Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 13:44:11
|
|
|
|
anci kv
|
pirinčanu milupu napravi sa tvojim mlekom, sokić od jabuke i šangarepe, kasnije krompirić.. Ne brini, bitno je da napreduje Čaj ili vodu između obroka
< Poruku je uredio anci kv -- 9.4.2014 13:45:42 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 14:13:28
|
|
|
|
suki
|
Zar se ta pirincana kasa ne pravi sa vodom jer vec sadrzi mleko u prahu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 14:16:03
|
|
|
|
suki
|
Sad gledam jer to pirnicana kasa u zutoj ili zelenoj kutiji, sa ili bez mlecne formule?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 16:35:41
|
|
|
|
mati
|
Suki ja sam uzela Hipp-ovu, ali se zeznula pa sam uzela bez mleka. Tebi je mozda bolje da uzmes tu sa mlekom. Ono sto ja nigde ne mogu da nadjem jeste sok od sargarepe, ali samo od sargarepe.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 17:32:49
|
|
|
|
suki
|
Mati a da probas sa ovim sokom zdravo, pise 100posto sargarepa i jabuka bez dodatog secera i vode, pasterizovano i bez konz. Na njemu pise da je i za decu od najranije dobi. Jeste da si rekla da bude samo od sargarepe ali ovaj ima 55% sargarepe i 45% jabuke. Ne znam za drugi... Uzecu onda tu pirincanu kasu i krecem s tim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 17:36:00
|
|
|
|
suki
|
Mati evo nadjoh hip sok od ciste sargarepe 200ml
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.4.2014 18:42:06
|
|
|
|
Olga75
|
a sto ne napravis Mati u sokovniku ? ili ono izblendanu sargarepu prokuvas sa rosom da dobijes sok ?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.4.2014 22:44:57
|
|
|
|
anci kv
|
zelena milupa je bez a žuta sa mlekom. Ima u dm baby love bio100%sok od šangarepe,500ml oko200 din
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.4.2014 11:58:32
|
|
|
|
mati
|
Te od 200 ml su mi velikeI ove po 125ml,popije trecinu, nekad ni toliko. Probala sam da napravim kasicu sa mojim mlekom, znaci nema sanse. Nece da se zgusne i to sam namerno stavila vise kasika i nikako nije htelo. Da li je onda moje mleko toliko jako da skroz rastvori onaj prah?A sa vodom mi se super napravi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.4.2014 12:14:27
|
|
|
|
anci kv
|
i meni postaje baš tečnp. Međutim milupa 7 žitarice bude gusta. Ja izgnječim malo banane kolko tolko da bude gušće
< Poruku je uredio anci kv -- 14.4.2014 12:15:34 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2014 18:22:27
|
|
|
|
Dani.kv
|
Drugari ja sam se totalno razocarala. Pedijatar rekao deci uvodim hranu sa 4 meseca. Prvo slatka hippova kasa. Mulipa moze a i ne mora pa slane kasice. Za pocetak kupovne zbog dodatnih vitamina. I da, suhomesnato nikako do prvog razreda. Ja ne znam dal da se konsultujem jos sa nekim lekarom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2014 18:26:33
|
|
|
|
World
|
A zasto od cetvrtog i zasto kupovne kasice??? (Nesto ne vjerujem u te sinteticke vitamine...)
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2014 18:29:41
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Slucajno videh ovu temu pa reko da vidim sta se ovde pise. Dani, a sto si se razocarala? Kako je moguce da su kupovne bolje? A ja se opremila blenderom i sokovnikom
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2014 18:35:38
|
|
|
|
anci kv
|
dani,zašto insistira baš na hippovoj kupovnoj kaši,ima masa drugih proizvođača a drugo,ti kao roditelj imaš pravo na izbor šta i kako ćeš dati svojoj deci Mi smo sa nepunih 4 meseca počeli sa pirinčanom milupa kašom,zatim šangarepu, krompir, bundevu, jabuku,bananu Kupovne koristim samo kad idemo u skitnju. Većinom svi preporučuju da im se ne daju prvo slatke kaše. Blender i sokovnik u ruke i ne brini
< Poruku je uredio anci kv -- 18.4.2014 18:37:51 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2014 21:28:58
|
|
|
|
doktorkakristal
|
i ja mislim da se slatke kase ostave za kraj jer dete nece hteti slane ako prvo proba voce,a mnogo je bitnije da prihvati povrce i meso i zitarice. Ja protiv kupovnih nemam nista,stavise rado ih rucka moja Dora,a tek kad stignu one iz Svice prelepe su,nama je dr iz Beograda preporucio bas kupovne za pocetak jer imaju najidealniji odnos mesa i povrca,jeste skupo ali je meni lakse,posebno posle price moje kume gde se sinu njene rodjake pojavile dlake na testisima a u pitanju je beba,kazu doktori da je meso koje je kupovala u mesarama bilo puno hormona,pa dok mi ne nabavimo neke domace koke Dora ce da rucka kupovne kase
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.4.2014 0:23:10
|
|
|
|
Dani.kv
|
Moji blizanci su na formuli od pocetka. Siskali su mesec dana ali mleko nije krenulo i zato ranije krecemo sa hranom. Dr koji je predlozio slatku kasu i hippove kase je stari pedijatar pa me je to malo iznenadilo. Inace poslacu muza da pita kako i od kad u Mariboru hrane bebe pa cemo nesto da iskombinujemo. Da li stapni mikser moze da posluzi za pasiranje il mora blender?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.4.2014 0:55:11
|
|
|
|
jovicaa
|
stapni mikser je bolji izbor za blendiranje bebi kasica od blendera. prakticniji je. ja sam sa aleksom krenula nekom svojom putanjom koja je meni bila logicna. krenula sam sa jabukom, pa integralni pirinac, pa sargarepa, krompir, breskva... tako nesto otprilike... po osecaju. naravno sve pomalo u pocetku. a koliko tvoje bebe imaju? i sto da ne. recimo makiju sam pri samom uvodjenju prvih par kasica davala kupovne, tako mi je bilo lakse, nego da pravim zbog 2 kasicice, ali ubrzo sam pocela vecinu da mu spremam. i taman ti lepo ostanu te prve teglice, pa prema njima mozes da meris koliko je beba pojela i da stavljas u njih kasice koje ti napravis. meni je to super prakticno i staklo, najbolje.
< Poruku je uredio jovicaa -- 19.4.2014 0:59:35 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.4.2014 1:20:04
|
|
|
|
dijana1*
|
Mi smo juce bili na kontroli i za mesec dana je dobio 500 g a prva tri meseca po 1 kg mesecno. Dr nam je rekla da za par dana mogu da krenem sa sokom od jabuke, pa kruske i da mu polako uvodim kasice. Ali meni je to nesto rano. A ona misli da je malo dobio pa zbog toga. Mislila sam da sacekam bar jos mesec dana pa da onda krenemo sa ishranom. Nisam pametna
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.4.2014 4:57:44
|
|
|
|
Dani.kv
|
Dr meni je to sa mesom surovo realna stvar, nazalost. Kao sto neko rece pare nisu problem, para nema. I sad puno trosimo na nan1. Nepuna tri dana veca kutija. Pitacu sl nedelje pedijatra koji ih vodi u drzavnoj, starija zena sta ona kaze pa da krenemo u avanturu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.4.2014 23:49:56
|
|
|
|
anci kv
|
dani,više vremena se potroši na pravljenje kaša nego uzetu kupovnu,podgrejati i gotovo. Pogotovo,kad im ubaciš drugi,treći obrok. Ali navikneš se i izvežbaš. Sad činimi se taman je doručkovala već joj stavljam ručak. Da su kupovne jevtine,nisu,pogotovo ko ima dvoje kao ti. Rekla sam ti,ja sam kaše spremala,sem kad smo u skitnji onda kupovnu,nekako sam sebe ubeđivala da tako bar malo mogu da kontrolišem kvalitet toga što pojede,jer smo povrće i voće koristili naše,domaće. Meso uzimam samo iz jedne mesare. Polako. Za kaše koristim štapni mikser
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.4.2014 9:07:26
|
|
|
|
Dani.kv
|
Evo i nas. U savetovalistu su nam rekli jos mesec i po nan pa pocinje hrana. Mulipa pirincane deset dana za veceru pa povrce. Ovog puta je savet bio domace. Sve u svemu dvoje lekara dva dijametralno suprotne price. Znaci kako mama kaze Inace imamo 5kg i 60,5cm.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.4.2014 17:04:00
|
|
|
|
anci kv
|
Dani,mama uvek zna Bravo za napredovanje
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.4.2014 5:25:09
|
|
|
|
dijana1*
|
Dani ja sam sa prvim detetom imala bukvalno deset lekara. Mi smo ti samo isli od dr dodr i svako je za sve pricao svoju pricu. Na kraju sam popi.... jer nisam vise znala sta da radim i jednoj dr kazem sve ko mi je sta rekao. Njen odgovor je vi slusajte savete a kada dodjete kuci sedite i razmislite i prihvatite onaj za koji vi smatrate da je najbolji za vase dete. To mi je bio najbolji savet.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.4.2014 16:50:41
|
|
|
|
mati
|
kupili smo kasicu od brokolija... Da li sme sa skoro sest meseci ili je jos rano?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.4.2014 17:29:49
|
|
|
|
anci kv
|
mi smo je jeli pisle petog meseca ali sam mešala sa šangarepom
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.