|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
25.2.2014 9:06:48   
adulence
I da da se razumemo nisam ja od onih koji su protiv kupivnih kasica,sta vise,kad god mi je bila hica ili sam po gradu kupovala sam ih,ali eto meni bi sigurbije u pocetku...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2051
25.2.2014 9:10:39   
Misha i Ljisha
i po meni je sigurnije i sigurno zdravije plus nije mesavina ja sam isto svaku namirnicu posebno plus dunji nije prijao pirinac iz kupovnih zbog zatvora tako da sam ja uglavnom pravila ali preko leta kad idemo negde sam uvek imala i koju kupovnu. Zbog kvarljivosti naravno. Inace Dunja je imala problem sa kruskom jako nadima i odrasle i decu ali imala je problem i sa jabukom (a sad je navucena na jabuke) tako da se prati dete i to je to

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 2052
25.2.2014 9:11:56   
milicicak
Dr, mozda je bolje da krenes sa domacim kasicama nego sa kupovnim. Kupovne sadrze limunsku kiselinu koja bebi sa refluksom moze dodatno da smeta... nasa dr je nama savetovala da krenemo sa jabukom, krompirom, sargarepom (pojedinacno i tim redom)
I jos jedna stvar, AR mleko moze da izazove zatvor... a vi pri tom uvodite i cvrstu hranu istovremeno sa uvodjenjem AR mleka tako da vodi racuna da ne dodje do problema sa stolicom... i sto napisa neko, obavezno uvedi vodu, na kasicicu na kasicicu...
I veruj mi, u sve ces se brzo uhodati, samo slusaj svoje dete i svoj instinkt :)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2053
25.2.2014 9:12:16   
Torbica
Adulence user posted image , i Ljisho isti palac gore, hehe. Kupovne su super kad ste u skitnji ili za ono sto ne bude sezonsko, npr kajsija, breskva, sljiva. Ja sam isto kuvala domace a voce svi od starta jedu sveze i dan danas ga obozavaju, sve po redu. Hvala Bogu, sto se hrane tice, klinci su mi za primer, bukvalno, jedu jako lepo od starta, nisu izbirljivi i imaju red. To ako od pocetka uspes da ustrojis, na konju si. Tri glavna obroka i dve-tri uzine. Nista se kod nas nije promenilo, moji imaju 6 obroka dnevno, tri u vrticu, tri kuci, tako da kad sam zamenjivala podoje tj mleko, ta satnica nam ostade do danasnjih dana. user posted image
Doco, samo nemoj ono "ugurala sam joj jos 20..." Razumem da imate problem, ali sad kad ste krenuli da ruckate kasice, probaj da joj das koliko zeli, cisto da joj ne stvoris otpor. Nismo ni mi uvek istog apetita. Srecno u celoj prici!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 2054
25.2.2014 9:35:38   
milicicak
Dr, mislim da nigde nisam pisala o svojim patnjama sa uvodjenjen hrane i ne znam ni gde bih pisala o tome, ali evo ovde da napisem par stvari koje sam zakljucila na osnovu iskustva:
1. NIKAD ne uvaljuj detetu jos malo hrane ako ono jasno da signal da je zavrsilo sa jelom
2. Ono sto je zdravo i dobro za drugu decu, ne mora da bude i zdravo i dobro za tvoje dete. Ako joj se ne svidi nesto sto joj nudis da proba, odlozi namernicu na neko vreme, oni instiktivno znaju da li im nesto odgovara ili ne
3. Svaku novu namernicu uvodi pojedinacno
4. Strpljenje i osmeh su glavni alat kad sednete da klopate
5. Slusaj i prati svoje dete i svoj instinkt, to je najbolja kombinacija

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2055
25.2.2014 9:55:05   
Torbica
Milicicak user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2056
25.2.2014 10:05:03   
doktorkakristal
ok,nego ja prvo uzela kupovne jer krompir koji imamo je prskan pa iz tog razloga rekoh da joj ne dajem,a zeznuh se sa tom sargarepom i krompirom nisam videla da ima losos,pa mi ostaje jedino ovaj brokoli,probacu da joj dam cisto da proba a spremicu i rizu jer joj se svidja.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2057
25.2.2014 10:15:43   
doktorkakristal
e da a sto se vode tice pije je skoro od starta i to na flasicu pa koliko hoce,obicno joj dam kad se probudi i ne buni se,znam da je voda obavezna kod ad mleka
Skinucu taj kuvar pa cu da pocnem da pravim kasice mozda ce joj se svideti

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 2058
25.2.2014 10:17:22   
Ana RR
Ja ne bih davala brokoli odmah, među prvim namirnicama. Šta znam, meni je on težak. Tikvica, bundeva, krompir, šargarepa, peršun, avokado, banana... Uvodiš jednu namirnicu tri dana, drugu tri dana, pa tri dana daš obe zajedno. Pa onda sledeću namirnicu tri dana i sve tako. Mala je, stomak je osetljiv, budi obazriva da joj ne napraviš još veći problem. Nadam se da će sve biti ok user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 2059
25.2.2014 15:19:14   
Sanjica26 RR
Slazem se sa Anom sto se tice brokuli. I meni je brokuli tezak. Ne preporucuje se ni dojiljama na pocetku zbog grceva. Krenula si sa pirincanim pahuljicama. Kad to usvoji onda krenes sa sargarepom, krompirom, tikvicom. U to mozes da mesas pirincane pahuljice i povrce koje si uvela. Milina. user posted image Ja sam uvek spremala, ali kad idemo negde onda kupim kasicu. Imam od Teodore aventov aparat za kuvanje na pari i brzinski se skuva,. Ujedno je i zdravo. On i blenda, Cini mi se doco da si rekla doco da tvoji svekar i svekrva zive u inostranstvu?! ili sam pogresila. Mozda mogu da ti to nabavi. Ja sam narucila preko nekog sajta za mnogo jeftinije pare nego sto je u srbiji. Postavicu kasnije sliku kako izgleda.
Ako ne mozes da nabavis onda mozes i normalno da kuvas.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2060
25.2.2014 16:04:49   
doktorkakristal
jeste u inostranstvu su,trazicu im da donesu

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2061
25.2.2014 16:08:54   
Sanjica26 RR
Klik Doco to je ovaj. Ovde je jako skup, a ja sam tipa 50 evra platila.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Direktna veza do poruke: 2062
25.2.2014 16:14:18   
Ana RR
On je odličan.

< Poruku je uredio Ana RR -- 25.2.2014 16:15:19 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 2063
25.2.2014 16:15:38   
Sanjica26 RR
Jeste Ana. Sad sam ga spremila i za Sofiju kad pocnem sa spremanjem. user posted image Steta sto se ne setim i nama u to da kuvam,

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2064
25.2.2014 16:18:29   
Ana RR
Ja imam aparat za kuvanje na pari, koristila sam ga za Markovu hranu ali od kako jede što i mi (mislim, kao jede) stoji mi spakovan. Baš sam kreten.

Direktna veza do poruke: 2065
25.2.2014 16:20:39   
Sanjica26 RR
Kao i ja.user posted image Moracu da se uozbiljim.user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2066
25.2.2014 18:27:50   
doktorkakristal
da li bi da skuvam krompir pa da ga izblendam i onda pomesam sa formulom da bude kasast pa da joj tako dam

Direktna veza do poruke: 2067
25.2.2014 19:00:29   
serpica
U ovo doba godine nemate tek izvadjen krompir,mislim,sezonski sve je od prosle godine,klice su skinuli i tako ga prodaju,a proklijao krompir nikako ne treba davati detetu,pogotovo bebi,tako su meni rekli,zato ja cekam prolece pa cemo mlad krompir da uvedemo,do tada ne.Da vas ne plasim ali ima i drugog povrca ne mora bas krompir sada jos par meseci i eto mladih krompirica.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 2068
25.2.2014 20:39:25   
Misha i Ljisha
serpica je u pravu. Ja moram da kazem da sam ja valjda najduze uvodila tu pirincanu kasicu i kasnije zumance. To mi se nekako oteglo. Ma ja sam pirincanu kasicu uvodila brat bratu dve nedeljeuser posted image (kad sam luda). Ja prvi put dala 4 kasicice pa drugi put osam pa onda 16 pa se neko vreme tako zadrzali pa sam onda pola doze dugo dava pa se tu zadrzala pa onda celu. Nemam pojma ja sam videla da je mojoj guzari to nekako vilo dovoljno. KAsnije sam pocela sve iz baste polako ali meni je bilo lako moja guza je rodjena u januaru pa je taman sve bilo iz baste

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2069
25.2.2014 21:56:41   
doktorkakristal
ok,necu da rizikujem onda,neka je na pahuljama i ovo sto ima od kupovnih dok ne stigne krompir user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2070
2.3.2014 15:16:23   
Noelia
Danas sam bebanu dala krompir prvi put, izblendiran i pomešan sa mojim mlekom. Ajooooj! Rekla bih da uopšte nije dobro prošlo s obzirom na njegov izraz lica... Da izvinete ali kao da sam mu g***o u usta stavila user posted image
Razjapio usta i neće da ih zatvori kao da neće da taj zalogaj pipne još neki deo usne duplje osim tog delića jezika gde je...delovalo je kao da će povratiti! Neke 2-3 kašičice sam probala da mu dam pa nisam dalje insistirala. Sad se pitam šta dalje da radim s obzirom na onaj savet da se svaka nova namirnica daje 3-4 dana pa da se onda uvodi sledeća. Nekako mi je žao da mu taj krompir dajem kad se toliko gnusa...

Direktna veza do poruke: 2071
2.3.2014 15:21:45   
doktorkakristal
to je normalno kada prvi put proba povrce ili bilo sta drugo,za njega je to nepoznato,vrlo brzo ce prihvatiti ja sam i pored pravljenja faca i pljuvanja ubacivala dok ne bi pocela da guta

(odgovor članu Noelia)
Direktna veza do poruke: 2072
2.3.2014 16:24:40   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

to je normalno kada prvi put proba povrce ili bilo sta drugo,za njega je to nepoznato,vrlo brzo ce prihvatiti ja sam i pored pravljenja faca i pljuvanja ubacivala dok ne bi pocela da guta

Doco, nemoj da je forsiraš.
Ani sam tako forsirala prokelj (zbog stolice) i pljuvala je i gadila se, a ja je forsirala i rezulitralo je time da neće da pomiriše ništa što podseća na kupus.

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 2073
2.3.2014 17:51:32   
doktorkakristal
ne forsiram je,videla sam da drugacije ne moze sada klopa bez problema poznate ukuse na svaki novi se isto mrsti dok ne ne pojede par kasicica user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2074
18.3.2014 13:56:37   
reve84
Drugarice da li je rano da sa pirincanim pahuljicama pocnemo sada tj sa 3meseca i 13 dana?
Slabo napredujemo samo 600g za mesec dana a mleko mrljavi katastrofa...inace pijemo Novalac IT zbog stolice...

Posle kise dodje duga :))))

Direktna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here