mejra81 -> RE: pumpica za izmlazanje (7.2.2010 23:10:26)
|
Ja koristim aventovu i super je,cula sam da su sve ostale bacanje para... Ja sam je kupila onja dan kad sam izasla iz porodilista,u tom trenutku mi je cena te pumpice bila smesna Muke sam zive imala sa grudima tako da bije upila i da je kostala 5000 Moj vam je savet: Nemojte kupovati dok se ne porodite...Ako u porodilistu vidite da vas hvataju muke[sm=smiley36.gif],tj da vam nadolazi mleko okrenete muza i narucite... Jako je bitno kad se koristi pumpica da su grudi meke tj da razbijete grudvice(pricam o tom nenormalnom nadolazenju mleka sto je kod mene bio slucaj) Opasno je ako su vam grudi tvrde,pumpica moze da povuce grudvice i da napravi haos...Znaci,prvo se dobro izmasirate pa onda pumpica... Drugo,obavezno lagano stiskajte rucicu i nikako ne sme da vas boli jer moze da pocepa bradavicu(zbog toga je malo nezahvalna,ja sam kao pazila i opet sam se povredila) Stiskate polako i ne mora do kraja,bolje sitnije nego da bude svasta... Ja nisam mogla rucno nista da uradim,cak su me sestre ubedile kako ja to ne umem,skroz sam se deprimirala,dve noci u porodilistu nisam spavala,samo sam se masirala i mucila da se izmuzavam...Imala temperaturu,nisam smela da zaspim jer ako zaspim stize upala...Nisu mi bili razradjeni kanali pa nije islo a to mi niko nije rekao nego kao ne umes,zato me je pumpica spasla,ono sto bih ja za dva sata izmuzla ona to obavi za 5min... Porodjaj,kao porodjaj prodje al meni je ovo bilo gore... Morala sam ovo da napisem opsirno jer ja to sve nisam znala... Kazem,nemojte kupovati unapred,mleko dolazi treci,cetvrti dan uvek moze neko da vam donese u porodiliste....Jos bolje ako imate da pozajmite ne ustrucavajte se,to se sve sterilise...Znaci obavezno vodite racuna kako pumpate i da grudi budu meke za pumpanje.... Oti,Buhla,Lility ovo je specijalno za vas a i naravno za sve ostale......Ljubim vas...
|
|
|
|