RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 7:12:05)

Joj zenice, unisticete svoje zdravlje zbog necega sto uopste nije problem prekinuti (par dana bebinog plakanja), a nisu vam vise bebe male, nije da morate da dojite.

jance -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 8:15:38)

samo da javnem, pre 5 dana sam dala bananu u kupovnoj Frutekovoj kasici i nije bilo reakcije do dana danasnjeg [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 9:38:37)

tash, ne moram, zelim. [sm=smiley1.gif]

jance, bravo [sm=bravo.gif] hoces li probati ponovo svezu bananu?

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 10:28:14)

Macaki
podrzavam te nema lepse stvari,samo mi je mnogo preko dve [sm=smiley13.gif]
Inace nakljukaj se vitaminima i jedi dobro,
mene sisanje ne iscrpljuje,doduse sada prekidamo polako ali nije ni kada je puno sisala, samo moras lepo klopati.[sm=smiley31.gif]

jance -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 10:31:44)

hocu, planiram ali malko kasnije kad najave ponovo neko zahladjenje, ne jedemo bas najbolje kad nam je vruce a i da nemam opet onu dilemu : a da mozda nije zbog vrucine?

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 12:22:45)

Ma mene ovo izmuzavanje smara vise, dok beka spava, ja stignem da se izmuzem i eventualno jos ponesto, strasno! A preko dana lose sisa, tj.to nije obrok vec vise uspavljivanje, nocu solidno. Probacu sutra da zbuckam bebelak i rizolino za flasicu. Ok je meni dojenje ali ne mogu bre vise da ne jedem, uskoro cemo na odmor i tamo nema sanse da jedem kuvano povrce nego hocu lepo da se naruckam.

Macaki, utesila si me (imam 2 kg manje od tebe), u trudnoci se nissam puno ugojila, samo 12kg ali mahom sve u stomak, ostalo mi je nesto posle porodjaja i sad izgubih 7.

Tash, a ja bas htela da se raspitam da uzmem negde te ogrlice za zubice. Moja jeste sad nesto bolesna, lai se nocu non stop budi, place, danju izglodala ceo krevetic, te gornje dvojke se odavno bele, ceo zub mogu da napipam, ali nista se ne desava. Inace i mm kreci

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 13:47:10)

Jao žene, pa vi nemate ni 50kg[sm=smiley13.gif] Ja sam visoka 170cm, i imam 71 kg. Jesam malo jača u guzici i nogama, ali nisam bucko. Kad bih skinula 10kg bila bih idealna. A 45-47 kg, pa toliko sam imala sa 12 godina.

Dala sam P šargarepicu pre dva dana, u jutarnjim časovima, pre doručka, u količini od manjeg zrna graška, i pogodite šta? Osuo se, naravno. Ali, tog istog prepodneva je zahvatio neki malter i paučinu prstom i stavio u usta. Isprala sam mu to, ali se ipak osuo. Sad opet ne znam da li je od šargarepe[sm=zmeden.gif] Ako je od šargarepe, kad mu budem davala sledeći put plašim se da će biti jača reakcija. Sad je pocrveneo oko usta i po vratu, a popodne i po kapcima, sa sve sitnim bubuljičicama. Juče je jeo višnje, nije reagovao, bio je i dalje crven od prethodnog dana. Danas mu se malo smirilo, mada ima crvenila još. Danas je imao stolicu punu sluzi. Da li je to reakcija na šargarepu od pre dva dana? Stvarno više ne znam. Moram opet početi da vodim dnevnik.
Primetila sam da bebi prija sunce, kao da bude manje crven kad ga pustim u dvorište i to baš da se šećka po suncu. Malo je pocrneo po rukama i licu [sm=smiley1.gif]

I mm kreči [sm=smiley36.gif] Počeo ke da struže zidove u dečjoj sobi dok smo mi bili odsutni, ali je puno radio na poslu pa nije završio. Sad nam je ta soba neupotrebljiva, pa smo decu stavili da spavaju u spavaćoj sobi, a mi smo u dnevnoj [sm=smiley29.gif] Dala sam mu rok da do septembra završi sa tom i dnevnom sobom. Jeste nam haos, ali kad deca nisu besna, ni kuća nije tesna [sm=smiley36.gif]

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 14:16:03)

cao zenice mrsavice[sm=smiley36.gif] ja jesam skinula skoro 30 kila ali bila sam masala debela, tako da mogu komotno da skinem jos 10 kila i bila bih super[sm=smiley36.gif]

Ja jedem sad relativno dobro. Ne jedem doduse mlecno, soju, jaja i nista od psenice i uopste od zitarica, ali dobro, jedem sve kuvano (prilagodimo meni), jedem sad i govedinu bez problema (hvala Bogu!), svo povrce, svo voce, osim citrusa. Cak sam jela i kikiriki puter. Npr. juce smo rostiljali pljeske za veceru, pravili pire krompir (ovde podelimo na dva dela, ja meni izgnjecim sa pirincanim mlekom, a mami, muzu i heleni sa mlekom i puterom), tako da se ne zalim sad puno...I pravila sam neki dezert sa rizanim kornfleksom (cerealijama), i kikiriki puterom, i preliveno "laznom" cokoladom. Nasla sam cokoladu bez mleka, soje, ma nista nema u sebi osim kakaa, tako da sam bas fino ruckala i dezert posle dugo vremena!

Oli je dobro da kucam u drvo. Manje mi povraca, lepo sedi, jaaaako lepo jede da ga ne ureknem. Kao veliki decko, ni ne ispada mu iz usta, ne pljuje, osim kad u igri dodje brrrrrr pa odleti na sve strane[sm=smiley36.gif] Nastavila sam da uvodim jer je lepo sve prihvatao, cak ni gasove ne dobije! Osim, od slatkog krompira, od toga prdne tu i tamo, pa cemo to malo da obustavimo. Ne mislim da ima reakciju, nego on sam po sebi daje gasove. Redovan pire krompir (sa mojim mlekom) bas ne sto ne voli.

Jede: pirincanu kasicu sa mojim mlekom
krompir (obican, sladak)
sargarepu
krusku
bundevu
avokado (narocito sam srecna jer je masno i veoma zdravo)

Sutra uvodim jagnjetinu[sm=smiley1.gif]

PUNO brze nego sa Helenom, ali ne znam, isla sam sa svojim instinktom i posle puno meseci moje striktne dijete, nekako sam bila sigurna da smem uvodim sve sto ja jedem.

Kad uvedem jagnjetinu moci ce fino da je jede sa sargarepicom. Ne znam sta cu sledece. Volela bih bananu, ali sam ubedjena da mu je davno smetalo preko dojenja, pa to eto odlazem...Mozda cemo krenuti sa jabukom.

Moja mama je ubedjena da on nece imati nikakvih problema...daj boze da je u pravu!

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 15:57:05)

bas mi je drago, Verus, sto mali tako lepo rucka i podnosi hranu. Samo tako nastavite!
Inace, ja sam uvek bila mrsava, ostala trudna sa 47kg, porodila se sa 59, a beba lepe tezine bila-3.5kg, 54cm. A sad obe kuburimo sa kilazom.
Nego, brinu me te njene tacke. Sad ih ima i po drugoj ruci, malo i na licu sa strane prema uhu. Kao glava ciode su. Pojavile su se u sredu. Nista novo nije jela, tad je bio 7.ili 8.dan hleba, ne secam se tacno. Po stomaku, ledjima, vratu, na grudima nema nista. Nema nista oko usta, po obrazima... Dr kaze da je od toplote ali kako se onda nove stvaraju? Vec pocinjem da tripujem, valjda ce biti opet koji dao svezije, pa da odradimo taj test!

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 16:27:08)

Neko je napisao da se ne treba brinuti za tackice, nego da se od alergije javi crvenilo, kao pecati ili slicno tome, vece povrsine nego male tackice...Oli ima na bradi, od pljuvacke, i ako se javi po koja negde drugde ne tripujem se uopste-mozda ima vise jer je jako toplo? Ne znam...

Nisam vam pisala da on po grudima, na ramenima i na pregibu ruku ima MITISERE! Crne prave za cedjenje...dr se nije mogla nacuditi-ostalo mu je to tacno na mestima gde je imao taj gadan ekcem, a nekad mislim da je i od povracanja, pa tacno tu gde padne lose deluje na kozu...

I prestala sam da ga kupam Mustelom, sad ga perem najobicnijim Dzonsonovim bebi sapunom, i bas mu odgovara, a i mitiseri se polako suse...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 17:37:34)

ishler, pa necu valjda do dve! to mi je previse.. samo cekam da ova mala ojaca, pocne da prevazila alergije.. valjda cu i to docekati!
pijem mamavit (ili oligovit za trudnice), beviplex i C vitamin. jedem sve sem jaja, ali psenicno brasno i mlecno u jako malim kolicinama. njoj naravno ne dajem nista od toga. ne jedem ni kostunjavo ni jagodicas_to voce, citruse izbegavam, ali sam juce u gradu popila limunadu posle sto godina. nista joj ne smeta od onoga sto pojedem!

christabel, sapatnice [sm=smiley36.gif] lele, jos si mrsavija od mene.

zille, ja sam visoka 154cm, tako da je to ok za moju visinu. mada ja vidim po sebi da najbolje izgledam sa 48-49 kg. tu sam, blizu ideale. [sm=jezicek.gif] a beka mi je bas krsna, uskoro necu moci da je nosim. bolje bi joj bilo da odmah prohoda. [sm=smiley36.gif] neka mi je ziva i zdrava samo! [sm=smiley1.gif]
zao mi je zbog pekija. sacekaj da mu se ocisti lice, pa probajte nesto novo.

verus, super sa olija. bas mi je drago da fino napredujete! jesi li ti uvela u svaku ishranu bananu? ako jesi, a njemu ne smeta ja bih pokusala na tvom mestu da mu je dam, samo mrvicu. sigurno ce je obozavati, sva deca je vole.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (29.6.2012 21:42:31)

Macaki
ma samo da ona bude dobro,pa dokle god,ali i da se tvoj e zdravlje ne osteti.
Inace ja sam se merila kod ginekologa imam 52kg a visoka 166(metar i sumski patuljak)
Stigla do svoje tezine pre trudnoce pa ajde jovo nanovo[sm=smiley36.gif]
Od sutra ujutru krecemo mleko pa neka mi je Bog u pomoci.[sm=smiley1.gif]

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 3:32:32)

drzimo fige ishler, javi nam kako je bilo...

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 10:28:53)

Nije htela mleko[sm=smiley19.gif],bas sam se izbedacila,ali sutra ujutru opet[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 13:01:06)

kravlje mleko? Navikni je na ukus kroz griz, pire krompir... izmuzi pa mesaj sa svojim (ne znam dal to sme, pitaj Verus), pa smanjuj kolicinu svog a povecavaj kravlje.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 15:05:34)

Naravno da sme, tako se obicno i radi, ja sam bar tako radila. Izmuzala sam svoje i mesala sa Allernovom i beba je prihvatila bez problema, a bas sam bila u frci da nece hteti, a mi pak nismo imali bas neku alternativu.

I ne verujem da prelaze na kravlje, pretpostavljam da pokusavaju sa adaptiranim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 15:10:39)

Mi smo i zvanicno uveli kivi, danas je bio 4. dan. Mislila sma da uvodim 5, ali posto je proslo bez ikakvih problema, sutra cu najverovatnije krenuti sa necim drugim. Za uzinu sam mu dala kajsiju, 2 sljive i 3/4 kivija i lepo je to poruckao, sam jede uzinu, voce u parcicima i vidim da mu se kivi dopao jer je sve smazao.

Dva dana smo za veceru jeli one namaze, malcu se bas dopadaju. Pravicu ih opet, ali manju kolicinu, sinoc sam morala trecinu skoro da bacim jer prekljuce uvece nismo bili kuci i morala sam nesto drugo da mu dam za veceru, a posto nisam smela duze od tri dana da drzim u frizideru, morala sam da bacim, jbg.

Molim za neki predlog sta bih mogla sledece bebcu da uvodim, kasnije cu vam ispisati sta sve jedemo.

Pozdrav svima!

P.S. tasho, sta sedesava kdo vas sa lubenicom i dokle ste uopste stigli sa uvdojenjem? Kakvi su ti planovi kada se vratite kuci sto se tice ishrane? Sta mislis kako ce se dalje odvijati ta Maretova alergija, sta ti je rekla dr, kada planiras da ga upises u vrtic?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 22:37:59)

yula, ubacis namaze u frizider na par sati da se stegnu, iseces na komadice i stavis u zamrzivac. Moji komadici su takvi da recimo jede danas za veceru i sutra za dorucak.
Na moru sam uvela ovsene pahuljice, lubenicu, svez paradajz i dinju. Dala sam mu i svezu jabuku.
Kada se vratimo cemo jecam, proso, zelatin, vanil secer, mozda cimet. I mislim da cu krenuti sa svezim vocem.
Nisam ni pricala sa dr o vrticu jer taj vrtic u koji hocu da ga upisem prima tek od 3 godine, tako da imamo fore.
Sledi nam MMR vakcina (jezim se od pomisli), a nisam ni razmisljala o tome kada ce da mu prodje alergija. Vidis da sam sada mislila da je prosla, pa bi iznenadjenje... Bolje da ne mislim puno nego ucinim da sve ovo prodje sto bezbolnije. Kad stignemo kuci spremamo Lukin rodjus, pa uskoro opet more, pa Markov rodjus... A onda od septembra ja imam neke ideje vezane za moju karijeru, mozda cak i odem na mesec dana iz grada... Videcemo sta ce biti. Tako da... Zaista o njegovoj prolaznosti alergije nisam razmisljala jer je dr rekla da ocekuje da to prodje u predskolskom uzrastu, tako da ce morati da nauci da zivi na ovaj nacin.
Inace, napravila keva dzem od kajsija, znate vi koje je to odusevljenje. [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (30.6.2012 22:57:49)

Kazu da 50% dece alergicne na pkm razvije alergiju i na soju, ali znaci samo polovina! Mozda ce va dr u nekom narednom periodu, ako malac ne preraste tako brzo al. , savetovati da probate soju. To bi bilo zaista fenomenalno ako bi je dobro podneo. Spominjala sma ti malca koji je iz alergije izrastao tek, cini mi se sa 4-5 godina, sada sam vec zaboravila kada tacno. Sve vreme je pio sojino mleko.

Vidis da sada super prolazi uvodjenje ostalih namirnica! Puno znaci to sto ste bili strpljivi! Kroz mesec-dva Mare ce sve da krka opusteno. A proci ce i ta alergija na mleko  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (1.7.2012 0:52:58)

samo da prijavim da je dnaas bio treci dan pilece dzigerice. kseniji se dopada, uzima komadice sama rukama i stavlja u usta. mozda cu i sutra da je dam.. jer smo kod kuce, pa mi je tako lakse da je spremim svezu nego preko nedelje. znam da ne treba cesto, ali jela je bas malecke kolicine ova tri dana..

ne znam sta bih sledece.. tresnje, breskve, curetinu.. videcu! imam tresnje u zamrzivacu, ako nista dacu njih.
sta mislite smem li da dam nektarine kada budem uvodila breskve ili bas moram one cupave?

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (1.7.2012 2:30:51)

mi pili bebelak juce ujutro, kakila tek pred spavanje, kasasto i donekle tegljivo, ali i prethodni dan bez bebel.je bila takva, valjda od sinacilina. Jutros popila jedva 40ml sa pahuljicama, kaka ok cvrsta, malo sluzava. Ali dosta je i krkljava, zapusen nos, balice... Veceras popila 150. Inace, nije nesto odusevljena, iako je bebel. pila i kad se rodila i u Tirsovoj

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (1.7.2012 2:38:10)

inace, nase tacke se donekle uvecale i postale bubuljicice, nove tacke izlaze. Sad ima na rukama od lakata do prstiju, butinama i licu. Tripujem se da nisu mozda neke boginje, al nema nista ispod odece.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (1.7.2012 9:13:20)

Da li je ko probao heljdu? Kakva su vam misljenja i saznanja o njoj? P sam pocela da dajem daktanol gel,sumnjam na candidu. Mislim da je to uzrok sluzavih stolica.

ishler -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (1.7.2012 16:22:03)

Macaki bravo za dzigericu[sm=bravo.gif]
Tash ja sam isto pre par meseci dala beki domaci dzem da proba bila je odusevljena.
Christabel nemam iskustva sa boginjama,ali mozda je od vrucine.
Zille mislim da je heljda ekstra zdrava ali nisam joj davala,ja sam jela i ona se jede pomesana sa belim brasnom,ne daje se cista.Jela sam palacinke i super su[sm=smiley1.gif]
Inace uveli smo dinju...
Sto se tice mleka dala sam joj kravlje ali po malo nameravam ad nestle junior da uzmem da probam,pa videcemo.
S obzirom da znam kako obradjuju kravlje i da ne ostane nista,bas mi se i ne daje.
Inace imam mucnine,pa mrzim samu sebe[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (1.7.2012 20:38:16)

i mi smo danas ruckali dinju. obicno ne dajem nove namirnice nedeljom, ali sada sam dala.. samo je poejla dve malecke kockice. mislim da joj se dopada, ali je vec bila sita, jer je rucala pre toga pa nije mogla vise..

zille, sto se heljde tice, ja sam takodje cula da je jako zdrava, ali ne znam kada se savetuje da se daje deci. probaj, zasto da ne?

crristabel, da nije od vrucine? pokusaj da je cesce tusiras i ponekad zaprasis puderom na tim mestima. nama puder pomaze kod osipa, i njoj i meni. ako potraje, ti je odvedi, tek da bude sigurna da nije nista..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>