Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (21.6.2012 14:29:04)
|
IZVORNA PORUKA: Tash I niste valjda onaj moj post shvatile kao kritiku Macaki!?? [sm=smiley36.gif] [sm=smiley31.gif] sto se tice prenosenja u majcino mleko... ovako stoje stari kod nas. dok sam kseniju samo dojila, a to je bilo punih 5 meseci apsolutno joj nista nije falilo. koza joj je bila savrseno cista, doduse njoj je koza bila savrsena jos u porodilistu. kakila je zlatnozuto, kao i sve dojene bebe, lepo i kasasto. jednom je oko nedelju dana imala zelenije i neformirane stolice, ali je dr rekla da je virus i stvar smo resili probiotikom. inace je uvek kakila zlatnozuto, boja nije imala nikakve veze sa tim sta ja jedem. a jela sam sve od pocetka savrseno normalno, ma sta jela, krkala [sm=smiley36.gif] mleko i sve mlecno, jaja, sve vreste mesa, voca i povrca.. jedino nisam jela kikiriki, jagode isl. prvi nagovestaj da ce biti alergicna na nesto je bio kada smo krenuli sa uvodjenjem crvste hrane, sa punih 5 meseci. dala sam joj milupine pahuljice sa ad mlekom, jela ih je 5 dana bez problema, a 6-og dana je dobila crvene pecate oko usta. ponavljam se kao papagaj, koliko sam vec puta pricala o ovome.. [sm=smiley13.gif] kada nam je dr dao dijetu, nisam primecivala ni da joj je losije ni bolje. onda on kaze mleko prolazi, uvedite mleko u svoju ishranu, ja kroz par nedelja u njenu. ja uvedem u svoju, njoj nista, suepr dete. kada sam uvela njoj isti pecati se pojave, posle 5,6 dana.. sad zabranio opet gomilu stvari, ja jedem, nista joj ne smeta. resila sam da pratim nju, ali i da ne preterujem!!! juce smo u parku sreli moju skolsku, ima cerku od 5 godina i sina od 7 mesci. mali ima ekceme svuda po telu, po rukama, nogama, oko clanaka, na licu. kaze da je te na nogama i rukama imao jos od kada se rodio. inace je po rodjenju dobio sepsu, pa su bili na neonatologiji dugo..ovo na licu mu se pojavilo pre par dana. izgleda strasno, skoro da mu otpada koza. isli su kod dermatologa, ona pitala jel jeo jaje, majka rekla jeo je pre 10-ak dana cetvrtinu, dr dala aerius. kaze drugarica ne pada mi na pamet da mu to dajem da pije, ja to ni cerki ne dajem!! kaze ja znam da njemu to nije od hrane, jer ima ekceme od rodjenja. nisam smela ni da pokazujem ksenijin ekcem, jer je to nista u odnosu na ono sto on ima. kaze ne pada joj na pamet da ga vodi na alergo testove i simpaticno joj sto ovaj nas cuveni lekar to radi bebama sva dva meseca. kaze vodila cerku kod drzavnog kada je imala 4 god na testiranje, nasli joj svasta, ali ona u to ne veruje, realno misli misli da je dete alergicno samo na ambroziju. pomislila sam samo da je ispala pametnija od nas. mislim da nam je sve nizbrdo krenulo kada smo prvi put odveli dete kod alergologa. nama je danas bio treci dan visanja! visnje uvedene.. od sutra krecemo sa piletinom. nabavila sam i domacu pilecu dzigericu! posle toga kajsije, breskve, lubenica, curetina..
|
|
|
|