Yula
|
E, sada, da se malo osvrnem na ono sto ste vi pisale. Tash, onaj test je glupost ziva, tek da nasmeje coveka. Nisam imala vremena posle da navracam i komentarisem resenje. Sto se tice kometara povodom alrgije nase dece, ma mene to ni najmanje ne dotice, ali ni najmanje, ne znam zasto se uzbudjujete uopste? Tako mene gledaju kao da sam pala s Marsa, kao: Ne jede slatkise?! Cokolade?! Pa onda one zblanute face. vazno mi je da me moja sveki slusa kada je tu i da me ne smara jer bih se tada uzasno nervirala i posvadjale bi smo se, kao sto me moja majka iznervira svaki put kada se cujemo, kao veceras kada mi je rekla da ona i moja snajka razmisljaju da mom braticu ( zive zajedno moja keva, brat, snajka i bebac ) koji ima 4.5 meseca uskroro da da proba trunku zumanceta! Kad me slog nije strefio! A ubila sam se objasnjavajuci kada se sta uvodi, kojim redosledom i zasto, usta su mi otpala pricajuci, pisuci, slala linkove, sestru terala da sve zapisuje i da im da, a ona zena meni kaze kako se one konsultuju sa tu nekim zenicama iz komsiluka koje su skoro prosle kroz to. A ja je pitam: A ja? Odlucila sam da ih vise nista ne pitam u vezi detetove ishrane jer je bolje da ne znam, zamrznuce me snajka jer ne mogu da ocutim i da se ne zgranem kada cujem njihove planove. Uglavnom, sargarepu i zitarice su uvodile po 4-5 dana svaku, a posle su sve uvodile po jedan, do dva dana, tako da su vec uvele gomilu namirnica, pa i voce i kazu da malom nista ne smeta. I vec ima dva obroka! Macaki i ostale mame , zaista ne razumem zasto neke zene misle da ce izgubiti povezanost i prisnost sa bebom ako prestranu da doje ili da je imaju ako to cine? Ja obozavam mog sina, luda sam za njim, ljubim ga nebrojeno puta dnevno, toliko da se plasim da cu mu dosaditi i da ce poceti da me odguruje, ali za sada se ne buni I on mene zna da mazi i zagrli, cak i poljubi, ali sve to cini poslednjih mesec-dva dana, svesno. Bila mi skoro jedna od dve najbolje drugarice sa sinom koji ima 18 meseci. Izasla na pola sata a bebca ostavila sa nama, mali je preplakao skoro svo vreme od kada je primetio da nje nema i to tako redovno radi. Meni je to totalno bezveze i uvek sam se trudila da Lazara naviknem i na ostale ukucane, na to da ne bude tako vezan za mene, jer imala sam jos jednu drugaricu koja je isto tako vezala dete za sebe da je to bilo mucno gledati i l slusati. Nije mogla bukvalno minut da se makne od njega, odmah vriska i tako sve dok nije napunio 4-5 godina. Nigde nije mogla da ode bez njega niti sa njim, kako stignu negde on je uzima za ruke, vuce i govori: " Ajde Majo, idemo kuci" i place dok ne krenu. I jedna i druga jedva da su mesec dana dojile svoje bebe. Meni je to zaista totalno bezveze i bas sam gledala da takvo sto izbegnem sa svojim detetom jer takav odnos i takvo ponasanje ne donosi nista dobro ni detetu ni majci. Takva deca su potpuno nesamostalna i po meni nisu preterano ni srecna. Cemu tavo vezivanje deteta za sebe? Za mene je to preterano posesivno i egoisticno ponasanje majke. Macaki, nemoj pogresno da me shvatis, ne kazem da si ti takva, samo opisujem konkretne situacije koje sam ja dozivela u nameri da ti predocim sta mozes da dozivis, jer si vec spominjala kako mala place ako te nema i ne mozes ni u wc da odes bez da ona ne place. Ja sam presrecna sto Lazar hoce kod svakoga, ali od starta sam se trudila da ima sto bolju komunikaciju sa svim ukucanima, uvek sam ga sa osmehom upucivala na baku i deku, prijatelje, komsije, kada tata radi stalno smo ga spominjali... Sada kada nam baka i deka nisu tu, redovno ih zovemo na skajp da ih ne zaboravi. U zgradi i u parku ga svi obozavaju jer on svakome prilazi sa osmehom i pruza rukice, prica nesto i smeska se. Mnogo vremena provodimo nas dvoje sami i zato se trudim da ga sto vise izvodim u park da bi vidjao i drugu decu i ljude bas da se ne bi usamio i vezao previse za mene. Ako kada primetim da mi se kaci na vrat vise nego obicno, obavezno skrenem paznju mm da mu posveti vise vremena kada je kuci. Ja npr. zameram sebi sto ne radim vise sa njim u smislu da mu pricam i objasnjavam stvari i pojave, kao sto to radi mm. On ga je naucio bas puno stvari, kao da njega vise slusa nego mene, mozda zato sto sam ja sa njim po ceo dan Takodje, zameram sebi sto se nekada iznerviram i opsujem pred detetom ili dete, a rekla sam bila da to necu da radim, ali iznerviram se i izleti mi Nisu to strasne psovke, ali ne volim to, bas sam krele... Ma, ima x nekih stvari za koje znam da ne treba da radim, ali valjda cekam i ja nekoga da me izgrdi pa da se dozovem pameti. Ali, imam drugaricu koja je jako otvorena sa mnom, kao i ja sa njom i uvek me posteno iskritikuje ako negde brljam i strasno sam joj zahvalna na tome, jer par puta me je bas dobro usmerila, kao npr. kada sam Lazaru mnogo popustala da smo dosli dotle da se otimao kada mu menjam pelenu da su morali mm i sveki da ga drze dok ga ja preoblacim. Ta drugarica me izribala, rekla mi da ne popustam jer cu napraviti bebi magarecu uslugu, da ga stegnem da ne moze da mrdne i da ce brzo prestati da se otima i tako je i bilo! Posle dva moja cvrsta preoblacenja ( on pocne da se otima a ja ga drzim cvrsto uz podlogu da ne moze da mrdne ) toliko se smirio da sam ga ostavljala na krevetu da lezi a ja odem u njegovu sobu po presvlaku i nadjem ga tako kako sam ga ostavila, lezi i ceka me. Nisam mogla da verujem! A pre toga mi je bila nocna mora preoblacenje tih nekoliko nedelja od kada je poceo da divlja. E tako jos da ga sada ponovo naucim da se sam uspavljuje i na konju sam OMG, mozda je bolje da se ova tema preimenuje u "Caskanje mama dece sa alergijama"