Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (16.6.2012 0:30:50)
|
ishler, cestitam draga!!!! [sm=smiley31.gif] verujem da te sad puno toga brine, ali docice sve na svoje mesto. beka ce ti jos malo godinu dana, taman cete do tada da prestanete da sikite... znam da je zavisna od sike, kao i moja i da nece biti lako, ali ja verujem da cete uspeti da to izvedete na najbezbolniji nacin, za obe. sto se testiranja tice, samo cu reci zenama koje decu jos nisu vodile da im je to mnogo pametnije! svi nasi problemi su poceli od onda! ja sam se ovim dijetama nacisto uopropastila i sad gledam da spavasam svoje zdravlja i d aje pored toga dojim jos kooliko bude moralo.. a ona je super, kao i na pocetku! imala je mali ekcem na dva mesta, ima ga i sada, nsita vise, nista manje. nikada nije imala krv i stolici niti bilo kakve druge gastro probleme, nema ih ni sad! ja zaista ne primecujem ako bilos ta izbacim iz ishrane ili vratim, da se to odrazava na nju! jedino sto primecujem je da ima crvenilo oko usta kada jede nesto mlecno. tako je bilo od pahuljica sa ad mlekom kada je imala 5 meseci, tako je bilo sestog dana jogurta, tako je kada joj usta namazem pavlakom... ok, dete je alergicno na kravlje mleko! ali sta sad, treba li jos sto namirnica da joj zabranim pored toga? ja ne jedem dva meseca mlecno, kod nje sve isto, ekcem i dalje tu, ja uvedem mlecno u ishranu, sve i dalje isto.. lud zbunjenog! sad je dr stavio pored ps. brasna plus, kao "krece"... a veceras sam saznala iz pouzdanog izvora da je potrebno da dete minimum 6 meseci konzumira gluten da bi se alergija ispoljila! ona jela jedva mesec i po dana i vec alergicna. definitivno cemo potraziti drugo misljenje sledece nedelje! dogovorili smo se muz i ja. testiracemo je ponovo samo zbog mmr vakcine, ali cim to bude proslo, vise nas nece videti. a drugo dete nema sanse da ovako vodamo kod alergologa od starta. tash, kako sam je senzibilisala? tako sto sam ja jela mlecno? ili tako sto je 2 puta jela po kasicicu pavlake u razmaku od nedelju/deset dana? da vam sad jos nesto ispricam... pre neki dan kod bekinog hematologa sretnem drugaricu sa studija. ima tri devojcice. [sm=smiley1.gif] kaze najmladja je bila stalno nesto alergicna, ali nikako da im urade testove. uradi su jo tek nedavno, a mala uskoro krece u predskolsko. alergicna na polen drveca, pirinac, piletinu, svinjetinu i jos neke namirnice. uglavnom, ona je majci uvek govorila nakon sto jede nesto u cemu ima pirinca: mama, jel i tebi ovako jako lupa srce? [sm=zmeden.gif] ona je imala tahikardiju svaki put nakon pirinca, koliko je to njoj smetalo. najinteresantnije od svega je sto je dr rekla da ne izbace potpuno pirinac iz ishrane, nego da ga povremeno stavi, ali u minimalnoj kolicini, valjda da bi se organizam navikavao. bas sam razmisljala o tome ovih dana.. a dr sinoc rece kada sam ga pitala moze li nam preporuciti nesto za jacanje imuniteta sto beba sme, da njoj alergije jacaju imuni sistem. veceras sam od poznanika cula strasnu pricu.. zene njegova obolela od karcinoma dojke dok je dojila bebu (tada je imala 6 meseci, sada ima 13). odstranili joj za svaki slucaj celu dojku, prima hemoterapiju, drugi joj cuvaju bebu. [sm=smiley19.gif] a njegovom mladjem bratu oboje dece obolelo od dijabetesa u roku od nekoliko meseci. [sm=smiley19.gif] kada je mladji imao mesec i po dana, oni kod starijeg (5 godina), primete znake.. a mladji oboli sa 8,5 meseci. pitala sam kako su primetili to kod bebe, kaze pojeo je slatku kasicu i posle toga popio 250ml vode odjednom. oni zbog starijeg da provere, kad imaju sta da vide... toliko sam se potresla, plakala sam u autu u povratku kuci. [sm=smiley19.gif] 'bem ti zivot. sad m ovi nasi problemi deluju skroz bezazleno.
|
|
|
|