Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.1.2014 15:34:42
|
|
|
|
adulence
|
Lota pa ako ste uveli pirincane,onda mozes te pirincano kukuruzne...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.1.2014 23:04:39
|
|
|
|
serpica
|
mi smo uveli i piletinu i teletinu sa povrcem sve on to lepo prihvata ali cini mi se da svaku novu namirnicu "odboluje" tako sto pred spavanje pocinje da place bas kao da ima grceve,to traje samo tad i sutradan je sve ok. Htela sam da vam kazem da je Hipp izdao novu marku verovatno ste cule Bebivita,odlicna je a dosta jeftinija od Hipp-ovih kasica.Kazu mi u Aksi da Hipp stoji iza njih i da je kvalitet proveren.A razlika u ceni nije zanemarljiva.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.1.2014 12:28:02
|
|
|
|
Lota
|
Posto kazu da se sve namirnice prvo uvode pojedinacno, mislila sam da to uradim i sa kukuruzom, ali cu tu ipak napraviti izuzetak, pa cu kupiti pirincano kukuruzne. Inace, uveli smo i tikvu, to nam se bas svidja, za razliku od sargarepe koju jedemo mrsteci se :). serpice, vi rucate kao veliki :).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.1.2014 12:36:42
|
|
|
|
serpica
|
Lota ja sargarepu uvek mesam sa necim,jabuka,tikva,kruska,ili je pomesam sa tim pirincanim pahuljicama,nikad cistu. Ruckamo skoro sve,izuzev glutena i kravljeg mleka,trudim se da kombinujem i da bude sto vise raznovsna ishrana.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.1.2014 12:42:49
|
|
|
|
ivaMark
|
Lota, nisam ni ja uvodila pojedinacno nove namirnice... Npr, ako je krompir uveden-ubacim joj sargarepu u njega
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.1.2014 16:48:30
|
|
|
|
serpica
|
ivamark kako tvoja beba? Jel dodaje sad lepo? Jesi prestala da dojis?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.1.2014 14:36:19
|
|
|
|
Lota
|
i druge mame su mi rekle da su im bebe slabo prihvatale samo sargarepicu. Planiram da joj uvedem jos krompiric, pa cemo onda da mesamo namirnice koje smo uveli, pre nego sto nastavimo dalje. Mi smo krenuli polako, posto smo ionako poceli da ruckamo ranije nego sto sam planirala. Za sad imamo samo jedan obrok nemlecne hrane.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 5.2.2014 12:58:13
|
|
|
|
ivaMark
|
Serpi, dobro smo... coka jednom-ujutru samo! Uvece joj dajem AD. Rucka super, tri obroka, uzina i AD pre spavanja. Uskoro cu joj izbaciti i to cokanje jutarnje! Hvala sto pitas
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.2.2014 20:02:52
|
|
|
|
anci kv
|
Dijana prihvata sve,za sad barem,može pojedinacno može pomešano,samo da se krka. Od povrca sangarepica,krompir,pirinač,kukuruz,brokoli,blitva,bunda, od voća jabuka,banana,kruška,od mesa teletina i piletina..dr je rekla da možemo polako i žumance. Oko 10 joj dajem voćnu kašu sa pirinčanim pahuljicama a oko 3h je slana
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.2.2014 22:13:46
|
|
|
|
serpica
|
Iva mark drago mi je da to cujem Anci sad ce dunda da doda u kilazi samo tako,videces. I mi ruckamo skoro sve,rekli su mi i za zumanac ali ja jos nisam,cekam jos koji dan,uglavnom sve kombinujem samo se pomalo brinem jer Toma pije mleko samo ujutru rano oko 6h i uvece pre spavana oko 20:30h preko dana nece uopste pa mislim mozda mu je to malo,mada popije oba puta po 180ml..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 7.2.2014 12:50:37
|
|
|
|
anci kv
|
Ova moja 3 puta sisa i uvece iz flašice zbije 280ml mleka pred spavanje,a 2 obroka nemlecna ima. Možda se zasiti sa nemlečnim obrocima,pa uzme kooiko mu je dovoljno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.2.2014 8:13:33
|
|
|
|
doktorkakristal
|
Moja Dora se prezderava mlekom,uglavnom je na formuli,juce je npr za jedan obrok pojela 210 ,jednostavno vristi sve dok joj ne da jos stvarno mislim da je to mnogo za njen uzrast,ona inace jede na 4 sata po 150 minimum ,jer obicno sisa pre jela, obzirom da puni 4 meseca uskoro pitam se da li je bolje da se uvode kasice polako da se ne bi prezderavala ovim koncentratom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 12.2.2014 17:45:01
|
|
|
|
anci kv
|
doco možeš da počneš lagano, pom alo joj daš pirinčane p. da vidiš kako će da reaguje žene,jeste li i kad bebama davali sokić od ribizle?vidim po netu svi pričaju različito,mešala bih sa sokićem od jabuke.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 12.2.2014 17:53:22
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ANCI izgleda da cu moati juce je bila haos histerija oko jela opet pojela silu ,plasim se da li uopste sme toliko formule ,mozda zvuci glupo ali stvarno imam ustisak da joj nije dosta mleko samo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 12.2.2014 18:27:57
|
|
|
|
anci kv
|
pa onda slobodno počni da joj ubacuješ čvrstu hranu,jer joj sigurno formula više nije dovoljna
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.2.2014 21:07:02
|
|
|
|
Nađolina
|
Drustvoo, treba mi vasa pomoc.... Imam bebu od tri mjeseca, ona je , nazalost od prvog dana zivota na ad ishrani (hipp combiotic), jede trnutno od 120-150 ml po obroku na tri sata.... U medjuvremenu joj dajem i cajice ili vodicu da ne bude zedna... Sada, interesuje me kada bih, obzirom da ne doji, mogla poceti davati sokice da bar pije nesto novo... kada sokici? kada kasice? trebaju mi vasa iskustva :) hvala unapred!!! ljubim vas sve
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.2.2014 21:17:14
|
|
|
|
doktorkakristal
|
NADJOLINA meni je pedjatar rekao da bebe na ad mleku mogu da pocnu sa kasicama i sokicima kada napune 4 meseca,ti se ipak posavetuj sa tvojim pedijatrom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.2.2014 21:54:05
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: Nađolina Drustvoo, treba mi vasa pomoc.... Imam bebu od tri mjeseca, ona je , nazalost od prvog dana zivota na ad ishrani (hipp combiotic), jede trnutno od 120-150 ml po obroku na tri sata.... U medjuvremenu joj dajem i cajice ili vodicu da ne bude zedna... Sada, interesuje me kada bih, obzirom da ne doji, mogla poceti davati sokice da bar pije nesto novo... kada sokici? kada kasice? trebaju mi vasa iskustva :) hvala unapred!!! ljubim vas sve Ako beba dobro napreduje, nema razloga da je pozurujes prije 6tog mjeseca....nema potrebe za zurbom....a najranije od 4 puna mjeseca Polako, ima vremena za sve....a sokice ako ne moras, nemoj ni uvoditi...i za sokice ce biti vremena..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 7:26:01
|
|
|
|
doktorkakristal
|
kupila sam sinoc kasice za bebu od 4 meseca i posto nije bilo posebno sargarepa i krompir ja uzmem tu gde su pomesani ali vidim sad da na njoj pise da sadrzi malo lososa to su one hipp kasice,e sad me zanima da li smem da je dam bebi ona jede pirincane pahulje ili da pocnem sa brokolijem posto sam i njega kupila on je u kombinaciji sa pirincem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 7:33:07
|
|
|
|
serpica
|
Tu sa lososom nemoj da dajes iako ga ima u malim kolicinama ipak nemoj,a brokoli mozes slobodno iako ima pirinac,ja uvek uz te kasice od povrca umesam i pirincane ili kukuruzne pahuljice i dam mu,to mu je zamena za hleb.Mislim da se samo od povrca ne mogu najesti zato uvek spremim kasu od pahuljica i pomesam sa povrcem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 8:24:30
|
|
|
|
doktorkakristal
|
hvala SERPI tako cu i da uradim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 8:50:34
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kristal probacu da nadjem u pdf-u knjigu kuvar za bebe. Bice ti lakse . Probaj na pocetku da joj spremas. Sta znam tako sam ja radila.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 8:53:56
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja samo da naglasim kad krene da jede cvrsto a krenula je nek krene i da pije vodu posto je ionako na AD pa da nemate jos muku sa zatvorom. I probaj sve na kasicicu pa cak i AD. Zasto da ne? Mozda joj sporije hranjenje vise prija nego onako kad vuce na flasicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 8:57:00
|
|
|
|
adulence
|
Dr.kristal moj savet ti je da u pocetku ne kupujes kasice,jedan krompiric i sargarepica se skuvaju za 15min,a bar znas da nema nikakvih dodataka...a ipak ste tek poceli. . IZVORNA PORUKA: doktorkakristal kupila sam sinoc kasice za bebu od 4 meseca i posto nije bilo posebno sargarepa i krompir ja uzmem tu gde su pomesani ali vidim sad da na njoj pise da sadrzi malo lososa to su one hipp kasice,e sad me zanima da li smem da je dam bebi ona jede pirincane pahulje ili da pocnem sa brokolijem posto sam i njega kupila on je u kombinaciji sa pirincem
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.2.2014 9:02:12
|
|
|
|
branki*
|
ja sam prvo uvodila sargarepu,jabuku i krompir,uzimala sam kupovne,bilo mi tako sigurnije,bar u pocetku,ne znam zasto.posle sam nekad sama spremala,a nekad kupovala.brokoli isto ide rano,kao i tikvica.a,zatim sam ja davala i krusku,mada neki kazu da se ceka sa kruskom,a neki da ide odmah..koliko se secam ja.sve sam prvo uvodila pojedinacno,pa onda mesavinu.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.