vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Brana Znam sve o cemu govoris,ja jos dojim,a dete mi ima 19 meseci,a do pre 3 meseca sam kolicinu mleka, koju sam izmuzavala pumpicom,pored sisanja, merila u litrima,ali govorim da je to za nas standard mnogo,to je skoro cela moja plata...moja prva aventova pumpica je od tolikog muzenja pukla,pa sam morala kupiti novu,jeste rucno teze ali se tokom vremena navikne na takav nacin izmuzavanja,drugo kolicina mleka ce se ustaliti tokom vremena,pa toliko muzenje nece biti potrebno...i naravno da bih za dete dala sve,ali govorim da je to sprava koja je prakticno neophodna za majke,i umesto da bude po pristupacnoj ceni,oni ga zacenili sacuvaj Boze..mozda za njihov standard to i nije strasno ali za nas jeste..to sam htela reci... Ti Brano ako si zamrzavala svaki dan po litar mozes da otvoris banku majcinog mleka. Kad prestanes da dojis, ima da pije tvoje mleko do pete godine A koju si ti pumpu koristila da ispumpavas taj litar svaki dan? Koliko ti je dugo izdrzala? gae_gr vidi nabavi tu Braninu, ako je izdrzala godinu i nesto po litar da izvuce mora da valja... IZVORNA PORUKA: gae_gr Ja, na žalost, ne uspevam da dojim, nikako. Grudi su mi prevelike da bi se Nevena sa njima izborila i tako od samog početka pumpamo i stalno više i više, a tek smo napunili dva mesecaako se ne desi neko čudo da nađem adekvatnu pumpicu ne znam kako ćemo izgurati predstojeće mesece... Da me nije blam nakacila bi moju lubenicu i bebinu glavicu kad sam jos dojila da vidite disproporciju. IZVORNA PORUKA: gae_gr Vukosava, da li znaš da li se u apotekama koje prodaju medeline pumpice mogu naći rezervni delovi. Meni počela bila da trokira i na kraju provalim da se procepila membrana. Imam na sreću jednu rezervnu koja je došla uz pumpicu (očito je potrošni materijal) ali ne znam šta ću ako mi i ona pukne, moram da nabavim na vreme. Ja sam u Americi, sve sam narucivala preko neta. Dva prikljucka su oko 25 dolara i isto toliko dva najveca levka. Ja sam imala 36 mm al me je i to stipalo totalno, prijalo bi mi da je postojalo veci levak. Ima 40 mm stakleni al kosta jedan levak 120 dolara. Samo nemoj da sterilizujes delove za pumpu jer tako jako brzo oslabe.
|