Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.4.2014 23:04:17
|
|
|
|
dijana1*
|
Danas V jede bananu a Kosta je guta ocima vec par dana K pazljivo posmatra kako mi jedemo i pijemo i mljacka za nama. Uzela sam mrvicu banane ( vrh male kasike) i dala mu da proba. Namrstio se ali je progutao onda sam mu dala jos 2-3 puta i nisam vise. Jos mi je rano da mu uvodim hranu posto lepo siki ali cu mu dati da proba po malo kao danas.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.4.2014 23:37:47
|
|
|
|
mati
|
Dijana polako, ima vremena... Malo po malo pa ce da navikne. Ja ne spremam kasice, domacu proizvodnju nemamo,tako da su mi kupovne sigurnije od ovih koje bi ja napravila od namirnica sa pijace ili marketa. I Mati sam slabo spremala, uglavnomkupovne, dok nije poceo da jede sto i mi , samo bez zaprske i manje soli...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.4.2014 23:46:16
|
|
|
|
dijana1*
|
Za mesec- dva mi cemo imati dosta domacih namirnica tako da mu planiram praviti. A do tada cu mu dati izmedju podoja po griz-dva da se navikava da mi posle bude lakse. Ali mislim da ce sa njim teze ici. Vuk je odmah prihvatio i tamanio a ovaj se i na vodu mrsti.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.4.2014 4:35:14
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Zato moja smizla ce kasicicu da mi otme kad joj dajem obrok. Ja sam uvela. Zavrsili smo sa povrcem. Sad uvodim voce. Vodu joj dajem. I to sad hoce. Nadam se da cu sto se tice hrane sa njom da imam vise srece. Teodora i dalje jede kako ona hoce. Prestala sam da se nerviram. Jednostavno takvo je dete.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.4.2014 4:40:47
|
|
|
|
dijana1*
|
Sanjice kako joj sada dajes vodu? Na kasiku ili flasicu? Ako te ne mrzi mozes li napisati sta si joj prvo uvela od povrca? Vuk i Teodora su isti u svemu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.4.2014 8:20:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dijana probala sam na flasicu. Ona povuce jednom,pa se igra. Odustala sam od toga. Dajem joj na kasicicu. I ovako ce uskoro sest meseci, pa cu da joj uzmem onu casu sa piskom. Ko sisa flasicu. Prvo sam uvela pirincane pahuljice. Malo vise sam sa time gnjavila. Onda sam krenula sa krompirom sargarepom, bundevom i tikvicom Tu sam stala. Sad idemo sa vockicama. Vidim da smo ti i ja iste Obe smo budne rano.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 25.4.2014 8:22:07 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 10:34:57
|
|
|
|
mirkam
|
Drage mame, molim za pomoc jer sam u strasnoj dilemi. Napunili smo 4 mjeseca i planiram da krenem sa nekom hranom koja nije mlijeko. Sigurno na ovoj temi ste vec pricale o tome ali nemam vremena bas sve da prelistam Zapravo sta me muci. Hocu prvo da mu dam pirincane pahuljice ali nigdje ne mogu da nadjem kako se to priprema za bukvalno prvi put. Koja je razmjera, koliko cega? Jel na kasicicu ili na bocicu? Jel svodom ili sa adaptiranim mlijekom (on ne sisa, pije Aptamil)? Ako pije 150ml - 180ml Aptamila 6 puta dnevno, koliko za prvi put i kako napravljenih pirincanih pahuljica da dam? Jel jednu kasicicu, ili koliko ml u bocicu?Uh, bas imama problem. Pomagajte!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 10:46:38
|
|
|
|
dijana1*
|
Mirkam ja sam nuce kupila Humanine pahuljice i na kutiji pise do 6 meseci 135 ml vode i 4-5 supenih kasika. Jutros sam mu dala da proba ali slabo ide sve vraca jezikom. Cini mi se da je sa Vukom islo lakse.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 10:52:46
|
|
|
|
anci kv
|
mi smo počeli sa milupinim pirinčem. Za početak staviš jednu kašiku pahuljica sa oko 30ml vode ili mleka,sutra povećaš na dve kašike itd. Ja sam davala kašikom Tu količinu daš u vreme doručka (nama je ujutru kad se probudi bio podoj,pa doručak sledeći obrok,oko 10h),daš tu kašu pa ponudiš ostatak mleko Ako daješ 180ml mleka za obrok,onda 30ml daš sa kašikom pahuljica,a 150ml na flašicu
< Poruku je uredio anci kv -- 7.5.2014 10:56:51 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 11:29:21
|
|
|
|
mirkam
|
Anci,citala sam da tih Milupinih pahuljica ima sa mlijekom i bez. Koje da kupim?I sad cu da pitam glupost ali moram Jel male kasicice, one koje i mi koristimo> jer ja imama i neke silikonske malene bas za bebe? Njima mu dajem kapi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 12:55:30
|
|
|
|
mirkam
|
IZVORNA PORUKA: anci kv mi smo počeli sa milupinim pirinčem. Za početak staviš jednu kašiku pahuljica sa oko 30ml vode ili mleka,sutra povećaš na dve kašike itd. Ja sam davala kašikom Tu količinu daš u vreme doručka (nama je ujutru kad se probudi bio podoj,pa doručak sledeći obrok,oko 10h),daš tu kašu pa ponudiš ostatak mleko Ako daješ 180ml mleka za obrok,onda 30ml daš sa kašikom pahuljica,a 150ml na flašicu i jos jedno pitanje...jes sjutra povecam na dvije kasike a isto u 30ml vode ili povecam i vodu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 12:59:22
|
|
|
|
anci kv
|
zelena se sprema sa vodom ili ml.formulom koju koristiš a žuta već u sebi ima mleko. Na tebi je izbor Kašika na oko 30ml, 2 kašike na oko 60ml Imaš na kutiji upustvo
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.5.2014 21:17:30
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ja spremam te pahulje od pocetka odokativno tj da bude malo gusce posto ona nije htela da ih pije na flasicu,savetujem mlecne tj one na bazi mleka zuta kutija
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 0:25:40
|
|
|
|
dijana1*
|
Koliko vremena vam je trebalo da naucite bebe da jedu? Kosta sve vraca jezikom Kupila sam mu Humanine zitarice, vanila burbon. Samo su te imali u apoteci, lupam sada mozda mu se ne svidja pa zbog toga
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 0:30:54
|
|
|
|
anci kv
|
dunda je u početku,motala jezikom pa malo vrati van,malo proguta. Al objasnih,tih Ali vrlo brzo je ukapirala. Možda se Kosti ne sviđa ukus,jel pravi grimase dok ga hraniš?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 0:34:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dijana njemu je tek nekoliko dana jel tako kako si mu uvela? Rekla sam ti da je i tako Sofija radila. Navikli su samo da sisaju zato je tako. Ona sad super jede. Sta god joj dam porucka.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 8.5.2014 0:36:01 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 0:57:50
|
|
|
|
dijana1*
|
E Sanjice pa izgleda da tebe i mene samo deca zezaju, vidis da kod drugih sve ide lakse Iskreno nadala sam se da ce ici lakse. Kod Vuka je sve pucalo kada jede Anci jutros je bas bio kenkav i kenkavio je dok mu nisam dala da sisa. Cim je posisao sve odmah bebeci osmeh Sanjice samo da znas da K kao i S pije vodu na kasiku jos nismo naucili na flasicu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 8:36:27
|
|
|
|
suki
|
Imam jedno pitanje. Citam tu sta i kad jedu bebe i pise zitarice s vocem za dorucak pa hocu da pitam jel postoji tako nesto kao gotova klopa ili ja mesam voce u pirincane pahuljica? Za veceru dajem milupine ili hipp pirincanu kasu sa mlekom a za dorucak ili vocku (bananu) ili izrendam jabuku pa dodam 2 kasike pirinc.pahulj. koje ne sadrze mleko pa ja dodam malo ad mleka pa to bude kao zitarice s vocem. Al sam zakomplikovala...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 8:39:35
|
|
|
|
anci kv
|
ima i kupovnih kaša pirinač i neko voće Ja milupu mešam sa raznim voćkama. Skuvam neko voće ili izgnječim banana,ponekad stavim i dve do tri kašike voćnog pirea,kako je kome lakše
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 8:45:32
|
|
|
|
suki
|
U te milupine pirincanu sa ad mlekom stavis jos voce koje si spomenula? Ja mu tu sa ad mlekom dam za veceru pa sam mislila nesto dr.za dorucak. Sta mislite jer rano za krusku? Dosad je jeo jabuku, bananu i breskvu (kupovnu)?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 9:09:56
|
|
|
|
mirkam
|
Anci, nisi mi rekla jel male kasicice?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 9:17:38
|
|
|
|
anci kv
|
mirkam,hraniš malom kaščicom a pahuljice odmeravaš sa supenom kašikom Suki,ja jedino bananu umešam u mlečnu kašu, a ostalo voće kombinujem za voćno žitnu kašu bez mleka Mi smo krušku uveli sa nekih 5 meseci Mlečno žitna kaša - oko 200ml mleka,oko 20g žitarica (proso,kinou,pirinač -bez glutena) ili gotove kupovne koje se sprema prema uputstvu proizvođača, oko 20g pasiranog voća ili voć.soka Žitno voćna kaša -oko 20g žitarica,90ml vode,100g voća ili soka
< Poruku je uredio anci kv -- 8.5.2014 9:31:40 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 9:42:50
|
|
|
|
anci kv
|
mi smo polovinom 5.meseca uveli kajsiju,šljivu A pre toga i bundevu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 9:46:02
|
|
|
|
suki
|
Anci hvala do neba!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 9:48:27
|
|
|
|
anci kv
|
slobodno pitaj šta god treba Prepisala sam sa novalac uputstva za ishranu koji sam dobila od patronažne i time sam se rukovodila
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.