|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: pumpica za izmlazanje
18.5.2011 8:54:44   
Ana RR
Kako se napravi lep link KLIK

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 376
18.5.2011 8:59:33   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Kako se napravi lep link KLIK

evo stavila sam italic ako je tako lepsi

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 377
18.5.2011 9:02:06   
jovicaa
sto se mene tice pumpica= zlo, jako boliuser posted image , mnogo je lepse dok beba sisa!(naravno kada ocvrsnu bradavice)

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 378
18.5.2011 9:13:15   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja bi poludela da sam ovo radilauser posted image ...zivele elektricne pumpe!user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: Tash

ili ovo klik

ja bi ovom rucnom metodom izvukla 100 ml za deset sati a ne za pola sata. slazem se da je elektricna zakon

inace da su mi bradavice na mestu gde i ovoj cici, izvlacila bih po litar dnevno garant... i da mi je njena velicina a ne ovi baloni puni sala koje pritiska mlecne kanale i zlezde

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 379
18.5.2011 12:01:57   
Nina777
Evo i ja se pripremam polako za nabavku potrebnih stvari, pa me interesuje da li je neko koristio Tommee Tippee pumpicu. Svidjaju mi se njihove flasice pa da onda kupim sve njihovo, mada kod nas ima samo rucna da se kupi. Pretpostavljam da na Avent pumpu mogu samo Aventove flasice?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 380
18.5.2011 12:11:00   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Nina777

Evo i ja se pripremam polako za nabavku potrebnih stvari, pa me interesuje da li je neko koristio Tommee Tippee pumpicu. Svidjaju mi se njihove flasice pa da onda kupim sve njihovo, mada kod nas ima samo rucna da se kupi. Pretpostavljam da na Avent pumpu mogu samo Aventove flasice?
Koliko ja znam,da.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 381
18.5.2011 12:14:08   
magnetic
IZVORNA PORUKA: magnetic

Ja imam onu veliku Aventovu rucnu..........nista to meni nije pomoglo......bacene pare.
Rukom je meni to islo najlakse.
Povlacim rec.Prosle nedelje kad D nije htela da sisa umrla bih da je nisam imala.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 382
18.5.2011 12:14:18   
Didy
Da, Nina. Ja je imam. A Tomy flašice su mi divne.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 383
18.5.2011 12:17:58   
Verus
Odlicne slike vuko.  Moja je bila kao na drugoj slici kada sam dosla iz bolnice.  Krivim laktacijsku sestru kojoj nije palo na pamet da meni sa onolikim grudima  24mm levak nikako nece pasati.  Na kraju sam koristila 30mm i onaj najveci, jel bese 32mm? 

Bradavice su mi bile crne koliko su bile modre.  Ja sirota nisam uopste mislila da ne treba tako da boli jer sam vec imala problema sa bradavicama od dojenja, pa stisla zube i odlucila da pumpam sta god.  GRESKA.  Joj kad se setimuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 384
18.5.2011 12:45:49   
Nina777
A da li uz pumpicu kad kupis dobijes razlicite velicine tog levka, pa ti biras koji tebi odgovara, ili dobijes samo jedan? Sad sam na nekom hrvatskom forumu nasla da Avent i Tommee Tippee mogu da se kombinuju, pumpica/flasice. Ja bih onda kupila elektricnu Avent pumpicu a Tommee flasice. Ili da kupim Tommee rucnu za pocetak (elektricna kod nas nema) a onda elektricnu Avent ako bas bude trebala. Sta mislite?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 385
18.5.2011 14:41:19   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Odlicne slike vuko.  Moja je bila kao na drugoj slici kada sam dosla iz bolnice.  Krivim laktacijsku sestru kojoj nije palo na pamet da meni sa onolikim grudima  24mm levak nikako nece pasati.  Na kraju sam koristila 30mm i onaj najveci, jel bese 32mm? 

Bradavice su mi bile crne koliko su bile modre.  Ja sirota nisam uopste mislila da ne treba tako da boli jer sam vec imala problema sa bradavicama od dojenja, pa stisla zube i odlucila da pumpam sta god.  GRESKA.  Joj kad se setimuser posted image

najveci je 40 mm, ja nikako da nabavim. imam 36 mm i dalje me zulja previse....

IZVORNA PORUKA: Nina777

A da li uz pumpicu kad kupis dobijes razlicite velicine tog levka, pa ti biras koji tebi odgovara, ili dobijes samo jedan? Sad sam na nekom hrvatskom forumu nasla da Avent i Tommee Tippee mogu da se kombinuju, pumpica/flasice. Ja bih onda kupila elektricnu Avent pumpicu a Tommee flasice. Ili da kupim Tommee rucnu za pocetak (elektricna kod nas nema) a onda elektricnu Avent ako bas bude trebala. Sta mislite?

uz moju sam morala da kupujem posebno dobije se M velicina kad je kupis

sto se tice flasica meni do sad cucla i navoj za cuclu pase na svaku flasicu isto. meni se cini da je to sve standardni navoj. mozda mozes u prodavnici da probas da navrnes flasicu na prikljucak za pumpu da vidis da li pase

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 386
18.5.2011 15:12:14   
Verus
Ja sam kupovala one evenflow flasice i druge jeftine jer su pasale.  Sto kaze Vuka pokusaj u radnji, pa da ne moras kupovati sve skupe, njihove.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 387
18.5.2011 16:48:45   
Nina777
Dobra ideja, hvala na savetima

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 388
28.5.2011 16:15:04   
nenja22
drage, molim pomoć...
imam medelinu električnu pumpicu, onu za obe dojke odjednom...
od početka mi je po malo sumnjiva, a sad me to sve više nervira, jer prosto ne znam da l ja nešto ne radim kako treba ili ona jednostavno ne radi dobro.
radi se o tome da uvek, ali posle svakog izmlazanja, ma koliko trajalo, bilo posle podoja ili nezavisno od njega, ja kad ispumpam neku količinu, ono samo prestane da izlazi, al' kad pritisnem ručno uvek ostane, nekad da kaplje, a ponekad bogami i mlazevi. e onda ako je uzmem posle 5min opet, opet krene po malo, ili par mlazeva, pa stane...i tako bi, čini mi se moglo 24/7

e sad, ovakva situacija je slična i kad dojim malca (25 dana mu je danas) neko vreme sisa super, a onda mi izgleda kao da stane taj mlaz, pa krene za par minuta opet i sve tako...a u međuvremenu, on se (posebno ako je popodne, pa je manje mleka sve u svemu, a i on valjda umorniji) pošteno nervira i dere...ali opet, nikad se nije desilo da kad završim dojenje, nemam više ništa da izađe, naprotiv, bude par kapi, a onda i koji mlaz i tako u krug...noćas recimo, tj. jutros bolje reći, zaspali smo zajedno dok je sisao, kad mu je ispala sisa ja ne znam, al' na čaršafu ostade fleka od mleka koje je očito posle u nekom trenutku pocurelo...

znam da sam sad malo i izbrkala teme, al' eto, ključno pitanje ovde mi je da li vi pumpicom izmuzete sve i to je to za neko vreme, ili vam ostane po malo mlekca?

izvinjavam se, kad stignem malo,probaću sistematičnije po temama da pitam šta me sve zanima...a gomila je toga, skontala sam da sam se prilično zeznula, da prostite, koliko god sam o trudnoći čitala i ništa me nije uzbuđivalo, za dojenje se uopšte nisma pripremala i išla glupom logikom da će to samo od sebe i sad svako dan neka mi nova frka...mada računam nisu to strašne muke, nego neko uhodavanje, ali opet...user posted image

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 389
28.5.2011 16:24:27   
Mala Loojka
Ja sam koristila NUK i prezadvoljna sam... I sto je najbitnije, uoooopste ne boli user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 390
28.5.2011 16:27:57   
Olga75
Nenja , uglavnom uvek u dojci ostane malo mleka
e sad , ja nisam mnogo koristila pumpu ali jedino beba moze da isprazni dojku i ponovo ako pritisnes ce biti mleka jer se ono proizvodi po principu potraznje tj. sto vise praznis - vise se stvara

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 391
28.5.2011 16:31:34   
Brana
Nijedna pumpica ne moze u potpunosti i dubinski iscediti dojku,to moze samo tehnika rucnog izmlazanja i sisanje bebe.Naravno mleka uvek,cak i posle sisanja,ostane u dojci jer ona ubrzo stvara mleko i nakon dojenja...i meni na pritisak dojke posle sisanja kapne par kapi ili mlazova mleka...to samo rucno izvucem ili pumpicom..
Ja koristim Aventovu i u potpunosti sam zadovoljna,i cini mi se da su rucne pumpice bolje od elektricnih jer mozemo rukom odrediti brzinu izmlazanja tj.oset____iti tok curenja mleka i pritiska na dojku,i time sve mozemo sami iskontrlolisati....

< Poruku je uredio Brana -- 28.5.2011 16:37:25 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 392
28.5.2011 16:34:48   
Ivanka 75
Nenja, uvek ostane malo mleka nakon pumpanja, ja isto kao Brana koristim Avent rucnu i kad zavrsim pumpanje uvek ima jos 1-2 mlaza.
Beba ti je jos mala, tek ce ti se regulisanje ponuda i potraznja. Bitno je da ti pumpas nakon svakog podoja da  bi imala vise mleka.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 393
28.5.2011 16:37:09   
nenja22
a jasno je to meni za ponudu-potražnju...ali mi malo ekstremno deluje ovo, jer evo za ovih 25 dana nije se desilo da nema ni kapi posle njegovog sisanja, a ume da sisa i po sat vremena...mada, znam, nije ni to aktivno sisanje sve vreme...uh...na koju temu da idem da sve u jednom sažmem šta su mi pitanja, a da ne kvarim ovde teme redom?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 394
28.5.2011 16:38:23   
Brana
potrazi temu Dojenje-vase iskustvo..

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 395
28.5.2011 16:38:35   
nenja22
ok, hvala za sada user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 396
28.5.2011 16:40:19   
Ivanka 75
Nenja, evo link
dojenje-vase iskustvo

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 28.5.2011 16:41:02 >

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 397
29.5.2011 22:09:15   
coka11
Jel to znači da posle svakog dojenja moram da ispumpam da mleka više potpuno u siki nema? Ja imam baš puno mleka, beba sisa po 10-15min. i super je napredovao prvi mesec.

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 398
29.5.2011 22:11:33   
Brana
Ako imas puno mleka onda nemoj mnogo da se izmuzavas da ne bude previse...i ja ga imam za izvoz pa ti zato kazem..user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 29.5.2011 22:12:25 >

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 399
29.5.2011 22:16:01   
coka11
Ide kao ludo, beba se davi sisajući. Jednu više voli od druge pa muku mučim sa veličinama. Jedna velika, druga manja.user posted image

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here