom?

da [sm=smiley36.gif] onim smrdljivim aptamilom. evo kako sam spremala..
stavila sam solju vode da provri, a ovamo sam smuckala pola kesice pudinga sa malo vode i malo secera... pa skuvala, da bude baaaaas gusto, kao zele. onda sam napravila 3 doze aptamila, pa pokusala da pomesam. ali posto je puding bio bas gust, kao zele nije islo, pa sam izblendala. lepo se sve sjedinilo i bas je izgledalo fino. K je bila malo zbunjena, ali mislim da joj se dopalo. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 11:26:30)

IZVORNA PORUKA: Jecky
Palentu cu svakako na neki period izbaciti, a veceras cu mu dati samo pirincane pahuljice, pa cemo videti reakciju...

i sta se desilo kada si dala smo pirincane pahuljice?
pisala sam vec svoje iskustvo.. moje dete je dobijalo r-ju na mleko iz pirincanih cerealija tek petog ili sestog dana - od milupinih, a od impamil odmah! tako da moze biti da je na mleko, ja se iskreno nadam da nije i drzim vam fige. da bi znala sta je tacno, nemoj vise davati tako mesano nista. probaj da skuvas pirinac, pa samo njega dajes nekoliko dana, pa onda palentu isto tako..pa ponovo te pahuljice sa ad.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 11:31:34)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam.
Marko ima beleg na trupu, i ima ga od rođenja, ali nije crven već braonkast. Takođe, ima na vratu neko crvenilo, nepravilnog oblika, isto od rođenja.
Ono što meni pada na pamet je onaj tvoj bes što su bebi dali kravlje mleko, a ako se ne varam, bebac ima oko 4 meseca.

I meni je mnogo toga palo na pamet, nista me nisu slusali, sve su radili suprotno od onoga sto sam im savetovala, snajka mlada, bandoglava i nedokazana, a ja necu da joj se zameram. Za kratak rok su bebi dali gomilu voca jer na pahuljicama pise da se prave sa vocem [sm=smiley29.gif]

Govorila sam joj da bude pazljiva sa svojom ishranom i da ne pije mleko i da postepeno uvodi mlecno sebi u ishranu jer je dojila, kao i jaja i sve vece alergene, to je potpuno ignorisano. Kaze, majka joj je rekla da treba da pije mleko da bi imala mleko [sm=smiley5.gif] Histerisala je kako nema mleka i uvela dohranu iako je imala sasvim dovoljno mleka, beba je lepo napredovala.

Necu da se nerviram... Meni ovo dosta lici na alergiju od deterzdenata, jer i omeksivac stavlja kada pere ves. Rekla sam kevi da to vise ne rade, mada, kao sto rekoh, snajka radi onako kako je ona zacrtala, a opet, njeno je dete pa neka rade sta hoce. Nadam se samo da nije nista ozbiljnije.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 13:18:58)

Palniram da Marku dam da proba ZDRAVO sokove. 

Jecky -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (28.8.2012 13:49:35)

IZVORNA PORUKA: Macaki

i sta se desilo kada si dala smo pirincane pahuljice?
pisala sam vec svoje iskustvo.. moje dete je dobijalo r-ju na mleko iz pirincanih cerealija tek petog ili sestog dana - od milupinih, a od impamil odmah! tako da moze biti da je na mleko, ja se iskreno nadam da nije i drzim vam fige. da bi znala sta je tacno, nemoj vise davati tako mesano nista. probaj da skuvas pirinac, pa samo njega dajes nekoliko dana, pa onda palentu isto tako..pa ponovo te pahuljice sa ad.

Eh, da, zaboravih to da kazem...To vece sam mu dala samo pirincane pahuljice i vrlo malo crvenila je bilo na bradi samo...ali to je bilo toliko malo, da ja zaista ne mogu da procenim da li je to bila nekakva reakcija..Cak sam mu namerno malo kapnula i po telu, tu se nije zacrvenelo..Juce mu nisam davala nista, samo sam dojila. Sve mislim - ajde da ga odmorim od tih kasica, pa cemo opet ispocetka..

Desilo se samo jednom, kad sam ja bila u urgentnom zbog peska u bubregu, da mi je beba popila dva uzastopna obroka ad mleka (Hipp-ovog) i tada nije imao nikakvu reakciju, pa sam smatrala za bezbedno da mu dam pahuljice koje u sebi imaju ad mleko...Sad kad si mi pomenula Impamil, ova pirincana kasica sto mu dajem i jeste Impamilova...moguce da je od toga...Ma, sve je moguce, moracemo to postupno da proveravamo..

A znaci mogu da mu skuvam i obican pirinac? I onda da pomesam sa svojim mlekom i izblendam?

Zaboravila sam mnogo toga, kad mi je prvo dete bilo beba, to je bilo cak pre 13 godina....ko ce se svega toga setiti [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>