Anoniman -> RE: pumpica za izmlazanje (6.8.2008 14:42:37)
|
Ja sam koristila AVENT-ovu - pozajmila sam je od poznanice. Nisam je koristila odmah, jer sam porođena carskim rezom, mleko je kasnilo, niko mi u porodilištu nije pokazao šta bih ja trebala raditi sa grudima, beba mi je izgrizla bradavice na prvom podoju - opet jer mi niko nije pokazao kako se doji (ustvari, nameste sestre bebu na dojku, ali zahtevaju da dojiš u ležećem položaju, što ja nikada nisam naučila, i tek kada sam stigla kući sam zaista počela da dojim dete - sedeći, meni je tako odgovaralo, dok je moja drugarica dojila ležeći bez ikakvih problema), tako da sam ja stigla kući sa upaljenim grudima. Otpustili su me u nedelju, sva sreća pa sam angažovala privatnu patronažnu sestru, jer državne ne izlaze vikendom ... ne znam šta bi mi bilo ni sa grudima ni sa detetom da ta žena nije taj dan došla. S obzirom na stanje mojih grudi, morala sam ručno da izmlazak nekih 7-10 dana, i tek kada je mleko zapravo krenulo, tada sam počela da koristim pumpicu i mislim da mnogo olakšava celu stvar u odnosu na ručno izmlazanje.
|
|
|
|