QueenJ -> RE: Epiziotomija (2.11.2014 11:25:17)
|
Wiv, još si tu?! [sm=sloncek.gif] I ja sam imala epiziotomiju i to veeeliku, ali sam se zainatila i već sutradan "sela". To nije ličilo na sedenje, naravno, što neko spomenu, nešto na pola guza, ali nisam odustajala. Bolelo je, ali sam ignorisala. I kod mene su koristili te konce što se sami rastvaraju, ali mislim da su se svi rastvorili tek posle 3-4 sedmice. Meni su savetovali da se ne mackam puno da bi se što pre isušilo i lakše sraslo. 3-4 puta dnevno sam se samo vodom prala, uveče i dečjom kupkom. I stavljala sam preko noći kantarion. I trudila se da makar spavam bez gaćica, sa starim peškirom ispod guze. I mnogo je prijalo. Jednoj drugarici u Ivanjici su savetovali da sipa malo jod na uložak i tako drži i povremenjo menja. Haos je napravila. Stalno vlažno, nije moglo da zaraste, ostao jooj mnogo gadan ožiljak... Tako da ne treba preterivati ni u čemu. Ja sam završila medicinsku školu, nagledala sam se svega, a opet, svoju ranu sam pogledala pomoću ogledalca tek posle 15-ak dana. Bio me strah. I mislila sam da će mi biti lakše da ne znam kolika je. Zapravo sam se prijatno iznenadila. Nije bila velika kao što sam umislila. A što se tiče keksa.... Tek posle 2 meseca sam se psihički opustila. I bilo je kao prvi odnos kada sam saznala da sam trudna. Samo sam ležala i čekala da me nešto zaboli. [sm=zz_giggle.gif]
|
|
|
|