|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
18.3.2014 14:09:02   
Olga75
ako mozete sacekati jos dve - tri nedelje da budete cetiri meseca bilo bi super
te pahuljice hoce kod nekih beba da stisnu stolicu pa mozda jos malo da sacekate
a sta kaze pedijatar ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 2076
18.3.2014 14:10:09   
little_one
Jeste rano je, a 600g nije malo....najranije sa puna 4 mjeseca, a bolje i kasnije....a i pirincane pahuljice radis sa ad mlijekom tako da tesko da ce one nesto da naprave razliku. A sta je problem sa stolicom, posto ce pirincane pahuljice dodatno da stegnu kaku, pa ako je to problem tek onda ne bih preporucila...sta kaze pedijatar?

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 2077
18.3.2014 17:41:10   
doktorkakristal
REVE normalno je da u trecem mesecu dobije manje,tako je fizioloski,nista ne brini,sa pahuljama mozes da krenes sa 4 meseca i najbolje sa mlecnim Milupa jer ih bebe vole stvarno su ukusne,posto je tvoja beba na formuli sa 4 puna meseca moze i povrce tako kazu pedijatri ,pocnes krompir,sargarepa ,muskatna tivica jedna povrcka najmanje tri dana,uvek prvo povrce pa onda voce,ono sto treba da znas je da od ovih kasa nece ne znam ni ja koliko dobijati na tezini jer nisu kaloricne,znaci mleko je tu i dalje najbitnije.

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2078
18.3.2014 17:56:24   
dijana1*
Reve mi sutra idemo na redovnu kobtrolu i merenje alikako sam ga ja merila za mesec dana je dobio isto oko 600 g i nisam se uspanicila zbog toga. A npr Vuk mi je dobijao svaki mesec preko kiligram. Svaka beba je za sebe. Bitno je da je beba vesela. Ona ako je gladna plakace. Mislim da tije rano. Ja sam Vuku tek sa 4,5 meseca pocela da uvodim kasice. Samo mi smo koristili bebelac i od njega je bas lepo napredovao.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 2079
18.3.2014 22:13:46   
reve84
ONa je raspolozena ovako...Igra se, smeska..Ne place ni nocu, prespava celu noc.
Ne znam sada da li da je budim da jede mada je to mucenje za obe jer ona nece a ja je gnjavim i razbudjujem.
Nista sacekacu onda jos par nedelja do punih 4. meseca ..Idu mi na nerve onda lekari koji mi kazu maltene da je neuhranjena... :(

Hvala vam puno!

A sa stolicom je problem sto ne kaki po 5,6 dana i sad poslednja dva puta je stolica bila zelena

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2080
18.3.2014 22:22:06   
Modessty
reve moj Nikola nije kakio po nedelju dana i kakica mu je bila baaaš retka. Kreni kao što su ti rekle žene sa Milupa kašicama. Njih možš da praviš ređe da ih pije ili da zagustiš pa da ih jede na kašičicu. Kad kreneš sa povrćem ako ima problem sa tvrdom kakicom, kao što je kod nas bi problem, slobodno odmah uvodi i voće - jabuku i šljivu možeš slobodno da daš. Šljivu kuvaj a jabuku možeš da daš i živu - onako da nagrebeš kašičicom. desi se da bebe krenu sa povrćem pa onda problemi sa zatvorom ili previše tvrdom kakicom, pa plakanje i slično. Ako se to desi, odmah uvedeš voće i neki probiotik. Meni se najbolje pokazala Normia. Prodaje se i na kesice, ne moraš da kupiš celu kutiju.

Sve je lepo zamišljeno to da se prvo nakon mlečnih kašica uvodi povrće, ali ono što doktori nikad ne kažu to je da dete može da ima velike probleme sa stolicom zbog povrća. Meni se to desilo i sa danilom i sa Nikolom. I nije tačno da ako prvo krene voće, neće hteti slane kašice. To je glupost! Danilo mi je primer za to. On je maltene prvo probao voće (doduše u vidu soka) i ipak je više voleo slane kašice.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 2081
18.3.2014 22:23:03   
Modessty
zaboravih da ti napišem , da daješ bebi dosta vode. Naročito kad krenete sa kašicama.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2082
19.3.2014 7:58:32   
doktorkakristal
moja Dora je kakila jednom u sedam dana,i kad smo presli na nemlecnu ishranu to se sredilo,kaki svaki dan,tako da ni tu nema pravila

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2083
19.3.2014 8:14:45   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: reve84

Drugarice da li je rano da sa pirincanim pahuljicama pocnemo sada tj sa 3meseca i 13 dana?
Slabo napredujemo samo 600g za mesec dana a mleko mrljavi katastrofa...inace pijemo Novalac IT zbog stolice...

Au pa tako rano pa na IT??? Koji problem imate?

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 2084
19.3.2014 8:21:15   
mama micki
Reve, moje mišljenje je da je rano za kašice. Možda da probaš da uzmeš običan novalac, možda će joj više odgovarati. Inače, 600 gr za mesec dana je neki minimum, ali nisu sve bebe iste. Moja starija ćerkica je tako dobijala otprilike, nekad 700, retko 800 gr, i sad je mršavica ali je jedna zdrava devojčica. I mislim da beba koja je gladna sigurno neće prespavati celu noć, barem je moje iskustvo takvo. Gladna beba se probudi i traži da jede.
Ti najbolje znaš, ali ja bih probala da promenim mleko, za kašice je po mom mišljenju još rano.
Javi kako je prošlo. Pozdrav za tebe i bebu!

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 2085
19.3.2014 23:48:12   
Dani.kv
Drugarice 18gr je knjiski da beba dobije dnevno. Sta mislis da probas NAN-1? Lepo i slatko mleko i kazu da je po sastavu sl majcinom mleku

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2086
19.3.2014 23:55:25   
Sanchy
Reve ni moj M.nije napredovao vise,samo 500g u prvom mesecu,a ni u sledecim nije nesto preterivao izmedju 600 i 800g,nisam uvodila nista do mog mleka do petog meseca a i kada sam prestala da dojim i presla na AD i uvela kasice situacija se nije popravila jednostavno je takav i sad je mrsa..mislim da je rano sa tri meseca uvesti bilo sta osim mleka

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2087
22.3.2014 10:05:51   
Yula

IZVORNA PORUKA: reve84

ONa je raspolozena ovako...Igra se, smeska..Ne place ni nocu, prespava celu noc.
Ne znam sada da li da je budim da jede mada je to mucenje za obe jer ona nece a ja je gnjavim i razbudjujem.
Nista sacekacu onda jos par nedelja do punih 4. meseca ..Idu mi na nerve onda lekari koji mi kazu maltene da je neuhranjena... :(

Hvala vam puno!

A sa stolicom je problem sto ne kaki po 5,6 dana i sad poslednja dva puta je stolica bila zelena

Aman zeno, slusaj onda doktore sta ti kazu, nije im tvoja beba prvo dete koje vide, pusti savete sa interneta, iako su dobronamerni, jer ovde niko nije video tvoje dete.
Cekas jos dve nedelje da ispostujes sta?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 2088
23.3.2014 20:05:40   
mati
Mi smo danas probali sokic od jabuke... Ali na kasicicu, sutra cu da mu kupim flasicu za sokic. Mrsti se ali zeva cim priblizim kasicicu.user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2089
5.4.2014 19:14:24   
mati
Mame, uzela sam hipp pirincanu kasu i tek sad vidim da se sprema sa mlecnom formulom koju ja nemam jer samo dojim. Sad ne znam da li mogu da spremim samo sa vodom, da nesto ne smetaa posto prvi put proba? Ali opet, to je samo prokuvana vodda?

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2090
5.4.2014 19:38:50   
adulence
Ja sam ivi pravila sa vodom uvek,a razne sam joj kupovala,ne moze nista da poremeti...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2091
5.4.2014 19:49:52   
mama micki
Mati i ja sam samo dojila, ali sam imala uvek jednu konzervu adaptiranog za kašice ili pire. Mislim da će biti bljutavo sa vodom. Ja sam kupovala milupu koja se priprema sa vodom i mogu ti reći da je super. Možeš ti da probaš da praviš sa vodom pa da dodaš neko voće, na primer barenu ili pečenu jabuku, to je lagano.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2092
5.4.2014 21:35:17   
doktorkakristal
slazem se za Milupu ni jedne druge pahulje ne mogu da se porede sa njom,ja koristim mlecnu Milupu koja se pravi sa vodom jer vec u sebi ima adaptiranog mleka

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 2093
5.4.2014 21:35:36   
anci kv
Mati mlečna kaša sadrži i mleko u njoj pa se dodaje voda a nemlečna može da se pravi i sa vodom i sa mlekom tvojim ili adaptiranim.
Mi koristimo milupu,odlična je,ubacimo uvek neku voćkicu

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 2094
6.4.2014 15:56:26   
mati
Pravila sam sa vodom, juce je islo slabo, ali danas je vec bolje poruckao. Desi se da ga malo davi, i ima nagon da povrati, ali ga brzo promulja i proguta...
anci, a kako si sa tvojim mlekom mesala? Jesi malo podgrevala? Jao ja ko da mi je prvo dete.user posted image
Ne mogu jos vocke, tek probamo...

< Poruku je uredio mati -- 6.4.2014 16:00:17 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2095
7.4.2014 8:15:10   
anci kv
Mleko sipam u flašicu i stavim u grejač da zagrejem. Možeš flašicu da staviš u šerpicu sa vodom i zagreješ.
polako,treba da se navikne

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2096
9.4.2014 10:03:04   
suki
Pozdrav mame! Molim vas za savet. Moj bebac je rodjen sa dosta velikom tezinom 4325gr i u bolnici dok mi nije krenulo mleko je dobijao dohranu zbog mogucnosti da izgubi naglo na tezini pa tako problem sa secerom itd. Iz bolnice smo izasli sa 4125gr i od tada on dobija mesecno svega 500gr sto je po meni malo jer je dosta dugacak i bas izgleda mrsav. Trenutno sa 4,5mes ima 6600gr i oko 65cm. Sada sisa na 3h a nocu se budi da siki 2 puta, taj drugi je u zoru. Dr. sve vreme kaze da ne treba dohrana jer je jos u granicama normale tj. na donjoj granici sa 500gr/mes. Medjutim, sa 4,5mes ja bih da krenem da mu uvodim nesto od klopice pa mi tu treba pomoc. U savetovalistu su mi rekli da probam sa rendanom sargarepom pa da iscedim i taj sok da dam, sok od jabuke i visnje mada ja mislim da to kod nas nece nista promeniti situaciju. Sta mislite da li da krenem tako pa da postepeno uvodim povrce i voce, ili da probam sa pahuljcama i ovim sokicima? Nije mi prvo dete ali bas sam zbunjenauser posted image Cerkica je isto kljakavo krenula sa tezinom ali je polako nadoknadila vremenom i uvodjenjem crvrste hrane, ali nju sam pocela da hranim sa 6m. Sta vi mislite, sta je pametno cime da pocnem?

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2097
9.4.2014 11:47:09   
mati
Suki, ja mislimda nema razloga za brigu dok dodaje. I Mitar je veliki rodjen, prvi mesec je dodao 1300 , a treci samo 300gr, ja sam se uplasila ali mi je dr rekla da je to ok.
Mozes polako da mu uvodis pirincanu kasu, sokice, caj ako nisi...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 2098
9.4.2014 13:39:46   
suki
Hvala mati! Jel mislis na miliupinu pirincanu kasu ili? I te sokice sam mislila da dam sargarepu i jabukicu ali tako rendam i procedim pa to da dam na kasikicu ili na flasicu? Ja kao neki glupson, totalno sam zbunjena.user posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2099
9.4.2014 13:41:33   
suki
Spomenula si caj... Ne znam da li ce mu ta tecnost utoliti glad jer to opet ne bi valjalo, ne?... s obzirom na to njegovo slabo dobijanje na tezini.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here