Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (27.6.2012 17:19:17)
|
Evo sta je bilo - zakzali smo za danas test u Su i morala sam da otkazem. Cak smo i stvari spakovali za izlet da idemo na Palic. E a J.se nocas budila bas cesto i vristala i po pola sata, uopste nisam znala sta joj je, nece vode, nece da sisa, nece flasicu, samo vristi i nesto guta. Tako da smo je vodili kod pedijatra ujutro, jer je i nesto kasljala. To od nocas mi se cinilo kao da joj se sliva mozda iz nosa pa je to smeta. Navodno grlo joj je malo upaljeno, neka herp angina, ne znam ni sta je to, i 1 uvo tek tek roze ali nije strasno. E da, i nekakvu aftu ima u ustima. I naravno zubi samo sto nisu izbili (gornje dvojke, a to 'samo sto nisu' evo vec vise od 10dana). Sve u svemu - sinacilin i kontrola za koji dan. Od veceras joj dajem, a ona je skroz ok bila posle, osim sto povremeno malo kenjka. Besna sam zbog te Subotice sto nismo otisli, i ko zna kad cu sad zakazati i ici. Stvarno se brzo zakaze, ali je problem sto mi nismo hteli kad je napolju ovako pakleno, plus sto se danima svadjam sa muzem oko tog testa (i bilo kog drugog). Totalno ratno stanje. On je misljenja da je ona super i da joj testovi ne trebaju vec da uvodimo namirnice i pratimo pa ako se nesto pojavi da idemo na test. Ja sam misljenja da se prvo testira pa da onda znam sta sme a sta ne sme, da konacno i ja pocnem da jedem i da se ne stresiram vise, stalno sam u nekom grcu. Na kraju sam ga ubedila i eto ostadosmo kuci. Njoj su kake stvarno ok zadnje 2-3 nedelje osim onog zelenisa ali bice da je to od puno visanja bilo. Cak sam ja juce i prekjuce pojela koju cokoladnu bananicu i u nedelju malo nekog domaceg sladoleda od maline (a svekrva je rekla da je stavila i 1 belance) i nista se nije desilo. Kaki jednom, eventualno 2x. I na osnovu svega toga muz insistira da joj uvodim mlecno, da probamo, a sad posto nismo otisli na test, on nece da ceka. Fora je u tome sto nam Allernove ponestalo tj.ima jos za veceras i mozda za sutra uvece, a nismo narucili jer smo mislili da probamo sa obicnim ad ako test pokaze negativno, a ako bude pozitivan na mleko da kupimo negde u povratku. On je stvarno besan na mene sto ja navodno teram sve po svome, insistira da ga poslusam sa obicnim ad mlekom, jer ako ga je pila u Tirsovoj pre 4 meseca, 6 obroka dnevno i oni nista nisu ustanovili, kaze da sad posle toliko vremena ne moze jako da joj steti, ako joj uopste i smeta. Tako da sam morala da spustim loptu. Frka mi je samo sto ce u isto vreme da pije i Sinacilin od koga ce joj se kake svakako pokvariti i to obicno ad, pa necu znati sta da pratim. Mada definitivno hocu na taj test kad prizdravi, nadam se da i pakao od vremena koji dolazi za vikend nece duze od par dana. Jer mio se i ova dijeta smucila, totalno sam smrsala, i ako planiramo jos jednu bebu za par meseci, prvo moram da se dovedem u red sa raznovrsnom ishranom i kilazom (a ovo drugo mi je jako tesko uvek bilo da vratim izgubljene kile). S pumpicom se svakodnevno druzim evo vec 9.5 meseci, prvo da povecam mleko, onda da ispumpam visam, onda da imam za rezervu ako treba umesto dohrane, a sad vec sve cedim rucno jer mleka ima malo i treba i dosta vremena, al bar nesto da joj navucem za veceru i dorucak za pahuljice. Eto, ja udavih, nadam se iskreno da ce sve dobro proci sa tim ad mlekom, da se ja pitam ona bi pila Allernovu bar dok ne prodju i lek i test ali ne mogu vise da ratujem, kaze mm uvek je na sve moje odluke pristajao i sad je red da ja pristanem na njegovu
|
|
|
|