Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (24.6.2012 21:30:57)
|
IZVORNA PORUKA: Tash M je stao na pcelu, neku skroz crnu. Ubola ga je. :( Tasho, kako je sada Mare, jel bilo kakvih problema zbog ujeda, otok, al. reakcija??? Vracate se tek prvog? Pa znaci ostajete dve nedelje ako se ne varam? Blago vama! Verujem da vam je divno vreme i topla voda... Jede li Mare i dalje lubenicu, jel Luka popravio apetit? Cudi me da nece na moru da jede, obicno nam se svima tada otvori dizna, ali deca njegovog uzrasta su sva uglavnom takva. Ja sam u to vreme jela samo jaja i krompirice :( IZVORNA PORUKA: Christabel inace, uvodim psenicu, tj.gluten. Danas bio treci dan. Prvi dan malo griza umuljano u rucak, juce i danas hleb u ruku, za sutra cu videti, isto tako cu. Jedan dan je imala malo vise vetrova, al to je sigurno od kelja / prokelja (ne znam razliku!). Kaki ok, kasasto jer manje cvrste hrane jede-ovih par dana kaki 1x dnevno. Ako sve bude ok, ne verujem da cu svaku zitaricu posebno. Planiram dalje posni keks, cveklu, boraniju (od kad ona sme?), spanac ili blitvu (ako se ne bude gadila), breskvu, lubenicu. Ne znam kojim cu redom. Inace voce nece vec nekoliko dana tako da od juce za uzinu ima povrce, ali moram naci nacina da je privolim jer ni sokove ne pije. Cuj, sokovi su to totalno nepotrebni, stavise, samo mogu da skode ako se beba navuce na njih, gledaj da forsiras sveze voce, malo po malo, navici ce se. Gledaj da ga miksujes, dajes u komadima, probaj na sve nacine, mislim da ce se polako navici. Jesi li joj uvela bananu? Deca obicno vole banane i odlicno ih jedu sami iz ruke. Smes boraniju, ona se ovde uvodi dosta rano kao jedna od prvih povrcki, ali budi pazljiva, to je mahunarka, zna da bude alergena, ali pak, sta ne zna? Opusteno samo i polako, ako joj smeta - primetices i ne ignorisi simptome. Na tvom mestu bih pre krenula sa blitvom, pa tek onda spanac, jer je on jedan od cescih alergena. Ja bih ovako: cveklu, breskvu, blitvu, lubenicu. ako gluten prodje dobro, a hoce, nema potrebe da svaku namirnicu uvodis posebno. To ce ti biti veliko olaksanje u smislu izbora namirnica. Ostaje nam onaj vega test al mi se nesto sad ni ne ide, a i nekako se plasim sta ce da pokaze, nadam se da ce biti ok za hranu Zasto se plasis testa? Zar ti nije bolje da pouzdano znas sta detetu smeta, a ne ovako da zivis u strahu? Ono sto sam ja uspela da zakljucim je da sto je dete starije i sto vise namirnica jede, sve je teze ustanoviti na sta je alergicno, ako se na vreme ne primeti. Mnoge alergije nisu burne i ne manifestuju se momentalno, vec se polako ekcemi aktiviraju. Na tom testu jedino sto mozes da izgubis je vreme i novac. da ima to ovde, a verovatno ima samo sto bih trebala da se raspitam malo bolje, vodila bih dete koliko sutra. Ej, test na 400 alergena! IZVORNA PORUKA: Macaki sto se kivija tice, mislim da je ksena pisala na nekoj temi da je dala bebi odmah na pocetku uvodjenja namirinca, znaci sa nekih 5 meseci. ona zivi u grckoj, tako su joj tamo savetovali. za ostalo voce ne znam kada sme.. Pa, ovde u fr jagoda je jedna od prvih vocki! Zapravo, mislim da se prvo uvodi dinja, a sledeca je jagoda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Ali, neka hvala. Drzim palceve za piletinu. Ja cu sa zivinom jos sacekati. Molim te reci mi kako je malena reagovala na PRIC, koliki su joj bili plikovi na namirnice na koje je reagovala, da li se secas toga? Napisi mi molim te, bas mi je vazno da uporedim sa Laletovom reakcijom na jaja. I koliko dugo su plikcici stajali, Lazaru je bio poveci od belanaca, ali je spalo momentalno kada sam samo ovlas obrisala vlaznom maramicom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] i bili su mnogo veci sa pravim jajetom nego tamo kod gastro na prvom PRICU gde je radjen test sa onim rastvorima. I uopste, da li je neko cuo da neko reaguje na zivo a ne na termicki obradjeno jaje???
|
|
|
|