|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
12.9.2013 10:03:04   
jovicaa
rosita da li on sisa? ako sisa ne moras preterano da zuris sa uvodjenjem. za pocetak moze samo da isprobava ukuse, krenes sa nekim blagim vocem, povrcem... sve polako... posebno ako ima alergiju na kazein.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1976
12.9.2013 10:09:48   
Rosita
Da, da, sisa. Ja mu od skoro dajem voce ujutru i povrce popodne, pa koliko hoce. Da, da moram sve polako, otkud znam, imamo u familiji alergija.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1977
12.9.2013 10:17:03   
little_one
Joj Rosita izvini, sad sam se sjetila da si pisala za alergiju...mi smo sumnjali na alergiju na PKM ali nije nikad potvrdjena pa zvanicno je nema...ako si citala tamo temu, vjerovatno si naletila i na nas...imala je malo crvenilo na ustima ali nista drugo ali sam ja ipak pazila...uvela sam mlijecne oko 7mog mjeseca, nije bilo reakcija, sad dajem pomalo i kravicu i nema isto reakcije...sretno sa tim, prerastu oni to vremenom ali je bitno da se pazi...i stvarno oprezno i doji sto duze mozes...ja sam doduse dojila do punih 9 mjeseci ali smo do tada uveli sve te mlijecne i gluten i sve je bilo ok (osim pavlake koja joj nesto ne prija, jer obavezno poslije nje bljucka) a ostalo je sve ok....I da pazljivo sa uvodjenjem teletine i junetine...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1978
17.9.2013 6:03:09   
Misha i Ljisha
LO ja sam primetila da mojoj teletina ne prija. I ne dajem joj vise. Ali prosto ne razumem sta to stvara problem u tim namirnicama.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1979
17.9.2013 16:20:12   
majared
Poceli smo da jedemo palentu. Evo vec drugi dan brljavi ali smo krenuli. Nisam pocela sa pirincanom kasom jer zatvara a vec par dana ima problem sa stolicom. Od cetvrtka cemo pirinac.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1980
19.9.2013 20:36:08   
majared
Pirincana kasica je bila pravi hit. Ima ukus kao griz, cak i malo sladi, nije bljutava. Imamo samo jedan problem, ceo dan je podrigivao i pomalo bljuckao. Da li je to uobicajno?

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1981
11.10.2013 16:47:15   
madamme
Majo, moja beba obozava pirincanu kasu iako sam je tek uvela! Bljuckala je jednom posle jela, inace zna da podrigne bas dobro posle obroka!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1982
5.11.2013 13:21:03   
serpica
Moj bebac za 10 dana puni 3 meseca,danas sam uzela Humaninu pirincano-kukuruznu kasicu i planiram polako da mu uvodim,primecujem da je stalno gladan i da mu mleko vise nije dovoljno ( pije adaptirano mlleko ) iako pije 6-7 puta na dan po 150ml vidim da mu treba vise,Znam da je mozda rano ali ja bih pokusala da mu dam tu kasicu i vidim kakav ce biti.
Sa prve dve curice sam dosta kasnije uvela hranu,mislim tek posle 5,6 meseca ali one su sisale i super su napredovale a ovaj mali je nezasit.user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1983
6.11.2013 10:41:42   
madamme
Serpice, mislim da ti je rano.
Moja beba za 7 dana ima punih 5 meseci. Jedemo pirincane kase i corbice (krompir, sargarepa i tikvica). Juce sam joj prvi put dala i malo kompota od jabuke. Dva obroka su nam otprilike nemlecna, ostalo je moje mleko, koje jos uvek izmuzavam user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1984
6.11.2013 10:43:26   
madamme
Dodude, jeste ti jesan. Moja beka je u tom uzrastu jela manje od 100 ml po obroku, mucile su je zubi. Sa nepuna 4 je dobila obe donje jedinice. Sada pije oko 150 za obrok.

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1985
6.11.2013 11:00:22   
serpica
E madam ja sam mu dala kasicu i sve je smazao,mislim sve,otprilike 3,4 kasicice ali je pojeo,to je bilo juce jednom,davacu mu po jednom dnevno a kasnije cu da povecavam,evo na primer jutros je popio 180ml mleka,pitam se gde mu stade

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1986
17.11.2013 11:46:56   
minnica
Mi od nedelje punimo 5 meseci i planirala sam da počnem dečku da dajem pirinčane pahuljice. Kupila sam Milupine. Neću žuriti. Mislila sam jedno 7-10 dana da mu dajem samo njih, a onda kasnije krompir šargarepicu, jabuku i tako dalje.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1987
17.11.2013 12:52:57   
ivaMark
Minnice, ovako smo i mi... Pocele sa pet i po meseci, desetak dana pahuljice, pa ostalo! Samo sto nas sada muci jako tvda stolica user posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1988
18.11.2013 9:45:11   
minnica
Jesi li joj uvela šljivu? Mojoj ćerki je ona pomagala da se iskaki. I izbegavaj bananu i pirinač zajedno. I dosta tečnosti treba da unosi.

No need to run and hide

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1989
19.11.2013 10:20:23   
ivaMark
Juce sljiva prvi put i danas, videcemo. I ubacila sam joj neke pahuljice kukuruzne bas za poboljsanje probave... videcemo danas hoce li biti rezultata user posted image
Hvala Minniuser posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1990
19.11.2013 10:59:55   
minnica
user posted image Ja ću u četvrtak da dam pirinčanu kašu bebi, pa javljam reakciju. user posted image

No need to run and hide

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1991
20.11.2013 14:14:00   
serpica
Mi ruckamo vec 10 dana i hvala bogu sve je ok.Prvi put sam mu dala humana pincane pahuljice i super je podneo,onda sam posle par dana uzela hippovu mlado povrce pa po malo i toga.A juce sam uzela baby king pirincane sa ukusom vanile i to bas voliuser posted image dva puta sam mu cedila jabuku i sargarepu.Jesmo krenuli malo ranije ali njemu mlekce nije dovoljno.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1992
20.11.2013 15:10:03   
madamme
serpice, svaka cast.
moja malena ima ekceme na nozi i obrazu i nikako da provalim od koje joj je hrane. ima 4 mlecna obroka dnevno (moje mleko) i jede sargarepu, krompir, tikvicu, jabuku i tikvu pecu. Danas sam dala malo banane. sve mi se cini da joj smetaju zitarice, dajem joj Milupine, pa cu danas pauzirati cisto da osmotrim. pedijatar mi je rekao da ne izbacujem nista, nego da jede normalno, ali sam ja sva bezveze po tom pitanju...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1993
20.11.2013 16:19:23   
serpica
Madam,ja sam i dvoje starije dece rano pocela da hranim i hvala bogu nista nije bilo,samo sam izbegavala gluten i kravlje mleko do godinu dana,a kasnije i to. Mislim da taj ekcem nije od hrane,milupini proizvodi su ubedljivo najbolji ali i skupi boga mi.
Mozda je pre ekcem od praska za ves ili omeksivaca ili od mozda od neke kupke,ne znam. Jer kako je meni objasnjeno,alergija na hranu/mleko javlja se u vidu crvenila oko usana i to kao koprivnjaca,kao i po telu,stomaku i ledjima najpre isto u vidu crvenih krugova,glatkih. A najbolji pokazatelj alergije je stolica,bude retka skoro kao voda i ima cudan miris,u najgorem slucaju bude bele boje. ( to se nama desilo pa smo morali da pijemo adaptirano mleko do 18 meseci.)

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1994
21.11.2013 15:36:13   
minnica
Mi smo danas probali pirančane pahuljice i lepo je prihvatio. user posted image
Madamme, moja ćerka je imala ekcem kad je imala 5-6 meseci, ali nisam ga vezivala za hranu. Izlečili smo ga onda i više se nije pojavljivao, a sve jede i dalje. Ona ima na mene osetljivu kožu.

No need to run and hide

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1995
21.11.2013 15:40:48   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minnica

Mi smo danas probali pirančane pahuljice i lepo je prihvatio. user posted image
Madamme, moja ćerka je imala ekcem kad je imala 5-6 meseci, ali nisam ga vezivala za hranu. Izlečili smo ga onda i više se nije pojavljivao, a sve jede i dalje. Ona ima na mene osetljivu kožu.

Jedan user posted image za naseg drugara Maksima!

(odgovor članu minnica)
  Direktna veza do poruke: 1996
22.11.2013 12:33:28   
madamme
Minice, kako si izlecila ekcem? I moja beba ima osteljivu kozu na mene, sta da se radi. Dr mi je prepisao neku kremu LIPOBASE, da joj mazem dva puta dnevno. Najgore sto ima oko usta i na vratu, pa sve mislim da je od hrane. I ovo sto joj dajem nije joj dovoljno, gladna je na dva sata, ima donja oba zubica vec mesec dana....Mislila sam da je hrana okidac posto vodim racuna oko pranja, deterdzenta i ostalih zezancija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1997
24.11.2013 9:58:24   
minnica
Mojoj ćerki je počela da bude hrapava koža na obrazima i pre nego što sam uvela hranu, pa zato to nisam povezivala. Mi smo dobili neku podlogu što se pravi u apoteci, na bazi masl. ulja i kortikosteroid 7 dana, a posle samo pantenol mast. Više joj se nije pojavilo. Da ne odstupam mnogo od teme, sinac već tri dana ručka pirinčanu kašu. Lepo pojede 5-6 kašičica i onda vrisne ili okrene glavu, pa mu dam da dosisa.

No need to run and hide

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1998
26.11.2013 12:21:06   
minnica
Danas smo probali krompir. Potpuni fijasko! user posted image Uzeo je par kašičica i to sa gađenjem i onda je krenuo da se davi i ispovratio. Ja sam mislila da mu uz krompir uvodim ostalo povrće, ali ću izgleda uz pirinač. To je lepo prihvatio.

No need to run and hide

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1999
26.11.2013 18:18:42   
little_one

IZVORNA PORUKA: minnica

Danas smo probali krompir. Potpuni fijasko! user posted image Uzeo je par kašičica i to sa gađenjem i onda je krenuo da se davi i ispovratio. Ja sam mislila da mu uz krompir uvodim ostalo povrće, ali ću izgleda uz pirinač. To je lepo prihvatio.

Ako ti je lakse, ja jos uvijek nisam cula da je nekome krompir prosao glatko...ni nama nije isao bas dobro, al sam ga pomalo nudila svako malo, uvela ga tri dana i nudila ga barem jednom sedmicno cisto da se navikava....sad ga jede normalno...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here