Anoniman
|
pricate o temama koje me mnogo trenutno interesuju, a to su kaka i raspored obroka. taman sam dosla da se pozalim.. konacno je K pocela da ima kaku kakvu smo dugo cekali. juce me jos dr pita jel sad sve od kada pije probiokidimuno, ja rekoh jeste, sad je ok. jutros nije htela da jede ono sto sam joj spremila (pecena jabuka sa kacamakom) valjda jer nije bilo sveze, juce sam spremila i bilo je u frizideru.. ai inace stalno mrljavi dorucak. i ja joj dam fruktalovu kasicu iz teglice- kajsija i kruska. lepo je jela, dopalo joj se.. ali pred kraj poce da kaki u hranilici, ja je brzo prebacim na nosu (kod nas nema prekidanje, ne smeta joj, odmah nastavlja) i vidim da ima proliv. bilo je i sluzi dosta, posebno pred kraj. krvi nije bilo, tj. nema je uopste jos od onda kada nam se ono desilo. sad se mislim.. nemoguce da jekruska proterala ili da joj nesto u kasici smeta, kad pre, jos je nije svarila.. nemoguce! jutros je pila samo mleko oko 7 sati..a prethodne 3 nedelje nismo nista uvodili, jede samo proverene namirnice. tako da mi je sad ovaj proliv totalna misterija. pricam sa mm sad na skajpu i on mi kaze pa mozda joj je od zuba. i tacno, u pravu je, ne znam kako se nisam toga ranije setila. vec mesec dana joj nije nicao ni jedan, juce joj napipamo da je krenula donja desna dvojka, pukle joj desni i malo viri. a vec nedelju dana se budi u neko bzvz vreme, izmedju 3 i 4 nocu i place, jedva je uspavamo. zaboravila sam da prijavim da smo joj juce ujutru namazali malo calgel-a. malo mi je bila frka jer sadrzi lidokain, ali nista joj nije bilo. cak joj se dopalo, oblizivala se. sto se tice rasporeda oboka.. ja ne znam kako cu to da uredim ubuduce. jer K sada sisa 1x dnevno, jednog dana spava 1x, jednog 2x, sto je meni znak da moze da se desi da izbaci jedno dnevno spavanje. ali ipak je sada leti duzi dan, kasnije se smrkava..a kada bude ejdnos pavanja izbacila morace ranije uvece na spavanje. tako da bih ja ipak da za sad ostane ovako, a da od jeseni spava 1x dnevno. jedino bih joj ogranicila vreme spavanja, jer se ona nekada komira preko dana, pa nam je posle nocu zurka. ja ne znam sta cu sa njenom ishranom. dorucak mrljavi najstrasnije, sve mislim kako nije gladna i onda joj ga bas kasno dajem, ali opet ga slebo jede. voce odavno nece da jede, jedva joj ga nekako uvalim i to samo ako ga pomesam sa pahuljicama. uzinu izmedju dorucka i rucka nema, posle spavanja je pustim jedno sat vremena pa joj odmah dam rucak. posle popodnevnog spavanja ponovo nece da uzina, i ja joj onda maltene na silu nesto uvalim da bismo mogli da izadjemo da prosetamo, da ne kuka gladna u setnji. za veceru jede nekada pahuljice, a nekada isto sto i za rucak. i to ne znam da li je ok, da 2x jede meso? sto se sisanja tice, sisa rano ujutru ali i to vreme varira od 4-7, zavisi kako kad.. jednom u toku dana ali nikada u isto vreme, nego kad ja skontam da je mozda gladna (ili kada mi se prepune grudi), uvece vecera, kupa se, pa onda sisa pred spavanje... neki predlog? kada da joj sta od namirnica dajem? kako da joj sredim raspored? kako da joj uvalim voce da jede? sokove inace nema sanse da pije, nikada ih nije volela.. pije samo vodu. planram da uvodim sledece: -curetinu -tresnje -papriku -boraniju (da probamo ponovo) -paradajz ??? (pod znakom pitanja, nesto mi je frka) -socivo i pasulj (ova dva malo kasnije) -kupus yula, ja imam isti takav kombinovani polu frizider, poluzamrzivac, pa nazalost nemam puno prostora. prva fioka mi je zauzeta cela ksenijinim namirnicama, ja svo povrce kupujem frikomovo i to joj kuvam. takodje tu mi je i njeno meso, spakovano u kesicama. ja sve iseckam na kockice, stavim na posluzavnik, ubacim u zamrzivac, pa kada se stegne prebacim u kesu. meso tak cuvam u kockicama, pa vadim po potrebi. bas sam pre neki dan ostavila zalihu mesa svih vrsta. povrce pomalo izblansiram, kazu da se tako bolje sacuvaju vitamini (mina je pisala), a voce sirovo. zao mi je samo sto odavno nemamo bundevu, a bas smo je brzo i potrosili iako sam puno stavila. zato joj kupujem juvitaninu muskantnu tikvu, prelepa je i K je obozava. znam da ledjeno povrce nije najbolji izbor, ali nemam mogucnosti da svakoga dana jurim sveze povrce koje cu da joj kuvam. jedino ono cega ima stalno: krompir, sargarepa, tikvice, jabuke.. ja sam stavila malo kajsija i breskvi u zamrzivac, ali moracu jos da ostavim.
|