|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
9.4.2014 13:44:11   
anci kv
pirinčanu milupu napravi sa tvojim mlekom, sokić od jabuke i šangarepe, kasnije krompirić..
Ne brini, bitno je da napreduje
Čaj ili vodu između obroka

< Poruku je uredio anci kv -- 9.4.2014 13:45:42 >

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 2101
9.4.2014 14:13:28   
suki
Zar se ta pirincana kasa ne pravi sa vodom jer vec sadrzi mleko u prahu?

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2102
9.4.2014 14:16:03   
suki
Sad gledam jer to pirnicana kasa u zutoj ili zelenoj kutiji, sa ili bez mlecne formule?

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2103
9.4.2014 16:35:41   
mati
Suki ja sam uzela Hipp-ovu, ali se zeznula pa sam uzela bez mleka. Tebi je mozda bolje da uzmes tu sa mlekom.
Ono sto ja nigde ne mogu da nadjem jeste sok od sargarepe, ali samo od sargarepe.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 2104
9.4.2014 17:32:49   
suki
Mati a da probas sa ovim sokom zdravo, pise 100posto sargarepa i jabuka bez dodatog secera i vode, pasterizovano i bez konz. Na njemu pise da je i za decu od najranije dobi. Jeste da si rekla da bude samo od sargarepe ali ovaj ima 55% sargarepe i 45% jabuke. Ne znam za drugi... Uzecu onda tu pirincanu kasu i krecem s tim.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2105
9.4.2014 17:36:00   
suki
Mati evo nadjoh hip sok od ciste sargarepe 200ml

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2106
9.4.2014 18:42:06   
Olga75
a sto ne napravis Mati u sokovniku ? ili ono izblendanu sargarepu prokuvas sa rosom da dobijes sok ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 2107
10.4.2014 22:44:57   
anci kv
zelena milupa je bez a žuta sa mlekom.
Ima u dm baby love bio100%sok od šangarepe,500ml oko200 din

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2108
14.4.2014 11:58:32   
mati
Te od 200 ml su mi velikeI ove po 125ml,popije trecinu, nekad ni toliko.
Probala sam da napravim kasicu sa mojim mlekom, znaci nema sanse. Nece da se zgusne i to sam namerno stavila vise kasika i nikako nije htelo. Da li je onda moje mleko toliko jako da skroz rastvori onaj prah?A sa vodom mi se super napravi.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2109
14.4.2014 12:14:27   
anci kv
i meni postaje baš tečnp. Međutim milupa 7 žitarice bude gusta.
Ja izgnječim malo banane kolko tolko da bude gušće

< Poruku je uredio anci kv -- 14.4.2014 12:15:34 >

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2110
18.4.2014 18:22:27   
Dani.kv
Drugari ja sam se totalno razocarala. Pedijatar rekao deci uvodim hranu sa 4 meseca. Prvo slatka hippova kasa. Mulipa moze a i ne mora pa slane kasice. Za pocetak kupovne zbog dodatnih vitamina. I da, suhomesnato nikako do prvog razreda. Ja ne znam dal da se konsultujem jos sa nekim lekarom

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2111
18.4.2014 18:26:33   
World
A zasto od cetvrtog i zasto kupovne kasice??? (Nesto ne vjerujem u te sinteticke vitamine...)

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2112
18.4.2014 18:29:41   
Sanjalicaaa
Slucajno videh ovu temu pa reko da vidim sta se ovde pise. user posted image

Dani, a sto si se razocarala? Kako je moguce da su kupovne bolje? A ja se opremila blenderom i sokovnikom user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2113
18.4.2014 18:35:38   
anci kv
dani,zašto insistira baš na hippovoj kupovnoj kaši,ima masa drugih proizvođača a drugo,ti kao roditelj imaš pravo na izbor šta i kako ćeš dati svojoj deci
Mi smo sa nepunih 4 meseca počeli sa pirinčanom milupa kašom,zatim šangarepu, krompir, bundevu, jabuku,bananu
Kupovne koristim samo kad idemo u skitnju. Većinom svi preporučuju da im se ne daju prvo slatke kaše.
Blender i sokovnik u ruke i ne brini

< Poruku je uredio anci kv -- 18.4.2014 18:37:51 >

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2114
18.4.2014 21:28:58   
doktorkakristal
i ja mislim da se slatke kase ostave za kraj jer dete nece hteti slane ako prvo proba voce,a mnogo je bitnije da prihvati povrce i meso i zitarice.
Ja protiv kupovnih nemam nista,stavise rado ih rucka moja Dora,a tek kad stignu one iz Svice prelepe su,nama je dr iz Beograda preporucio bas kupovne za pocetak jer imaju najidealniji odnos mesa i povrca,jeste skupo ali je meni lakse,posebno posle price moje kume gde se sinu njene rodjake pojavile dlake na testisima a u pitanju je beba,kazu doktori da je meso koje je kupovala u mesarama bilo puno hormona,pa dok mi ne nabavimo neke domace koke Dora ce da rucka kupovne kase

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2115
19.4.2014 0:23:10   
Dani.kv
Moji blizanci su na formuli od pocetka. Siskali su mesec dana ali mleko nije krenulo i zato ranije krecemo sa hranom. Dr koji je predlozio slatku kasu i hippove kase je stari pedijatar pa me je to malo iznenadilo. Inace poslacu muza da pita kako i od kad u Mariboru hrane bebe pa cemo nesto da iskombinujemo.
Da li stapni mikser moze da posluzi za pasiranje il mora blender?

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2116
19.4.2014 0:55:11   
jovicaa
stapni mikser je bolji izbor za blendiranje bebi kasica od blendera. prakticniji je.
ja sam sa aleksom krenula nekom svojom putanjom koja je meni bila logicna. krenula sam sa jabukom, pa integralni pirinac, pa sargarepa, krompir, breskva... tako nesto otprilike... po osecaju. naravno sve pomalo u pocetku.
a koliko tvoje bebe imaju?
i sto da ne. recimo makiju sam pri samom uvodjenju prvih par kasica davala kupovne, tako mi je bilo lakse, nego da pravim zbog 2 kasicice, ali ubrzo sam pocela vecinu da mu spremam. i taman ti lepo ostanu te prve teglice, pa prema njima mozes da meris koliko je beba pojela i da stavljas u njih kasice koje ti napravis. meni je to super prakticno i staklo, najbolje.

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.4.2014 0:59:35 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2117
19.4.2014 1:20:04   
dijana1*
Mi smo juce bili na kontroli i za mesec dana je dobio 500 g a prva tri meseca po 1 kg mesecno. Dr nam je rekla da za par dana mogu da krenem sa sokom od jabuke, pa kruske i da mu polako uvodim kasice. Ali meni je to nesto rano. A ona misli da je malo dobio pa zbog toga. Mislila sam da sacekam bar jos mesec dana pa da onda krenemo sa ishranom. Nisam pametnauser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2118
19.4.2014 4:57:44   
Dani.kv
Dr meni je to sa mesom surovo realna stvar, nazalost. Kao sto neko rece pare nisu problem, para nema. I sad puno trosimo na nan1. Nepuna tri dana veca kutija.
Pitacu sl nedelje pedijatra koji ih vodi u drzavnoj, starija zena sta ona kaze pa da krenemo u avanturu

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2119
21.4.2014 23:49:56   
anci kv
dani,više vremena se potroši na pravljenje kaša nego uzetu kupovnu,podgrejati i gotovo. Pogotovo,kad im ubaciš drugi,treći obrok. Ali navikneš se i izvežbaš. Sad činimi se taman je doručkovala već joj stavljam ručak. Da su kupovne jevtine,nisu,pogotovo ko ima dvoje kao ti.
Rekla sam ti,ja sam kaše spremala,sem kad smo u skitnji onda kupovnu,nekako sam sebe ubeđivala da tako bar malo mogu da kontrolišem kvalitet toga što pojede,jer smo povrće i voće koristili naše,domaće. Meso uzimam samo iz jedne mesare. Polako.
Za kaše koristim štapni mikser

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2120
23.4.2014 9:07:26   
Dani.kv
Evo i nas. U savetovalistu su nam rekli jos mesec i po nan pa pocinje hrana. Mulipa pirincane deset dana za veceru pa povrce. Ovog puta je savet bio domace. Sve u svemu dvoje lekara dva dijametralno suprotne price. Znaci kako mama kaze
Inace imamo 5kg i 60,5cm.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2121
23.4.2014 17:04:00   
anci kv
Dani,mama uvek zna
Bravouser posted image za napredovanje

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2122
24.4.2014 5:25:09   
dijana1*
Dani ja sam sa prvim detetom imala bukvalno deset lekara. Mi smo ti samo isli od dr dodr i svako je za sve pricao svoju pricu. Na kraju sam popi.... jer nisam vise znala sta da radim i jednoj dr kazem sve ko mi je sta rekao. Njen odgovor je vi slusajte savete a kada dodjete kuci sedite i razmislite i prihvatite onaj za koji vi smatrate da je najbolji za vase dete. To mi je bio najbolji savet.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2123
24.4.2014 16:50:41   
mati
kupili smo kasicu od brokolija... Da li sme sa skoro sest meseci ili je jos rano?

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2124
24.4.2014 17:29:49   
anci kv
mi smo je jeli pisle petog meseca ali sam mešala sa šangarepom

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here