RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:19:34)

Liliana, neće nju ništa pitati, deca koja su tako mala automatski pripadaju majci, nema biranja. Mislim da to vazi za decu predškolskog uzrasta, a do 3 godine sam sto posto sigurna.
E sad, ja mislim da ti nemaš pravo da trazis zabranu viđanja sa nekim rođacima, recimo kad je ona sa tatom da on ne sme da je vodi kod svog brata, sestre ili mame. Mozda moze da se trazi sudska zabrana prilaska ali to onda ide po nekoj krivičnoj prijavi. A ovako, mislim da ne mozes da odrediš šta će on sa njom da radi u "njihovo" vreme.
Jako mi je zao što ste došli dotle, ali jako[sm=smiley13.gif]

liliana -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:29:01)

Setih se da još nešto nisam pitala: Koliko često on može da je viđa i na koliko vremena?

Nedjo, trebalo je ovo rešiti mnogo ranije, ali sam ja sve mislila da će se izgladiti. Sada je stvarno kraj svih krajeva. Pisala sam ja već prije o ovome u ovoj temi, ali sam bila pod Anonimnim nickom, ne znam sad već na kojim je to stranicama.

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:57:25)

[sm=smiley13.gif]
Hoćete li ići sporazumno ili ne? Ako ćete sporazumno onda vidjanje deteta ide po dogovoru. E sad, ako nije sporazumno, onda ćete verovatno oboje traziti starateljstvo nad Tinom, i sud će odrediti njegove dane. Da li će to biti vikendi, svako treće popodne ili neki deseti dogovor, mislim da je sve individualno, spram zelja i mogućnosti.

minavb -> RE: Razvod braka (12.8.2012 22:41:07)

Mislim da deca biraju kod koga ce tek posle sedme godine. Ne brini, bice kod tebe i tacka, a ucestalost vidjanja sa ocem, ako se ne dogovorite, odredjuje sud ( recimo svaki drugi vikend je kod oca). Mislim da ne mozes da utices na to sa kim se vidja dok je tamo.
Nikad nisam mogla ni da zamislim da ces ti ovde pisati. Skoro si mi pala na pamet, nema te bas dugo. Zao mi je.

jovicaa -> RE: Razvod braka (12.8.2012 23:06:13)

liliana[sm=smiley31.gif] nadam se da ce sve proci sto bezbolnije za devojcicu i tebe

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 23:17:53)

Lilijana, [sm=smiley31.gif]

PoisonEve -> RE: Razvod braka (12.8.2012 23:42:17)

Liliana, jako mi je zao, nisam imala pojma, [sm=smiley31.gif]
Mm je pravnik i on kaze da ako imas razloga da ides u policiju da prvo odes do njih, onda ides u Prvi osnovni sud na Nbgd i podneses zahtev za odredjivanje starateljstva (ili tuzbu, zavisi)
Prilazak se moze zabraniti ali mora da postoji ozbiljan razlog za to.
A misljenje Centra za socijalni rad ce traziti sudija.

indy_25 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 0:10:21)

Jao lili uzasno mi je zao:( tajodhe i za matjicicu. Ovako sam ja u Bosni to uradila a vjerovatno i u Srbiji je tako. Odes na sud i pitas portira gdje da podnese tuzbu za razvod. on ce ti objasniti ti ces podnijeti tuzbu i navesti razloge. Ja nisam imala pare za advokata sve je bilo o drzavnom trosku al je trajalo dvoje godine jer mi nije htio dati razvod. A ako tvoj muz isto zeli onda se moze i proje okocnati. U medjivremenu sam dobijala pozive i od socijalnog radnika i isla na razgovore a oni su izvjestaje ptosljedjivali sudu. Uglavnom djete ti NE MOZE uzeti. Za dane vidjanja odredjujes ti i on i socijalni radnik. Probajte kad niste mogli zajedno makar napraviti dobar razvod i dobre dogovore.

Zelim ti svu sreci svijeta dalje i ne bojte se zene radije zivite same s djecom nego u braku nesretne pa ni zbog djece.

anuksunamun -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:48:35)

Lili samo hrabro,videces da te ceka divan pocetak sa tvojom bebarom!xoxo

liliana -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:50:50)

Drage moje, pre svega, hvala vam na odgovorima i na podršci!!! Hvala RR što postoji!!![sm=smiley1.gif]

E, ovako stvari stoje, jučer je najcrnje izvređao moju mamu i brata ( a inače živimo u njihovoj kuči, ali stan nam je skroz zaseban, ulaz, telefon, struja...sve.) O sebi da ne pričam. Ako možete zamisliti najgnusnije uvrede na svetu-to sam ja dobila od njega.
Jutros T. se probudila u %:30h, ima kijavicu, nervozna...on počinje da urla na mene i dete. Odjednom mi traži rezervne ključeve od kola, zua koje znam gde stoje i da ih je nedavno uzimao. Napada me da sam ja rez. ključeve sakrila kod mojih!!![sm=zmeden.gif] Onda je počeo da mi psuje majku, na šta sam ja odgovorila da ima on svoju majku, pa nek nju psuje. Ja DRŽIM t. U NARUČJU, JER DETE JE ZACENJENO OD PLAČA, ON PRILEĆE, GRABI ME ZA KOSU I UHO, OPALJUJE MI ŠAMAR.jA NE MOGU DA SE BRANIM, DJETE MI JE U RUKAMA. Pri tom me naziva kurvom, kurveštarom a rekao mi je i da sam ja uvreda za kurveštare...Inače, to je njegova svakodnevna vokabulacija u zadnje vreme...
Ja sa detetom izlećem iz stana, silazim kod mame (bato mi je bio na poslu), mama zaključa stan, a on počinje iz sve snage da lupa po prozorima i naziva nas svakojakim imenima.
J a kažem mami da osmah zove policiju. On odlazi, seda u auto i odlazi.
Dolazila su dva divna policajca, sa kojima sam se posavetovala da ga oni opomenu, da ne podnosim odmah krivičnu prijavu, a da obavezno obavestim Centar za sodilni rad. Kada su otišli, ja vidim da tina ima hematom iznad leve obrve. sve se vreme držala za glavu, a ja sam mislila da je od straha.Dakle, udario mi je i dete!!!!!! E, tu sam pukla!!! Spakujem dete, pozovem taxi i sa mamao je odvedem pravo kod pedijatra. Odatle nas pošalju hirurgu, ogtamologu, a pošto je Tinin pedijatar moja jako dobra prijateljica, pošalje me kod psihologa da mi napiše izveštaj o tome kako je dete u stanju stresa dovedeno. Još mi je rekla da je odvedem kod fotografa da joj slika slepoočnicu, sa današnjim datumom i da sve to predam u Centar za socijalni rad. Sutra ću to odneto,
Malopre vidim da je uzeo neke svoje stvari i da je verovatno keo drage mu mame.
Zove me malopre da mi kaže kak će u 18h doć da uzme T. da je vodi u park. Ja sam mu rekla da ne znam noće li T, bibi budna tad, posle svega što je preživela danas, treba joj odmor. A, da i sinoć je vodio T. u park, to da bi ga neko video kak je on brizni otac, a za ove 2,5 god ju je 4 puta odveo u park. Nego, sad valjda treba da ga neko vidi i slika ili šta ja znam , da ima dokaz na sudu da on se bavi detetom. Išla sam i ja sinoć, jer je T. plakala i nije htela bez mene.
On ne zna da sam ja vodila T. kod doktora i da imam sve izveštaje!!!
Izvinite za ovako haotičan post-ali sam stvarno jako rastrojena.

marince1 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:53:13)

Lili zao mi je ,drzi se.
Posle kise mora da grane sunce.CEkaju te bolji dani bez njega

NadaR -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:56:15)

Lili [sm=smiley31.gif]

Drži se [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:56:54)

Jao, Lilianaaaa!!! Beži iz te priče koliko te noge nose! Nadam se da ćeš što pre staviti tačku na ovo i krenuti nekim vedrijim i lepšim putem!!!

MicinaMama -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:58:55)

liliana,neka je tebi tvoje dete kraj tebe i da se vas dve volite i imate jedna drugu....a ovaj ako nece doaleko mu lepa kuca.Nista od ovoga nije lako,znam....ali sta je tu je....samo ti svoje dete prigrli...ono ti je sve sto imas i svo blago ovog sveta

Anoniman -> RE: Razvod braka (13.8.2012 16:59:01)

Čuvaj to svoje blago i mnogo sreće [sm=smiley31.gif]

anuksunamun -> RE: Razvod braka (13.8.2012 17:01:51)

Lili,motkom njega treba dobro premlatiti!imas izvestaje,imas sve,ostavljaj ga kako znas i umes,ja sam se posle razvoda od nasilnika -ponovo rodila!Nadam se da su ti tvoji podrska,i da je brat tvoja zastita..tako je u mom slucaju bilo...na kraju je moj brat koji je bio protiv da se ja vencam za budalu,ispeglao istog na mrtvo ime :)iako je moj bivsi muz dupli krupniji od mog brata,nikada mi nije bilo draze sto je neko dobio batine.I to sto je taj covek otac tvog deteta ne daje mu nikakva prava na tvoj zivot i srecu,ja te iz sve snage podrzavam,i znam da ces se resiti i onog zlotvora od njegove mame,pa ce zadovoljstvo biti duplo[sm=bravo.gif]sve bih nasilnike mlatila svakodnevno...onu Milicu nasu zlatnu olimpijku bi trebalo angazovati za to!

dijana1* -> RE: Razvod braka (13.8.2012 17:04:52)

Jao Lili, bas mi je zao sto Tina i ti prolazite sve ovo [sm=smiley13.gif]
Budi jaka, sada ce ti najvise trebati snage i zivaca da se izboris sa njim [sm=smiley31.gif]

Nikad mi nece biti jasno sta treba coveku da se desi da se ponasa ovako prema svojim najbliznjima. U dubuni sebe verovatno zna da je mnogo pogresio i da bi se pred sobom iskupuo verovatno dete izvodi u park. Mozda kada se smiri shvati koliko gresi i na taj nacin misli da ce nesto promeniti ali tada je vec kasno a i on to zna. Jako teska situacija [sm=smiley13.gif]

indy_25 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 17:41:07)

Lili nemoj uopste da ga se bojis on je jedna obicna kukavica. istjeraj ga iz kuce izbaci mu stvari i zakljucaj se. Ako ti brat bude tu nek bude u tvom stanu i ako pocne lupati odma policiju zovi. Predaj ujutro odma tuzbu imas i dokaze i sve nista ti ne moze a pogotovo da ti djete uzme. Budi jaka i ako te opet udari uzmi nesto pa mu od glavu spucaj. Kreten glupi kako samo moze dici ruku na jednu zenu. I ja sam sve to prozivjela i poslije razvoda sam kao ponovo rodjena. Drzi se draga nisi sama imas i nas sa rr.

lesica -> RE: Razvod braka (13.8.2012 17:47:14)

Lili draga,samo hrabro! Imas divnu devojcicu a koliko vidim i brizne svoje! Istraj draga,i sve ce posle biti mnogo bolje!

Olga75 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 17:59:31)

uh , Liliana [sm=smiley13.gif]
kad je dotle doslo zavrsavaj tu pricu sto pre [sm=smiley31.gif]

Ivanka 75 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 18:10:09)

Moji su se razveli kad je moj otac (Bog da mu dušu prosti) udario moju baku (maminu majku) a moja mama digne stolicu pa je zavrljači na njega [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  A moju mamu nikad nije udario jer je znao da bi mu uzvratila.
Na sudu se žalio kako ga je tukla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hoću da kažem da podržavam svaki razvod od nasilnika bilo koje vrste.

liliana -> RE: Razvod braka (13.8.2012 18:36:16)

Ja sam svesna da će mi biti mnogo teže da budem jedan roditelj, ali takođe svesna sam da ja pre svega moram da zaštitim i sačuvam ovaj moj mali životić za koji sam se teškom mukom namučila da bih ga donela na svet. Neću dozvoliti da joj niko kvari detinjstvo.

Jole84 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 18:42:45)

Liliana samo hrabro,beži odatle,bolje sama nego da i ti i malena preživljavate pakao.
Pošto je od skoro jedan par iz mog bližeg okruženja u procesu razvoda,mogu samo da ti kažem da se za dete ne sikiraš,ono pripada majci,osim u ekstremnim slučajevima,što naravno kod tebe nije slučaj.
Ako je razvod sporazuman,onda se vas dvoje dogovarate o danima kada može da viđa dete (čak mislim i da pošto je jako mala,može samo da dolazi kod tebe da je viđa,a ne i da je vodi,mada nisam sigurna) kao i o visini alimentacije,a ako ga tužiš onda sud određuje kad može da je viđa i sve ostalo.
Želim ti puno sreće [sm=rozica.gif]

nina26 -> RE: Razvod braka (13.8.2012 19:51:11)

IZVORNA PORUKA: liliana

Ja sam svesna da će mi biti mnogo teže da budem jedan roditelj, ali takođe svesna sam da ja pre svega moram da zaštitim i sačuvam ovaj moj mali životić za koji sam se teškom mukom namučila da bih ga donela na svet. Neću dozvoliti da joj niko kvari detinjstvo.

Draga, ja te znam iz VTO price i koliko si se borila, zato mi je zao sto posle svega toga prezivljenog niste zajedno, i sto taj mali andjeo nije uspeo da vam donese srece[sm=smiley13.gif]

Koliko sam videla ti si hrabra zena, imas podrsku svojih, a sto rece Anuk, neka ga tvoj brat umlati od batina, ja bih odrobijala da digne ruku na moje dete, ej posle svega[sm=hudicek1.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (13.8.2012 20:16:23)

liliana [sm=smiley31.gif] nema nikakvog opravdanja za nasilje, osamariti zenu koja pri tom drzi dete u rukama, i pri tom udari svoje dete. Ma najobicnije g...o, najobicnija kukavica, udri na njega svim silama, drzi se, imas podrsku i svojih a to je najvaznije!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>