vukosava
|
ja nešto ne radim kako treba ili ona jednostavno ne radi dobro. radi se o tome da uvek, ali posle svakog izmlazanja, ma koliko trajalo, bilo posle podoja ili nezavisno od njega, ja kad ispumpam neku količinu, ono samo prestane da izlazi, al'' kad pritisnem ručno uvek ostane, nekad da kaplje, a ponekad bogami i mlazevi. e onda ako je uzmem posle 5min opet, opet krene po malo, ili par mlazeva, pa stane...i tako bi, čini mi se moglo 24/7 IZVORNA PORUKA: nenja22 drage, molim pomoć... imam medelinu električnu pumpicu, onu za obe dojke odjednom... od početka mi je po malo sumnjiva, a sad me to sve više nervira, jer prosto ne znam da l ja nešto ne radim kako treba ili ona jednostavno ne radi dobro. radi se o tome da uvek, ali posle svakog izmlazanja, ma koliko trajalo, bilo posle podoja ili nezavisno od njega, ja kad ispumpam neku količinu, ono samo prestane da izlazi, al'' kad pritisnem ručno uvek ostane, nekad da kaplje, a ponekad bogami i mlazevi. e onda ako je uzmem posle 5min opet, opet krene po malo, ili par mlazeva, pa stane...i tako bi, čini mi se moglo 24/7 e sad, ovakva situacija je slična i kad dojim malca (25 dana mu je danas) neko vreme sisa super, a onda mi izgleda kao da stane taj mlaz, pa krene za par minuta opet i sve tako...a u međuvremenu, on se (posebno ako je popodne, pa je manje mleka sve u svemu, a i on valjda umorniji) pošteno nervira i dere...ali opet, nikad se nije desilo da kad završim dojenje, nemam više ništa da izađe, naprotiv, bude par kapi, a onda i koji mlaz i tako u krug...noćas recimo, tj. jutros bolje reći, zaspali smo zajedno dok je sisao, kad mu je ispala sisa ja ne znam, al'' na čaršafu ostade fleka od mleka koje je očito posle u nekom trenutku pocurelo... znam da sam sad malo i izbrkala teme, al'' eto, ključno pitanje ovde mi je da li vi pumpicom izmuzete sve i to je to za neko vreme, ili vam ostane po malo mlekca? izvinjavam se, kad stignem malo,probaću sistematičnije po temama da pitam šta me sve zanima...a gomila je toga, skontala sam da sam se prilično zeznula, da prostite, koliko god sam o trudnoći čitala i ništa me nije uzbuđivalo, za dojenje se uopšte nisma pripremala i išla glupom logikom da će to samo od sebe i sad svako dan neka mi nova frka...mada računam nisu to strašne muke, nego neko uhodavanje, ali opet... dojke nisu nikad potpuno prazne i non stop proizvode. ja sam u stanju da cekam. krene mlaz, izvucem sve sa jedne, prebacim na drugu, cekam, krene mlaz, izvucem sta ima. vratim na drugu, stimulisem, cekam, krene mlaz, izvucem, vratim na drugu i tako u krug. meni je to normalno. od pete nedelje do moje prehlade mogla sam cak da izvucem po 150 ml iz jedne a sad toliko iz dve, 3 ili 4 puta dnevno. al dete mi nije sisalo od 11 januara direkt sa dojke. od tad samo pumpam. ko ima bebu da sisa mnogo bolje radi proizvodnja meni je bilo od februara 750 ml i vise, pa spalo na 600 ml kad sam bila bolesna pa mi je nakon pokvarene pumpe za 2 nedelje spalo na 450 ml medelina pumpa freestyle - sterilisala sam prikljucke svaki put i pokvarila potpritisak. sad koristim medela lactina sel_ect
|