Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.6.2012 0:17:24)
|
zille, navijam za vas!! ne mozes znati dok ne probas. a mozda je mali vec dosta toga prevazisao, pa cete moci da ruckate. ja isto to pokusavam preko dojenja, znaci osetljive namirnice unosim u malim kolicina i nadam se da joj tako mogu pomoci. sto se tice povrca sa pijace, ne znam sta da ti kazem, jer ga i ja uzimam ili tamo ili po hipermarketima. ne znam iskreno sta je gore.. yula, nisam doktorku pitala vezano za voce koje si navela, jer je nama svakako jos rano za to. a da razmislis sta jos ima od onoga sto vi jedete da bi smela njemu da das (a da nisu jagode, orasasti plodovi is.). ostalo tropsko voce, papaja npr? sta bese od mesa jedete, sta je ostalo? kada smeju pecurke? jesi li uvela paradajz, papriku, patlidzan? tash, jedva cekam da se vratis pa da cujem sta ima mama da kaze! [sm=smiley1.gif] inace, mi smo danas bili kod orl. konacno je radila neka fina dr, ako budem uspela vodicu je stalno kod ove. rekla je da je moguce da cese usi zbog alergije. pregledala je i sve je ok. predlozila nam je da koristimo nazaleze sprej za nos. sto se avila tice, rekla je da ona nece da se mesa u terapiju koju daje alergolog, da nastavi njega da pije.. ali da ona avil godinama ne prepisuje ni odraslima, a kamoli deci. kaze da ti lekovi poput avila, fenergana isl. koji probijaju (neku) barijeru deluju odlicno protiv alergija, ali prodiru u mozak, zato i izazivaju sedativni efekat. [sm=smiley13.gif] kaze mogla bi da pije aerius ili nesto drugo, to lekovi poput njega ili presinga nisu tako jaki sto se alergija tice, lai bar ne uticu na mozak. malo sam ovo bzvz objasnila, ali tash, ako bi mogla da pitas mamu sta misli o ovome bila bih ti zahvalna! nas dr je izricit da sme da pije samo avil. nesto sam nacula da ga povlace iz prodaje i sad sam se malo i obradovala tome. dosli mi kuci, posle sat vremena zvoni fiksni, dr orl kod koje smo bili nas zove... bas sam se iznenadila. kaze da je dolazio dostributer za nazaleze sprej koji nam je preporucila i da je rekao da je granica pomerena na 18 meseci. izvinjava se zena ako smo ga kupili i dali pare, ali da ga beba jos ne koristi. inace, rekla nam je za taj sprej da je bolji od ostalih, jer ima antialergisko dejstvo. razmisljam da ga kupim sebi. danas nam je drugi dan kajsije. sutra ce valjda biti uvedena. posle toga ne znam sta cu, dal dzigericu ili breskve..
|
|
|
|