RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

mtajcica83 -> RE: Razvod braka (10.8.2012 15:53:33)

Joj neynam vise ni ja,puna mi je glava misli...cuda raynoraznih...Prije neki dan pricam drugarici kako stoje stvari...jadam joj se,...i ona meni, ajde pa ti si sama kriva, ti si ga odabrala, kao bolje jos da sacekam...,da ponesto i progutam,pretrpim, Jos ona meni drzi bukvicu kako sam ja sve to preuvelicala, i kao da cu se kajati...Ja se zaprepastih sto joj bi...Dobro jos ne dobih batina...E da,moram i da naglasim da je rekla da mi je bolje biti u losem braku, ali imam muza zvanicno,i kao da svi drugacije gledaju na yene koje imaju muza nego koje su razvedene.Glupost,Prva sam ja dijete razvedenih roditelja, i protiv sam price ostati u braku po svaku cijenu......Joj meni, sta sve necu cut..

Anoniman -> RE: Razvod braka (10.8.2012 16:02:51)

Pa valjda dvoje žive u braku zarad sreće sviju u toj zajednici ne radi toga šta misle lokalne torokuše. A kad sreće nnema više ni za koga, nema ni braka.

cockic -> RE: Razvod braka (10.8.2012 16:51:04)

ja sam isto dete razvedenih roditelja i nebi zelela da se tako meni nesto desi jer ni malo nije lako ni jednoj strani ja sam imala 16 godina kad su se razveli tako da tako nesto bi se trudila da izbegnem.
naravno da nisam pristalica loseg braka zarad dece jer i deca trpe.ali dete trpi i taj razvod.

mada ja sam u horoskopu rak emotivna sam mislim da nebi ni mogla sama sa decom bez muza,jer nisam ih pravila sa njim da bi ih sutra sama cuvala i oni rasli bez oca.ne znam ali nije lako ni jedno ni drugo sve ostavlja neke posledice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ali mogu reci da svako od nas je sam birao osobu sa kojom ce praviti decu i ziveti.tako da ne dao bog da mi se tako nesto desi sama sam kriva ne mogu nikog drugog da krivim.

Figaro88 -> RE: Razvod braka (10.8.2012 16:53:47)

Papire za razvod podnosis bez njega,kad dodju na red pozvace ga iz suda.Sporazumni razvod je najbrzi,ali onda se odrices nekih prava,i trebalo bi da sve bude dogovor medju vama-npr kada i koliko ce da vidja dete.I moj brat prolazi kroz situaciju slicnu tvojoj,sada su u postupku razvoda,ceka vec 2 meseca da ga pozovu iz suda.Bolje je da se razvedes nego da patis,i da vase dete slusa vase svadje i gleda tebe takvu.Nikad nije lako,ali uhodacete se polako,bitno je da imas svoj novac i gde da odes....

vukosava -> RE: Razvod braka (10.8.2012 17:26:00)

IZVORNA PORUKA: cockic

mada ja sam u horoskopu rak emotivna sam mislim da nebi ni mogla sama sa decom bez muza,jer nisam ih pravila sa njim da bi ih sutra sama cuvala i oni rasli bez oca.ne znam ali nije lako ni jedno ni drugo sve ostavlja neke posledice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ali mogu reci da svako od nas je sam birao osobu sa kojom ce praviti decu i ziveti.tako da ne dao bog da mi se tako nesto desi sama sam kriva ne mogu nikog drugog da krivim.

I moj je tata bio rak pa mu nije smetala osecajnost da nas lema i decu i mamu. I da je vara. Ja glasam za razvod a ne za los brak, deca porastu pa sve sama skontaju i saznaju. Bolje mir u kuci nego pakao.

cockic -> RE: Razvod braka (10.8.2012 17:42:02)

pa ja kazem da sam za razvod kao krajnje resenje taman posla da se trpi sva ta lemanja su mi poznata doduse ne mene.pa se moja mama razvela naravno ali hocu reci da sve ostavlja posledice i razvod i los brak ni jedno od to dvoje nije idealno.
da napomenem da nas tata mogu reci nikad nije udario.povukao me za usi mozda dva puta.
zato ja iskustvom iz moje porodice cu se truditi da odrzim porodicu,naravno ne sa batinama taman posla niko to ne bi trpeo.ja sam za ravode kad ima ipak nasilja u porodici.ja ne mogu reci da je moj tata mamu lemao pd batina svaki dana ali da je udario tri certri puta jeste ali veruj mi ni ona njemu nije ostala duzna(nemislim na medjusobnu tucu)
tako da je to igranka bez prestanka.ja kod mojih niti krivim oca niti mamu oboje su krivi nisam ni na cijoj strani.oboje su gresili pustali druge da im se mesaju i zato je i dotle doslo.
ali ovako je super mada ne znam koliko za mog brata on je imao oko 8-9 godina.pa sam ih laze i maze jedno tati drugo mami.nisam bas sigurna kako deca u tom uzrastu razvoda svate sve to.a prosto je nemoguce da dete nebude upetljano u te svadje jer je ono roditeljima kao oruzije.ma uzas.ja kazem ne volim razvod.

Anoniman -> RE: Razvod braka (10.8.2012 17:49:21)

Ja samo da podsetim da nasilje nije samo fizičko.

adulence -> RE: Razvod braka (10.8.2012 17:50:24)

ja sam imala 9-10 godina kada su se moji razveli nikada nisam lagala itd,moj brat je bio jos mladji,nista nam ne fali ...nas dvoje smo sada odrasli samostalni,a mama i tata u skroz ok odnosima...nisu zajedno ali ne reze jedno na drugo,bilo je u pocetku malo teze,ali to je period adaptacije...sta vise jedna zanimljivost nikada se nisu ni razveli zakonski,samo ne zive zajedno vec 13 godina...meni jeste bilo tesko u pocetku jer se oni nikada nisu svadjali pred nama i hvala im na tome,pa mi je bilo malo cudno da se razilaze,ali sve se to da pregurati...

malapufika -> RE: Razvod braka (10.8.2012 17:59:26)

i ja sma bila pred razvodom i moji roditelji su razvedeni...meni naravno nista ne fali sto me otac nikad u zivotu nije ni pogledao...ali sam dobro razmislila pre konacnog poteza i ne kajem se.sagledala sam problem sa svih strana..sada je situacija super,mada sto semene ticalo nikad i nije bila losa ..jedini problem je poverenje koje trebam da povratim u svog muza..trudi se on jadnicko,ali trebace vremena

mtajcica83 -> RE: Razvod braka (11.8.2012 14:26:32)

Cockic ,nisam ni ja rodila Andriju da bi ga sama podiyala, ali bolje i da raste bez svadjA, stresova i ostalih sranja,nego da gleda i slusa sve to...
Ne daj Boze da se nadjes u situaciji kao sto je moja, ali vjeruj mi da bi i ti na mom mjesti radila isto.I ja sam se trudila da sacuvam brak,presla preko mnogoo stvari vezano za njegove i ostale bubice vezano konkretno za mm.Ispiranje mozga po citav dan, pa pisala sam o tome vec, da sam vise plakal ya dva mjeseca koliko je bio tu, nego bila nasmijana.Tesko mi je, jako...ali u ovom trenutku mislim da je najbolje da se to prekine, nesto sto ne valja, odavno vec...Srce mi se cijepa sto ni Andrija nece odrastat uz oca i sto ja necu imati muza kakvog sam oduvijek zeljela..I kad mi kazu kako sam ga ja sama birala, da jesam, ali on je potpuno drugi covjek postao od onoga sto je bio...

cockic -> RE: Razvod braka (11.8.2012 14:35:55)

ma naravno da je bolje ja sam samo napisala svoje misljenje i iskustvo.svako je krojac svog zivota[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sve najlepse ti zelim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] i slazem se da je bolje dobar razvod nego los brak.

anajid -> RE: Razvod braka (11.8.2012 14:43:54)

Mtajcice jako mi je zao sto prolazis kroz sve to.No nema nista od jadikovanja,glavu gore.Razmisli sta je najbolje za tebe i dete.Ni prvi ni poslednji koji su se rastali.A te fore da se preko deteta sveti,da se odrice deteta,to je uzasno.Ne znam koliko ima godina ali meni je to na nivou deteta predskolskog uzrasta,on uopste nije zreo covek.
Samo ti spasi sebe i dete a on ce shvatiti sta je izgubio.

adulence -> RE: Razvod braka (11.8.2012 14:58:34)

heeeeejjj...osmeh...ko kaze da neces imati muza kakvog si zelela,mozda on nije taj...naletece onaj pravi sigurno,koji ce tebe i tvog milog sincica obozavati...

Ivanka 75 -> RE: Razvod braka (11.8.2012 17:14:58)

Mtajcice, veoma mi je žao što prolaziš kroz sve te ružne stvari.

Ne nasedaj na priče da će se on promeniti ako mu daš vremena, vreme si mu, koliko znam dala, al on pamet davno izgubio.
Čim neko neprekidno razmišlja da mu brak ne valja to očigledno znači da tu ima problema jer da si srećna i zadovoljna ne bi razmišljala o razvodu. Da se budiš svaki dan sa istim mislima i opterećuješ sebe time šta će sutra biti... batali to. Sestra i ja i dan-danas ponavljamo kako je našima bila najpametnija odluka u životu da se razvedu, i hvala im na tome. Moji se nikad nisu svađali ali jednostavno to nije bio dobar brak, pun laži, varanja i obmana. Sve to je nestalo kad su se razveli, naš život je postao mnogo kvalitetniji i organizovaniji, dobio je smisao koji nije imao dok su bili u braku. 

Tebi je cilj da zaštitiš prvenstveno dete a onda i sebe od stresa i da mu stvoriš zdravo okruženje za prelepo detinjstvo. Bolje da ima oca na određeno vreme nego svakodnevne svađe i nemir.

Učini onako kako ti savest i zdrav razum govore, sigurna sam da ćeš doneti ispravnu odluku [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] 

liliana -> RE: Razvod braka (12.8.2012 16:48:40)

Molim vas, ako neko zna da mi odgovori: Kada se odlučite za rastavu, gde se prvo obraćate: Advokat, Centar za socijalni rad, policija (eventualno)? Kada dvoje koji nisu venčani, odluče da se rastanu, kako se odvija proces oko starateljstva nad decom? Koja institucija je nadležna?
Da li otac može da oduzme dete majci samo zato jer nije zaposlena?
Da li Centar za socijalni rad odlazi da vidi u kakvim uslovima bi dete živelo sa majkom, a u kakvim sa ocem?
Da li u Srbiji postoji Zakonska mera kojom se može ograničiti viđanje deteta sa jednim od roditelja, kao i zabrana viđanja deteta sa nekim od rođaka?

Ana RR -> RE: Razvod braka (12.8.2012 16:53:08)

Lili, mislim da dete uvek ostaje sa majkom sem u slučaju da je majka narkoman, psihički bolesnik i slično. To je jedino što znam.

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 16:53:36)

Iskustvo mojih roditelja-moja mama se obratila advokatu koji je savetovao dalje...

Služba za socijalno rad dolazila da razgovara sa nama, jer smo oboje bili maloletni, ali nisu proveravali neke uslove, jer u to vreme smo nažalost još svi bili pod istim krovom, nego su nas više ispitivali, pa i one gluposti: koga više voliš mamu ili tatu? [sm=smiley29.gif]
A mislim da ako su partneri ravnopravni, dele imovinu i otac je priznao decu koja nose njegovo prezime, da je postupak isti kao i kod bračnih partnera... Ipak je to bilo davno

cockic -> RE: Razvod braka (12.8.2012 16:56:44)

kad su deca veca a na to mislim da mogu da kazu kod kog ce roditelja pitaju ih psiholozi.npr ja sam imala 16god a brat 8g i nas su pitali.
moja mama radi a tata ne,mada je tek pre dve godine nasao posao.a oni su se razveli valjda 2003.kako se te stvari zaboravljaju.

raspitaj se malo bolje sad neznam koga prvo zoves valjda advokat koji pise papire za razvod pa onda se to nosi u sud.lupam ali mislim da je moja mama tako uradila.tj tim redom.a kasnije ovo sto rece kad pozovu psiholozi roditelje i decu na razgovor.kad su deca manja ne znam.

minavb -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:00:05)

Papiri za razvod se popunjavaju kod advokata, zajedno ili jedna strana, da bi se kasnije papiri urucili drugoj za potpisivanje. Policija i centar za socijalni rad se obavestavaju ako postoji problem izmedju supriznika. To vec ne bih znala kako ide. Ako roditelji nisu vencani, dete svakako pripada majci, osim ako nije narkomanka, psihicki bolesnik ili lisena slobode. Sud je u tom slucaju nadlezan i svakako dete pripada majci, a sud udredjuje visinu alimentacije. Tako sam bar ja razumela, mozda negde gresim. Nadam se da ce se javiti nek pravnik da nam ovo pojasni.

cockic -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:00:09)

e u slucaju mojih mama nista nije dobila od stana jer se stan vodio na ocevu mamu.tako da se ona samo spakovala i otisla sa kofercetom bukvalno.jer stvari posle toliko godina koje su zajedno kupili su vec bile starije.tako da je sve ostalo mom tati.

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:03:43)

I da, žalosno je kako ti centri uopšte obavljaju posao... Moji su sve imali na zajedničko ime, pa i stan, tako da se sve delilo po pola, a opet ništa nisu preduzeli kad je moj otac nama troma u sred zime pokazao vrata, a tek kad smo pozvali advokata, stan je prodat ispod cene i novac podeljen. Nadam se da su se stvari na bolje promenile, ipak su to bile '90-te [sm=smiley13.gif]

liliana -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:14:10)

Moje dete je malo i ne zna da odgovori to što ga budu pitali...[sm=smiley19.gif], mislim, zna-na nivou deteta svog uzrasta...[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:17:50)

Nije valjda do razvoda doslo [sm=smiley13.gif]
[sm=smiley31.gif] Ne bih znala da te savetujem ali imas na netu besplatno pravno savetovaliste , ja sam ih kontaktirala jednom prilikom bas sa jednim pitanjem iz porodicnog prava , bili su brzi , pa pokusaj .

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:18:03)

Verovatno postoji procedura za tako malu decu, ili se bar nadam [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (12.8.2012 17:18:20)

Evo ga KLIK

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>