Anoniman
|
jer ona jednom sisa u 4, jednom u 5:30, jednom u 7.. Marko i dalje to jutarnje mleko pije klizno: između 4 i 6.30, ali to ne menja na stvari da je doručak između 8 i 9. Ako neće da jede pre spavanja oko 11h jer je pospana, nemoj je terati, daj joj tada da sisa. A voćku daj u popodnevnu užinu, kamufliraj u žitarice pa postepeno smanjuj žitarice a pojačavaj voće. Ja mislim da je to puno obroka za nju (što si nabrojala), da ti zato i brljavi sa klopom. ja ga uzmem i onako u snu ga nahranim Ti ga hraniš i dalje u naručju i držiš flašicu? Ukidaj to draga, on je veliki, neka drži sam flašicu. Uzmi čašicu za urin, ona je sterilna, sipaš u flašicu vodu, u čašicu za urin premeriš mleko, i kada kmekne ne mičeš mu se iz vidokruga, vidi da mu praviš mleko, saspeš mleko u flašicu, buć, buć i gotovo. JasnaM, bravo! Mi sutra krećemo jaretinu! Inače, mnogo sam razmišljala i odlučila svojoj dr da predložim da tražim od Torlaka da mi napravi rastvor za PRICK na kozje mleko. Pa da i to raščistimo. Bila sam sa mm-ovo ujnom, i ona me sluša, ja pričam o hrani , stigosmo i do torti, tek će ona "Ma ti si luda! Znaš šta ja obožavam da pravim i svi moji se dave!?" Dakle, ona pravi sa mlekom, ja bih sa vodom. Gust griz (na litar mleka /vode 7 supenih kašika griza). Kada se skuva, staviti u mokru tepsiju i ostaviti da se ohladi i stvrdne. Preručiti na tacnu. To je kora. Dalje ima dve opcije: želirati voće pa staviti od gore (ona onda od gore još stavi šlag), ili pak samo stavljati seckano voće, pa poklopiti sa još jednom turom takvog griza kao početna kora. Ako je rođendanska torta, od gore se mogu poređati figurice, i dobijete lepu belu tortu sa šarenim detaljima kad sečete. Probaću uskoro. Hajde da sada malo rezimiram stvari. VOĆE: - sveže: jabuka, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva, kruška - kuvano: sve gore, + trešnja, višnja, bundeva (uporna sam da su lubenica, dinja i bundeva voće ) POVRĆE: - sveže: paradajz, paprika - kuvano: gore navedeno + tikvica, plavi patlidžan, blitva, španać, kafriol, brokoli, kupus, prokelj, grašak, boranija, pasulj, šargarepa, krompir, crni i beli luk, mirođija, cvekla MESO: - jagnjetina, svinjetina, piletina ŽITARICE: - pšenica, ovas, kukuruz, proso, pirinač ZAČINI I DODACI: - so, šećer, vanil šećer, sunc i masl ulje, prašak za pecivo, susam GRICKALICE: - kukuruzni smoki (flips ili šta li je), čips, kokice Šta sam sada zaboravila?
< Poruku je uredio Tash -- 31.7.2012 22:22:12 >
|